Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNADZIEJA wrote:Zastanawia mnie jedno moze ktoras zna odpowiedź.
Stymulavja letrozolrm ogólnir jest dla kobiet PCOS tak?
Jeśli mam zawsze FSH powyżej 10 to raczej bez sensu brać letrozol? Bo to zwiększa FSH a za tym idzie mniejsza szansa na ciążę? Dobrze rozumuje?
Lekarz przepisał mi letrozol i kazał wrócić po pół roku nie udanych prób. Ale czy to ma sens? Bo jak zaczęłam tak czytać to nie widzę go...
-
KASIEEK wrote:Cześć dziewczyny
Dzisiaj po monitoringu w 9dc i niestety jeden pecherzyk 12mm, następna wizyta za 5 dni. Clo I aromek na mnie słabo działają 😔 miała ktoras z Was taka sytuacje?👱🏼♀️ 29 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45
Czynnik V(R2) heterozygota
MTHFR heterozygota
PAI-1 homozygota
Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
👱🏼♂️32 lata
Seminogram morfologia 1% ⛔️
Koncentracja 34,54 mln
Ruch postępowy 33%
🫶🏼 10 cs
Plan 2025:
Luty: Wymazy MUCH + bakterio-grzybicze, cytologia
Marzec/kwiecień : drożność, usunięcie torbieli, powtórzenie badań nasienia
Maj: inseminacja ? -
Hej! Dołączam do wątku, ponieważ od kolejnego cyklu czeka mnie Aromek (2-6 dc, 1x1). U mnie owulacje od kilku miesięcy tylko z jednego jajnika, nie wiadomo dlaczego na drugim pęcherzyki nie wzrastają. Zawsze byłabym przekonana, że owu była na przemian (charakterystyczne bóle), a tu taka niespodzianka.
U nas prawdopodobnie powodem jest czynnik męski. Mąż dostał clo na podkręcenie ruchu i ilości, ale póki co boję się mu to dawać ze względu na towarzyszące choroby przewlekłe. 😕 Na razie próbujemy z Fertistimem.👩🏻 33 🧑🏻🦱38
Starania od 04/2024
ONA:
AMH ✔️ Hormony ✔️ HSG ✔️ Monitoring owu ✔️
Niedoczynność tarczycy - ➡️ euthyrox✖️ ANA1 - dodatnie 🔜 reumatolog ✖️
ON:
Hormony ✔️
Nasienie - koncentracja i ruch lekko poniżej normy, morfo 2% ➡️ suple 🔜 dalej clo?✖️ -
Cześć dziewczyny, nie mogłam znaleźć odpowiedniego wątku więc zapytam się na tym, czy któraś z was miała stymulowany cykl clo + nac w dawce 1200mg od 3-7dc ? To będzie mój pierwszy stymulowany cykl i obawiam się jak zareaguje organizm 😅
Staram się już dwa lata i za mną już 3 poronienia -
Nu_na wrote:Cześć dziewczyny, nie mogłam znaleźć odpowiedniego wątku więc zapytam się na tym, czy któraś z was miała stymulowany cykl clo + nac w dawce 1200mg od 3-7dc ? To będzie mój pierwszy stymulowany cykl i obawiam się jak zareaguje organizm 😅
Staram się już dwa lata i za mną już 3 poronieniaNu_na lubi tę wiadomość
👱🏼♀️ 29 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45
Czynnik V(R2) heterozygota
MTHFR heterozygota
PAI-1 homozygota
Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
👱🏼♂️32 lata
Seminogram morfologia 1% ⛔️
Koncentracja 34,54 mln
Ruch postępowy 33%
🫶🏼 10 cs
Plan 2025:
Luty: Wymazy MUCH + bakterio-grzybicze, cytologia
Marzec/kwiecień : drożność, usunięcie torbieli, powtórzenie badań nasienia
Maj: inseminacja ? -
Nu_na wrote:Cześć dziewczyny, nie mogłam znaleźć odpowiedniego wątku więc zapytam się na tym, czy któraś z was miała stymulowany cykl clo + nac w dawce 1200mg od 3-7dc ? To będzie mój pierwszy stymulowany cykl i obawiam się jak zareaguje organizm 😅
Staram się już dwa lata i za mną już 3 poronienia
Ja byłam stymulowana samym clo - niestety nie działało na mnie 🤨 potem była próba aromkiem ale również nic 😔
W tym cyklu clo + formitec. Zobaczymy co będzie 😊 -
KASIEEK wrote:Ja byłam stymulowana samym clo - niestety nie działało na mnie 🤨 potem była próba aromkiem ale również nic 😔
W tym cyklu clo + formitec. Zobaczymy co będzie 😊
Ja właśnie teraz clo + nac po raz pierwszy ponieważ pęcherzyki ładnie rosną u mnie i pękają, czasami są lepsze czasami słabsze, no ale próbujemy już co się da, jak nie da rady 3 cykle to kierujemy się na iv -
Pala34 wrote:Hej. Powiedzcie mi czy beta Hcg 34, 2 jest dobra jak na początek ciąży??
Zależy który to dzień po owulacji albo po transferze?Starania od 09.20
05.21 GynCentrum→ 03.23 Angelius Katowice
Ona
→92', AMH 3,58 (07.21)→ 3,15 (04.22)→1,65 (08.23),
❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo / dominacja estrogenowa / BIRADS-3 (02.2024) → BIRADS-2 (08.2024)
✔️ kariotyp / V Leiden / protrombina
On
→ 89',
❌ azoospermia (06.21)😭 / kolejne badania - kryptozoospermia 😪 / ŻPN I st. → laparoskopia 05.22 (brak poprawy)
✔️ genetyka / kariotyp / hormony
Plan i realizacja:
→ 09.23 I PICSI → 8🥚→7xMII→ 2❄️(5 doba)✔️
→ transfer odroczony (ryzyko OHSS)❌
→17.10.24 - I FET, 2BC, CN, AH
Encorton 1x 10, Neoparin 1x 40, Acard 1x 75, Besins 3x 200;
bHCG: 7dpt 28,1 ; prog 36,51 ng/mL | 9dpt 29,4 | 11dpt 8,1 💔
→27.01.2025 - II FET, 2BC, CN (20.01 Zivafert), AH, EG
Utrogestan 300 x3, Duphaston 10 x3, Encorton 10 x1, Neoparin 40 x1, Acard 75 x1, Bryophyllum
Losie bądź łaskawy 🙏 -