X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2024, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NADZIEJA wrote:
    Zastanawia mnie jedno moze ktoras zna odpowiedź.
    Stymulavja letrozolrm ogólnir jest dla kobiet PCOS tak?
    Jeśli mam zawsze FSH powyżej 10 to raczej bez sensu brać letrozol? Bo to zwiększa FSH a za tym idzie mniejsza szansa na ciążę? Dobrze rozumuje?
    Lekarz przepisał mi letrozol i kazał wrócić po pół roku nie udanych prób. Ale czy to ma sens? Bo jak zaczęłam tak czytać to nie widzę go...
    Zgadzam sie z kolezanka wyzej. Stymulacja owulacji jest dla kazdej kobiety, ktora ma z nia problem. Niekoniecznie trzeba miec PCOS czy Hashimoto lub inne hormonalne problemy. Lekarz nie przepisalby Ci letrozolu jesli nie byloby takiej potrzeby. Jedynie podejscie lekarza mi sie nie podoba, stosowanie w ciemno bez zadnych kontroli czy jakikolwiek pecherzyk rosnie? Zmienilabym z buta lekarza od razu. Nie ma co marnowac czasu, tymbardziej, ze dawki rowniez sa istotne. Bo co jesli pierwsza podana dawka kompletnie nie zadziala? Wtedy sie ja zwieksza. Przemyslalabym naprawde pojscie do innego specjalisty lub kliniki plodnosci.

• Migotka96 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2024, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIEEK wrote:
    Cześć dziewczyny
    Dzisiaj po monitoringu w 9dc i niestety jeden pecherzyk 12mm, następna wizyta za 5 dni. Clo I aromek na mnie słabo działają 😔 miała ktoras z Was taka sytuacje?
    U mnie dopiero rozkręciło się po 4 cyklu stymulowanym ze zaczęły ładnie rosnąć po lammecie. Ginekolog powiedziała ze żeby pobudzić jajniki do pracy to czasem właśnie potrzeba trochę czasu i zaczną ładnie pracować ;) w tym cyklu udało mi się nawet dwa dominujące wyhodować gdzie wcześniej zaledwie jeden po dostymulowaniu był

👱🏼‍♀️ 29 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    AMH 4,45
    Czynnik V(R2) heterozygota
    MTHFR heterozygota
    PAI-1 homozygota
    Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl

👱🏼‍♂️32 lata
    Seminogram morfologia 1% ⛔️
    Koncentracja 34,54 mln
    Ruch postępowy 33%

🫶🏼 10 cs

Plan 2025:
    Luty: Wymazy MUCH + bakterio-grzybicze, cytologia
    Marzec/kwiecień : drożność, usunięcie torbieli, powtórzenie badań nasienia
    Maj: inseminacja ?
  • psaj91 Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Dołączam do wątku, ponieważ od kolejnego cyklu czeka mnie Aromek (2-6 dc, 1x1). U mnie owulacje od kilku miesięcy tylko z jednego jajnika, nie wiadomo dlaczego na drugim pęcherzyki nie wzrastają. Zawsze byłabym przekonana, że owu była na przemian (charakterystyczne bóle), a tu taka niespodzianka.

U nas prawdopodobnie powodem jest czynnik męski. Mąż dostał clo na podkręcenie ruchu i ilości, ale póki co boję się mu to dawać ze względu na towarzyszące choroby przewlekłe. 😕 Na razie próbujemy z Fertistimem.

👩🏻 33 🧑🏻‍🦱38
    Starania od 04/2024

ONA:
    AMH ✔️ Hormony ✔️ HSG ✔️ Monitoring owu ✔️
    Niedoczynność tarczycy - ➡️ euthyrox✖️ ANA1 - dodatnie 🔜 reumatolog ✖️

ON:
    Hormony ✔️
    Nasienie - koncentracja i ruch lekko poniżej normy, morfo 2% ➡️ suple 🔜 dalej clo?✖️
  • Nu_na Znajoma

Wysłany: 19 stycznia, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nie mogłam znaleźć odpowiedniego wątku więc zapytam się na tym, czy któraś z was miała stymulowany cykl clo + nac w dawce 1200mg od 3-7dc ? To będzie mój pierwszy stymulowany cykl i obawiam się jak zareaguje organizm 😅
    Staram się już dwa lata i za mną już 3 poronienia

• Migotka96 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nu_na wrote:
    Cześć dziewczyny, nie mogłam znaleźć odpowiedniego wątku więc zapytam się na tym, czy któraś z was miała stymulowany cykl clo + nac w dawce 1200mg od 3-7dc ? To będzie mój pierwszy stymulowany cykl i obawiam się jak zareaguje organizm 😅
    Ja nie clo tylko lametta ale tez w te dni biorę dawkę 1800mg NAC, pecherzyki w końcu zaczęły pięknie rosnąć ! Raz nawet miałam dwa

Nu_na lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️ 29 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    AMH 4,45
    Czynnik V(R2) heterozygota
    MTHFR heterozygota
    PAI-1 homozygota
    Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl

👱🏼‍♂️32 lata
    Seminogram morfologia 1% ⛔️
    Koncentracja 34,54 mln
    Ruch postępowy 33%

🫶🏼 10 cs

Plan 2025:
    Luty: Wymazy MUCH + bakterio-grzybicze, cytologia
    Marzec/kwiecień : drożność, usunięcie torbieli, powtórzenie badań nasienia
    Maj: inseminacja ?
  • Pala34 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Powiedzcie mi czy beta Hcg 34, 2 jest dobra jak na początek ciąży??

• KASIEEK Debiutantka

Wysłany: 19 stycznia, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nu_na wrote:

Ja byłam stymulowana samym clo - niestety nie działało na mnie 🤨 potem była próba aromkiem ale również nic 😔
    W tym cyklu clo + formitec. Zobaczymy co będzie 😊

• Nu_na Znajoma

Wysłany: 20 stycznia, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIEEK wrote:
    Ja byłam stymulowana samym clo - niestety nie działało na mnie 🤨 potem była próba aromkiem ale również nic 😔
    W tym cyklu clo + formitec. Zobaczymy co będzie 😊

Ja właśnie teraz clo + nac po raz pierwszy ponieważ pęcherzyki ładnie rosną u mnie i pękają, czasami są lepsze czasami słabsze, no ale próbujemy już co się da, jak nie da rady 3 cykle to kierujemy się na iv

• Yahu Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pala34 wrote:
    Hej. Powiedzcie mi czy beta Hcg 34, 2 jest dobra jak na początek ciąży??

Zależy który to dzień po owulacji albo po transferze?

Starania od 09.20
    05.21 GynCentrum→ 03.23 Angelius Katowice

Ona
    →92', AMH 3,58 (07.21)→ 3,15 (04.22)→1,65 (08.23),
    ❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo / dominacja estrogenowa / BIRADS-3 (02.2024) → BIRADS-2 (08.2024)
    ✔️ kariotyp / V Leiden / protrombina

On
    → 89',
    ❌ azoospermia (06.21)😭 / kolejne badania - kryptozoospermia 😪 / ŻPN I st. → laparoskopia 05.22 (brak poprawy)
    ✔️ genetyka / kariotyp / hormony

Plan i realizacja:
    → 09.23 I PICSI → 8🥚→7xMII→ 2❄️(5 doba)✔️
    → transfer odroczony (ryzyko OHSS)❌
    →17.10.24 - I FET, 2BC, CN, AH
    Encorton 1x 10, Neoparin 1x 40, Acard 1x 75, Besins 3x 200;
    bHCG: 7dpt 28,1 ; prog 36,51 ng/mL | 9dpt 29,4 | 11dpt 8,1 💔

→27.01.2025 - II FET, 2BC, CN (20.01 Zivafert), AH, EG
    Utrogestan 300 x3, Duphaston 10 x3, Encorton 10 x1, Neoparin 40 x1, Acard 75 x1, Bryophyllum

Losie bądź łaskawy 🙏
  • KASIEEK Debiutantka

Wysłany: 31 stycznia, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was miała moze nakluwanie jajników laparoskopowo? Totalnie żadne leki i kombinacje na mnie nie działają- pęcherzyki nie rosna. Lekarz zaproponował taki zabieg. Czy którejś udało się po tym zajsc w ciążę?

‹‹ 1310 1311 1312 1313 1314
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ