Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalia01 wrote:Jakie badania musiałaś zrobić? Być może mam je już zrobione tylko nawet nie wiem że to to.. Tej rezerwy napewno nie miałam badanej. Ops nie sprawdzałam nawet co to dokładnie ta zatoka Douglasa tak miałam wypisane na kartce.
jejku chyba nie pamietam które dokładnie ale napisze ci wszytkie badania jakie robiłam jako badanie wstepne w klinice. Niby po nich profesor swierdził,że nie mam pcos ale Czy wszystkie one są po to żeby zdiagnozować pcos to nie wiem:
przeciwciała anty - TPO
prolaktyna + prolaktyna po obciązeniu
testosteron
DHEAS
AMH
INhibina B
LH
FSH
TSH
SHBG
Estradiol6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
Natalia01 wrote:Super, moje gratulacje! Mam nadzieję że i mi pomoże, a długo się leczylas? Jeśli to nie pomoże to mąż będzie musiał się przebadac..
Dziękuję O dziecko staraliśmy się 1,5 roku. Natomiast przez rok czasu byłam u ginekologa, który w ogóle chyba nie wiedział jak mi pomóc. Dostałam taką terapię hormonalną, że miałam krwawienia śródcykliczne i cykle bardzo wydłużone. Już miałam wizję inseminacji, kiedy stwierdziłam, że zmieniam lekarz i idę do kliniki leczenia niepłodności. Zrobiono mi hsg, do tego lametta i ovitrelle i luteina od dnia owulacji. No i zaskoczyło. Dodam, że leczę się też u endokrynologa i mam pco. I u mnie szczęśliwie w pierwszym cyklu się udało, a dojrzało tylko jedno jajo Także mimo tego, że jestem w ciąży odwiedzam ten wątek czasem bo jakoś tak mam sentyment. I kibicuję Wam wszystkim tutaj bardzo mocno
-
mmmarita wrote:Pojawiła się miesiączka... Wszystko jasne.
Czas przygotowywać się psychicznie na HSG...
Ale miałaś długi cykl....
w ten sposób mnie dogoniłaś. ja dziś mam 2 dzien cyklu. I też mam w tym cyklu zrobić HSG
gdzie będziesz robić? w prywatnej klinice czy w szpitalu na nfz? dowiadywałaś się o znieczulenie? ja ide w pon. do szpitala prozmawiac i dowiedzieć się jak to wygląda. Bo z tego co się moj mąż wczoraj dowiedział przez telefon od pielegniarki no to robią u nas na żywca,
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Natalia01 wrote:Ja poplakuje i bez leków hehhe a czemu nie jest popularna? Wyczytałam że jest lepsza od CLO i chyba silniejsza, bo jak clo nie zadziała to dają to. Całkiem możliwe, ten lekarz przyjmuje w Tarnowie i Krakowie
Stwierdziłam, że mało popularna, bo na wielu formach nie znalazłam info, za to o innych lekach dużo.
Wczoraj byłam na monitoringu. Pęcherzyk podrosły i dzisiaj sobie zrobiłam zastrzyk na pęknięcie, za 36 godzin mamy działać i w środę kontrola czy faktycznie pękły, bo jak nie to są jeszcze mocniejsze/lepsze zastrzyki.
A to nie.... ja do Katowic chodzę. -
efta wrote:Ale miałaś długi cykl....
w ten sposób mnie dogoniłaś. ja dziś mam 2 dzien cyklu. I też mam w tym cyklu zrobić HSG
gdzie będziesz robić? w prywatnej klinice czy w szpitalu na nfz? dowiadywałaś się o znieczulenie? ja ide w pon. do szpitala prozmawiac i dowiedzieć się jak to wygląda. Bo z tego co się moj mąż wczoraj dowiedział przez telefon od pielegniarki no to robią u nas na żywca,
Wiadomo, że każdy jest inny, ale ja się cieszę że nie wydałam 300 zł na znieczulenie, bo ból był do zniesienia i krótko
Moje lekarka stwierdziła, że HSG jest bardzo istotne, bo po co tracić czas i pieniądze na leki, stymulacje i inne, jak jajowody są zatkane , to nic z tego nie będzie. Trzeba je najpierw udrożnić.
Ja miałam drożne, ale miałam zatkane ujście szyjki ( nie pamiętam fachowej nazwy) i to badanie wykazało tą nieprawidłowość i od razu pomogło w udrożnieniuWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 13:15
-
onia - trochę mnie pocieszyłaś. A właśnie powiedz ile trwa takie badanie? No i możesz je trochę bardziej opisać. Wiem , że wpuszczają kontrast do środka i co dalej?6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
efta wrote:onia - trochę mnie pocieszyłaś. A właśnie powiedz ile trwa takie badanie? No i możesz je trochę bardziej opisać. Wiem , że wpuszczają kontrast do środka i co dalej?
Zabrali na sale zabiegową ( nie leżałam na zimnym metalowym stole, jak to niektórzy opisują, tylko takim jak ginekolog. ale w pozycji leżącej).
Była przy tym gin i pielęgniarka, która jej asystowała.
Wsunęła mi bardzo cienką rurkę ( nie chciała przejść ze względu na te zrosty o których pisałam) , jak już się udało to wpuściła kontrast, nawet go nie poczułam. Powiedziała, że jajowody oba drożne.
Co chwile dopytywały, czy boli, może przerwać, może znieczulenie, a ja im na to że jak ma to trwać jeszcze chwile to dam radę, bo nie jest źle.
Ból w skali 1-10, oceninam na 3 , momentami może 5 .
Ale samo "grzebanie" nie trwało dłużej niż 2 minuty.....
Myślę, że dla nas obecnych i przyszłych matek polek to pikuś -
Dzięki za opis. A jak w jaki sposób sprawdzala obraz? Usg?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 16:48
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
@Efta Z całej listy nie mam tylko AMH, inhibina b,przeciwciała anty tpo także nie jest tak źle;)
@diewuszka, ja miałam taka sama sytuację ale trwało to krócej bo jestem okropnie niecierpliwa osoba, kazali robić badania i płacić za Wizytę.. Dałaś mi nadziejęWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 20:00
19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
02.2019 - Pasnik immunologia
08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
01.2018- Angelius Provita
alloMLR 13% -> 0
Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
homocysteina było 8,20->9,20
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
Wolny testosteron 1,48 pH/ml
p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
p/c p.antygenom jajnika - ujemne
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła -
Na monitoring poszłam i lekarz robiący usg powiedział że prawy policystyczny i pokazał mi to na ekranie monitora, pełno małych pęcherzyków19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
alloMLR 13% -> 0
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
diewuszka86 wrote:Natalia ja miałam dokładnie taki zestaw, z tym że lametta 1x1 2-6 dc i też ovitrelle. I w pierwszym cyklu się udało Ja się czułam bardzo dobrze nie miałam żadnych skutków ubocznych no może trochę bardziej czułam pracę jajników, ale z tego akurat się cieszyłam. Życzę Ci powodzenia
Zapomniałam zapytać czy pamiętasz w którym dniu cyklu miałaś robiony zastrzyk? Ja mam zalecenie między 9-12 i sama nie wiem w którym będzie najlepiej19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
alloMLR 13% -> 0
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Androstendion 1,81 ng/ml
Natalia01 wrote:Zapomniałam zapytać czy pamiętasz w którym dniu cyklu miałaś robiony zastrzyk? Ja mam zalecenie między 9-12 i sama nie wiem w którym będzie najlepiej
to nie tak....
to nie ty powinnaś decydować, który dzień bedzie najlepszy.
robiąc stymulację nie wiesz dokładnie kiedy pęcherzyk urośnie do odpowiedniej wielkości. Około 9-12 dnia cyklu idziesz na usg do lekarza, jeżeli masz pęcherzyk w odpowiedniej wielkości do pęknięcia czyli około 20mm podajesz zastrzyk. i to lekarz powinien zdecydować kiedy to zrobić.
Nie wierze, że lakarz nie kazał ci przyjść na określenie wielkości pęcherzyków.
Może być tak, że nie urośnie ci żaden do opowiedniej wielkości a ty podasz sobie zastrzyk nadaremno...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 23:04
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 23:04
-
efta wrote:to nie tak....
to nie ty powinnaś decydować, który dzień bedzie najlepszy.
robiąc stymulację nie wiesz dokładnie kiedy pęcherzyk urośnie do odpowiedniej wielkości. Około 9-12 dnia cyklu idziesz na usg do lekarza, jeżeli masz pęcherzyk w odpowiedniej wielkości do pęknięcia czyli około 20mm podajesz zastrzyk. i to lekarz powinien zdecydować kiedy to zrobić.
Nie wierze, że lakarz nie kazał ci przyjść na określenie wielkości pęcherzyków.
Może być tak, że nie urośnie ci żaden do opowiedniej wielkości a ty podasz sobie zastrzyk nadaremno...
ucielo mi słowa w poprzednim poscie, miało być "sama nie wiem w którym bedzie najlepiej zrobić usg"
lekarz napisał mi tak: 9-12dc usg z ovitrelle i z tego co zrozumiałam to on poda mi zastrzyk bo kazał go przynieść. Mam nadzieję że jednak urośnie i zastrzyk zadziała tak jak powinien;)
19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
alloMLR 13% -> 0
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Androstendion 1,81 ng/ml
Cześć Kobiety
Melduję się w poniedziałek, weekend zwariowany miałam, coś tam podczytywalam
Dzisiaj mam 24dc, 8d z luteiną (swoje normalne cykle 24-26d). Robić już betę czy wstrzymać się do np czwartku, to byłby 27dc? Co myślicie?Ladybird:) lubi tę wiadomość
-
Natalia01 wrote:ucielo mi słowa w poprzednim poscie, miało być "sama nie wiem w którym bedzie najlepiej zrobić usg"
lekarz napisał mi tak: 9-12dc usg z ovitrelle i z tego co zrozumiałam to on poda mi zastrzyk bo kazał go przynieść. Mam nadzieję że jednak urośnie i zastrzyk zadziała tak jak powinien;)
ach widzisz... a ja myślałam, że to ty masz zdecydować czy zastrzyk 9-12 dzien cyklu tak bez usg.
Mam nadzieje, że ładnie urośnie i bedzie piekna owulacja!6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Rocheera a ile dni po zastrzyku jesteś?6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota