X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • Rocheera Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    Rocheera a ile dni po zastrzyku jesteś?

Dzisiaj 13dzien po ovitrelle (dość wcześnie miałam bo w 11dc)

• efta Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rocheera wrote:
    Dzisiaj 13dzien po ovitrelle (dość wcześnie miałam bo w 11dc)

dziś może jeszcze nie ale ja jutro bym juz poszła, no dobra poleciała ;)

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
  • Rocheera Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    dziś może jeszcze nie ale ja jutro bym juz poszła, no dobra poleciała ;)

Z jednej strony mnie kusi jak nie wiem, z drugiej może rzeczywiście warto poczekać.

Bo sikaniec chyba nie bardzo ma sens?

• efta Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sikaniec 10 dni po owu o czułość 10 , no niby już też coś powinien pokazać....

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    km5sio4phtw80xcg.png
  • Rocheera Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    sikaniec 10 dni po owu o czułość 10 , no niby już też coś powinien pokazać....

I bądź tu babo mądra ;-) ale ovitrella już mi chyba nie powinien wykazać

• efta Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, już nie chyba że brałaś jakąś dużą dawkę. ja biore 2 ampułki i 14 dni po zastrzykach nie ma po nich śladu.
    pamiętaj że sikaniec najlepiej wychodzi z rannego moczu. wiec najszybciej i tak jutro byś go robiła,
    idz jutro na bete.

km5sio4phtw80xcg.png
  • efta Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie wróciłam ze szpitala. byłam wypytać o HSG. Umówiłam się na najbliższy czwartek o ile badanie czystość pochwy pokaże, że wszystko ok. mam duże wątpliwości co do wyniku posiewu, bo położna pobrała mi wymaz, a ja jeszcze plamie i na próbce było sporo krwi.

km5sio4phtw80xcg.png
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rocheera wrote:
    Cześć Kobiety ;-)
    Melduję się w poniedziałek, weekend zwariowany miałam, coś tam podczytywalam

Dzisiaj mam 24dc, 8d z luteiną (swoje normalne cykle 24-26d). Robić już betę czy wstrzymać się do np czwartku, to byłby 27dc? Co myślicie?
    Kiedy owulacja ?

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Rocheera Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    nie, już nie chyba że brałaś jakąś dużą dawkę. ja biore 2 ampułki i 14 dni po zastrzykach nie ma po nich śladu.
    pamiętaj że sikaniec najlepiej wychodzi z rannego moczu. wiec najszybciej i tak jutro byś go robiła,
    idz jutro na bete.

Na mnie działa jedna ampułka, pęcherzyki pękają, patrzę na moje zapiski z tamtego miesiąca (apka na telefonie) i betę robiłam 11dni po zastrzyku i już nie było śladu, wynik 2, to teraz 13 dni po chyba bez obaw. Może nawet dziś podjade

• Rocheera Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybird:) wrote:
    Kiedy owulacja ?

Dokładnie który dzień nie wiem, u gina byłam w 10dc, w 11dc ovitrell, a kolejny raz u gina gdzie mu potwierdził że ovu była, byłam w 16dc (z tego co mnie się wydaje to była w 13dc)

• Rocheera Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    a ja właśnie wróciłam ze szpitala. byłam wypytać o HSG. Umówiłam się na najbliższy czwartek o ile badanie czystość pochwy pokaże, że wszystko ok. mam duże wątpliwości co do wyniku posiewu, bo położna pobrała mi wymaz, a ja jeszcze plamie i na próbce było sporo krwi.

A kiedy masz mieć wynik?

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    to nie tak....
    to nie ty powinnaś decydować, który dzień bedzie najlepszy.
    robiąc stymulację nie wiesz dokładnie kiedy pęcherzyk urośnie do odpowiedniej wielkości. Około 9-12 dnia cyklu idziesz na usg do lekarza, jeżeli masz pęcherzyk w odpowiedniej wielkości do pęknięcia czyli około 20mm podajesz zastrzyk. i to lekarz powinien zdecydować kiedy to zrobić.
    Nie wierze, że lakarz nie kazał ci przyjść na określenie wielkości pęcherzyków.
    Może być tak, że nie urośnie ci żaden do opowiedniej wielkości a ty podasz sobie zastrzyk nadaremno...

Zgadzam się. Do 6 dc brałam lamettę a potem monitoring i to lekarz określlił dokładnie kiedy mam zrobić zastrzyk nawet że mam to zrobić wieczorem. U mnie to był bodajże 11 lub 12 dc.

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia01 wrote:
    ucielo mi słowa w poprzednim poscie, miało być "sama nie wiem w którym bedzie najlepiej zrobić usg"
    lekarz napisał mi tak: 9-12dc usg z ovitrelle i z tego co zrozumiałam to on poda mi zastrzyk bo kazał go przynieść. Mam nadzieję że jednak urośnie i zastrzyk zadziała tak jak powinien;)

Aa to ok :) spokojnie jak lekarz Ci nie poda to sama sobie zrobisz. Prosta sprawa serio. Mi zrobił mąż nawet nie poczułam.

l54t4dr.png
  • efta Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rocheera wrote:
    A kiedy masz mieć wynik?

za 5 dni.... a HSG za 3 haha
    taka mała anomalia.
    HSG się robi do 10 dnia cyklu. u mnie w szpitalu we wtorki i czwartki... czyli w moim przypadku albo 5 albo 7 dnia cyklu. (kolejny wtorek to już 12 dc) na wynik posiewu czeka się 5 dni, a nie można go pobrać w miesiączkę. HSG też nie można robić w miesiaczkę. Ktoś widzi w tym sens? ja teraz po lekach to palmie nawet do 6 dc.

km5sio4phtw80xcg.png
  • Rocheera Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    za 5 dni.... a HSG za 3 haha
    taka mała anomalia.
    HSG się robi do 10 dnia cyklu. u mnie w szpitalu we wtorki i czwartki... czyli w moim przypadku albo 5 albo 7 dnia cyklu. (kolejny wtorek to już 12 dc) na wynik posiewu czeka się 5 dni, a nie można go pobrać w miesiączkę. HSG też nie można robić w miesiaczkę. Ktoś widzi w tym sens? ja teraz po lekach to palmie nawet do 6 dc.

To rzeczywiście anomalia, ciężko to fizycznie w jednym cyklu ogarnąć. U siebie po lekach też widzę że po @ jeszcze min 2 dni plamienia

• efta Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rocheera wrote:
    To rzeczywiście anomalia, ciężko to fizycznie w jednym cyklu ogarnąć. U siebie po lekach też widzę że po @ jeszcze min 2 dni plamienia

no dlatego jakoś się nie nastawiam, że się uda to badanie w tym cyklu.
    Pojde pewnie jeszcze raz na czystość pochwy pod koniec tego cyklu - tuż przed miesiączką i HSG zrobimy w nowym cyklu tuż po miesiączce.

km5sio4phtw80xcg.png
  • efta Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobiłam wpis do pamiętnika jak którejś z was się chce poczytać o moich dzisiejszych przygodach z nfz to zapraszam do krótkiej lektury.

km5sio4phtw80xcg.png
  • Auris88 Koleżanka

Wysłany: 11 lipca 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rocheera jeżeli dobrze przeliczyłam to sikańca (cień cienia) zrobiłam 14 dni po owulacji a betę 15 albo 16 dni po Owu. Ja bym się wstrzymała jeszcze ze 2 dni żeby mieć pewność i od razu na betę :*

Witam nowe koleżanki;) My z dziewuszka86 jesteśmy przykładem na forum, że się da. Niestety jedna osoba czeka dłużej a inna ma więcej szczęścia.. tak czy inaczej warto;) Fakt faktem lekarz zajmujący się niepłodnością do którego ma się zaufanie to podstawa.

Chyba Onia pisałaś o brobergonie. Ja też go miałam brać tak zapobiegawczo po pół tabletki rano i wieczorem, ale przygodę z tym lekiem miałam rozpocząć od ćwiartki rano i wieczorem żeby zobaczyć jak się będę czuła. Jestem w szoku że lekarz dał Ci tak wysoką dawkę na dzieńdobry...wiedząc jakie mogą być skutki uboczne.

• Rocheera Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efta mam przez Ciebie kobieto świeczki w oczach! Przeczytałam Twój wpis w pamiętniku z 10 lipca.
    Cudowne musi być bycie mamą :-*

• Miśkowa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efta też przeczytałam, przygody z nfz już mnie nie dziwią - tylko psują człowiekowi dużo krwi.

Ale ten wczorajszy wpis... gęsia skórka i krokodyle łzy... My dziś idziemy świętować naszą pierwszą rocznicę ślubu, a zarazem rok (i kilka dni) starań o bobaska... Wiem, że to nie długo w porównaniu do Ciebie czy innych kobiet ale mimo wszystko jakoś smutno. Chyba jakaś depresja się przyplątała, czytam Was na bieżąco i wpieram myślami z całych sił (nie myślcie, że Was opuściłam) tylko jakoś energii mi brakuje.

Mmmarita przykro mi, że ten głupi @ przyszedł... oby przyszły cykl był lepszy.

Rocheera kciuki trzymam z całych sił może Ty w końcu przełamiesz złą passę :)

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ