Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Agape zobaczymy, musimy to na spokojnie przetrawić... rozważyć wszystko i zdecydować co dalej.
Bikini trzymam kciuki żeby aromek pomógłBikini31 lubi tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
dziewczyny chcę sama na swoim wykresie zaznaczyć kiedy była owulacja, bo system do tej pory tego nie zrobił, a u mnie już 4 dzień po owulacji. nie mogę tego nigdzie znaleźć. czy któraś z was pamięta gdzie mam tego szukać6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
Bikini też mamy psa od ponad roku, mąż postawił mnie przed faktem dokonanym i przyniósł go do domu, byłam na niego zła jak nie wiem, ale teraz sobie nie wyobrażam domu bez niego Niby zwierzak, a daje tyle radości
Oczywiście nie obyło się bez echa, że zamiast dziecka to sobie psa kupiliśmy...
Miśkowa takie decyzje wymagają spokoju, więc tego życzę :*
Efta ja niestety nie pomogę.Bikini31 lubi tę wiadomość
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
Efta nie wiem czy to się da zrobić "ręcznie", kiedyś czytałam że dziewczyny kombinują i zmieniają sobie tempki albo inaczej zaznaczają testy owu czy śluz tak żeby wymierzyć w ten czas kiedy rzeczywiście była owu... widzisz tak to jest z tą temperaturą, w teorii wszystko ładnie pięknie a w rzeczywistości to jest jak jest4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Miśkowa wrote:Efta nie wiem czy to się da zrobić "ręcznie", kiedyś czytałam że dziewczyny kombinują i zmieniają sobie tempki albo inaczej zaznaczają testy owu czy śluz tak żeby wymierzyć w ten czas kiedy rzeczywiście była owu... widzisz tak to jest z tą temperaturą, w teorii wszystko ładnie pięknie a w rzeczywistości to jest jak jest
z pewnością można. wtedy owu jest zaznaczone pionową czarną przerywaną liniąWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 11:01
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
nick nieaktualnyDziewczyny, po monitoringu: jaja 2 po 18 i 20 mm na lewym jajniku. Prawy standardowo pusty. Endo ok. 9 mm.
Ovitrelle jutro do południa.
Serduszkować mamy od dzisiaj.Ale ja nie wiem czy mój M da radę tyle razy...daktylek, Miśkowa, Bikini31, mmmarita lubią tę wiadomość
-
Alisa wrote:Dziewczyny, po monitoringu: jaja 2 po 18 i 20 mm na lewym jajniku. Prawy standardowo pusty. Endo ok. 9 mm.
Serduszkować mamy od dzisiaj.Ale ja nie wiem czy mój M da radę tyle razy...
Alisa super , że aż 2 pęcherzyki, a tak panikowałas...
No 4 dni pod rząd to dla niektórych panów wyzwanie, a masz sprawdzone LH? bo jak jest jeszcze bardzo niskie to nie musicie dzisiaj.
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
nick nieaktualnyefta wrote:Alisa super , że aż 2 pęcherzyki, a tak panikowałas...
No 4 dni pod rząd to dla niektórych panów wyzwanie, a masz sprawdzone LH? bo jak jest jeszcze bardzo niskie to nie musicie dzisiaj.
Efcia, a czemu aż 4 dni? Chyba żartujesz:-) ha ha juz to widzę..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 11:22
-
Sunny wrote:Witam Was Wszystkie, dziś zaczęłam swoją pierwszą stymulację z Letrozolem.
W tym miesiącu, jeśli wszystko będzie dobrze szło to będę miała drugą IUI.
Czekam na cud..
Sunny witam serdecznie, dla mnie letrozol okazał się bardzo szczęśliwy, trzymam kciuki za Twoją pierwszą stymulację! Pozdrawiam -
Alisa wrote:Nic mi nawet gin nie wspomniał o zbadaniu LH. A trzeba to badać?
Efcia, a czemu aż 4 dni? Chyba żartujesz:-) ha ha juz to widzę..
Bo to jest tak: jak organizm stwierdza, że pęcherzyk jest gotowy do pękniecia to mózg wysyła sygnał do jajników i wzrasta we krwi poziom hormonu LH. tzw pik LH.
(dlatego robi się testy owulacyjne, które pokazują stężenie lh w organizmie) .
Wtedy pęcherzyk pęka około 36 godzin po piku LH. Natomiast jeśli kobieta ma zaburzone hormony to podaje jej się zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka np ovitrelle i jeśli nie było wczesniej naturalnego piku lh to po zastrzyku pęcherzyk pęknie około 36h . oczywisie może to nastąpić wcześniej dlatego zaleca się współżycie w dzien podania zastrzyku i przez kolejne 2 dni.
A więc jezeli lekarz kazał wam juz dziś zadziałać a jutro podac zastrzyk to wypada 4 dni pod rząd.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
agape wrote:Natuś i lucjanka - dużo nas łączy, bo też mamy w planie budowę domu. Działka już jest, oszczędności na fundamenty też Czeka nas kredyt na pewno. Tylko ja w ciąży nie jestem a w grudniu ląduje na bezrobociu. bo ze względu na brak pieniędzy w powiecie nie przedłużą mi umowy chciałabym,,żeby ten cykl był szczęśliwy tak jak u Was, przynajmniej to by mnie podniosło na duchu.
Trzymam kciuki z całych si, niech się uda!!! -
efta wrote:z pewnością można. wtedy owu jest zaznaczone pionową czarną przerywaną linią4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Alisa wrote:Dziewczyny, po monitoringu: jaja 2 po 18 i 20 mm na lewym jajniku. Prawy standardowo pusty. Endo ok. 9 mm.
Serduszkować mamy od dzisiaj.Ale ja nie wiem czy mój M da radę tyle razy...4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Alisa przypomnij proszę jaką dawkę miałaś? gratuluję jajek... jak ja się boję mojego usg!!!
Bikini ja może kilka razy miałam uderzenia gorąca na aromku ale da sie przezyć, ale co najważniejsze nie mam zwiechy. ostatnio na clo miałam mega dół....Bikini31 lubi tę wiadomość
Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
-
Serduszkować mamy od dzisiaj.Ale ja nie wiem czy mój M da radę tyle razy...
Teraz dużo pozytywnych myśli, pieszczot i będzie dobrze05.2013 rok pierwsze poronienie
10.2015 HSG, jajniki drożne
02.2016 rok ciąża biochemiczna
I IUI 28.09.2016
II IUI 31.10.2016
starania od 2012 roku, PCOS, Hashimoto
dalej czekamy... -
efta wrote:dziewczyny chcę sama na swoim wykresie zaznaczyć kiedy była owulacja, bo system do tej pory tego nie zrobił, a u mnie już 4 dzień po owulacji. nie mogę tego nigdzie znaleźć. czy któraś z was pamięta gdzie mam tego szukać
Ja tak robię zawsze, bo nie mierzę temperatury.
Powodzeniaefta lubi tę wiadomość
05.2013 rok pierwsze poronienie
I IUI 28.09.2016
II IUI 31.10.2016
dalej czekamy... -
agape wrote:Bikini też mamy psa od ponad roku, mąż postawił mnie przed faktem dokonanym i przyniósł go do domu, byłam na niego zła jak nie wiem, ale teraz sobie nie wyobrażam domu bez niego Niby zwierzak, a daje tyle radości
Oczywiście nie obyło się bez echa, że zamiast dziecka to sobie psa kupiliśmy...
Miśkowa takie decyzje wymagają spokoju, więc tego życzę :*
Efta ja niestety nie pomogę.
Dobrze Twój mąż zrobił05.2013 rok pierwsze poronienie
I IUI 28.09.2016
II IUI 31.10.2016
dalej czekamy... -
Miśkowa wrote:a widzisz to ja nie wiedziałam o takich cudach...
już ustawiłam. ale mi się nie podoba chyba pokombinję z temperaturami żeby system wyznaczył w odpowiedni dzień6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Alisa super! To teraz do działania podobnie jak Miśkowa czytałam wiele razy, że najlepiej dzień przed owu, bo plemniki żyją dłużej, niż komórka jajowa
Bikini z biegiem czasu musiałam przyznać mu rację
Dzięki Natuś :*Alisa lubi tę wiadomość
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie