X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape zobaczymy, musimy to na spokojnie przetrawić... rozważyć wszystko i zdecydować co dalej.

Bikini trzymam kciuki żeby aromek pomógł :)

Bikini31 lubi tę wiadomość

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • efta Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny chcę sama na swoim wykresie zaznaczyć kiedy była owulacja, bo system do tej pory tego nie zrobił, a u mnie już 4 dzień po owulacji. nie mogę tego nigdzie znaleźć. czy któraś z was pamięta gdzie mam tego szukać

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bikini też mamy psa od ponad roku, mąż postawił mnie przed faktem dokonanym i przyniósł go do domu, byłam na niego zła jak nie wiem, ale teraz sobie nie wyobrażam domu bez niego :) Niby zwierzak, a daje tyle radości :)
    Oczywiście nie obyło się bez echa, że zamiast dziecka to sobie psa kupiliśmy...

Miśkowa takie decyzje wymagają spokoju, więc tego życzę :) :*

Efta ja niestety nie pomogę.

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efta nie wiem czy to się da zrobić "ręcznie", kiedyś czytałam że dziewczyny kombinują i zmieniają sobie tempki albo inaczej zaznaczają testy owu czy śluz tak żeby wymierzyć w ten czas kiedy rzeczywiście była owu... widzisz tak to jest z tą temperaturą, w teorii wszystko ładnie pięknie a w rzeczywistości to jest jak jest :)

On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • efta Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa wrote:
    Efta nie wiem czy to się da zrobić "ręcznie", kiedyś czytałam że dziewczyny kombinują i zmieniają sobie tempki albo inaczej zaznaczają testy owu czy śluz tak żeby wymierzyć w ten czas kiedy rzeczywiście była owu... widzisz tak to jest z tą temperaturą, w teorii wszystko ładnie pięknie a w rzeczywistości to jest jak jest :)

z pewnością można. wtedy owu jest zaznaczone pionową czarną przerywaną linią

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 11:01

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    km5sio4phtw80xcg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, po monitoringu: jaja 2 po 18 i 20 mm na lewym jajniku. Prawy standardowo pusty. Endo ok. 9 mm.
    Ovitrelle jutro do południa.

Serduszkować mamy od dzisiaj.Ale ja nie wiem czy mój M da radę tyle razy...

daktylek, Miśkowa, Bikini31, mmmarita lubią tę wiadomość

• efta Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Dziewczyny, po monitoringu: jaja 2 po 18 i 20 mm na lewym jajniku. Prawy standardowo pusty. Endo ok. 9 mm.

Alisa super , że aż 2 pęcherzyki, a tak panikowałas...

No 4 dni pod rząd to dla niektórych panów wyzwanie, a masz sprawdzone LH? bo jak jest jeszcze bardzo niskie to nie musicie <3 dzisiaj.

km5sio4phtw80xcg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    Alisa super , że aż 2 pęcherzyki, a tak panikowałas...

No 4 dni pod rząd to dla niektórych panów wyzwanie, a masz sprawdzone LH? bo jak jest jeszcze bardzo niskie to nie musicie <3 dzisiaj.
    Nic mi nawet gin nie wspomniał o zbadaniu LH. A trzeba to badać?
    Efcia, a czemu aż 4 dni? Chyba żartujesz:-) ha ha juz to widzę..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 11:22

• Natuś Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Nie miałam żadnych..

W tym cyklu na pewno efekty będą dobre, trzymam kciuki!!!

8328a7ae5e.png
    a4f4f6cb77.png
  • Natuś Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunny wrote:
    Witam Was Wszystkie, dziś zaczęłam swoją pierwszą stymulację z Letrozolem.
    W tym miesiącu, jeśli wszystko będzie dobrze szło to będę miała drugą IUI.
    Czekam na cud..

Sunny witam serdecznie, dla mnie letrozol okazał się bardzo szczęśliwy, trzymam kciuki za Twoją pierwszą stymulację! Pozdrawiam :)

8328a7ae5e.png
    a4f4f6cb77.png
  • efta Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Nic mi nawet gin nie wspomniał o zbadaniu LH. A trzeba to badać?
    Efcia, a czemu aż 4 dni? Chyba żartujesz:-) ha ha juz to widzę..

Bo to jest tak: jak organizm stwierdza, że pęcherzyk jest gotowy do pękniecia to mózg wysyła sygnał do jajników i wzrasta we krwi poziom hormonu LH. tzw pik LH.
    (dlatego robi się testy owulacyjne, które pokazują stężenie lh w organizmie) .
    Wtedy pęcherzyk pęka około 36 godzin po piku LH. Natomiast jeśli kobieta ma zaburzone hormony to podaje jej się zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka np ovitrelle i jeśli nie było wczesniej naturalnego piku lh to po zastrzyku pęcherzyk pęknie około 36h . oczywisie może to nastąpić wcześniej dlatego zaleca się współżycie w dzien podania zastrzyku i przez kolejne 2 dni.
    A więc jezeli lekarz kazał wam juz dziś zadziałać a jutro podac zastrzyk to wypada 4 dni pod rząd.

km5sio4phtw80xcg.png
  • Natuś Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    Natuś i lucjanka - dużo nas łączy, bo też mamy w planie budowę domu. Działka już jest, oszczędności na fundamenty też ;) Czeka nas kredyt na pewno. Tylko ja w ciąży nie jestem a w grudniu ląduje na bezrobociu. bo ze względu na brak pieniędzy w powiecie nie przedłużą mi umowy :/ chciałabym,,żeby ten cykl był szczęśliwy tak jak u Was, przynajmniej to by mnie podniosło na duchu.

Trzymam kciuki z całych si, niech się uda!!!

8328a7ae5e.png
    a4f4f6cb77.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    z pewnością można. wtedy owu jest zaznaczone pionową czarną przerywaną linią
    a widzisz to ja nie wiedziałam o takich cudach... :)

• Miśkowa Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:

Pięknie! To serduszkujcie teraz :) Alisa jeśli nie macie problemów z nasieniem to myślę, że nawet jak nie dacie rady tyle się przytulać to efekt powinien być, gdzieś kiedyś czytałam że najlepszy czas to dzień przed owu - podobno po tym najwięcej ciąż jest :)

• daktylek Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa przypomnij proszę jaką dawkę miałaś? gratuluję jajek... jak ja się boję mojego usg!!!

Bikini ja może kilka razy miałam uderzenia gorąca na aromku ale da sie przezyć, ale co najważniejsze nie mam zwiechy. ostatnio na clo miałam mega dół....

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • Bikini31 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:

Cudowne wieści!
    Teraz dużo pozytywnych myśli, pieszczot i będzie dobrze <3

05.2013 rok pierwsze poronienie :(
    10.2015 HSG, jajniki drożne
    02.2016 rok ciąża biochemiczna
    I IUI 28.09.2016 :(
    II IUI 31.10.2016 :(
    starania od 2012 roku, PCOS, Hashimoto
    dalej czekamy...
  • Bikini31 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    dziewczyny chcę sama na swoim wykresie zaznaczyć kiedy była owulacja, bo system do tej pory tego nie zrobił, a u mnie już 4 dzień po owulacji. nie mogę tego nigdzie znaleźć. czy któraś z was pamięta gdzie mam tego szukać
    Otwierasz wykres, wchodzisz w dany dzień kiedy chcesz aby była owulacja, otwiera się okno a w nim w dolnym lewym rogu jest napisane "zaawansowane wykrywanie owulacji włączone, zmień" dajesz to zmień o tam się coś jeszcze zapyta i tyle, masz ręcznie wyznaczoną owulację.
    Ja tak robię zawsze, bo nie mierzę temperatury.
    Powodzenia <3

efta lubi tę wiadomość

dalej czekamy...
  • Bikini31 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    Bikini też mamy psa od ponad roku, mąż postawił mnie przed faktem dokonanym i przyniósł go do domu, byłam na niego zła jak nie wiem, ale teraz sobie nie wyobrażam domu bez niego :) Niby zwierzak, a daje tyle radości :)
    Oczywiście nie obyło się bez echa, że zamiast dziecka to sobie psa kupiliśmy...

Miśkowa takie decyzje wymagają spokoju, więc tego życzę :) :*

Efta ja niestety nie pomogę.
    Ja mam od 5 lat, zaraz na początku naszego związku postanowiliśmy o kupnie, rok później o kupnie drugiego. Uważam, że była to najlepsza nasza decyzja. U nas w domu są pełnowartościowymi członkami rodziny, a ja dzięki nim pozbyłam się alergii. ;-)
    Dobrze Twój mąż zrobił ;-)

dalej czekamy...
  • efta Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa wrote:
    a widzisz to ja nie wiedziałam o takich cudach... :)

już ustawiłam. ale mi się nie podoba :( chyba pokombinję z temperaturami żeby system wyznaczył w odpowiedni dzień ;)

km5sio4phtw80xcg.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa super! To teraz do działania <3 :) podobnie jak Miśkowa czytałam wiele razy, że najlepiej dzień przed owu, bo plemniki żyją dłużej, niż komórka jajowa :)

Bikini z biegiem czasu musiałam przyznać mu rację ;)

Dzięki Natuś :*

Alisa lubi tę wiadomość

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ