X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daktylek wrote:
    Alisa przypomnij proszę jaką dawkę miałaś? gratuluję jajek... jak ja się boję mojego usg!!!
    Bikini ja może kilka razy miałam uderzenia gorąca na aromku ale da sie przezyć, ale co najważniejsze nie mam zwiechy. ostatnio na clo miałam mega dół....

już jestem w domu, piszę :-)
    Daktylku, dawka: 1x2 tabletki. Brałam rano (więcej tego nie zrobię bo w psychiatryku po letrozolu wyląduję).

Kiedy masz usg?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efcia, Miśku odpowiadam w jednym poście:

Efcia: ja robię od kilku miesięcy testy. I zawsze w okolicy 11-12 dc kreska testowa jest aż bordowa. Wczoraj zrobiłam (kreska słaba), dzisiaj już mocniejsza.
    Nie będziemy jednak <3 dzisiaj. Odpuszczam. Jutro zaczniemy.
    Ale jeśli mogę spytać Cię o coś (bo to mój I cykl na stymulacji, nie mam doświadczenia): przy jakiej wielkości pęcherzyki pękają? zdaję sobie sprawę, że u każdej kobiety inaczej. Ale chodzi mi o to przy jakim wymiarze są dojrzałe?

Miśku: mąż ma dobre nasienie także również uważam, że jak mamy się wstrzelić to się wstrzelimy.
    Byłam w 5 ciążach i zawsze dni w których <3 były w 8,10,12 dc. i zachodziłam.

Dziewczyny, nie chcę fiksować, dużo mnie ta cała analiza kosztuje - za dużo.
    Jak jest nam pisane to po prostu będzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że nie sądziłam, że kiedykolwiek znajdę się w takiej sytuacji czyli na stymulowanych cyklach, z zastrzykami itd.
    Przecież ja już 5 razy w ciąży byłam!!! W głowie mi się to nie mieści..
    naprawdę nie ogarniam.
    A co dopiero mój chłop.. uwierzcie mi jestem w takim stanie, że to się nie może udać. Kobieta w takim stresie nie zajdzie w ciążę...

• efta Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Efcia, Miśku odpowiadam w jednym poście:

Efcia: ja robię od kilku miesięcy testy. I zawsze w okolicy 11-12 dc kreska testowa jest aż bordowa. Wczoraj zrobiłam (kreska słaba), dzisiaj już mocniejsza.
    Nie będziemy jednak <3 dzisiaj. Odpuszczam. Jutro zaczniemy.
    Ale jeśli mogę spytać Cię o coś (bo to mój I cykl na stymulacji, nie mam doświadczenia): przy jakiej wielkości pęcherzyki pękają? zdaję sobie sprawę, że u każdej kobiety inaczej. Ale chodzi mi o to przy jakim wymiarze są dojrzałe?

nie odpowiem ci, bo nie wiem ale z moich obserwacji wynika, że lekarze każą brać zastrzyk na pęknięcie kiedy pęcherzyk jest około 19-20mm. po zastrzyku jeszcze rośnie około 2-4mm dojrzewa i pęka. Ale faktycznie to sprawa bardzo indywidualna. Ja w tym cyklu dostałam zastrzyk kiedy miał ponad 21,5 a pękł jak miał 27mm.

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wcale Ci się nie dziwię, bo sama im więcej się zastanawiam i analizuje to dostaje szału :/ jak nie serduszkujemy co drugi dzień w plodny okresie to już sobie wmawiam,ze na pewno przeoczymy, że znów się nie uda. A prawda jest taka,ze jeśli nasienie jest ok to plemniki żyją do 72h i jeśli ma się udać to tak będzie :) a mój lekaz mówił, ze pęcherzyki pękają mniej więcej jak mają 25mm. A rosną 2mm na dobę. To oczywscie jest umowna "miara" wiadomo,ze organizm może zmienić te parametry.

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efcia bardzo dziękuję za odpowiedź.
    Agape tyle par zalicza wpadki, a my... ja też uważam, że co 2 dni styknie i jak ma pyknąć to pyknie. Nie możemy dać się zwariować.

• agape Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa a my czekamy w nieskończoność :/

No nic jeszcze chwilę i do domu, robię pizzę na obiad, potem sprzątanie i wieczór wolny :)

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a napiszecie jeszcze ciemnocie:-) czy dobrze rozumuje:
    jak 2 jajca to większa szansa tak?
    ale może być tak, że jedno pęknie drugie nie? i co wtedy?

Bikini31 lubi tę wiadomość

• Bikini31 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak są dwa jajka to masz większe szanse na powodzenie. Zdarza się tak, że oba pękają a nie koniecznie coś z nich będzie. Może pęknąć jedno, drugie się wchłonie, bo będzie podwyższony progesteron, a może być tak, że nie pęknie żaden, wtedy tworzy się torbiel i trzeba brać pochodną progesteronu na wchłonięcie np. Orgametril.
    Zobaczysz pękną oba i będziesz miała bliźnięta :-P

05.2013 rok pierwsze poronienie :(
    10.2015 HSG, jajniki drożne
    02.2016 rok ciąża biochemiczna
    I IUI 28.09.2016 :(
    II IUI 31.10.2016 :(
    starania od 2012 roku, PCOS, Hashimoto
    dalej czekamy...
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa ja w pierwszym cyklu z clo mialam 3 jajka i była z nich pojedyncza ciąża. To tak jakbys dwa kupony lotto miała a nie jeden. Któryś z nich moze byc szczesliwy... :-)

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • think_positive Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny we wtorek rano testuję i wierzę, że to będzie dobra wiadomość:) Podobno pozytywne myślenie przyciąga pozytywne zdarzenia:) więc na pewno się uda:)

Natalia01, Alisa, Bikini31, Kasiak621, Sunny, Miśkowa, Natuś lubią tę wiadomość

f2w33e3ktamljwlx.png

20tc - nasz aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    think_positive wrote:
    Dziewczyny we wtorek rano testuję i wierzę, że to będzie dobra wiadomość:) Podobno pozytywne myślenie przyciąga pozytywne zdarzenia:) więc na pewno się uda:)

Trzymam kciuki za wypasioną betę !!

• daktylek Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy objawy jak przy grypie zoladkowej czyli gorączka i wymioty moga być skutkiem ubocznym aromka? Bo nie wiem czy to wina leku czy złapałam wirusa... :-(

w57v3e3k7yxei1cq.png
  • Natalia01 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daktylek ciężko mi powiedzieć ale raczej nie, każda z nas jest inna i inaczej reaguje na leki ale jest nas tu sporo które to brały i nie było takich objawów chyba że coś przeoczyłam :)

Mnie zaś dopadł suchy męczący kaszel i cała noc spać nie mogłam :(

daktylek lubi tę wiadomość

19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
    02.2019 - Pasnik immunologia
    08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
    01.2018- Angelius Provita
    alloMLR 13% -> 0
    Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
    ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
    NK 5% - test IMK
    Subpopulacja limfocytów,
    anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
    homocysteina było 8,20->9,20
    Prolaktyna 22
    kwas foliowy 13,73ng/ml
    wit d 44,5mg/ml
    Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
    Wolny testosteron 1,48 pH/ml
    p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
    p/c p.antygenom jajnika - ujemne
    p/c p. plemnikom,
    17-prog 2,17 -> 1,52
    Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
    SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
    Androstendion 1,81 ng/ml
    Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
    Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
    Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin uwaza że raczej wirus ale z ostrożności nie kazal mi brac ostatniej tabletki aromka. Mam nadzieję że to nie wpłynie na jakosc jajeczek

Ale mam pod górę.... Mam wrażenie że tocze bitwę o to żeby być w ciąży...

w57v3e3k7yxei1cq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daktylek wrote:
    Gin uwaza że raczej wirus ale z ostrożności nie kazal mi brac ostatniej tabletki aromka. Mam nadzieję że to nie wpłynie na jakosc jajeczek

Ale mam pod górę.... Mam wrażenie że tocze bitwę o to żeby być w ciąży...

Mnie się jednak wydaje, że to grypa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie rozumiem...

Dzisiaj o 10 podałam sobie Ovitrelle.
    Teraz o 14 zrobiła test owu: negatywny. A wczoraj była kreska dość mocna, a dzisiaj delikatnie widoczna.
    Co jest grane? Czy Ovitrelle tak działa?

• think_positive Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Alisa nie pomogę, bo nigdy nic nie brałam na pęknięcie pęcherzyka.

Daktylek ja po letrozolu nie mam żadnych skutków ubocznych, wydaje mi się, że mogłaś coś złapać, teraz akurat sezon na wirusy.

f2w33e3ktamljwlx.png

20tc - nasz aniołek
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa mi ostatnio Gin powiedział że najnowsze wytyczne mówią że leki na pęknięcie i branie dupka po owu nic nie daje. Nie sugeruj sie tym zastrzykiem. Naturalnie masz regularne cykle? Jeśli tak to pecherzyki na pewno pekly same
    Mialas duże pecherzyki, według mnie pekly przed zastrzykiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 18:01

w57v3e3k7yxei1cq.png
  • efta Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Dziewczyny, nie rozumiem...

Dzisiaj o 10 podałam sobie Ovitrelle.
    Teraz o 14 zrobiła test owu: negatywny. A wczoraj była kreska dość mocna, a dzisiaj delikatnie widoczna.
    Co jest grane? Czy Ovitrelle tak działa?

nie wiem czemu tak ci test pokazał. może był uszkodzony. po ovitrelle każdy test wyjdzie dodatni zarówno ciążowy jak i owulacyjny.

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ