Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Chick wrote:Efta, robilam sikanca 13 dpo IUI. Nawet cienia nie bylo. Nie mam co sie łudzic, ze moze zrobilam za wczesnie.
Dziewczyny, ja naprade dzisiaj mam gigantyczny kryzys. Nie wiem co dalej. Powoli konczy sie kasa i wiara, ze kiedys sieb uda. Wydaje mi sie, ze moze mam slabe jakosciowo jajeczka przy tak wysokim AMH. To moga sprawdzic tylko podczas in vitro. My przynajmniej na teraz to nie mamy na to kasy...4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Efta jak tam u Ciebie? masz dalej to plamienie czy ustało?
u nas plus jest taki, że stymulacja clo+letrozol działa i znowu są dwa pęcherzyki, owu przewidywana około soboty.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Angie 31 wrote:Hahahaha kurcze ja to już dobrze nie pamiętam jak to dokładnie było ale to chyba był sposób na wywolanie spóźnione @ jak się nie mylę4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Miśkowa wrote:Chick jak ja Cię doskonale rozumiem!!! Przykro mi, że się nie udało no może rzeczywiście coś jest na rzeczy że nie wychodzi ale z drugiej strony IUI daje niewiele większe szanse w porównaniu do naturalnej... Nam też dziś lekarz potwierdził ostatecznie że tylko IV i to nie wiadomo czy się uda bo mąż ma tak kiepskie wyniki, że być może genetyka szwankuje a na to nawet in vitro nie pomoże... więc czekają nas jeszcze te badania. Na procedurę sobie nie możemy pozwolić ani teraz ani jeszcze długo (oboje straciliśmy dochód, niemalże równocześnie) więc naprawdę wiem jak się czujesz. Przykro mi...
Dzieki Miskowa za wszystko. Ja musialam zrezygnowac z pracy ze wzgledu na atmosfere tam panujaca... Liznelam nawet juz temat depresji. Maz dobrze zarabia i na razie moge pozwolic sobie na nie pracowanie, ale wiadomo, ze dlugo to nie moze trwac.. Zreszta siedzenie w domu tez kojaca nie wplywa na psychike..
Ja na razie swoja sytuacje odbieram jako patową. Naprawde nie wiem co mamy dalej robic.31 lat
PCOS, AMH 22, niedoczynność tarczycy.
Mąż wyniki OK.
09.2016, 1 IUI
12.2016, 2 IUI
01.2017, 3 IUI -
Hej Dziewczyny, ja dziś po kolejnym usg (12 dc) wszystkie moje trzy pęcherzyki ładnie urosły, mają ok. 20 mm, endo 10,5 mm. Dr kazała dziś wieczorem zrobić zastrzyk z ovitrellu i przytulanko we wtorek, środę i czwartek. Trochę się martwię, że te przeklęte pęcherzyki i tak nie pękną mimo ovitrellu. Przypomniałam dr że w poprzednim cyklu nie pękły po ovitrellu i miałyśmy dać chyba pregnyl, ale ona na to, że spróbujemy jeszcze z ovitrelle bo teraz pęcherzyki są o wiele ładniejsze. Sama nie wiem co o tym myśleć... Chociaż jak są trzy to może przynajmniej jeden się przełamie i pęknie!
No nic, zakupiłam już ten ovitrelle i nie pozostaje nic jak zapodać sobie wieczorem zastrzyk i od jutra zacząć starania - zgodnie z zaleceniami lekarza.
Niby wszystko wygląda super, bo pęcherzyki ładne, endo też super, ale ja i tak jestem pełna obawMamma-mia, MalPog, efta lubią tę wiadomość
-
Chick wrote:Dzieki Miskowa za wszystko. Ja musialam zrezygnowac z pracy ze wzgledu na atmosfere tam panujaca... Liznelam nawet juz temat depresji. Maz dobrze zarabia i na razie moge pozwolic sobie na nie pracowanie, ale wiadomo, ze dlugo to nie moze trwac.. Zreszta siedzenie w domu tez kojaca nie wplywa na psychike..
Ja na razie swoja sytuacje odbieram jako patową. Naprawde nie wiem co mamy dalej robic.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Miśkowa wrote:Aby tyle dobrze, że mąż dobrze zarabia a Ty znajdziesz pracę która będzie dawała Ci satysfakcję. Ja bym zwariowała gdyby nie mój mąż i terapia na którą chodzę choć co raz głębszy dół mam, a każdy kolejny dzień dobija mnie co raz bardziej. Jednak kiedyś to słońce musi wyjść i dla nas...
Masz racje, kiedys musi wyjsc to słońce! Nachodza nas te slabsze dni, ale wiary nigdy nie mozemy stracic.. Trzymam kciuki za Ciebie i wszystke starajace sie dziewczynyMiśkowa lubi tę wiadomość
31 lat
Mąż wyniki OK.
09.2016, 1 IUI
12.2016, 2 IUI
01.2017, 3 IUI -
Chick miałaś wykonaną laparoskopie z (coś na K)-wycinanie błon wokół jajników?
Czasem te błony lub narośla utrudniają pękanie i czesto wystepuje przy PCOS.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Chick wrote:Masz racje, kiedys musi wyjsc to słońce! Nachodza nas te slabsze dni, ale wiary nigdy nie mozemy stracic.. Trzymam kciuki za Ciebie i wszystke starajace sie dziewczyny
Chick lubi tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Flowwer wrote:Chick miałaś wykonaną laparoskopie z (coś na K)-wycinanie błon wokół jajników?
Czasem te błony lub narośla utrudniają pękanie i czesto wystepuje przy PCOS.
Miałam robiona laparoskopie. Jajowody sa drozne. Jezeli mialabym na cos postawic to wydaje mi sie, ze moje komorki jajowe sa slabej jakosci. Bardzo ciezko uzyskac u mnie przynajmniej jeden pecherzyk. Clo i letrozol nie dzialaja. Tylko zastrzyki z gonadotropin powoduja u mnie dojrzewanie pecherzyka31 lat
Mąż wyniki OK.
09.2016, 1 IUI
12.2016, 2 IUI
01.2017, 3 IUI -
calineczka88 wrote:Hej Dziewczyny, ja dziś po kolejnym usg (12 dc) wszystkie moje trzy pęcherzyki ładnie urosły, mają ok. 20 mm, endo 10,5 mm. Dr kazała dziś wieczorem zrobić zastrzyk z ovitrellu i przytulanko we wtorek, środę i czwartek. Trochę się martwię, że te przeklęte pęcherzyki i tak nie pękną mimo ovitrellu. Przypomniałam dr że w poprzednim cyklu nie pękły po ovitrellu i miałyśmy dać chyba pregnyl, ale ona na to, że spróbujemy jeszcze z ovitrelle bo teraz pęcherzyki są o wiele ładniejsze. Sama nie wiem co o tym myśleć... Chociaż jak są trzy to może przynajmniej jeden się przełamie i pęknie!
No nic, zakupiłam już ten ovitrelle i nie pozostaje nic jak zapodać sobie wieczorem zastrzyk i od jutra zacząć starania - zgodnie z zaleceniami lekarza.
Niby wszystko wygląda super, bo pęcherzyki ładne, endo też super, ale ja i tak jestem pełna obawcalineczka88 lubi tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Chick wrote:Miałam robiona laparoskopie. Jajowody sa drozne. Jezeli mialabym na cos postawic to wydaje mi sie, ze moje komorki jajowe sa slabej jakosci. Bardzo ciezko uzyskac u mnie przynajmniej jeden pecherzyk. Clo i letrozol nie dzialaja. Tylko zastrzyki z gonadotropin powoduja u mnie dojrzewanie pecherzyka
A poziom wit d3 badałaś ? Homocysteine, i suplementujesz q 10 ?
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Miśkowa wrote:Ja też trzymam kciuki za Ciebie i wszystkie dziewczyny na forum, żeby w końcu udało nam się przez to przejść i pokonać tą gównianą niepłodność!
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:A poziom wit d3 badałaś ? Homocysteine, i suplementujesz q 10 ?
Nie, tego nie badalam. W ogole nie slyszalam o tych badanich.. Musze poczytac. Dziekuje za info31 lat
Mąż wyniki OK.
09.2016, 1 IUI
12.2016, 2 IUI
01.2017, 3 IUI -
Miśkowa wiem, chyba się po prostu za dużo stresuję i zamartwiam, moja dr też powiedziała, abym wyluzowała no ale same wiecie jak to jest z tym wyluzowaniem w naszej sytuacji...
Flowwer masz racje co do tej wit. d, mnie już na pierwszej wizycie dr kazała zbadać poziom we krwi i od razu wdrożyła mi suplementację, ona twierdzi że wit. d ma b. duży wpływ na płodność zarówno kobiet jak i mężczyzn. A podobno u nas w kraju ponad 80% ma jej niedobór. No i jeszcze ja mam wdrożoną suplementację jodu. -
Chick wrote:Nie, tego nie badalam. W ogole nie slyszalam o tych badanich.. Musze poczytac. Dziekuje za info
Dc nie ma znaczenia przy tych dwóch badaniach.
Sam q 10 jest polecany na poprawę jakości komórek. Wystepuje w dwóch formach jak znajde ktory jest najlepiej przysfajalny to napiszęChick lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
http://www.jestemplodna.pl/jak-poprawic-jakosc-komorek-jajowych-jakosc-nasienia/
Tu trochę jest napisane i w jakiej formie oraz min dawce przyjmowaćChick lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Ja po lecie w 2015 poziom wit d3 mialam 5 !!! Po roku suplementacji 2000j wzrósł do 23 czyli i tak mało Zastosowałam sama mocną suplementacje 10.000j przez 2 mies i wzrósł do 56 !!! Teraz biore 4000j i przy okazji sprawdze. Ale musze przyznać że ovu nareszcie mam przy stymulowanych cyklach a wczesniej za nic jajniki nie ruszyły
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Ja po lecie w 2015 poziom wit d3 mialam 5 !!! Po roku suplementacji 2000j wzrósł do 23 czyli i tak mało Zastosowałam sama mocną suplementacje 10.000j przez 2 mies i wzrósł do 56 !!! Teraz biore 4000j i przy okazji sprawdze. Ale musze przyznać że ovu nareszcie mam przy stymulowanych cyklach a wczesniej za nic jajniki nie ruszyły4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Flowwer wrote:Ja po lecie w 2015 poziom wit d3 mialam 5 !!! Po roku suplementacji 2000j wzrósł do 23 czyli i tak mało Zastosowałam sama mocną suplementacje 10.000j przez 2 mies i wzrósł do 56 !!! Teraz biore 4000j i przy okazji sprawdze. Ale musze przyznać że ovu nareszcie mam przy stymulowanych cyklach a wczesniej za nic jajniki nie ruszyły
Dziewczyny, przez mysl mi nie przeszlo, ze wit.D moze miec wplyw na plodnosc! Dzieki za informacje. W czwartek jedziemy do nowej doktor, zobaczymy co ona powie31 lat
Mąż wyniki OK.
09.2016, 1 IUI
12.2016, 2 IUI
01.2017, 3 IUI