X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chick wrote:
    Efta, robilam sikanca 13 dpo IUI. Nawet cienia nie bylo. Nie mam co sie łudzic, ze moze zrobilam za wczesnie.
    Dziewczyny, ja naprade dzisiaj mam gigantyczny kryzys. Nie wiem co dalej. Powoli konczy sie kasa i wiara, ze kiedys sieb uda. Wydaje mi sie, ze moze mam slabe jakosciowo jajeczka przy tak wysokim AMH. To moga sprawdzic tylko podczas in vitro. My przynajmniej na teraz to nie mamy na to kasy...
    Chick jak ja Cię doskonale rozumiem!!! Przykro mi, że się nie udało :( no może rzeczywiście coś jest na rzeczy że nie wychodzi ale z drugiej strony IUI daje niewiele większe szanse w porównaniu do naturalnej... Nam też dziś lekarz potwierdził ostatecznie że tylko IV i to nie wiadomo czy się uda bo mąż ma tak kiepskie wyniki, że być może genetyka szwankuje a na to nawet in vitro nie pomoże... więc czekają nas jeszcze te badania. Na procedurę sobie nie możemy pozwolić ani teraz ani jeszcze długo (oboje straciliśmy dochód, niemalże równocześnie) więc naprawdę wiem jak się czujesz. Przykro mi...

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efta jak tam u Ciebie? masz dalej to plamienie czy ustało?

u nas plus jest taki, że stymulacja clo+letrozol działa i znowu są dwa pęcherzyki, owu przewidywana około soboty.

On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Hahahaha kurcze ja to już dobrze nie pamiętam jak to dokładnie było ale to chyba był sposób na wywolanie spóźnione @ jak się nie mylę:-)
    Dokładnie to był sposób na wywołanie @ :)

• Chick Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa wrote:
    Chick jak ja Cię doskonale rozumiem!!! Przykro mi, że się nie udało :( no może rzeczywiście coś jest na rzeczy że nie wychodzi ale z drugiej strony IUI daje niewiele większe szanse w porównaniu do naturalnej... Nam też dziś lekarz potwierdził ostatecznie że tylko IV i to nie wiadomo czy się uda bo mąż ma tak kiepskie wyniki, że być może genetyka szwankuje a na to nawet in vitro nie pomoże... więc czekają nas jeszcze te badania. Na procedurę sobie nie możemy pozwolić ani teraz ani jeszcze długo (oboje straciliśmy dochód, niemalże równocześnie) więc naprawdę wiem jak się czujesz. Przykro mi...

Dzieki Miskowa za wszystko. Ja musialam zrezygnowac z pracy ze wzgledu na atmosfere tam panujaca... Liznelam nawet juz temat depresji. Maz dobrze zarabia i na razie moge pozwolic sobie na nie pracowanie, ale wiadomo, ze dlugo to nie moze trwac.. Zreszta siedzenie w domu tez kojaca nie wplywa na psychike..
    Ja na razie swoja sytuacje odbieram jako patową. Naprawde nie wiem co mamy dalej robic.

31 lat
    PCOS, AMH 22, niedoczynność tarczycy.
    Mąż wyniki OK.
    09.2016, 1 IUI :-(
    12.2016, 2 IUI :-(
    01.2017, 3 IUI :-(
  • calineczka88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, ja dziś po kolejnym usg (12 dc) wszystkie moje trzy pęcherzyki ładnie urosły, mają ok. 20 mm, endo 10,5 mm. Dr kazała dziś wieczorem zrobić zastrzyk z ovitrellu i przytulanko we wtorek, środę i czwartek. Trochę się martwię, że te przeklęte pęcherzyki i tak nie pękną mimo ovitrellu. Przypomniałam dr że w poprzednim cyklu nie pękły po ovitrellu i miałyśmy dać chyba pregnyl, ale ona na to, że spróbujemy jeszcze z ovitrelle bo teraz pęcherzyki są o wiele ładniejsze. Sama nie wiem co o tym myśleć... Chociaż jak są trzy to może przynajmniej jeden się przełamie i pęknie!
    No nic, zakupiłam już ten ovitrelle i nie pozostaje nic jak zapodać sobie wieczorem zastrzyk i od jutra zacząć starania - zgodnie z zaleceniami lekarza.
    Niby wszystko wygląda super, bo pęcherzyki ładne, endo też super, ale ja i tak jestem pełna obaw :(

Mamma-mia, MalPog, efta lubią tę wiadomość

31 lat, starania od 05.2015, PCOS + LUF, AMH = 6,16
    fpsl35p.png
    rl9w44r.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chick wrote:
    Dzieki Miskowa za wszystko. Ja musialam zrezygnowac z pracy ze wzgledu na atmosfere tam panujaca... Liznelam nawet juz temat depresji. Maz dobrze zarabia i na razie moge pozwolic sobie na nie pracowanie, ale wiadomo, ze dlugo to nie moze trwac.. Zreszta siedzenie w domu tez kojaca nie wplywa na psychike..
    Ja na razie swoja sytuacje odbieram jako patową. Naprawde nie wiem co mamy dalej robic.
    Aby tyle dobrze, że mąż dobrze zarabia a Ty znajdziesz pracę która będzie dawała Ci satysfakcję. Ja bym zwariowała gdyby nie mój mąż i terapia na którą chodzę choć co raz głębszy dół mam, a każdy kolejny dzień dobija mnie co raz bardziej. Jednak kiedyś to słońce musi wyjść i dla nas...

• Chick Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa wrote:
    Aby tyle dobrze, że mąż dobrze zarabia a Ty znajdziesz pracę która będzie dawała Ci satysfakcję. Ja bym zwariowała gdyby nie mój mąż i terapia na którą chodzę choć co raz głębszy dół mam, a każdy kolejny dzień dobija mnie co raz bardziej. Jednak kiedyś to słońce musi wyjść i dla nas...

Masz racje, kiedys musi wyjsc to słońce! Nachodza nas te slabsze dni, ale wiary nigdy nie mozemy stracic.. Trzymam kciuki za Ciebie i wszystke starajace sie dziewczyny

Miśkowa lubi tę wiadomość

31 lat
    Mąż wyniki OK.
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chick miałaś wykonaną laparoskopie z (coś na K)-wycinanie błon wokół jajników?
    Czasem te błony lub narośla utrudniają pękanie i czesto wystepuje przy PCOS.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chick wrote:
    Masz racje, kiedys musi wyjsc to słońce! Nachodza nas te slabsze dni, ale wiary nigdy nie mozemy stracic.. Trzymam kciuki za Ciebie i wszystke starajace sie dziewczyny
    Ja też trzymam kciuki za Ciebie i wszystkie dziewczyny na forum, żeby w końcu udało nam się przez to przejść i pokonać tą gównianą niepłodność!

Chick lubi tę wiadomość

• Chick Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Chick miałaś wykonaną laparoskopie z (coś na K)-wycinanie błon wokół jajników?
    Czasem te błony lub narośla utrudniają pękanie i czesto wystepuje przy PCOS.

Miałam robiona laparoskopie. Jajowody sa drozne. Jezeli mialabym na cos postawic to wydaje mi sie, ze moje komorki jajowe sa slabej jakosci. Bardzo ciezko uzyskac u mnie przynajmniej jeden pecherzyk. Clo i letrozol nie dzialaja. Tylko zastrzyki z gonadotropin powoduja u mnie dojrzewanie pecherzyka

31 lat
    Mąż wyniki OK.
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calineczka88 wrote:
    Hej Dziewczyny, ja dziś po kolejnym usg (12 dc) wszystkie moje trzy pęcherzyki ładnie urosły, mają ok. 20 mm, endo 10,5 mm. Dr kazała dziś wieczorem zrobić zastrzyk z ovitrellu i przytulanko we wtorek, środę i czwartek. Trochę się martwię, że te przeklęte pęcherzyki i tak nie pękną mimo ovitrellu. Przypomniałam dr że w poprzednim cyklu nie pękły po ovitrellu i miałyśmy dać chyba pregnyl, ale ona na to, że spróbujemy jeszcze z ovitrelle bo teraz pęcherzyki są o wiele ładniejsze. Sama nie wiem co o tym myśleć... Chociaż jak są trzy to może przynajmniej jeden się przełamie i pęknie!
    No nic, zakupiłam już ten ovitrelle i nie pozostaje nic jak zapodać sobie wieczorem zastrzyk i od jutra zacząć starania - zgodnie z zaleceniami lekarza.
    Niby wszystko wygląda super, bo pęcherzyki ładne, endo też super, ale ja i tak jestem pełna obaw :(
    Calineczka nie znam się na zatrzykach bo sama dopiero pierwszy raz będę brała na pęknięcie, ja właśnie dostałam pregnyl ale myślę, że nie powinnaś się aż tak zamartwiać. Z tego co pisałaś to Twoja doktorka naprawdę wydaje się "kumata" więc musisz jej zaufać :) a jak coś pójdzie nie tak to przymusisz ją w kolejnym cyklu do pregnylu.

calineczka88 lubi tę wiadomość

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chick wrote:
    Miałam robiona laparoskopie. Jajowody sa drozne. Jezeli mialabym na cos postawic to wydaje mi sie, ze moje komorki jajowe sa slabej jakosci. Bardzo ciezko uzyskac u mnie przynajmniej jeden pecherzyk. Clo i letrozol nie dzialaja. Tylko zastrzyki z gonadotropin powoduja u mnie dojrzewanie pecherzyka

A poziom wit d3 badałaś ? Homocysteine, i suplementujesz q 10 ?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa wrote:
    Ja też trzymam kciuki za Ciebie i wszystkie dziewczyny na forum, żeby w końcu udało nam się przez to przejść i pokonać tą gównianą niepłodność!
    Ja już 11 rok walczę ale na razie sie nie poddawam. Masz racje gówniana niepłodność i ostatnio szlag mnie trafił jak kolezanka sie pozbyła niechcianej ciąży to niesprawiedliwe ...

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Chick Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    A poziom wit d3 badałaś ? Homocysteine, i suplementujesz q 10 ?

Nie, tego nie badalam. W ogole nie slyszalam o tych badanich.. Musze poczytac. Dziekuje za info

31 lat
    Mąż wyniki OK.
  • calineczka88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa wiem, chyba się po prostu za dużo stresuję i zamartwiam, moja dr też powiedziała, abym wyluzowała ;) no ale same wiecie jak to jest z tym wyluzowaniem w naszej sytuacji...

Flowwer masz racje co do tej wit. d, mnie już na pierwszej wizycie dr kazała zbadać poziom we krwi i od razu wdrożyła mi suplementację, ona twierdzi że wit. d ma b. duży wpływ na płodność zarówno kobiet jak i mężczyzn. A podobno u nas w kraju ponad 80% ma jej niedobór. No i jeszcze ja mam wdrożoną suplementację jodu.

31 lat, starania od 05.2015, PCOS + LUF, AMH = 6,16
    fpsl35p.png
    rl9w44r.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chick wrote:
    Nie, tego nie badalam. W ogole nie slyszalam o tych badanich.. Musze poczytac. Dziekuje za info
    Jak się zdecydujesz na badanie to daj nam tu znać jakie wyniki miałaś.
    Dc nie ma znaczenia przy tych dwóch badaniach.
    Sam q 10 jest polecany na poprawę jakości komórek. Wystepuje w dwóch formach jak znajde ktory jest najlepiej przysfajalny to napiszę

Chick lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.jestemplodna.pl/jak-poprawic-jakosc-komorek-jajowych-jakosc-nasienia/

Tu trochę jest napisane i w jakiej formie oraz min dawce przyjmować

Chick lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po lecie w 2015 poziom wit d3 mialam 5 !!! Po roku suplementacji 2000j wzrósł do 23 czyli i tak mało Zastosowałam sama mocną suplementacje 10.000j przez 2 mies i wzrósł do 56 !!! Teraz biore 4000j i przy okazji sprawdze. Ale musze przyznać że ovu nareszcie mam przy stymulowanych cyklach a wczesniej za nic jajniki nie ruszyły

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ja po lecie w 2015 poziom wit d3 mialam 5 !!! Po roku suplementacji 2000j wzrósł do 23 czyli i tak mało Zastosowałam sama mocną suplementacje 10.000j przez 2 mies i wzrósł do 56 !!! Teraz biore 4000j i przy okazji sprawdze. Ale musze przyznać że ovu nareszcie mam przy stymulowanych cyklach a wczesniej za nic jajniki nie ruszyły
    Flower chyba coś musi być w tej witaminie, bo u mnie też nic nie ruszyło nawet pomimo gonadotropin, więc zaczęłam brać wit d3+k2 2000 jm i po tych kilku miesiącach też udało się wystymulować owu, choć ja nigdy nie badałam swojego poziomu tej witaminki

• Chick Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:

Dziewczyny, przez mysl mi nie przeszlo, ze wit.D moze miec wplyw na plodnosc! Dzieki za informacje. W czwartek jedziemy do nowej doktor, zobaczymy co ona powie

31 lat
    Mąż wyniki OK.
‹‹ 278 279 280 281 282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ