Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda8989 wrote:Właśnie przyszedł okres😒 jutro mąż idzie na badanie nasienia, zobaczymy jak się u niego mają sprawy, a za dwa tyg mamy pierwszą wizytę w klinice. Mam nadzieję, że nam tam pomogą.
Pomogą, mi wystarczyły 3cykle w klinice i jestem w ciąży a przed tym zaliczyłam 7 gin w 2lataWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2021, 21:29
Guśka21 lubi tę wiadomość
Walka o 3 szczęście od września 2023 -
Zrobiłam dziś AMH i mam 5.18 ng/ml. W normach się mieszczę, ale czytałam, że powyżej 3, to za wysokie. Niektórzy lekarze widzą u mnie pco na usg. To badanie chyba to potwierdza😒Ja
Pcos w obrazie USG
Sonohsg✔️
3x iui nieudane
Marzec 23' start invitro
On
Wiek 35 lat -
Magda8989 wrote:Zrobiłam dziś AMH i mam 5.18 ng/ml. W normach się mieszczę, ale czytałam, że powyżej 3, to za wysokie. Niektórzy lekarze widzą u mnie pco na usg. To badanie chyba to potwierdza😒
To akurat bardzo dobrą wiadomość bo im większe AMH tym więcej czasu i możliwości. Też mam PCO 😉Futuremother, Magda8989, Marzenia997, Guśka21 lubią tę wiadomość
Walka o 3 szczęście od września 2023 -
Słuchajcie.
Biorę Luteinę od owulacji (tzn.według testu a nie monitoringu) czyli 9 dni.
I teraz tak: teoretycznie jutro / pojutrze powinnam mieć @ według moich najczęstszych cykli.
Ale jak miałam cykl s.to gin.zalecił brać przez 14 dni.
I teraz nie wiem czy mam brać czy nie?
I czy Luteina opóźnia @ ?02.2019 ciąża pozamaciczna , usunięty prawy jajowód
06.2019 Sono hsg - lewy jajowód drożny
AMH 0,62
04.02.2021 Invicta Wawa, krótki protokół, zarodek 3 dniowy 8.2
18.02 beta <0,1 ;(
02/03 . 2021 Kriobank - przygotowania do procedury
17.05.2021 naturalny cud - beta 143,3
19.05 beta 210,6
21.05 beta 62, 9 i koniec cudu
02.08.2021 transfer 2 dniowca, kl.AA
13.08 beta <1,2 ;(
31.08.2021 transfer 3 dniowca, 6A
11.09 beta <1,2 ;(
29.03.2022 transfer 3 dniowca 8.1
08.04 beta <1,2 ;( -
nick nieaktualny
-
Magda8989 wrote:Zrobiłam dziś AMH i mam 5.18 ng/ml. W normach się mieszczę, ale czytałam, że powyżej 3, to za wysokie. Niektórzy lekarze widzą u mnie pco na usg. To badanie chyba to potwierdza😒
Nie wiem czy za wysokie. Ja we wrześniu robiłam badanie i mi wyszło 12,7 🤔
W grudniu był mój pierwszy cykl stymulowany. I drugiego stycznia już zobaczyłam dwie kreseczki 😍
Także wszystko jest możliwe. trzeba mieć zawsze nadzieję ☺Magda8989, Marianka@87, Guśka21, Emi3004 lubią tę wiadomość
-
-
Marzenia997 wrote:[email protected] napisz to wyśle zdjęcie recepty
-
Staraczka21 wrote:Dziewczyny a ja mam pytanie ile miesięcy pod rząd przyjmowałyscie letrozol/lamette? Bo nie dopytalam lekarza czy trzeba np po ilus cyklach stymulowanych lametta zrobić jakąś przerwę.
Ja jestem po 3 pod rząd I mam tabletki na 5 miesięcy do przodu. 🤷♀️ Ale ja jestem w Anglii. Tu zupełnie inaczej. -
Staraczka21 wrote:Dziewczyny a ja mam pytanie ile miesięcy pod rząd przyjmowałyscie letrozol/lamette? Bo nie dopytalam lekarza czy trzeba np po ilus cyklach stymulowanych lametta zrobić jakąś przerwę.
-
Ja brałam przez 4 cykle. Pęcherzyki rosły, ale nie zawsze pękały. Teraz mam przerwę, nie wiem czy wrócę do stymulacji.Ja
Pcos w obrazie USG
Sonohsg✔️
3x iui nieudane
Marzec 23' start invitro
On
Wiek 35 lat -
Margaritta wrote:Ja jestem po 3 cyklach i lekarz kazał zrobić mi przerwę na mniej więcej 2 miesiące. Powiedział też że stymulacja lamettą powinna być tylko 6 razy, więcej nie ma sensu bo i tak nic to nie da. Po 6 nieudanych próbach to już tylko in vitro....
Co za brednie, ja stymulowana byłam praktycznie rzecz biorąc od lutego miesiąc w miesiąc z przerwą w listopadzie bo wyszła mi ureaplasma w wymazie i dla bezpieczeństwa płodu miałam przerwać na jeden cykl w grudniu już miałam kolejny cykl stymulowany lametta i jestem w 6 TC. Jedyną rzeczą po 6 cyklach stymulacji była poszerzona diagnostyka męża i moja wraz z badaniem drożności jajowodow -
Mi dr powiedzial, że będziemy stymulować do skutku. Oczywiście po drodze różne badania, jeśli się nie udawało, a nie tylko stymulacja i na tym koniec. Co lekarz to inna opinia, niektórzy zaraz by pchali na in vitro, a czasami warto poczekać. Ja np. miałam stymulację clostilbegytem na zmianę z letrozolem. Raz to, raz tamto. Potem został letrozole i w sumie tych cykli było sporo, w sumie jakiś rok na pewno.
-
Niestety wielu lekarzy patrzy żeby jak najwięcej zarobić nie patrząc na zdrowie fizyczne i psychiczne człowieka, ja tylko dziękuję Bogu że trafiłam na moją panią doktor bo ilu ginekologów przeszłam w ciągu ostatnich dwóch lat to co drugi patrzył i mnie słuchał bo musiał bo płacę..