X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • Bodzenka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda8989 wrote:
    Właśnie przyszedł okres😒 jutro mąż idzie na badanie nasienia, zobaczymy jak się u niego mają sprawy, a za dwa tyg mamy pierwszą wizytę w klinice. Mam nadzieję, że nam tam pomogą.

Pomogą, mi wystarczyły 3cykle w klinice i jestem w ciąży a przed tym zaliczyłam 7 gin w 2lata

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2021, 21:29

Guśka21 lubi tę wiadomość

Walka o 3 szczęście od września 2023
  • Guśka21 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2021, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) w tamtym roku bywałam tu dość często po kilku nieudanych próbach i pandemie daliśmy sobie czas. W czwartek byłam na wizycie u dr, w lutym moja pierwsza inseminacja ;)

Magda8989 lubi tę wiadomość

🧸 IUI 02.03.2021 ❌
    🐥 IUI 07.05.2021 ❌
  • PaniM Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2021, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny lepiej iui mieć na peknietych pęcherzykach czy nie peknietych? Dzisiaj mam pozytywny test owulacyjny a wstępnie iui miałam planowana na środę i nie wiem czy nie przyspieszyc

• Magda8989 Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2021, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dziś AMH i mam 5.18 ng/ml. W normach się mieszczę, ale czytałam, że powyżej 3, to za wysokie. Niektórzy lekarze widzą u mnie pco na usg. To badanie chyba to potwierdza😒

Ja
    Pcos w obrazie USG

Sonohsg✔️
    3x iui nieudane
    Marzec 23' start invitro
    On
    Wiek 35 lat
  • Bodzenka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda8989 wrote:
    Zrobiłam dziś AMH i mam 5.18 ng/ml. W normach się mieszczę, ale czytałam, że powyżej 3, to za wysokie. Niektórzy lekarze widzą u mnie pco na usg. To badanie chyba to potwierdza😒

To akurat bardzo dobrą wiadomość bo im większe AMH tym więcej czasu i możliwości. Też mam PCO 😉

Futuremother, Magda8989, Marzenia997, Guśka21 lubią tę wiadomość

Walka o 3 szczęście od września 2023
  • Ova Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie.
    Biorę Luteinę od owulacji (tzn.według testu a nie monitoringu) czyli 9 dni.
    I teraz tak: teoretycznie jutro / pojutrze powinnam mieć @ według moich najczęstszych cykli.
    Ale jak miałam cykl s.to gin.zalecił brać przez 14 dni.
    I teraz nie wiem czy mam brać czy nie?
    I czy Luteina opóźnia @ ?

02.2019 ciąża pozamaciczna , usunięty prawy jajowód

06.2019 Sono hsg - lewy jajowód drożny

AMH 0,62

04.02.2021 Invicta Wawa, krótki protokół, zarodek 3 dniowy 8.2
    18.02 beta <0,1 ;(

02/03 . 2021 Kriobank - przygotowania do procedury

17.05.2021 naturalny cud - beta 143,3
    19.05 beta 210,6
    21.05 beta 62, 9 :( i koniec cudu

02.08.2021 transfer 2 dniowca, kl.AA
    13.08 beta <1,2 ;(

31.08.2021 transfer 3 dniowca, 6A
    11.09 beta <1,2 ;(

29.03.2022 transfer 3 dniowca 8.1
    08.04 beta <1,2 ;(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2021, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy jest wsrod Was dziewczyna ktora podchodzila do iui na dwoch pecherzykach bedac po cieciu cesarskim?

• Sylwia1996 Nowa

Wysłany: 11 stycznia 2021, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda8989 wrote:

Nie wiem czy za wysokie. Ja we wrześniu robiłam badanie i mi wyszło 12,7 🤔

W grudniu był mój pierwszy cykl stymulowany. I drugiego stycznia już zobaczyłam dwie kreseczki 😍

Także wszystko jest możliwe. trzeba mieć zawsze nadzieję ☺

Magda8989, Marianka@87, Guśka21, Emi3004 lubią tę wiadomość

• Marzenia997 Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do oddania receptę z lametta. Jak by któraś potrzebowała

• PaniM Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenia997 wrote:
    Mam do oddania receptę z lametta. Jak by któraś potrzebowała
    Jestem zainteresowana

• Marzenia997 Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniM wrote:
    Jestem zainteresowana

[email protected] napisz to wyśle zdjęcie recepty

• PaniM Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenia997 wrote:
    [email protected] napisz to wyśle zdjęcie recepty
    Napisałam na priv na powyższy email 🙂

• emimor89 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2021, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Znów mi się przesunął okres. Czy może to być przez dodatkowo do Letrozolu braną Luteinę w drugiej połowie cyklu? :( oby tylko przyszło w weekend, żebym mogła badania zrobić w 3 dniu cyklu... :(

:)
  • Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2021, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie ile miesięcy pod rząd przyjmowałyscie letrozol/lamette? Bo nie dopytalam lekarza czy trzeba np po ilus cyklach stymulowanych lametta zrobić jakąś przerwę.

• emimor89 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2021, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:
    Dziewczyny a ja mam pytanie ile miesięcy pod rząd przyjmowałyscie letrozol/lamette? Bo nie dopytalam lekarza czy trzeba np po ilus cyklach stymulowanych lametta zrobić jakąś przerwę.

Ja jestem po 3 pod rząd I mam tabletki na 5 miesięcy do przodu. 🤷‍♀️ Ale ja jestem w Anglii. Tu zupełnie inaczej.

:)
  • Margaritta Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2021, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:
    Ja jestem po 3 cyklach i lekarz kazał zrobić mi przerwę na mniej więcej 2 miesiące. Powiedział też że stymulacja lamettą powinna być tylko 6 razy, więcej nie ma sensu bo i tak nic to nie da. Po 6 nieudanych próbach to już tylko in vitro....

• Magda8989 Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:

Ja brałam przez 4 cykle. Pęcherzyki rosły, ale nie zawsze pękały. Teraz mam przerwę, nie wiem czy wrócę do stymulacji.

Ja
    Pcos w obrazie USG

Sonohsg✔️
    3x iui nieudane
    Marzec 23' start invitro
    On
    Wiek 35 lat
  • Marzenia997 Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2021, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaritta wrote:
    Ja jestem po 3 cyklach i lekarz kazał zrobić mi przerwę na mniej więcej 2 miesiące. Powiedział też że stymulacja lamettą powinna być tylko 6 razy, więcej nie ma sensu bo i tak nic to nie da. Po 6 nieudanych próbach to już tylko in vitro....

Co za brednie, ja stymulowana byłam praktycznie rzecz biorąc od lutego miesiąc w miesiąc z przerwą w listopadzie bo wyszła mi ureaplasma w wymazie i dla bezpieczeństwa płodu miałam przerwać na jeden cykl w grudniu już miałam kolejny cykl stymulowany lametta i jestem w 6 TC. Jedyną rzeczą po 6 cyklach stymulacji była poszerzona diagnostyka męża i moja wraz z badaniem drożności jajowodow

• Anika89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dr powiedzial, że będziemy stymulować do skutku. Oczywiście po drodze różne badania, jeśli się nie udawało, a nie tylko stymulacja i na tym koniec. Co lekarz to inna opinia, niektórzy zaraz by pchali na in vitro, a czasami warto poczekać. Ja np. miałam stymulację clostilbegytem na zmianę z letrozolem. Raz to, raz tamto. Potem został letrozole i w sumie tych cykli było sporo, w sumie jakiś rok na pewno.

• Marzenia997 Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2021, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety wielu lekarzy patrzy żeby jak najwięcej zarobić nie patrząc na zdrowie fizyczne i psychiczne człowieka, ja tylko dziękuję Bogu że trafiłam na moją panią doktor bo ilu ginekologów przeszłam w ciągu ostatnich dwóch lat to co drugi patrzył i mnie słuchał bo musiał bo płacę..

‹‹ 908 909 910 911 912 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ