WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Szpital Południowy - klinika leczenia niepłodności
Odpowiedz

Szpital Południowy - klinika leczenia niepłodności

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Natalita88 Debiutantka

Wysłany: 26 kwietnia, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomość, gratuluje :)))
    My idziemy na wizytę w maju, zobaczymy czy się zakwalifikujemy :) a Wy co mieliście na pierwszą wizytę? Zakwalifikowano Was od razu?:)

• Mali.na Znajoma

Wysłany: 27 kwietnia, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Wszystkie wyniki, które miałam wzięłam ze sobą, mam potwierdzoną endometriozę i mieliśmy 2x iui więc głównie to były wskazania do kwalifikacji.

• czikabum Znajoma

Wysłany: 27 kwietnia, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mali.na wrote:
    Hej, my leczyliśmy się w południowym i jesteśmy zadowoleni.
    Jak dla mnie główny minus to opóźnienia.
    Z plusów to uważam że wizyty były profesjonalne, personel uprzejmy, lekarz odpowiadał na wszystkie pytania, w razie czego był dostępny pod smsem, wydawało się że ma dużą wiedzę. Zasugerował immunologa po nieudanym transferze, a wiem że nie wszyscy lekarze „respektują” takie podejście. Leki które można było dostać z refundacją byly tak przepisywane.
    Na pewno nie robią nic na siłę i nie ryzykują zdrowiem pacjentek.

U nas pierwsza stymulacja była kompletnie nieudana, zero zarodków, lekarz sam był zaskoczony. Zmodyfikowaliśmy leki i druga już się udała- 5❄️.

Jestem teraz w 12 tygodniu ciąży 🙂

Super - gratulacje! 😊

A zdradzisz kto Cię prowadził i czy do drugiej stymulacji podchodziłaś od razu czy miałaś przerwę między stymulacjami? Ja jestem dopiero w trakcie pierwszej, za tydzień pewnie punkcja ale mam jakieś obawy, że może się nie udać 🥹

• czikabum Znajoma

Wysłany: 27 kwietnia, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A orientujecie się może czy na dzień punkcji wystawiają L4? 🤔

• Mali.na Znajoma

Wysłany: 27 kwietnia, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U dr. W 🙂 u mnie był cykl przerwy między stymulacjami, ale miałam lekką hiperstymulacje więc może to miało wpływ.

W dniu punkcji pytali czy potrzebuje L4

czikabum lubi tę wiadomość

• czikabum Znajoma

Wysłany: 27 kwietnia, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mali.na wrote:
    U dr. W 🙂 u mnie był cykl przerwy między stymulacjami, ale miałam lekką hiperstymulacje więc może to miało wpływ.

W dniu punkcji pytali czy potrzebuje L4

dzięki!

ja też jestem u niego :) a ciążę również prowadzisz w płd czy już gdzieś indziej?

i jeszcze podpytam czy finalnie robiłas jakąś diagnostyke immuno?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia, 15:49

• Natalita88 Debiutantka

Wysłany: 27 kwietnia, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a kto był na kwalifikacyjnej wizycie u Was? My jesteśmy zapisani do dr Miśtal.
    Czy dużo generalnie potrzeba tam wizyt, chodzi mi oczywiście o pracę :) Wystawiają zwolnienia?

• czikabum Znajoma

Wysłany: 28 kwietnia, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas było dwóch lekarzy na wizycie kwalifikacyjnej. U nas z wizytami było tak, że najpierw byliśmy na wizycie kwalifikacyjnej, potem mieliśmy kolejną wizytę, na którą zrobiliśmy brakujące badania i na której została rozpisana stymulacja i potem już wizyty w trakcie stymulacji, ale tutaj ciężko określić ich ilość bo u każdego może być inaczej... ja do tej pory nie pytałam o zwolnienie więc nie wiem jak to wygląda :)

• Mali.na Znajoma

Wysłany: 28 kwietnia, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czikabum wrote:
    dzięki!

ja też jestem u niego :) a ciążę również prowadzisz w płd czy już gdzieś indziej?

i jeszcze podpytam czy finalnie robiłas jakąś diagnostyke immuno?

Tak, jestem w przychodni przyszpitalnej, przyzwyczaiłam się do miejsca 🙂

badania u immunologa robiłam do drugiego transferu, to już jest całkowicie poza finansowaniem, trzeba działać na własną rękę ale w porozumieniu z lekarzem prowadzącym. Ostatecznie z leków brałam tylko encorton i udało się

czikabum lubi tę wiadomość

• BedziePieknie Nowa

Wysłany: 28 kwietnia, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! 🫶
    Długo zbierałam się z otworzeniem konta na Ovu, ale widząc ten wątek - przycupnę.

My staramy się o pierwsze dziecko i nie jest lekko, jesteśmy po drugiej procedurze. Niestety nieudanej.
    Mocno zastanawiamy się co dalej, czy mam w sobie tyle sił, aby przechodzić kolejną stymulację.
    Mąż mocno mnie wspiera, ale my kobiety przechodzimy to inaczej. Każda strata boli, dlatego podziwiam te z Was, które widząc po stopkach wytrwały do szczęśliwego zakończenia! 🍀

Miałyście w WCLN długie czy krótkie protokoły?
    Jakieś dodatkowe zalecenia, badania poza standardowymi pod ivf? Czy miałyście zlecone badanie progesteronu przed transferem?

Życzę Wam i sobie dużo wytrwałości w tej drodze po marzenia ❤️

• czikabum Znajoma

Wysłany: 29 kwietnia, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mali.na wrote:
    Tak, jestem w przychodni przyszpitalnej, przyzwyczaiłam się do miejsca 🙂

badania u immunologa robiłam do drugiego transferu, to już jest całkowicie poza finansowaniem, trzeba działać na własną rękę ale w porozumieniu z lekarzem prowadzącym. Ostatecznie z leków brałam tylko encorton i udało się

Tak, właśnie wiem, ze immunologa trzeba już ogarniać na własną rękę. A u jakiego immunologa się konsultowałaś, to był lekarz wybrany przez Ciebie czy zasugerowany przez lekarza prowadzącego? I jakie badania robiłaś? Przepraszam za te sto pytań ale ja lubię już mieć plan na każdą okoliczność 😁

• czikabum Znajoma

Wysłany: 29 kwietnia, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BedziePieknie wrote:
    Cześć Dziewczyny! 🫶
    Długo zbierałam się z otworzeniem konta na Ovu, ale widząc ten wątek - przycupnę.

My staramy się o pierwsze dziecko i nie jest lekko, jesteśmy po drugiej procedurze. Niestety nieudanej.
    Mocno zastanawiamy się co dalej, czy mam w sobie tyle sił, aby przechodzić kolejną stymulację.
    Mąż mocno mnie wspiera, ale my kobiety przechodzimy to inaczej. Każda strata boli, dlatego podziwiam te z Was, które widząc po stopkach wytrwały do szczęśliwego zakończenia! 🍀

Miałyście w WCLN długie czy krótkie protokoły?
    Jakieś dodatkowe zalecenia, badania poza standardowymi pod ivf? Czy miałyście zlecone badanie progesteronu przed transferem?

Życzę Wam i sobie dużo wytrwałości w tej drodze po marzenia ❤️

Hej, witamy ☺️

Ja jestem dopiero na początku mojej drogi - pierwsza stymulacja, protokół krótki. Nie miałam jeszcze żadnego transferu. U nas przyczyna niepowodzeń jest czynnik męski, u mnie wydaje się być wszystko ok, ale to też się pewnie okaże 😊 W przypadku niepowodzenia na pewno będę chciała rozszerzyć diagnostykę immuno.

A jakie były wyniki tych poprzednich procedur i transferów?

Jestem totalnie świeża w tym temacie ale zwykle lubię mieć plany na różne okoliczności i pewnie gdy nam się nie uda, będziemy próbować gdzie indziej, ze świeżym spojrzeniem. Może to przypadek, ale czasami mam wrażenie, że to pomaga ☺️

• Natalita88 Debiutantka

Wysłany: 2 maja, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czikabum wrote:
    Hej, witamy ☺️

Ja jestem dopiero na początku mojej drogi - pierwsza stymulacja, protokół krótki. Nie miałam jeszcze żadnego transferu. U nas przyczyna niepowodzeń jest czynnik męski, u mnie wydaje się być wszystko ok, ale to też się pewnie okaże 😊 W przypadku niepowodzenia na pewno będę chciała rozszerzyć diagnostykę immuno.

A jakie były wyniki tych poprzednich procedur i transferów?

Jestem totalnie świeża w tym temacie ale zwykle lubię mieć plany na różne okoliczności i pewnie gdy nam się nie uda, będziemy próbować gdzie indziej, ze świeżym spojrzeniem. Może to przypadek, ale czasami mam wrażenie, że to pomaga ☺️

Jak czujesz się na stymulacji? Jak to teraz wygląda, miałaś już jakąś wizytę, punkcje? :) ja już odliczam dni do naszej wizyty :)

• agelee Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunkaaway wrote:
    Zmieniłam na Novum. Tutaj wdrożyli hormon wzrostu, suplementację , długi protokół, wizyty często i modyfikacje leków. Poza tym najlepsze laboratorium embriologiczne. Tutaj miałam 14 dojrzałych komórek! Tam zaledwie 4...i zero zarodków.
    Jestem w Novum, po dwóch nieudanych procedurach z protokołem krótkim (akurat moja historia w Novum jak pani w Południowym) i teraz walczę z lekarzami, że chce protokół długi. Nie chcą mi dać. Dr Kozioł się uparła na krótki, a ja mam intuicję i poczucie, że na długim będzie dużo lepiej. Nie wiem co robić :( Dodatkowo nie chcą zrobić biopsji endometrium po nieudanym transferze. Miałam leczone zapalenie właśnie Doxycykliną 2 tygodnie, ale czasami to jest za słabe leczenie. W wielu klinikach dają mocniejsze antybiotyki. W Novum uznają tylko doxycyklinę. Będę załatwiać sobie biopsję przez innego lekarza poza kliniką.

• czikabum Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agelee wrote:
    Jestem w Novum, po dwóch nieudanych procedurach z protokołem krótkim (akurat moja historia w Novum jak pani w Południowym) i teraz walczę z lekarzami, że chce protokół długi. Nie chcą mi dać. Dr Kozioł się uparła na krótki, a ja mam intuicję i poczucie, że na długim będzie dużo lepiej. Nie wiem co robić :( Dodatkowo nie chcą zrobić biopsji endometrium po nieudanym transferze. Miałam leczone zapalenie właśnie Doxycykliną 2 tygodnie, ale czasami to jest za słabe leczenie. W wielu klinikach dają mocniejsze antybiotyki. W Novum uznają tylko doxycyklinę. Będę załatwiać sobie biopsję przez innego lekarza poza kliniką.

Rozumiem, że miałaś te 2 procedury w NOVUM, a nie myślałaś by spróbować 3 procedury gdzieś indziej? Zawsze to nowe, świeże spojrzenie :)

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ