WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
lithe123 wrote:Ja właśnie tak się czuję jak mi tempka skacze, jak mi gorąco w nocy to wiem że rano będzie 37 lub więcej.
jeju lubi tę wiadomość
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
Hello! Laseczki lecę na Dongu - pierwszy raz.
Biorę 3 dzień, a do tego inofolic i powiem Wam,że odczuwam ruch w interesie
Pobolewa mnie dzisiaj lewy jajnik :-)Ostatnio z tego zaszłam w ciążę
Od 01.04 jadę na tampony borowinowe :-)Pierwszy tydzień zabiegów jestem z mężem- będą akurat dni płodne więc super się składa
weronika86 dzisiaj poproszę mego lubego o zawiązanie czerwonej muliny na ręce.
Ale mam pytanko, na którą łapkę to związać? Prawa lewa czy bez znaczenia? A co Jak się zerwie?staraczka24, jeju, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Doris-83 wrote:Hello! Laseczki lecę na Dongu - pierwszy raz.
Biorę 3 dzień, a do tego inofolic i powiem Wam,że odczuwam ruch w interesie
Pobolewa mnie dzisiaj lewy jajnik :-)Ostatnio z tego zaszłam w ciążę
Od 01.04 jadę na tampony borowinowe :-)Pierwszy tydzień zabiegów jestem z mężem- będą akurat dni płodne więc super się składa
weronika86 dzisiaj poproszę mego lubego o zawiązanie czerwonej muliny na ręce.
Ale mam pytanko, na którą łapkę to związać? Prawa lewa czy bez znaczenia? A co Jak się zerwie?aga.just lubi tę wiadomość
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
Aplikuje się tampon z leczniczej borowiny, wkłada :-)I na dodatek zawija się jeszcze w borowinę odcinek lędźwiowo- krzyżowy kręgosłupa. Udrażnia jajowody,oczyszcza, pobudza jajniki, pomaga przy moim nieszczęsnym PCOS.
Ja jadę do Sanatorium "Jan Kazimierz" w Dusznikach Zdrój, a słynne na całą Europę z leczenia niepłodności są borowiny z Połczyna Zdrój(dla mnie za daleko. Jest nawet takie powiedzonko:"Chcesz mieć córkę albo syna wyślij żonę do Połczyna"Myszka-Minnie, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Doris słuszne pytania dotyczące talizmanu....hmmm....
No więc Aga jak się wszystko wycofa, to nie wiem ale Cię ozłocę! Mam pytanie, bo któraś chciała bromergon, proszę mi przypomnieć, bo wydaje mi się, że Aguś Ty ale jak coś to adres na priv i w pn wyślę. Nawet chyba mam kopertę i pójdę z gotowym paczko-listem Także czekam.
Znajdę coś w kolorze czerwieni....mam fajne błyszczące sznurki w kolorze soczystej czerwieni...ściełam makarony i zostawiłam.
Jak dla mnie to już za dużo Mam prośbę jak możecie to pomyślcie wieczorem przed snem coś pozytywnego dla mnie na kolejny nadchodzący, może to pomożeaga.just, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Jeju no oby zadziałało, trzymam kciuki
Tak, o bromka ja się upominałam Dostałam teraz 2 opakowania od gina, więc mogę przygarnąć mimo to. Chyba, że jest bardziej potrzebująca to mogę odstąpić ALe jak żadna Jeju nie będzie chcieć to możesz słać do mnie -
jeju wrote:No więc Aga jak się wszystko wycofa, to nie wiem ale Cię ozłocę! Mam pytanie, bo któraś chciała bromergon, proszę mi przypomnieć, bo wydaje mi się, że Aguś Ty ale jak coś to adres na priv i w pn wyślę. Nawet chyba mam kopertę i pójdę z gotowym paczko-listem Także czekam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 10:34
jeju, weronika86 lubią tę wiadomość
-
lithe123 wrote:Ja również modlę się za Nas.
W talizmany nie wierzę, ale szanuję przekonania innych.
Lithe123 mam pytanko czy do listy "Moich Świętych" dodałabyś jeszcze innych:
Św.Dominik de Guzman
Matka Boska Śnieżna
Św.Rita -
Witajcie Kobitki po dłuższym czasie. Nadrobiłam 60 stron, uff duzo tego naprodukowałyscie.
Momentami czytajac wasze komentarze padłam ze smiechu i to ostro. Staraczka to ma dobrze wykrecony beret .
Jeju, zycze Ci szybkiego powrotu do zdowia, a przede wszystkim samopoczucia.
Weronika, możesz cos wiecej napisac na temat Castagnusa. Napisalas, ze castagnus moze duzo namieszac w organizmie. Ja wlasnie biore w tym cyklu Castagnusa + Ziółka Sroki. Od kilku dni czuje się senna, tak w oklicach godziny 16 i do 18 urzadzam sobie lekka drzemke zeby lepiej sie czuc. Nie wiem, czy to Castagnus tak na mnie działa, czy tez zióka Sroki.staraczka24, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Narazie nie udostepniam cyklu, bo to mój 1 cykl z naturalnymi specyfiakmi. I chce sama zobaczyc jaki bedzie tego skutek.
Któras z dziewczyn równiez napisałam ze Castagnus obniza estrogeny co moze powodowac mała produkcje sluzu, wydaje mi sie, ze to Lithie. Wczoraj i dzisiejsza dawke pominełam. Wprawdzie zazywam w tym cyklu wiesiołek i jest poprawa w moim sluzie, ale jednoczesnie mam tez problem z jego interpretowaniem. Mam nadzieje, ze w kolejnym cyklu juz nie bedzie takiego problemu. -
Myszka-Minnie wrote:Narazie nie udostepniam cyklu, bo to mój 1 cykl z naturalnymi specyfiakmi. I chce sama zobaczyc jaki bedzie tego skutek.
Któras z dziewczyn równiez napisałam ze Castagnus obniza estrogeny co moze powodowac mała produkcje sluzu, wydaje mi sie, ze to Lithie. Wczoraj i dzisiejsza dawke pominełam. Wprawdzie zazywam w tym cyklu wiesiołek i jest poprawa w moim sluzie, ale jednoczesnie mam tez problem z jego interpretowaniem. Mam nadzieje, ze w kolejnym cyklu juz nie bedzie takiego problemu.
Tutaj jest dużo o mechanizmie działania casta
http://www.aafp.org/afp/2005/0901/p821.html
http://www.naturalalternativeremedy.com/chasteberry-benefits-and-side-effects/
http://www.diagnose-me.com/treatment/vitex-chasteberry.html
Przyznam, że po przecyztaniu, że małe dawki (<120mg dziennie) pobudzają laktację odpuściłam sobie zgłębianie działania castagnusa bo ja chcę właśnie wygasić laktację. A jakkolwiek nieprawdopodobnie to brzwi w kontekscie tego, że wiekszosc dziewczyn stosuje go na obniżenie prl - wszystkie trzy źródła opisują casta jako tradycyjny środek POPRAWIAJACY laktację. Wydaje mi się, że nie jest dla mnie.
Castagnus herbapolu ma w 1 tabletce 45mg. Mastodynon w tablektach wydaje się leszy bo dzienna dawka to sporo ponad 300mg ale znowu on ma w składzie inne ziółka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 12:49