X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • jeju Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-) Miłego dnia. Przebudziłam się co prawda z bólem głowy ale i tak jestem happy :-)

sara_nar lubi tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju fajnie, że masz zajęcie w ogródku. Ja opieliłam truskawki i muszę jeszcze przygotować ziemię pod warzywka, bo mój M. miesiąc już się do tego zabiera :/
    Dzisiaj dzień w pracy. Z rana zalało mnie płodnym śluzem, aż w szoku byłam, gdybym nie musiała do pracy iść zajeździłabym M. :) na początku tak miałam, że widząc test ovu pozytywny miałam taką ochotę na seks, że szok. Hehe w rui zajeździłabym wszystko co się rusza, no może wszystko co stoi :D oczywiście gdybym M. nie miała.

Doris-83, natt lubią tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-D

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    mysle ze jutro wyznaczy ci owulke,najpozniej pojurze

Dzisiaj kolejny niewielki wzrost i OF wyznaczyl owulacje na 13 dc, to chyba moj rekord odkad mierze tempke, zawsze byla pozniej :) Wprawdzie wg moich odczuc to byl raczej 14 dc, no ale 1 dzien roznicy nie robi ;)Dong sie spisał, mam nadzieje ze usg to potwierdzi :) Ale tez czuje sie jak po owulce, cycki sie wypelnily i zaczynaja troche bolec przy dotyku.

sara_nar, staraczka24 lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Trzymajcie za mnie kciuki, jutro wieczorem ide do gina z wynikami badan, obym sie dowiedziala ze jest po owu, no i oby cos z tego bylo ;) Zeby jeszcze tempka jutro wzrosla to bedzie mozna miec nadzieje ze pecherzyk pekl. Mam nadzieje ze Dong sie spisal, w pon mialam takie dziwne klucia w podbrzuszu i boku, ze jak to nie byla owulka to nie wiem co :D

U mnie podobnie. Dziś ovufriend wskazał na owulację! To pierwsza w tym roku, bardzo mnie to cieszy :) :D podobnie do Ciebie idę dziś wieczorem do gina na monitoring i zobaczymy czy potwierdzi.
    Zastanawia mnie czy to sprawka ovitrelle, donga czy inozytolu - bo w tym cyklu brałam je po raz pierwszy. A może mieszanka wybuchowa w końcu zadziałała ;)

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    hej..bylam u lekarza bo mialam wrazenei ze sie zaraz udusze. diagnoza-
    mam ostre zapalenie migdalkow..
    azitrox 500 1x dziennie przez 5 dni.
    tantum verde do plukania plyn- ale mam tantum verde tabletki bo znieczulaja i hasco sept do psikania
    na zbicie goraczki nic mi nie polecil- ale mam apap..

jestem zalamana bo z ciazy nici, na bank, jutor caly dzien przeleze w lozku zeby sie wypocic..
    Kochana, ja właśnie zaszłam mając zapalenie pęcherza w dzien po owulce. Brałąm antybiotyk. Także głowa do góry :)
    Ja Was cały czas poczytuję, tylko się nie odzywam bo nie chcę Was zadręczać mim marudzeniem, że mdłości, że się stresuję itp itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 08:45

sara_nar, staraczka24 lubią tę wiadomość

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe czyli, że my marudzimy ??Hehe. :)
    Dziewczyny jakby dzisiaj pękł pęcherzyk, to wieczorne <3 nie będzie za późne ?
    Widzę, że dziewczyny idziemy łeb w łeb. U mnie dziś 16dc. i wczorajszy pęcherzyk na USG to zasługa doga. Ginekolog powiedział, że ładnie i że u mnie przy PCO nie jest sprawa taka beznadziejna. Kazał starać się, ale też wysłać męża na badanie. Mówił, że w tamtym roku leczył kobietę też z PCO i tak jak u mnie nie było źle, mąż miał dziecko z pierwszego małżeństwa, ale już duże. Jak to typowy facet, on zdrowy bo przecież ma już jedno dziecko. Zrobił badania i okazało się, że nie tak do końca u niego w porządku. Niecałe 3msc leczenia męża i kobieta zaszła w ciążę. Niedawno urodziła :)

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png

Wysłany: 14 maja 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:
    U mnie podobnie. Dziś ovufriend wskazał na owulację! To pierwsza w tym roku, bardzo mnie to cieszy :) :D podobnie do Ciebie idę dziś wieczorem do gina na monitoring i zobaczymy czy potwierdzi.
    Zastanawia mnie czy to sprawka ovitrelle, donga czy inozytolu - bo w tym cyklu brałam je po raz pierwszy. A może mieszanka wybuchowa w końcu zadziałała ;)
    U mnie też mieszanka, Dong, zioła ojca Sroki, Inofolic no i ocet jabłkowy :) trzymam za nas obie kciuki :)

MistrzyniWKochamCieMisiu, sara_nar lubią tę wiadomość

dqpro7esxqkrk97e.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara bedzie dobrze.
    stakasobiejedna mowilam ze wyznaczy
    lithe, pecherz to pecherz.. ale u mnie to angina. martwie sie bo poszlo mi tez na ucho, wczoraj tak nei bolalo jak dzis, wiec sie martwie i nei wiem cyz nie jechac znowu do lekarza po cos na ucho, ale czytalam w ulotce tego leku ze

Wskazania: Zakażenia dolnych dróg oddechowych (zapalenie oskrzeli, pozaszpitalne zapalenie płuc o nasileniu od lekkiego do umiarkowanie ciężkiego), zakażenia górnych dróg oddechowych (zapalenie zatok, gardła, migdałków), ostre zapalenie ucha środkowego, zakażenia skóry i tkanek miękkich, niepowikłane zapalenie cewki moczowej i szyjki macicy.

wiec sie chyba wstrzymam z lekarzem. poczekam kilka dni i zobacze jaki bedzie efekt.

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka znam ten ból, też miałam ten sam antybiotyk, bo pamiętam ulotkę, to co w niej posało. Dostałam jeszcze do ucha taką żółtą maść ale na receptę ona jest. Pierwszego dnia jak mnie złapało zapalenie w nocy to doraźnie ciut pomogły krople Ototalgin. koszt ok. 14zł.
    Wrrrr widok z za okna nastolaktka z dzieckiem na rękach obok jej mama :/ ogólnie taki punkt, że masa kobiet z dziećmi się przewija.
    Ale jajniki napierdzielają i ból piersi czuję.
    Hehe wczoraj do męża się śmiałam, że miałam pierwszy od roku stosunek z prezerwatywą, przy USG u gina :D
    Octu jabłkowego wypiłam butelkę 250ml i na tym zaprzestałam, więc raczej się nie przyczynił.
    W pn wieczorem zamówiłam leki na dozie. ... mam nadzieję, że już są do odebrania, Bo kwas foliowy już się skończył.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 11:52

staraczka24 lubi tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png

Wysłany: 14 maja 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara zależy na co pilas ten ocet, ja mam wysoki testosteron. Musiałabym powtórzyć badanie żeby zobaczyć czy mi spadl. Dzisiaj zapytam gina co z tym testosteronem, może przez niego nie mogę zajść. Tylko że chyba na niego przepisuja tabletki anty, a nie chciałabym brać :/

dqpro7esxqkrk97e.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie ocet piłam bardziej na śluz i ogólnie, lepszą przemianę materii po nim miałam.
    Ok. pytanie. Wiemi wiem stareczko ile można..... a mianowici, jeśli jest się w 14dc i nie było owu. To czy wzięcie donga przez 4 dni po 4-5 tabl nie zaszkodzi ? Zważywszy, że cykle są dłuższe ?
    Aaaa i mam duphaston od gina, ale będę miała też luteinę. Można je razem łączyć ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 12:24

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można łączyć, ale dlaczego chcesz? Tak na drugą fazę to 2x1 duphaston albo luteina wystarczy. Oba mają takie samo działanie. Potem w ciąży można zwiększyć dawki lub właśnie stosować oba. Chyba, że lekarz zalecił żebyś od razu brała i to i to.

Długa droga wcale nie musi być straszna, wszystko zależy od tego kto czeka na nas na jej końcu...
    59c68c01d6614ba019de72c15f718674.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostały mi 3 tabletki luteiny, a nowe będę miała za 4dni. Zaś mam receptę na duphaston. No nic wykupię duphaston i nie będę mieszać.
    Z tym dongiem chciałam doradzić forumowej koleżance, ale nie wiem czy nie zaszkodzi dong od 14dc..

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png

Wysłany: 14 maja 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, Dong w dużych ilościach jest używany jako środek poronny, więc jeśli miałabym wątpliwości czy owu była czy nie, to bym go na wszelki wypadek nie brała. Ale przecież u Ciebie był już skok, pęcherzyk miał 20 mm, a jest dojrzały jak ma ok 25 mm, rośnie ok 2 mm na dobę :) Więc może być już po owu ;)

Edit, widzę że to nie o Ciebie chodzi ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 13:09

dqpro7esxqkrk97e.png
  • BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara a to tak, że np skończy się luteina i bierzesz duphaston to można. Myślałam, że jednocześnie tzn że jednego dnia bierzesz luteinę i jeszcze dodatkowo duphaston :) Ja np pierwszego dnia brałam duphaston, żeby nie zakłócać temperatury a potem przeszłam na luteinę.

Długa droga wcale nie musi być straszna, wszystko zależy od tego kto czeka na nas na jej końcu...
    59c68c01d6614ba019de72c15f718674.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Sara zależy na co pilas ten ocet, ja mam wysoki testosteron. Musiałabym powtórzyć badanie żeby zobaczyć czy mi spadl. Dzisiaj zapytam gina co z tym testosteronem, może przez niego nie mogę zajść. Tylko że chyba na niego przepisuja tabletki anty, a nie chciałabym brać :/
    Z teg co pamiętam na testosteron Wercia poleca lukrecję. u mnie lukrecja jest absolutnie nie do przejścia, na sam zapach mnie skręca i zamierzałam pić miętę zieloną (nie pieprzową!! czyli nie ta sprzedawaną powszechnie). Trzeba jej pić więcej ale jest smaczna :)
    Ale nie zdążyłąm zacząć kuracji porządnie :)

sara_nar, Atakasobiejedna, ilonek lubią tę wiadomość

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może odbierając leki w dozie zakupię conceive plus, ale z drugiej strony, może to zablokuje plemniki i będzie dupa, a może pomoże .... hehe ale te baby durne :P (mówię tu o swoim przypadku) kombinuję jak koń pod górkę. Myślę, że pęcherzyk dziś pęknie (pęknął) boli mnie w lewym jajniku i sporo śluzu.

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png

Wysłany: 14 maja 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:
    Z teg co pamiętam na testosteron Wercia poleca lukrecję. u mnie lukrecja jest absolutnie nie do przejścia, na sam zapach mnie skręca i zamierzałam pić miętę zieloną (nie pieprzową!! czyli nie ta sprzedawaną powszechnie). Trzeba jej pić więcej ale jest smaczna :)
    Ale nie zdążyłąm zacząć kuracji porządnie :)
    Hehe znam lukrecje, raz probowalam pic to się prawie pozygalam :P może jak się okaże że dalej mam wysoki to spróbuje znowu, ale ciężko to widzę ;)

dqpro7esxqkrk97e.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    lithe czyli, że my marudzimy ??Hehe. :)
    Wy??!! No cos Ty!!
    W sumie marudzenie to nasza cecha narodowa, zadomowiłam się już na belly - a tam też jest marudzenie, że mdłości, że fasolka za mała, że boli, strzyka itp. Na OF znowu marudzenie kiedy ta owulka, czy już po owulce, czy tempka nie za niska/wysoka, wykres za płaski, za zębaty.... :D Kurcze, ale w końcu gdzieś trzeba z siebie to wyrzucić, od tego są takie fora żeby pomarudzić.

Ja stosowalam concive+, jak widac - nie zaszkodził. W pierwsza ciaze zaszlam uzywajac jakiego gównianego zelu durexa, nie wiedzialam ze one osłabiają pleminiki... jak widać, też nie zaszkodził :) Jeśłi masz problemy ze śluzem to myślę, że c+możesz smiało wypróbowac. Tylko nie dawaj go tyle ile piszą, bo popłyniecie :)

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ