WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeju fajnie, że masz zajęcie w ogródku. Ja opieliłam truskawki i muszę jeszcze przygotować ziemię pod warzywka, bo mój M. miesiąc już się do tego zabiera
Dzisiaj dzień w pracy. Z rana zalało mnie płodnym śluzem, aż w szoku byłam, gdybym nie musiała do pracy iść zajeździłabym M. na początku tak miałam, że widząc test ovu pozytywny miałam taką ochotę na seks, że szok. Hehe w rui zajeździłabym wszystko co się rusza, no może wszystko co stoi oczywiście gdybym M. nie miała.Doris-83, natt lubią tę wiadomość
-
staraczka24 wrote:mysle ze jutro wyznaczy ci owulke,najpozniej pojurze
Dzisiaj kolejny niewielki wzrost i OF wyznaczyl owulacje na 13 dc, to chyba moj rekord odkad mierze tempke, zawsze byla pozniej Wprawdzie wg moich odczuc to byl raczej 14 dc, no ale 1 dzien roznicy nie robi ;)Dong sie spisał, mam nadzieje ze usg to potwierdzi Ale tez czuje sie jak po owulce, cycki sie wypelnily i zaczynaja troche bolec przy dotyku.sara_nar, staraczka24 lubią tę wiadomość
-
Atakasobiejedna wrote:Trzymajcie za mnie kciuki, jutro wieczorem ide do gina z wynikami badan, obym sie dowiedziala ze jest po owu, no i oby cos z tego bylo Zeby jeszcze tempka jutro wzrosla to bedzie mozna miec nadzieje ze pecherzyk pekl. Mam nadzieje ze Dong sie spisal, w pon mialam takie dziwne klucia w podbrzuszu i boku, ze jak to nie byla owulka to nie wiem co
U mnie podobnie. Dziś ovufriend wskazał na owulację! To pierwsza w tym roku, bardzo mnie to cieszy podobnie do Ciebie idę dziś wieczorem do gina na monitoring i zobaczymy czy potwierdzi.
Zastanawia mnie czy to sprawka ovitrelle, donga czy inozytolu - bo w tym cyklu brałam je po raz pierwszy. A może mieszanka wybuchowa w końcu zadziałałasara_nar lubi tę wiadomość
-
staraczka24 wrote:hej..bylam u lekarza bo mialam wrazenei ze sie zaraz udusze. diagnoza-
mam ostre zapalenie migdalkow..
azitrox 500 1x dziennie przez 5 dni.
tantum verde do plukania plyn- ale mam tantum verde tabletki bo znieczulaja i hasco sept do psikania
na zbicie goraczki nic mi nie polecil- ale mam apap..
jestem zalamana bo z ciazy nici, na bank, jutor caly dzien przeleze w lozku zeby sie wypocic..
Ja Was cały czas poczytuję, tylko się nie odzywam bo nie chcę Was zadręczać mim marudzeniem, że mdłości, że się stresuję itp itd.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 08:45
sara_nar, staraczka24 lubią tę wiadomość
-
lithe czyli, że my marudzimy ??Hehe.
Dziewczyny jakby dzisiaj pękł pęcherzyk, to wieczorne nie będzie za późne ?
Widzę, że dziewczyny idziemy łeb w łeb. U mnie dziś 16dc. i wczorajszy pęcherzyk na USG to zasługa doga. Ginekolog powiedział, że ładnie i że u mnie przy PCO nie jest sprawa taka beznadziejna. Kazał starać się, ale też wysłać męża na badanie. Mówił, że w tamtym roku leczył kobietę też z PCO i tak jak u mnie nie było źle, mąż miał dziecko z pierwszego małżeństwa, ale już duże. Jak to typowy facet, on zdrowy bo przecież ma już jedno dziecko. Zrobił badania i okazało się, że nie tak do końca u niego w porządku. Niecałe 3msc leczenia męża i kobieta zaszła w ciążę. Niedawno urodziła -
MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:U mnie podobnie. Dziś ovufriend wskazał na owulację! To pierwsza w tym roku, bardzo mnie to cieszy podobnie do Ciebie idę dziś wieczorem do gina na monitoring i zobaczymy czy potwierdzi.
Zastanawia mnie czy to sprawka ovitrelle, donga czy inozytolu - bo w tym cyklu brałam je po raz pierwszy. A może mieszanka wybuchowa w końcu zadziałałaMistrzyniWKochamCieMisiu, sara_nar lubią tę wiadomość
-
sara bedzie dobrze.
stakasobiejedna mowilam ze wyznaczy
lithe, pecherz to pecherz.. ale u mnie to angina. martwie sie bo poszlo mi tez na ucho, wczoraj tak nei bolalo jak dzis, wiec sie martwie i nei wiem cyz nie jechac znowu do lekarza po cos na ucho, ale czytalam w ulotce tego leku ze
Wskazania: Zakażenia dolnych dróg oddechowych (zapalenie oskrzeli, pozaszpitalne zapalenie płuc o nasileniu od lekkiego do umiarkowanie ciężkiego), zakażenia górnych dróg oddechowych (zapalenie zatok, gardła, migdałków), ostre zapalenie ucha środkowego, zakażenia skóry i tkanek miękkich, niepowikłane zapalenie cewki moczowej i szyjki macicy.
wiec sie chyba wstrzymam z lekarzem. poczekam kilka dni i zobacze jaki bedzie efekt.sara_nar lubi tę wiadomość
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
Staraczka znam ten ból, też miałam ten sam antybiotyk, bo pamiętam ulotkę, to co w niej posało. Dostałam jeszcze do ucha taką żółtą maść ale na receptę ona jest. Pierwszego dnia jak mnie złapało zapalenie w nocy to doraźnie ciut pomogły krople Ototalgin. koszt ok. 14zł.
Wrrrr widok z za okna nastolaktka z dzieckiem na rękach obok jej mama ogólnie taki punkt, że masa kobiet z dziećmi się przewija.
Ale jajniki napierdzielają i ból piersi czuję.
Hehe wczoraj do męża się śmiałam, że miałam pierwszy od roku stosunek z prezerwatywą, przy USG u gina
Octu jabłkowego wypiłam butelkę 250ml i na tym zaprzestałam, więc raczej się nie przyczynił.
W pn wieczorem zamówiłam leki na dozie. ... mam nadzieję, że już są do odebrania, Bo kwas foliowy już się skończył.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 11:52
staraczka24 lubi tę wiadomość
-
Sara zależy na co pilas ten ocet, ja mam wysoki testosteron. Musiałabym powtórzyć badanie żeby zobaczyć czy mi spadl. Dzisiaj zapytam gina co z tym testosteronem, może przez niego nie mogę zajść. Tylko że chyba na niego przepisuja tabletki anty, a nie chciałabym brać
-
A nie ocet piłam bardziej na śluz i ogólnie, lepszą przemianę materii po nim miałam.
Ok. pytanie. Wiemi wiem stareczko ile można..... a mianowici, jeśli jest się w 14dc i nie było owu. To czy wzięcie donga przez 4 dni po 4-5 tabl nie zaszkodzi ? Zważywszy, że cykle są dłuższe ?
Aaaa i mam duphaston od gina, ale będę miała też luteinę. Można je razem łączyć ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 12:24
-
Można łączyć, ale dlaczego chcesz? Tak na drugą fazę to 2x1 duphaston albo luteina wystarczy. Oba mają takie samo działanie. Potem w ciąży można zwiększyć dawki lub właśnie stosować oba. Chyba, że lekarz zalecił żebyś od razu brała i to i to.
-
Sara, Dong w dużych ilościach jest używany jako środek poronny, więc jeśli miałabym wątpliwości czy owu była czy nie, to bym go na wszelki wypadek nie brała. Ale przecież u Ciebie był już skok, pęcherzyk miał 20 mm, a jest dojrzały jak ma ok 25 mm, rośnie ok 2 mm na dobę Więc może być już po owu
Edit, widzę że to nie o Ciebie chodziWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 13:09
-
Sara a to tak, że np skończy się luteina i bierzesz duphaston to można. Myślałam, że jednocześnie tzn że jednego dnia bierzesz luteinę i jeszcze dodatkowo duphaston Ja np pierwszego dnia brałam duphaston, żeby nie zakłócać temperatury a potem przeszłam na luteinę.
sara_nar lubi tę wiadomość
-
Atakasobiejedna wrote:Sara zależy na co pilas ten ocet, ja mam wysoki testosteron. Musiałabym powtórzyć badanie żeby zobaczyć czy mi spadl. Dzisiaj zapytam gina co z tym testosteronem, może przez niego nie mogę zajść. Tylko że chyba na niego przepisuja tabletki anty, a nie chciałabym brać
Ale nie zdążyłąm zacząć kuracji porządniesara_nar, Atakasobiejedna, ilonek lubią tę wiadomość
-
Może odbierając leki w dozie zakupię conceive plus, ale z drugiej strony, może to zablokuje plemniki i będzie dupa, a może pomoże .... hehe ale te baby durne (mówię tu o swoim przypadku) kombinuję jak koń pod górkę. Myślę, że pęcherzyk dziś pęknie (pęknął) boli mnie w lewym jajniku i sporo śluzu.
-
lithe123 wrote:Z teg co pamiętam na testosteron Wercia poleca lukrecję. u mnie lukrecja jest absolutnie nie do przejścia, na sam zapach mnie skręca i zamierzałam pić miętę zieloną (nie pieprzową!! czyli nie ta sprzedawaną powszechnie). Trzeba jej pić więcej ale jest smaczna
Ale nie zdążyłąm zacząć kuracji porządnie -
sara_nar wrote:lithe czyli, że my marudzimy ??Hehe.
W sumie marudzenie to nasza cecha narodowa, zadomowiłam się już na belly - a tam też jest marudzenie, że mdłości, że fasolka za mała, że boli, strzyka itp. Na OF znowu marudzenie kiedy ta owulka, czy już po owulce, czy tempka nie za niska/wysoka, wykres za płaski, za zębaty.... Kurcze, ale w końcu gdzieś trzeba z siebie to wyrzucić, od tego są takie fora żeby pomarudzić.
Ja stosowalam concive+, jak widac - nie zaszkodził. W pierwsza ciaze zaszlam uzywajac jakiego gównianego zelu durexa, nie wiedzialam ze one osłabiają pleminiki... jak widać, też nie zaszkodził Jeśłi masz problemy ze śluzem to myślę, że c+możesz smiało wypróbowac. Tylko nie dawaj go tyle ile piszą, bo popłyniecie