WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
magmiecz1 wrote:Hej dziewczyny. Zakupilam juz donga,wzielam dzis 1 tab ale nie wiem czy dobrze zrobilam. Moze ktoras zerknac na moj wykres? Jestem w 33 dc a ovulki brak dlatego sie zdecydowalam. Mysle ze 1 tab nie zaszkodzi. I co robic brac dalej czy isc do gina po lutke na wywolanie. Dodam ze 5 tyg temu mialam poronienie samoistne. Dziewczyny pomozcie. Pozdrawiam
Donga lepiej zacząć od nowego cyklu.
Szkoda, że nie zapytałaś przed wzięciem donga. Teraz nie wiem co Ci doradzić. W sumie wzięłaś tylko 1 tabletkę, więc chyba bym wywołała cykl luteiną i po @ dong. Chyba, że chcesz walczyć o owu to dalej dong, tylko zwiększ dawkę.
Masz pcos? -
KisSzilva wrote:Czy to możliwe, żeby po dwóch tygodniach picia szałwii i tygodniu brania bromocornu 1/2 tabletki prolaktyna spadła z 41,6 na 5,3??? Jestem w takim szoku, że zastanawiam się, czy to przypadkiem nie jakaś pomyłka w drukowaniu wyniku...
Bromek dość szybko działa, więc to jak najbardziej możliweKisSzilva lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaga.just wrote:Donga lepiej zacząć od nowego cyklu.
Szkoda, że nie zapytałaś przed wzięciem donga. Teraz nie wiem co Ci doradzić. W sumie wzięłaś tylko 1 tabletkę, więc chyba bym wywołała cykl luteiną i po @ dong. Chyba, że chcesz walczyć o owu to dalej dong, tylko zwiększ dawkę.
Masz pcos?
Tak mam pco, mysle ze bedw brala 2razy po 1 tab przez 4 dni -
nick nieaktualny
-
aga.just wrote:Bromek dość szybko działa, więc to jak najbardziej możliwe
Jeśli chcesz oglądać tęczę, musisz dzielnie znosić deszcz...
Starania od czerwca 2013r
17.09.2014r - Laparoskopia + cystektomia jajnika lewego + HSG
11.10.2018r - sHSG Lublin - udrożnione obydwa jajowody
01.11.2019r - dwie krechy na teście
19.02.2020r - To DZIEWCZYNKA!
09.06.2020r - Natalia jest już z nami! (36tc) -
Hej dziewczyny!
Dzisiaj łyknęłam pierwszego Donga i zaczęłam się zastanawiać. Przeglądam co prawda ten temat od początku, ale nie wiem ile wytrzymam (jestem koło 30 strony dopiero).
Czy Dong zawsze wywoła owulkę i w efekcie @? Czy ktoś mimo łykania Donga nie miał owulki i @?
Bo ja bez wspomagaczy nie mam @ nawet przez półtora roku. I zaczęłam sie zastanawiać, czy to wszystko w ogóle ma sens ;/.
Zioła Ojca Sroki #3 też piję, testy owulacyjne robię od wczoraj, ale przy PCOS to wszystko może być o kant dupy . Generalnie boję się, że nie zauważę owulacji (jeśli w ogóle będzie i nie przestanę tych ziół przyjmować w odpowiednim momencie.
Czy czas od wzięcia donga do owulki jest zawsze taki sam? Ile to dni? Czy zależy od osoby?
Trochę takie głupie pytania, ale za bardzo zaczęłam wnikać w temat .Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 18:54
-
nick nieaktualny
-
Kniejka.
Byłam w Dusznikach Zdrój, sanatorium Jan Kazimierz.
Zabiegów potrzebnych jest minimum 10 i za taki zestaw: tampony i zawijania , zapłaciłam ok.700 zł. Pierwszy tydzień byłm z mężem w pensjonacie i codziennie rano chodziłam na zabiegi, a potem z psem i lubym na spacer w okoliczne góry:-) Drugi tydzień codziennie z koleżanką dojeżdżałam.
Drugim słynnym miejscem z tamponami borowinowymi jest Połczyn Zdrój.
Na zabiegi konieczne jest skierowanie od ginekologa.
Ja mam drożne jajowody ale Pani Halinka położna,która aplikuje tampony dużo nam opowiadała o działaniu borowiny i w tym też o zmiękczaniu zrostów i niedrożności jajowodów. -
Natka czy dobrze zrobiłaś? Głupotę a nie dobrze!!! Nie bierze się donga podczas @ ani plamień!!
KisSzi bierz bromka tylko możesz ciut mniej. Ile brałaś teraz?
Miu dong powinien wywołać owu, co za tym idzie dalej @, choć my wolimy tu zielone zakończenia Powinien - co nie znaczy, że wywoła owulkę. To fitoestrogen. Tylko i aż. Czasem nawet Clo nie działa i nie pomaga, a co dopiero wymagać cudów od ziół.
Dawkowanie i efekty są zależne od danej osoby.Miu95 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaga.just niecałe pół w kapsułce zostawiłam a resztę wysypałam, bałam się trochę że zacznę krwawić zbyt mocno, ale tak się nie stało, i skurcz się zmniejszył znacznie i ogólny ból, już tego bólu nie ogarniałam stąd mój poniekąd głupi pomysł z dongiem.
-
aga.just wrote:KisSzi bierz bromka tylko możesz ciut mniej. Ile brałaś teraz?
Jeśli chcesz oglądać tęczę, musisz dzielnie znosić deszcz...
Starania od czerwca 2013r
17.09.2014r - Laparoskopia + cystektomia jajnika lewego + HSG
11.10.2018r - sHSG Lublin - udrożnione obydwa jajowody
01.11.2019r - dwie krechy na teście
19.02.2020r - To DZIEWCZYNKA!
09.06.2020r - Natalia jest już z nami! (36tc) -
Natka098 wrote:aga.just niecałe pół w kapsułce zostawiłam a resztę wysypałam, bałam się trochę że zacznę krwawić zbyt mocno, ale tak się nie stało, i skurcz się zmniejszył znacznie i ogólny ból, już tego bólu nie ogarniałam stąd mój poniekąd głupi pomysł z dongiem.
Szczerze to nie kumam decyzji. Nie mogłaś wziąć po prostu przeciwbólowego? -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny:-) Widzę, ze wraz z nowymi cyklami i dong wrócił na salony Więc dołączam się i ja teraz tak sie zastanawiam nad poprzednim cyklem, bo 10,11,12 i 13 dc byrałam donga 2x1 (w 13 dc brak pęcherzyka dominującego - ogólnie owu miała być z niejajeczkującego do tej pory jajnika), od 14 dc metformax (w małych dawkach, bo nie mogłam na nim ujechać. I w 21 dc owu z tego niejajeczkujacego jajnika!!! i teraz sie zastanawiam czy to zasługa donga (owu 8 dni po odstawieniu) czy metformaxu (choc wydaje mi się, ze na działanie tego leku trzeba dłużej poczekać).
Więc w tym cyklu biorę to samo co w poprzednim, tylko zwiększe dawkę donga (chciałabym troche przyspieszyć owu, żeby męzuś w domu był, ale nie wiem czy to cos da) do 2x2 dziennie przez 4 dni. Ekspertki w dziedzinie donga, co myśłicie o takim rozwiązaniu?
Aaa, i wczoraj byliśmy z mężem na badaniu nasienia. Z jego strony badania ok. Trzeba popracować nad morfologią, ale ogólnie wszystko jest w normie. -
ewwiel ja brałam donga zaraz po ustaniu plamienia począwszy od 2 tabletek dziennie, a od 12dc zwiększyłam dawkę do 3x1:) i tak owu będzie w 15/16dc:) choć ja biore również clo więc nie wiadomo co działa:)to nasz szczęśliwy cykl! nasz mały CUD
CÓRECZKA