Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • olencja Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem po 1 cyklu z dongiem. niestety nawet jak byl pecherzyk to pewnie jak zwykle nie pekl- chociaz ten cykl raczej moj jajnik pcosowy dziala, wiec ogolnie nic nie wiadomo. w kazdym razie znow plamienia przed @ i prawie zadne krwawienie dzis- wniosek taki ze pehcerzyk jak byl to nie pekl:( nie wiem czy wgogole dong moze powodowac pekanie,moze jednak ta prolaktyna u mnie powoduje ze pecherzyk nie peka:(
    niestety endo mam 12go wrzesnia czyli teraz cykl znow bedzie stracony:(
    udalo mi sie przelozyc wizyte na 18 sierpnia :D ale to i tak jeden cykl stracony, tyle ze od drugiego moze juz bede miec bromka:D hmmm gorzej jak mi nie przepisze:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 13:50

u5cvp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiek191 wrote:
    ewwiel ja ogólnie mam nieregularne cykle i bardzo długie, nie wiem jakie ty masz:) no ale spróbowac możesz:)

U mnie cykle długaśne 1,5-2 miesiecy, ale nie dłuższe niz 2 miesiace. z clopierwszy cykl - 36 dni z owulką, drugi cykl bez owulki 44 dni, trzeci cykl z owulką 36 dni, miniony cykl z ziołami, dongiem i metformaxem od 14dc miał tez 36 dni. Wiec jesli mam owu to mam 36 dniowe cylke a jesli bez owu to wtedy wielka niewiadoma...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie:

W tym miesiacu caly cykl pilam sroke - wczesniej raz pilam ale do owulki. No i dobra wszystko fajnie, ale okres ... Dostalam dzisiaj i normalnie mnie zalewa... Bardzo dawno nie mialam tak silnego krwawienia ( no moze w szkole :P przed braniem tabletek) czy to jest prawidlowe krwawienie ? Moze byc z powodu ziol ? Czy i h picie powoduje lepszy wzrost endometrium ? Jak tam patrze na ten dzisiejszy dzien to przynajmniej sie pocieszam ze jajeczko mialo sie w czym zagniezdzac :)
    Co do bolu okresowego - standard czyli srednie - nie ze jakos umieram z bolu...

Czy to ziola reguluja wszystko jak trzeba ? Jak myslicie ?

• aga.just Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu zioła mogły podziałać na endo, one ogólnie poprawiają owulację, jej jakość, więc na endo zapewne też

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to moze jest dla nas nadzieja :) a jak sie zaciazy to nie ma obaw ze one tam w skladzie maja rute ( poronna? ) mam nadzieje ze do momentu pozytywnego testu mozna je spokojnie pic :)

• aga.just Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Srokę piję się do pozytywnego testu jedynie

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a czy ty bralas cos na obnizenie prolaktyny ?

W
    Przyszlym tygodniu robi y seminogram moze cos nam to powie - oby bylo dobrze

• aga.just Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, brałam bromka 1 x codziennie, potem chyba 1/2.
    Podstawową prl miałam ok, poniżej 10. Po obciążeniu dużo ponad normę. Mimo to nie chciał mi nikt dać bromka. Ale że ja do września kp i nadal miałam wyciek mleka z piersi to dostałam docelowno niby na ten wyciek. Mimo, iż mleko przestało lecieć, ja bromka brałam nadal.

• czekolada:) Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Mam pytanko, nie chce sama namieszać sobie w cyklu wiec wole podpytac specjalistek :)
    Otóż myśle o zastosowaniu Donga od następnego cyklu, ale w tym cyklu do owulacji piłam Sroke i chce to kontynuować w kolejnych, natomiast po owu biorę luteine . z tego co czytałam Dong pomaga w owulce, ale czy moge go brać ze sroka jednocześnie ? I jeżeli tak to jakie dawki najlepiej? Wiem ze powinnam zacząć dzien po zakończeniu miesiączki.

Z góry dziękuje za odpowiedz:)

• KisSzilva Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekolada, wydaje mi się, że donga i zioła można. Ale widzę, że bierzesz też wit C. Musisz ją brać? Bo jakoś niedawno Aga pisała, że wit C zakwasza śluz, a tego powinno się unikać przy staraniach.

czekolada:), kis, aga.just lubią tę wiadomość

km5sio4p3vm4xhh4.png
    Jeśli chcesz oglądać tęczę, musisz dzielnie znosić deszcz...
    Starania od czerwca 2013r
    17.09.2014r - Laparoskopia + cystektomia jajnika lewego + HSG
    11.10.2018r - sHSG Lublin - udrożnione obydwa jajowody
    01.11.2019r - dwie krechy na teście :D
    19.02.2020r - To DZIEWCZYNKA!
    09.06.2020r - Natalia jest już z nami! (36tc)
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam na wizycie.
    Moja prolaktyna ok 34 z hakiem małym to podobno nie jest zły wynik przy pco bo ono podwyższa.
    Mam brać 2xdziennie inofolic, raz dziennie glucophage 500 mg, od wczoraj (18 dc) lutke, potem od następnego cyklu clo. Brać dalej cyclodynon niepokalanek.
    Podobno nie dała mi np bromka bo on spowoduje tylko moje gorsze samopoczucie a naipokalankiem delikatnie .
    od nastepnego cyklu chodzic na moitoringi od 11 dc.
    Podobno dziewczyny w mojej sytuacji zachodza w ciąże i uspokajała mnie tym ginka.
    a ja jeszcze piłam przez 15 dni szałwie na obniżenie prl 2 torebki na kubek raz dziennie bo nie chciałam być bierna w działaniach .
    Co o tym myśleć ?
    sama od siebie pije od 3 tygodni zioła sroki 3.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KisSzilva wrote:
    czekolada, wydaje mi się, że donga i zioła można. Ale widzę, że bierzesz też wit C. Musisz ją brać? Bo jakoś niedawno Aga pisała, że wit C zakwasza śluz, a tego powinno się unikać przy staraniach.

Nie muszę, ale daje mężowi bo gdzieś czytałam ze dla facetów jest dobra wiec jak o. Bierze to stwierdziłam ze tez sobie wezmę a co tam hihihi:) ale skoro tak mówisz to od jutra nie biorę! Jednak dobrze ze sie do was zwróciłam, bo to tez pewnie niezbyt korzystnie wpływało:(
    A w jesz moze jakie dawki tego Donga powinnam brać? I to tylko do owu tak?:)

• KisSzilva Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, co do dawek donga to nie za bardzo pomogę, sama brałam go dopiero jeden cykl, ale wydaje mi się, że 1-2 tabletki dziennie powinny być ok (ja tak brałam). No ale może niech jeszcze ktoś się wypowie, bo niestety moja przygoda z Dongiem dopiero się zaczyna, a wiem, że niektóre dziewczyny brały też większe dawki (3-4 dziennie) :)

Monia, trochę szkoda, że nie dała Ci bromka, mnie też gin ostrzegał, że mogę się po nim gorzej czuć, bo on obniża ciśnienie, ale ja go biorę na noc i przesypiam to złe samopoczucie :) Na początku tylko przez 2 dni rano bolała mnie głowa, ale teraz jest ok. No i bardzo ładnie mi obniżył prolaktynę - z 41,6 na 5,3 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 20:47

aga.just lubi tę wiadomość

km5sio4p3vm4xhh4.png

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow to naprawde sporo 3-4 tabletki:) a widzisz różnice po cyklu z dongiem? Bardzo ci dziekuje za pomoc :) a gdzie go kupiłaś?:)

• jeju Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie zielary :-) Co do donga czekoladko zacznij od najmniejszych dawek, bo jeśli podziała najmniejsza, po co brać więcej? Jeśłi będziesz widziała, że np jedna dziennie brana np. ok godz. 11:00 nie podziałała, nie wiem jakie masz doświadczenie w wyłapywaniu objawów i symptomów na wykresie to wówczas bierzesz dwie dziennie, rano i do ok. 16:00, bo u niektórych dong quai powoduje pobudzenie.

czekolada:) lubi tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • KisSzilva Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, wydaje mi się, że Dong dobrze wpłynął na moje endometrium :D Bo od jakiegoś czasu miałam dosyć skąpe miesiączki, a teraz można powiedzieć, że obecna (po cyklu z Dongiem) jest normalna, krwi jest więcej, czyli chyba endometrium było grubsze :) Jeśli chodzi o owulkę, to w tym cyklu jej nie miałam, za to zrobiła mi się cysta na jajniku, ale wątpię, żeby to przez Donga. Zaczęłam go brać w 9 dc a w 13 dc była cysta 32mm więc chyba by tak szybko nie urosła... W każdym razie w tym cyklu też będę go brać ;) A zamawiałam go na stronie doz.pl i odebrałam w aptece po 2 dniach chyba :)

km5sio4p3vm4xhh4.png

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Ci jeju bardzo:) wiec zacznę od jednej, pierwszy cykl bedzie testowy:) zobaczę co dalej i w razie czego zwiększenie dawkę :) ale mam nadzieje ze juz jedna da efekty:):):):

KisSzilva dziekuje za dobre rady:) właśnie tez patrzyłam na stronie doz.pl ale nie byłam pewna czy ten bedzie dobry:) ale w takim razie tez sobie zamowie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 21:00

KisSzilva lubi tę wiadomość

• jeju Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na dniach okaże się czy dong quai podziałał, bo zaczęłam go brać kilkanaście dni temu i przestałam, bo myślałam, że tempka mi spadła na owulację ale tak nie było więc czekam już nie biorąc. Jeśli owulacja się pojawi to jednak zasługa dong quaia.Szczególnie, że dziś mam 45 dc a zaczęłam go brać w 35 dc i tak brałam z jednym dniem pustym, bo zapomniałam do 41 dc, w sumie łącznie 6 dni. Jak nie skończę tego cyklu naturalnie, to oczywiście zaczynam z dong quaiem i później po owu luteina i znów dong quai plus cały czas metformina, bo musiałam zrobić przerwę z powodu włączenia leków przeciwbólowych i antybiotyku. Lek który brałam może powodować zaburzenia cyklu niestety....już go nie wezmę.

• jeju Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego donga zamawiałam w ovushopie :-) Szybka wysyłka.

• jeju Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KisSzilva skąd taki skomplikowany nick :-P Jak będę pisać Szil to wystarczy czy się pogniewasz? Fajnie, że dostałaś konkretnego krwawienia, jeśli było lepsze, to znaczy, że owu była. A cysta może być z poprzednich cykli. Z reguły cykle bezowulacyjne kończą się słabszym krwawieniem a te z owu silniejszym.Choć znając życie to nie reguła pewnie, przynajmniej tak jest u mnie i tak mi tłumaczył lekarz :-)
    Skąd wiesz, że nie było owu, monitoring wykazał?

KisSzilva lubi tę wiadomość

‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ