WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
olencja wrote:jesli sie rozpuszczaja w wodzie to raczej niedobrze:(
farfocle z endometrium sie nie rozpuszczaja zupelnie
Ale jeśli to nie endometrium, tylko zakrzepła krew, to co może być tego przyczyną? Można coś zrobić, żeby te skrzepy się nie tworzyły?
Jeśli chcesz oglądać tęczę, musisz dzielnie znosić deszcz...
Starania od czerwca 2013r
17.09.2014r - Laparoskopia + cystektomia jajnika lewego + HSG
11.10.2018r - sHSG Lublin - udrożnione obydwa jajowody
01.11.2019r - dwie krechy na teście
19.02.2020r - To DZIEWCZYNKA!
09.06.2020r - Natalia jest już z nami! (36tc) -
kis wrote:olencja, taki ból może oznaczać, że jajniki pracują
ja tez sie cieszylam jak glupia ze czuje jajcory,az sie okazalo ze jeden jest pco a drugi nawet jak owuluje to raczej nie peka bo miesiaczka trwa u mnie 1-2 dni:( i nic prawie nie leci:( -
KisSzilva wrote:Muszę to sprawdzić
Ale jeśli to nie endometrium, tylko zakrzepła krew, to co może być tego przyczyną? Można coś zrobić, żeby te skrzepy się nie tworzyły? -
No właśnie do tej pory myślałam, że te glutki to jest złuszczone endo A teraz to już sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć...
KisSzilva wrote:No właśnie do tej pory myślałam, że te glutki to jest złuszczone endo A teraz to już sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć...
-
nick nieaktualnyDzień dobry Zielarki.
Wpadam podzielić się nowiną- są dwie kreski!
Cykl tasiemiec zaczęłam 26 maja z donqiem jednak do 31 dc owulki nie było, olałam system pojechałam na wakacje. W 56 dc zrobiłam test tylko żeby mieć święty spokój- negatywny, luz. Starania zostały zawieszone bo spędzaliśmy wakacje w dużym gronie rodziny i możliwości serduchowania były mega ograniczone. W ciągu 45 dni udało nam się 'aż' trzy razy na szybciocha. Pod koniec wakacji zaczęły boleć mnie piersi - pomyślałam super będzie okres, koniec cyklu tasiemca bez owulki zaczynamy starania pełną parą na nowo. W środę 73 dc nadal nie było okresu więc postanowiłam za prośbą męża tylko dla formalności nasiusiać na test... pozytywny! Potem kolejne trzy też pozytywne.
Następnego dnia zrobiłam test clearblue który pokazał, że to 4-5 tc... Szok! Akurat teraz jak daliśmy sobie spokój i kochaliśmy się z taką częstotliwością jak emeryci zaszłam w ciążę.
W następną środę mam wizytę u gina i ogromną nadzieję, że usłyszę same dobre wieści.
Wam dziewczyny też życzę dobrych zakończeń i dużo wiary.kis, olencja, aga.just, Miu95, Myszka-Minnie, KisSzilva lubią tę wiadomość
-
jeju wrote:Szil nie martw się mikroskrzepikami.....też mam
natt super, moje gratulacje!!! Oby jak najwięcej takich pozytywnych wieści
olencja, szałwię pijesz 2 razy dziennie przez 2 tygodnie
Szil czy ty nie mialas czasami zdiagnozowanego tylozgiecia macicy? Ja mam taka przypadlosc i przez to bardzo czesto skrzepy, czasami calkiem spore. Chodzi o to ze krew miesieczna nie wyplyewa od razu tylko siedzi sobie w zagieciu, robia sie skrzepy a potem kolejny jej wyplyw wypycha wszystko na zewnatrz. Sprawdz na nastepnej wizycie u gin czy czasami nie masz takiej budowy.
Gratuluje natt. Fajnie slyszec takie wiesci -
Florka, gin w trakcie USG mówił, że macicę mam w przodozgięciu.
olencja, ja parzę 1 torebkę
Aja mam pytanie odnośnie suplementacji, ile można łykać suplementy takie jak witaminy z grupy B i magnez ? Magnez łykam już drugi miesiąc a B miesiąc . Czy trzeba robić jakieś przerwy ?
ja też mam tyłozgięcie, a @ mam w sumie normalną. No zdarza się, że po nocy jak siadam rano na kibelek to więcej wylatuje tak nagle ale to może tak jak Florka pisze, że to się tam zatrzymuje i później się wypycha ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 10:01