X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • enka Nowa

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Jestem tu nowa a trafiłam tu szukając informacji na temat ziołowych specyfików potrafiących wywołac @ i owulacje przy moim bardzo mocnym pco. Zdecydowałam się na Donga, kupiłam go i zastanawiam się jak go zażywać.
    Czy to prawda, że trzeba go popijac mlekiem? (gdzies tak wyczytałam)
    Jak go stosowac aby pojawiła się @, której już nie mam chyba z rok a wcześniej pojawiała się tylko po luteinie?
    Dziekuję za jakies podpowiedzi

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 13 dc lekarz powiedzial ze owu raczej nie będzie a byla i to chyba bardziej zasluga donga niż metformaxi, bo metformax chyba nie ma takiego szybkiego działania.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wez jeszcze az do dnia szczytu sluzu

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    enka wrote:
    Witam
    Jestem tu nowa a trafiłam tu szukając informacji na temat ziołowych specyfików potrafiących wywołac @ i owulacje przy moim bardzo mocnym pco. Zdecydowałam się na Donga, kupiłam go i zastanawiam się jak go zażywać.
    Czy to prawda, że trzeba go popijac mlekiem? (gdzies tak wyczytałam)
    Jak go stosowac aby pojawiła się @, której już nie mam chyba z rok a wcześniej pojawiała się tylko po luteinie?
    Dziekuję za jakies podpowiedzi
    czesc:)
    donga bierze sie od konca okresu az do owulacji zaczynajac od malej dawki 1x2- tyle teoria
    jak to jest w praktyce przy totalnym braku okresu- nie mam pojecia,ale sa tu dziewczyny w podobnej sytacji jak Twoja i na pewno CI pomogą:)
    jak nie mialas dawno okresu to poprostu zacznij brac donga i obserwuj swoje objawy

u5cvp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaka dawkę? 1 czy 2 dziennie?

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enka, zacznij od dawki takiej jak radzi olencja, a jak nie będzie efektów to zwiększ dawkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 21:08

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wez tyle co do te pory bralas

u5cvp2.png
  • enka Nowa

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak spróbuję a co z tym mlekiem? Trzeba popijac mlekiem?
    m.in. tutaj to wyczytałam : http://www.doz.pl/leki/p6590-Dong_Quai

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az 4 dziennie? Nie za dużo?

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzednim cyklu na poczatku popijalam mlekiem, ale ze nie lubię samego mleka to przeszłam na sama wode.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    enka wrote:
    Tak spróbuję a co z tym mlekiem? Trzeba popijac mlekiem?
    m.in. tutaj to wyczytałam : http://www.doz.pl/leki/p6590-Dong_Quai
    pojecia nie mam :) ja wszystko popijam woda albo kawa ;)

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewwiel wrote:
    Az 4 dziennie? Nie za dużo?
    jak tyle bralas do tej pory to zeby doszlo faktycznie do owuli mysle ze trzeba nadal brac,jak zmniejszysz to moze zabraknac estrtogenow, tak mysle :)

ja teraz biore 3x1 :D
    a w nastepnym cyklu bede brac 2x2 :D

aga.just lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • enka Nowa

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm, to ide łyknąć pierwszą kapsułkę, zobaczymy czy coś z tego wyjdzie

• KisSzilva Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja donga popijam mlekiem :P Jakoś mi łatwiej niż wodą ;)

km5sio4p3vm4xhh4.png
    Jeśli chcesz oglądać tęczę, musisz dzielnie znosić deszcz...
    Starania od czerwca 2013r
    17.09.2014r - Laparoskopia + cystektomia jajnika lewego + HSG
    11.10.2018r - sHSG Lublin - udrożnione obydwa jajowody
    01.11.2019r - dwie krechy na teście :D
    19.02.2020r - To DZIEWCZYNKA!
    09.06.2020r - Natalia jest już z nami! (36tc)
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    aga.just mi endo powiedzial ze mam brac 1/2 do pozytywnego testu a potem dwa dni po 1/4 i odstawic...
    wiec kurde troche szybko to odstawienie, nie kazal tez wzial luteiny po odstawieniu:/ mam pare tabletek na w razie czego,sprobuje sie sama poratowac, ewentualnie oczywiscie zakldajac ze sie uda ;)

Nie odstawia się od razu bromka po pozytywnym teście. Nagły wzrost prl to nic dobrego. Ja i tak szybko odstawiłam, bo w 6 tc. Dziewczyny na owu nawet do 12 tc brały.

O co chodzi z tą luteiną, bo nie rozumiem?

• aga.just Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewwiel możesz zmniejszyć do 3 lub 2. Ale jak będziesz brała nadal 4 też będzie ok. Ja bym chyba poleciała jeszcze z 2 dni na starej dawce 4 sztuk,potem jak coś zmnijeszyła/odstawiła stopniowo.

enka mocne pco? Tzn.? Leczysz się? Bo kiedy staraczka pisze, że nie ma rok @ to aż oczy przecieram ze zdumienia, że chcesz działać tylko z ziołami, że nie wywołałaś już dawno @, że nikt się Tobą nie zajął, że sama się sobą nie zajęłaś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 22:11

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wzięłam rano, wiec będę teraz na 2 tabsach donga.

Dziękuję dziewczyny za rady :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Nie odstawia się od razu bromka po pozytywnym teście. Nagły wzrost prl to nic dobrego. Ja i tak szybko odstawiłam, bo w 6 tc. Dziewczyny na owu nawet do 12 tc brały.

O co chodzi z tą luteiną, bo nie rozumiem?

sa dwie szkoly,jedna radzi odstawic inna ze nie odstawiac, prl w ciazy jest potrzebna wiec ja pewnie odstawie tylko moze troszke wolniej niz endo kazal
    po co luteina? zeby po naglym odstawieniu prog nie spadl za szybko, bo ona maja w ciazy wspolpracowac a jak sa sztucznie regulowane to zarowno jeden jak i drugi powinien byc sterowany

a jaka dawke bralas?bo moze jakas duza i dlatego bralas dalej w ciazy? przeciez to zalezy jak duza dawke sie bioerze,tak dlugo sie ja odstawia,ja bede brala tylko 1/2 tabl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 07:13

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Magmiecz spróbuj jeszcze kilka dni z większą dawką i zobaczymy.[/QUOTE]

Dzieki za pomoc, mam nadzieje ze cos sie ruszy bo mam juz dosyc tych tasiemcow, pozdrawiam i zycze wam zielarki milego dnia

• aga.just Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    sa dwie szkoly,jedna radzi odstawic inna ze nie odstawiac, prl w ciazy jest potrzebna wiec ja pewnie odstawie tylko moze troszke wolniej niz endo kazal
    po co luteina? zeby po naglym odstawieniu prog nie spadl za szybko, bo ona maja w ciazy wspolpracowac a jak sa sztucznie regulowane to zarowno jeden jak i drugi powinien byc sterowany

a jaka dawke bralas?bo moze jakas duza i dlatego bralas dalej w ciazy? przeciez to zalezy jak duza dawke sie bioerze,tak dlugo sie ja odstawia,ja bede brala tylko 1/2 tabl

Prl w ciąży jest potrzebna, a właściwie po porodzie, bo tu chodzi o kp.
    Za to odstawienie leku na początku ciąży, nagły wzrost prl nie jest bezpieczny dla matki ani dla dziecka. Dlatego zaleca się brać min do 6 tyg - jeśli ktoś był na małej dawce (ja brałam już wtedy przed testem 0.5 dziennie, więc nie była to duża dawka, ale jednak. A i dododam, że prl podtstawową miałam ok - brałam na podwyższoną po odbciążeniu i na wyciek mleka z piesi po zakończonym kp). Endo kazała odstawić mi w 6tc, za to gin byłby w stanie kotynuowac nawet do 12 tc, żeby broń Boże nic się nie stało.

Popytaj na owu, duża większość dziewczyn kontynuowała leczenie. Ja drżałabym odstawić na samym początku wiedząc, że prl miałam wysoką. Dlatego posłuchałam endo a nie gin - ponieważ ja prl podstawową mialam ok. Gdyby tak nie było brałabym dalej.

Luteinę jeśli się bierze przed testem trzeba kontynuować do min, 12 tc. To wiadomo. Nie rozumiem jedynie o co chodzi w tej wypowiedzi, sensu nie kumam, ot :D : "nie kazal tez wzial luteiny po odstawieniu"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 09:35

‹‹ 290 291 292 293 294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ