WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam
Jestem tu nowa a trafiłam tu szukając informacji na temat ziołowych specyfików potrafiących wywołac @ i owulacje przy moim bardzo mocnym pco. Zdecydowałam się na Donga, kupiłam go i zastanawiam się jak go zażywać.
Czy to prawda, że trzeba go popijac mlekiem? (gdzies tak wyczytałam)
Jak go stosowac aby pojawiła się @, której już nie mam chyba z rok a wcześniej pojawiała się tylko po luteinie?
Dziekuję za jakies podpowiedzi -
enka wrote:Witam
Jestem tu nowa a trafiłam tu szukając informacji na temat ziołowych specyfików potrafiących wywołac @ i owulacje przy moim bardzo mocnym pco. Zdecydowałam się na Donga, kupiłam go i zastanawiam się jak go zażywać.
Czy to prawda, że trzeba go popijac mlekiem? (gdzies tak wyczytałam)
Jak go stosowac aby pojawiła się @, której już nie mam chyba z rok a wcześniej pojawiała się tylko po luteinie?
Dziekuję za jakies podpowiedzi
donga bierze sie od konca okresu az do owulacji zaczynajac od malej dawki 1x2- tyle teoria
jak to jest w praktyce przy totalnym braku okresu- nie mam pojecia,ale sa tu dziewczyny w podobnej sytacji jak Twoja i na pewno CI pomogą
jak nie mialas dawno okresu to poprostu zacznij brac donga i obserwuj swoje objawy -
ewwiel wrote:Az 4 dziennie? Nie za dużo?
ja teraz biore 3x1
a w nastepnym cyklu bede brac 2x2aga.just lubi tę wiadomość
-
Ja donga popijam mlekiem Jakoś mi łatwiej niż wodą
Jeśli chcesz oglądać tęczę, musisz dzielnie znosić deszcz...
Starania od czerwca 2013r
17.09.2014r - Laparoskopia + cystektomia jajnika lewego + HSG
11.10.2018r - sHSG Lublin - udrożnione obydwa jajowody
01.11.2019r - dwie krechy na teście
19.02.2020r - To DZIEWCZYNKA!
09.06.2020r - Natalia jest już z nami! (36tc) -
olencja wrote:aga.just mi endo powiedzial ze mam brac 1/2 do pozytywnego testu a potem dwa dni po 1/4 i odstawic...
wiec kurde troche szybko to odstawienie, nie kazal tez wzial luteiny po odstawieniu:/ mam pare tabletek na w razie czego,sprobuje sie sama poratowac, ewentualnie oczywiscie zakldajac ze sie uda
Nie odstawia się od razu bromka po pozytywnym teście. Nagły wzrost prl to nic dobrego. Ja i tak szybko odstawiłam, bo w 6 tc. Dziewczyny na owu nawet do 12 tc brały.
O co chodzi z tą luteiną, bo nie rozumiem?
-
ewwiel możesz zmniejszyć do 3 lub 2. Ale jak będziesz brała nadal 4 też będzie ok. Ja bym chyba poleciała jeszcze z 2 dni na starej dawce 4 sztuk,potem jak coś zmnijeszyła/odstawiła stopniowo.
enka mocne pco? Tzn.? Leczysz się? Bo kiedy staraczka pisze, że nie ma rok @ to aż oczy przecieram ze zdumienia, że chcesz działać tylko z ziołami, że nie wywołałaś już dawno @, że nikt się Tobą nie zajął, że sama się sobą nie zajęłaś.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 22:11
-
aga.just wrote:Nie odstawia się od razu bromka po pozytywnym teście. Nagły wzrost prl to nic dobrego. Ja i tak szybko odstawiłam, bo w 6 tc. Dziewczyny na owu nawet do 12 tc brały.
O co chodzi z tą luteiną, bo nie rozumiem?
sa dwie szkoly,jedna radzi odstawic inna ze nie odstawiac, prl w ciazy jest potrzebna wiec ja pewnie odstawie tylko moze troszke wolniej niz endo kazal
po co luteina? zeby po naglym odstawieniu prog nie spadl za szybko, bo ona maja w ciazy wspolpracowac a jak sa sztucznie regulowane to zarowno jeden jak i drugi powinien byc sterowany
a jaka dawke bralas?bo moze jakas duza i dlatego bralas dalej w ciazy? przeciez to zalezy jak duza dawke sie bioerze,tak dlugo sie ja odstawia,ja bede brala tylko 1/2 tablWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 07:13
-
nick nieaktualny
-
olencja wrote:sa dwie szkoly,jedna radzi odstawic inna ze nie odstawiac, prl w ciazy jest potrzebna wiec ja pewnie odstawie tylko moze troszke wolniej niz endo kazal
po co luteina? zeby po naglym odstawieniu prog nie spadl za szybko, bo ona maja w ciazy wspolpracowac a jak sa sztucznie regulowane to zarowno jeden jak i drugi powinien byc sterowany
a jaka dawke bralas?bo moze jakas duza i dlatego bralas dalej w ciazy? przeciez to zalezy jak duza dawke sie bioerze,tak dlugo sie ja odstawia,ja bede brala tylko 1/2 tabl
Prl w ciąży jest potrzebna, a właściwie po porodzie, bo tu chodzi o kp.
Za to odstawienie leku na początku ciąży, nagły wzrost prl nie jest bezpieczny dla matki ani dla dziecka. Dlatego zaleca się brać min do 6 tyg - jeśli ktoś był na małej dawce (ja brałam już wtedy przed testem 0.5 dziennie, więc nie była to duża dawka, ale jednak. A i dododam, że prl podtstawową miałam ok - brałam na podwyższoną po odbciążeniu i na wyciek mleka z piesi po zakończonym kp). Endo kazała odstawić mi w 6tc, za to gin byłby w stanie kotynuowac nawet do 12 tc, żeby broń Boże nic się nie stało.
Popytaj na owu, duża większość dziewczyn kontynuowała leczenie. Ja drżałabym odstawić na samym początku wiedząc, że prl miałam wysoką. Dlatego posłuchałam endo a nie gin - ponieważ ja prl podstawową mialam ok. Gdyby tak nie było brałabym dalej.
Luteinę jeśli się bierze przed testem trzeba kontynuować do min, 12 tc. To wiadomo. Nie rozumiem jedynie o co chodzi w tej wypowiedzi, sensu nie kumam, ot : "nie kazal tez wzial luteiny po odstawieniu"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 09:35