WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
sara_nar wrote:Hehe to mój M. jak mu czasem w żartach próbuję palec włożyć, to tak się broni jakby nie wiem co. Mówi, że mu to z pedałami się kojaży i nie da sobie nic tam włożyć. A ja tam oporów nie mam, dobry lubrykant i jazda
Swoją drogą, mój kolega mówił, że jego żona na początku też się zapierała przed du*czeniem, a jak raz spróbowała, to później już normalnego seksu nie chciała. Więc wiecie, nigdy nie mów nigdy
Werka nie pisałaś o tych izoflawonach jak je brać. -
strumyk wrote:.... no tak tak, kobiety też człowieki
kobiety z owulacją tym bardziej
a czarodziejki oj przepraszam czarownice to już nie komentuję
a miałabym pytanie o TSH, ale już dzisiaj dam Wam spokój
i nie chce mi się wyników szukać, bo poczytałam i mam wątpliwości, a tutaj pewnie pomożecie
to tymczasem
i róbta co chceta, szkoda życia -
eweline wrote:Cześc dziewczyny powiedzcie mi jak brac dong Quai? zamówiłam w aptece ale nie wiem ile tabletek i ile razy dziennie sie to bierze?
w jakim dniu cyklu jestes? donga mzna wziasc nawet w srodku cyklu o ile nie bylo owulacji. Jesli zaczynasz go od nowego cyklu to bierz go od dnia calkowitego ustania krwawienia/plamienia ( zwieksza cisnienie krwi) az do owulacji. Bierz przez 4 dni 2 tabletki dziennie, jedna po sniadaniu najlepiej popij mlekiem i jedna przy obiedzie- nie pozniej. Nie pij kawy z nim. Po 4 dniach bierz po jednej tabletce ale jak tylko zaczniesz czuc sie ospala lub nadmiernie zmeczona przerwij branie. Mi tak organizm daje znac ze juz wystarczy -
sara_nar wrote:Poczytałam o izoflawonach i kupiłam nie te co trzeba, no nic. W takim razie zdecyduję się na dong quai tylko nie wiem co oznacza ekstrakt 6:1, bo widziałam, dong quai w składzie 520mg, ale niestety niedostępne
Zastanawiam się też nad płynem lugola, ale w pn. ide na TSH, więc zaczekam do wtorku na wyniki i wtedy się okaże, czy trzeba zbić, czy też nie. Znalałam też coś takiego, odnośnie płynu lugola http://cudownediety.blogspot.it/2011/03/test-na-poziom-jodu-w-organizmie-do.html -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hej
Avki pozmieniały, że się połapać nie idzie
Lithe - nie, ja nie pije budwigowego, bo mnie po nim mdliło, ble
W temacie sraczek to ja na bieżąco - wirusówkę mam w domu
A poler ząbków i kije - luuuuuubię jak Wera pisze, trzeba być matką, żoną i kochanką
sara_nar, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Cześc weronika jestem w 5 dc> zaskoczyło mnie że tylko tyle tego donga sie bierze myslałam że więcej tabletek i nie wiedziałam że podnosi cisnienie krwi. Jutro mam go odebrac z apteki nie wiem ile mg nie zwróciłam na to uwagi. Dzieki za pomoceweline
-
ło matko jaka pustka. A ja klikam od dziadka. Jesteśmy na wsi.
Kurdę te izoflawony wczoraj teściowej oddałam, zakupię dong quai, może mi cukier przy okazji obniży i krążenie poprawi, bo jak trup zimne ręce i nogi mam. Nie spałam, rano nawet latałam autkiem po mieście, a prawko mam od środy
Złożyłam dzisiaj zażalenie dla M. bo wczoraj dzień kobiet, a mąż mi dobrze nie zrobił powiezdział, że dzisiaj się zrekompensuje i będzie z nawiązką. Już się nie mogę doczekać
Co do sroczek... zazdroszczę. Dzisiaj nad ranem w pracy miałam ciężki poród, że tak powiem. Ale to przez siedzącą pracę niedługo hemoroidów się nabawię. I powiem wam, dziecko, ciąża o.k. Ale poród no way!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2014, 12:36
-
Hej dziewczyny, ale z Was wariatki
Jestem po wizycie u endo-gin.
I nie dostalam zadnych leków. Odnośnie TSH - wg mojej doktorki norma dla starań/ciąży jest do 2.5. Mam tylko brac witaminki z jodem. Do skontrolowania za 3 miechy.
Co do prolaktyny - to po zakończeniu karmienia 6 m-cy może się normowac!! I poki co też nic mi na to nie da. Zobaczymy za 3 miechy - do skontrolowania prl razem z progesteronem.
Jak powiedziałam o trądziku i włoskach tam gdzie nie trzeba to jeszcze mi jakieś inne hormony do zbadania wypisała, ale oczywiście też za 3 miechy bo prolaktyna też może na to mieć wpływ.
Wszystko za 3 miesiące!! A najlepiej za 4
Ogólnie to zachowawczo do tego podeszła. Tłumaczyła, że to fizjologia i ingerencja przyniesie więcej szkody niż pożytku... ale ja bym chciała coś już działać. Ale narzekać na nią nie mogę, zrobiła bardzo szczegółowy wywiad - o długość cykli, objawy, długość faz... Jej zdaniem to jednak kwestia prl i w rezultacie za niskiego progesteronu. Ale jak już nie karmię to może wrócić do normy w każdej chwili. Jeśli tylko wyjdą mi 2 kreski mam dzwonic o każdej porze po receptę na dupka.
Póki co zostaję więc przy samych ziółkach... a miałąm nadzieję chociaz na bromka.
Co o tym sądzicie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2014, 13:02
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny~Ania~ wrote:A ja kupiłam dziś termometr... myślicie, że jest sens zacząć od 5dc?
jeju, ~Ania~, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam, u mnie już prawie po @ i dostałam tom com chciała hihi
a co do mojego pytania o TSH to jest to tak, że gdy byłam w szkole podstawowej (oj dawno dawno) i troszkę jeszcze w średniej, to brałam taki lek eltroxin, potem już nie było potrzeby. Poziom hormonów zawsze badałam i było ok. Ostatnio TSH (w grudniu 2013) 0,7 ulU/mL wyniosło. Lekarz powiedział, że ok. Ja się jednak nie znam zupełnie na tym. Na początku roku (styczeń 2013) TSH wynosiło 1,59 mIE/l - jednostki holenderskie (norma od 0,1 do 4)
Co o tym sądzicie?czekamy na Henia
Bąbelek 13.10.2013 (14tc)
Maluszek 19.11.2014 (8tc)