WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej mądre głowy, badałam prolaktyne powtórnie i mam poniżej normy!!!! Mój wynik to 71 przy normie 127-637. Nie wiem czy odstawiać bromka? Gina mam we wtorek dopiero. Co może powodować tak niska prolaktyna?
Agnella lubi tę wiadomość
"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba -
Kis a są jeszcze takie od o klimuszki :
kwiat jasnoty białej
liść mącznicy
liść rozmarynu
liiść pokrzywy
ziele rdestu ptasiego
ziele drapacza
ziele przywrotnika
kwiat kasztanowca
korzeń mniszka
owoc róży
a z tymi porcjami to chyba chodzi o to, że jak wypijesz cały zestaw ziół to robisz przerwę 7 dni, poźniej znów pijesz jak całą mieszankę skończysz to przerwa 12dni a profilaktycznie to nie wiemWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 17:16
-
Hmm, tylko ciekawe, które najlepsze... No nic, na razie wypróbuje te które mam, a najwyżej jak nie pomogą (tfu, tfu, tfu odpukać ) to kupię inne.
Jeśli chcesz oglądać tęczę, musisz dzielnie znosić deszcz...
Starania od czerwca 2013r
17.09.2014r - Laparoskopia + cystektomia jajnika lewego + HSG
11.10.2018r - sHSG Lublin - udrożnione obydwa jajowody
01.11.2019r - dwie krechy na teście
19.02.2020r - To DZIEWCZYNKA!
09.06.2020r - Natalia jest już z nami! (36tc) -
Yousee wrote:Hej mądre głowy, badałam prolaktyne powtórnie i mam poniżej normy!!!! Mój wynik to 71 przy normie 127-637. Nie wiem czy odstawiać bromka? Gina mam we wtorek dopiero. Co może powodować tak niska prolaktyna?
Podobno to nic zlego. Na owulacje nie szkodzi. Ile bierzesz tabletek? I czy bierzesz cos a tarczyce jednoczesnie. Mi ostatnio bardzo spadla po poloweczce tabletki i po euthyroxie razem. -
Biorę 1 bromka i 25 g euthyroxu. Mam nadzieje że nie zrobię sobie tym gorzej kurczę za wysoka źle a niska to tez nie bardzo"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
Księga Hioba -
Yousse, dzięki. Pewnie, że nam się uda !!! Aż mi głupio, że tak narzekałam.
To niedługo masz wyjazd
Super, że prl Ci spadła, bo jest ważna przy staraniach:-)
Deszczówka, jak pęchol miał 10 mm to owu miałaś później. Dobrze, że w ogóle był Przecież nie zawsze się ma książkowe w 14dc . Ja zaciążyłam przy owu w 21 dc!!! A też słyszałam, że jak w 14 dc mały pęcherz to owulacji nie będzie, że mam od 16 dc brać duphaston, bo cykl musi mieć 28 dni i nie dłużej.
Męża też bym przebadała.
Ja też zaczęłam zajadać się marchewką. To jest czysty betakaroten, a nie szkodliwy retinol. Póki co biorę zwykły Falvit, ale jak już będę się starać, to kupię ten dla mam, gdzie zamiat retinolu właśnie betakaroten - jak w marchwi.
A gdzie jest Jeju?
Kis, mam nadzieję, że humorek już lepszy
KisSzilva, smacznego picia życzę.
A ja dziś nieco zdołowana, ale już ok i nastrój nawet dobry Byłam u dentystki, polik mam jeszcze gorzej spuchnięty, wyglądam okropnie i zrobiłam sobie wolne, aby ludzi nie straszyć. Wystraszą się jeszcze, że mam świnkę albo że mąż mnie pobił W sobotę wyrywanko, ale się boję, gdyż mam niski próg bólu, nie wiem jak tam wejdę na fotel. I niestety, jak powiedziałam, że chciałam się starać i proszę o bezpieczny antybiotyk to Babka jednak na to, że za daleko zaszło, ropa się rozlała i jest gorączka i czeka mnie przynajmniej tydzień z silnym antybiotykiem. Lepiej odczekać cykl(tylko kiedy on się skończy;-). Ale i tak wezmę soję, aby uregulować cykl i dostać @ bez wywoływania. A potem jazda bez trzymanki
I pomyślałam sobie, że tak miało być i na dobre wyszło z tym namieszaniem cyklu, bo jakbym była w ciąży albo teraz miała dni płodne to nie byłoby dobrze. Mój czas na dziecko jeszcze przyjdzie, w kolejnych miesiącach
Aga,just, wystarczy, że jak odczekam miesiąc po antybiotyku to będzie ok? Mam stracha po tamtym. Ale...gdybym skończyła antybiotyk w starym cyklu to ma znaczenie na przyszły? Bo ja dalej czekam na miesiączkę, coś czuję, że do tygodnia dostanę, bo dół zaczyna charakterystycznie boleć. Może akurat ciota przyjdzie wraz z końcem antybiotyku:-) W ciąży na pewno nie jestem.
deszczówka lubi tę wiadomość
-
Agnella, dzięki Jedyne zioła jakie mi smakowały to Sroka nr 3, każde inne ledwo przechodzą mi przez gardło
Jeśli chcesz oglądać tęczę, musisz dzielnie znosić deszcz...
Starania od czerwca 2013r
17.09.2014r - Laparoskopia + cystektomia jajnika lewego + HSG
11.10.2018r - sHSG Lublin - udrożnione obydwa jajowody
01.11.2019r - dwie krechy na teście
19.02.2020r - To DZIEWCZYNKA!
09.06.2020r - Natalia jest już z nami! (36tc) -
Agnella, bardzo mi przykro, że ząbek boli i że musisz usunąć. U mnie, tak średnio raz na 2-3 lata ząbki mądrości rosną. Tzn, nie wszystkie naraz, bo bym zeszła z tego świata, ale jeden i to jak, wrasta w policzek i nie jestem w stanie mówić, jeść, no dosłownie nic. Kochana, kolejny cykl będzie wasz, trzymam mocno kciuki, i dziękuję za wsparcie.
dziewczyny dopiero pisałam, że po dongu i ziółkach niewiele więcej czułam, ale to nie wszystko, kochane ziółka nr.3 usypiały mnie co noc w kilka minut, dopiero rano siusiu mnie budziło. Brałam je tylko do owulki i teraz mi ich brakuje. Pozdrawiam wszystkie -
Spytam spytam Anatolka i na pewno się podzielę
Agnella, tak jutro wyjazd cieszę się i szczerze współczuję zęba to jedna z gorszych rzeczy trzymaj się"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
Księga Hioba -
deszczówka wrote:
dziewczyny dopiero pisałam, że po dongu i ziółkach niewiele więcej czułam, ale to nie wszystko, kochane ziółka nr.3 usypiały mnie co noc w kilka minut, dopiero rano siusiu mnie budziło. Brałam je tylko do owulki i teraz mi ich brakuje. Pozdrawiam wszystkie
ja mam to samo!!!wygulgam ziolka bedac juz w lozeczku i nie zdaze odstawic kubka i juz spie!!! a myslalam ze to po bromku!deszczówka lubi tę wiadomość
-
Witam Zielarki i wszystkie starające się o dzieciaczka
Jestem nowa na forum i mam pytania odnośnie ziółek. Z racji tego, że moje cykle są bezowulacyjne (nie wiem czy wszystkie) poczytałam trochę forum i zdecydowałam się m.in. na dong quai. Od wczoraj biorę 2 razy po 1 kapsułce i zamierzam stosować to przez 4 dni. Czy powinnam zastosować inną dawkę? Lepiej dłużej czy tylko te 4 dni?
Zamówiłam tez zioła o. Sroki. Mam zamiar stosować od następnego cyklu.
Ogólnie sprawa ma się tak, że nie miałam owulacji i mam niski progesteron. Lekarz przepisał mi Luteinę50, którą miałam brać od 15 do 25dc. Jednak po konsultacji z Anatolką zamierzam brać później, a jeśli wystąpi owulacja to 3 dni po owulacji przez 10 dni. Biorę też Acard z zalecenia lekarza.
A to moje wyniki badań:
FSH (2dc) - 6,29 (norma 2,5 - 10,2)
TSH 3.generacja - 1,563 (norma 0,55 - 4,00)
FT4 - 11,92 (norma 11,5 - 22,70)
Progesteron:
20dc - 0,44 ng/ml
23dc - 1,28
28dc - 2,69.
Cykle mam długie (32-37dni) więc nie jestem pewna czy za każdym razem progesteron badałam w fazie lutealnej. "Moje" laboratorium przyjmuje normy: 3,34-25,56 (faza lutealna) i 4,44-28,03 (środek fazy lutealnej).
Jutro wybieram się na badanie prolaktyny, lekarz jakoś o tym nie wspomniał
Wiem, że się rozpisałam, ale chciałam opisać sytuację, żeby zapytać o tego donga i ewentualnie przyjmę też inne uwagi.
Pozdrawiam -
Oprócz ziółek nic nie biorę sama, mam te leki od gina, chociaż mój endo nie był zbyt przychylny. Czekam do wtorku i będę wiedzieć więcej (mam nadzieję).
Dobranoc"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
Księga Hioba -
nick nieaktualnyWitam, mam pytanko. Wczoraj miałam lekki spadek i dzisiaj lekki skok i nie wiem czy dalej brać donga czy już odpuścić?? Od poniedziałku zaczynam brac lek który znacznie mi tempkę podniesie i będzie fałszował z ewentualną owulką. No i nie bardzo wiem co mam robić. Niby dzisiaj planowałam ostatni dzień z dongiem.
-
Deszczówka szkoda, że nie kontynuowałaś monitoringu wtedy dalej. Tylko taki podgląd od początku do końca ma sens, bo tak czy siak do dziś nie wiesz co było dalej z tymi pęcherzykami...
You niska prl to żaden problem nie może być za niska
Jeśli bierzesz 1 bromka dziennie możesz zmniejszyć do połówki lub do 1 ale co drugi dzień. Całkowicie leku nie odstawiaj, bo problem wróci i to ze zdwojoną siłą.
Agnella myślę, że antybiotyk nie zaszkodzi staraniom. Jest wielllle przypadków, gdzie dziewczyny zachodziły w ciąże w tym samym cyklu co brały antybiotyk.
Madera jeśli masz cykle bezowulacyjne możesz donga pociągnąć dłużej, do skoku. Lutkę bierz po skoku, tak jak Anatolka pisała - po 3 wyższej temp. A czemu masz taką małą dawkę tej lutki tzn. 50 a nie 100? Mam nadzieję, że wiesz, że jak coś to trzeba brać 2x1.
Prowadzisz wykres?
Czarnula nie wiem czy ten mały skok może być z powodu owulki. Wydaje mi się, że nie, zatem wg mnie donga możesz ciągnąć dalej. Choćby do pon, bo potem już bym odpuściła.
Agnella, Madera lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny