Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • Yousee Autorytet
    Postów: 2122 1212

    Wysłany: 25 września 2014, 17:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mądre głowy, badałam prolaktyne powtórnie i mam poniżej normy!!!! Mój wynik to 71 przy normie 127-637. Nie wiem czy odstawiać bromka? Gina mam we wtorek dopiero. Co może powodować tak niska prolaktyna?

    Agnella lubi tę wiadomość

    "I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • kis Autorytet
    Postów: 735 185

    Wysłany: 25 września 2014, 17:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kis a są jeszcze takie od o klimuszki :
    kwiat jasnoty białej
    liść mącznicy
    liść rozmarynu
    liiść pokrzywy
    ziele rdestu ptasiego
    ziele drapacza
    ziele przywrotnika
    kwiat kasztanowca
    korzeń mniszka
    owoc róży


    a z tymi porcjami to chyba chodzi o to, że jak wypijesz cały zestaw ziół to robisz przerwę 7 dni, poźniej znów pijesz jak całą mieszankę skończysz to przerwa 12dni a profilaktycznie to nie wiem :P

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 17:16

  • KisSzilva Ekspertka
    Postów: 226 66

    Wysłany: 25 września 2014, 17:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, tylko ciekawe, które najlepsze... No nic, na razie wypróbuje te które mam, a najwyżej jak nie pomogą (tfu, tfu, tfu odpukać ;) ) to kupię inne.

    km5sio4p3vm4xhh4.png
    Jeśli chcesz oglądać tęczę, musisz dzielnie znosić deszcz...
    Starania od czerwca 2013r
    17.09.2014r - Laparoskopia + cystektomia jajnika lewego + HSG
    11.10.2018r - sHSG Lublin - udrożnione obydwa jajowody
    01.11.2019r - dwie krechy na teście :D
    19.02.2020r - To DZIEWCZYNKA!
    09.06.2020r - Natalia jest już z nami! (36tc)
  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8010 6904

    Wysłany: 25 września 2014, 17:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yousee wrote:
    Hej mądre głowy, badałam prolaktyne powtórnie i mam poniżej normy!!!! Mój wynik to 71 przy normie 127-637. Nie wiem czy odstawiać bromka? Gina mam we wtorek dopiero. Co może powodować tak niska prolaktyna?

    Podobno to nic zlego. Na owulacje nie szkodzi. Ile bierzesz tabletek? I czy bierzesz cos a tarczyce jednoczesnie. Mi ostatnio bardzo spadla po poloweczce tabletki i po euthyroxie razem.

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • Yousee Autorytet
    Postów: 2122 1212

    Wysłany: 25 września 2014, 17:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę 1 bromka i 25 g euthyroxu. Mam nadzieje że nie zrobię sobie tym gorzej :( kurczę za wysoka źle a niska to tez nie bardzo :(

    "I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8010 6904

    Wysłany: 25 września 2014, 17:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę 50 i pół bromka i też mam niziuteńką. Gin widział i nie wszczął paniki :) czytałam wątek o prolaktynie nasz tu na forum i tam było kilka wypowiedzi, że za niska nie szkodzi :) spokojnie :)

    KisSzilva lubi tę wiadomość

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • Yousee Autorytet
    Postów: 2122 1212

    Wysłany: 25 września 2014, 17:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff.... Dzięki Anatolka :)

    "I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8010 6904

    Wysłany: 25 września 2014, 17:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yousee wrote:
    Uff.... Dzięki Anatolka :)

    Spytasz gina we wtorek i już, też jestem ciekawa, bo mam przy samiutkiej granicy :) 5 dni nic nie zmieni :) ja spytam też innego jeszcze raz za jakiś tydzień pewnie :)

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • Agnella Autorytet
    Postów: 2163 577

    Wysłany: 25 września 2014, 17:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yousse, dzięki. Pewnie, że nam się uda :-)!!! Aż mi głupio, że tak narzekałam.
    To niedługo masz wyjazd :-)
    Super, że prl Ci spadła, bo jest ważna przy staraniach:-)

    Deszczówka, jak pęchol miał 10 mm to owu miałaś później. Dobrze, że w ogóle był :-) Przecież nie zawsze się ma książkowe w 14dc . Ja zaciążyłam przy owu w 21 dc!!! A też słyszałam, że jak w 14 dc mały pęcherz to owulacji nie będzie, że mam od 16 dc brać duphaston, bo cykl musi mieć 28 dni i nie dłużej.
    Męża też bym przebadała.
    Ja też zaczęłam zajadać się marchewką. To jest czysty betakaroten, a nie szkodliwy retinol. Póki co biorę zwykły Falvit, ale jak już będę się starać, to kupię ten dla mam, gdzie zamiat retinolu właśnie betakaroten - jak w marchwi.

    A gdzie jest Jeju?

    Kis, mam nadzieję, że humorek już lepszy :-)

    KisSzilva, smacznego picia życzę.

    A ja dziś nieco zdołowana, ale już ok i nastrój nawet dobry :-) Byłam u dentystki, polik mam jeszcze gorzej spuchnięty, wyglądam okropnie i zrobiłam sobie wolne, aby ludzi nie straszyć. Wystraszą się jeszcze, że mam świnkę albo że mąż mnie pobił ;-):-) W sobotę wyrywanko, ale się boję, gdyż mam niski próg bólu, nie wiem jak tam wejdę na fotel. I niestety, jak powiedziałam, że chciałam się starać i proszę o bezpieczny antybiotyk to Babka jednak na to, że za daleko zaszło, ropa się rozlała i jest gorączka i czeka mnie przynajmniej tydzień z silnym antybiotykiem. Lepiej odczekać cykl(tylko kiedy on się skończy;-). Ale i tak wezmę soję, aby uregulować cykl i dostać @ bez wywoływania. A potem jazda bez trzymanki :-)
    I pomyślałam sobie, że tak miało być i na dobre wyszło z tym namieszaniem cyklu, bo jakbym była w ciąży albo teraz miała dni płodne to nie byłoby dobrze. Mój czas na dziecko jeszcze przyjdzie, w kolejnych miesiącach :-)

    Aga,just, wystarczy, że jak odczekam miesiąc po antybiotyku to będzie ok? Mam stracha po tamtym. Ale...gdybym skończyła antybiotyk w starym cyklu to ma znaczenie na przyszły? Bo ja dalej czekam na miesiączkę, coś czuję, że do tygodnia dostanę, bo dół zaczyna charakterystycznie boleć. Może akurat ciota przyjdzie wraz z końcem antybiotyku:-) W ciąży na pewno nie jestem.








    deszczówka lubi tę wiadomość

  • KisSzilva Ekspertka
    Postów: 226 66

    Wysłany: 25 września 2014, 18:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella, dzięki ;) Jedyne zioła jakie mi smakowały to Sroka nr 3, każde inne ledwo przechodzą mi przez gardło ;)

    km5sio4p3vm4xhh4.png
    Jeśli chcesz oglądać tęczę, musisz dzielnie znosić deszcz...
    Starania od czerwca 2013r
    17.09.2014r - Laparoskopia + cystektomia jajnika lewego + HSG
    11.10.2018r - sHSG Lublin - udrożnione obydwa jajowody
    01.11.2019r - dwie krechy na teście :D
    19.02.2020r - To DZIEWCZYNKA!
    09.06.2020r - Natalia jest już z nami! (36tc)
  • deszczówka Koleżanka
    Postów: 33 10

    Wysłany: 25 września 2014, 18:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella, bardzo mi przykro, że ząbek boli i że musisz usunąć. U mnie, tak średnio raz na 2-3 lata ząbki mądrości rosną. Tzn, nie wszystkie naraz, bo bym zeszła z tego świata, ale jeden i to jak, wrasta w policzek i nie jestem w stanie mówić, jeść, no dosłownie nic. Kochana, kolejny cykl będzie wasz, trzymam mocno kciuki, i dziękuję za wsparcie.

    dziewczyny dopiero pisałam, że po dongu i ziółkach niewiele więcej czułam, ale to nie wszystko, kochane ziółka nr.3 usypiały mnie co noc w kilka minut, dopiero rano siusiu mnie budziło. Brałam je tylko do owulki i teraz mi ich brakuje. Pozdrawiam wszystkie :)

    aga
    5b0e6ef9626c5faa12ce255147d92a3f.png

    04/04/2011 biochemiczna <3
  • Yousee Autorytet
    Postów: 2122 1212

    Wysłany: 25 września 2014, 19:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spytam spytam Anatolka i na pewno się podzielę :)

    Agnella, tak jutro wyjazd :) cieszę się i szczerze współczuję zęba :( to jedna z gorszych rzeczy :/ trzymaj się

    "I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • olencja Autorytet
    Postów: 3943 1344

    Wysłany: 25 września 2014, 21:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    deszczówka wrote:

    dziewczyny dopiero pisałam, że po dongu i ziółkach niewiele więcej czułam, ale to nie wszystko, kochane ziółka nr.3 usypiały mnie co noc w kilka minut, dopiero rano siusiu mnie budziło. Brałam je tylko do owulki i teraz mi ich brakuje. Pozdrawiam wszystkie :)

    ja mam to samo!!!wygulgam ziolka bedac juz w lozeczku i nie zdaze odstawic kubka i juz spie!!! a myslalam ze to po bromku!

    deszczówka lubi tę wiadomość

  • Madera Koleżanka
    Postów: 43 1

    Wysłany: 25 września 2014, 21:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Zielarki i wszystkie starające się o dzieciaczka :)
    Jestem nowa na forum i mam pytania odnośnie ziółek. Z racji tego, że moje cykle są bezowulacyjne (nie wiem czy wszystkie) poczytałam trochę forum i zdecydowałam się m.in. na dong quai. Od wczoraj biorę 2 razy po 1 kapsułce i zamierzam stosować to przez 4 dni. Czy powinnam zastosować inną dawkę? Lepiej dłużej czy tylko te 4 dni?
    Zamówiłam tez zioła o. Sroki. Mam zamiar stosować od następnego cyklu.
    Ogólnie sprawa ma się tak, że nie miałam owulacji i mam niski progesteron. Lekarz przepisał mi Luteinę50, którą miałam brać od 15 do 25dc. Jednak po konsultacji z Anatolką zamierzam brać później, a jeśli wystąpi owulacja to 3 dni po owulacji przez 10 dni. Biorę też Acard z zalecenia lekarza.
    A to moje wyniki badań:
    FSH (2dc) - 6,29 (norma 2,5 - 10,2)
    TSH 3.generacja - 1,563 (norma 0,55 - 4,00)
    FT4 - 11,92 (norma 11,5 - 22,70)
    Progesteron:
    20dc - 0,44 ng/ml
    23dc - 1,28
    28dc - 2,69.
    Cykle mam długie (32-37dni) więc nie jestem pewna czy za każdym razem progesteron badałam w fazie lutealnej. "Moje" laboratorium przyjmuje normy: 3,34-25,56 (faza lutealna) i 4,44-28,03 (środek fazy lutealnej).
    Jutro wybieram się na badanie prolaktyny, lekarz jakoś o tym nie wspomniał :/
    Wiem, że się rozpisałam, ale chciałam opisać sytuację, żeby zapytać o tego donga i ewentualnie przyjmę też inne uwagi.
    Pozdrawiam :)

    82dd45ba4b61120674f4b7772c533938.png
  • my dream Autorytet
    Postów: 507 445

    Wysłany: 25 września 2014, 22:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yousee wrote:
    Biorę 1 bromka i 25 g euthyroxu. Mam nadzieje że nie zrobię sobie tym gorzej :( kurczę za wysoka źle a niska to tez nie bardzo :(

    a te leki przepisał Ci lekarz, czy sama sobie ustaliłaś takie??
    zastanawiam się nad takim dla siebie

    mhsvh371pdpt408y.png
  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8010 6904

    Wysłany: 25 września 2014, 23:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dream wrote:
    a te leki przepisał Ci lekarz, czy sama sobie ustaliłaś takie??
    zastanawiam się nad takim dla siebie

    Sa na recepte, wiec sila rzeczy lekarz musi miec z nimi cos wspolnego ;)

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • Yousee Autorytet
    Postów: 2122 1212

    Wysłany: 25 września 2014, 23:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oprócz ziółek nic nie biorę sama, mam te leki od gina, chociaż mój endo nie był zbyt przychylny. Czekam do wtorku i będę wiedzieć więcej (mam nadzieję).

    Dobranoc :)

    "I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 września 2014, 09:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mam pytanko. Wczoraj miałam lekki spadek i dzisiaj lekki skok i nie wiem czy dalej brać donga czy już odpuścić?? Od poniedziałku zaczynam brac lek który znacznie mi tempkę podniesie i będzie fałszował z ewentualną owulką. No i nie bardzo wiem co mam robić. Niby dzisiaj planowałam ostatni dzień z dongiem.

  • aga.just Autorytet
    Postów: 3042 1297

    Wysłany: 26 września 2014, 10:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deszczówka szkoda, że nie kontynuowałaś monitoringu wtedy dalej. Tylko taki podgląd od początku do końca ma sens, bo tak czy siak do dziś nie wiesz co było dalej z tymi pęcherzykami...

    You niska prl to żaden problem :) nie może być za niska :)
    Jeśli bierzesz 1 bromka dziennie możesz zmniejszyć do połówki lub do 1 ale co drugi dzień. Całkowicie leku nie odstawiaj, bo problem wróci i to ze zdwojoną siłą.

    Agnella myślę, że antybiotyk nie zaszkodzi staraniom. Jest wielllle przypadków, gdzie dziewczyny zachodziły w ciąże w tym samym cyklu co brały antybiotyk.

    Madera jeśli masz cykle bezowulacyjne możesz donga pociągnąć dłużej, do skoku. Lutkę bierz po skoku, tak jak Anatolka pisała - po 3 wyższej temp. A czemu masz taką małą dawkę tej lutki tzn. 50 a nie 100? Mam nadzieję, że wiesz, że jak coś to trzeba brać 2x1.
    Prowadzisz wykres?

    Czarnula nie wiem czy ten mały skok może być z powodu owulki. Wydaje mi się, że nie, zatem wg mnie donga możesz ciągnąć dalej. Choćby do pon, bo potem już bym odpuściła.

    Agnella, Madera lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 września 2014, 10:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:

    Czarnula nie wiem czy ten mały skok może być z powodu owulki. Wydaje mi się, że nie, zatem wg mnie donga możesz ciągnąć dalej. Choćby do pon, bo potem już bym odpuściła.


    Dzięki :]

‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego