WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
HSG- moja była lekarka przyjmowała mnie prywatnie i na nfz i pracowała w szpitalu więc mnie skierowała na NFZ. Przed zabiegiem dostałam zastrzyk spasmalgon i wydawało mi się, że to jakieś małe znieczulenie ale jednak nie więc przy samym HSG czułam ból ale wydaje mi się, że wtedy tam mnie musiało udrożnić z deka. Nie wspominam tego mile iż było przy mnie 7 osób i warunki jak w prosektorium.
-
ale ja chodze do enelmedu na pakiet i ta babeczka wspomniala ostatnio ze trzeba mi bedzie kiedys zrobic hsg:/ narazie wolalabym zeby mi zrobila owulacje, bo moja jest jakas lewa,niby jest a okresu prawie nie ma no i oczywiscie ciazy tez nie:/
na nfz? nie wiem czy ona moze dac skierowanie na nfz:/ zobaczymy co powie mi w srode jak pojde
-
Agnella wrote:Anatolka, bierz antybiotyk, bo chyba się nie obędzie jak już oskrzela zajęte, a jak będziesz zdrowa to zdrowe maleństwo będzie Dobre to o tyle, że to antybiotyk bezpieczny w ciąży. Ja tez jakoś bronię się od antybiotyków, ale w naszych sytuacjach niestety, konieczne są.
I nie zapomnij o osłonowych tabletkach.
A ile masz go brać?
Szczerze mowiac to mialam zamiaru go nie brac, ale poczytalam internety i pisza, ze amoksycylina jest ok nawet w ciazy, wiec nawet jakby sie okazalo, ze bedzie fasola to chyba lepiej wziac. Na wirusa nie, ale skoro to jest niby bakteryjne to wezme... Ale szczesliwa nie jestem na 7 dni dostalam. Oslonke kupilam. -
Anatolka wrote:Szczerze mowiac to mialam zamiaru go nie brac, ale poczytalam internety i pisza, ze amoksycylina jest ok nawet w ciazy, wiec nawet jakby sie okazalo, ze bedzie fasola to chyba lepiej wziac. Na wirusa nie, ale skoro to jest niby bakteryjne to wezme... Ale szczesliwa nie jestem na 7 dni dostalam. Oslonke kupilam.
-
Na mojej szałwii to nawet na opakowaniu pisało, żeby pić tylko przez 2 tygodnie. Ale też nie wiem dlaczego Ja piłam 2 tyg, potem przerwa 2 tyg i znów piłam
deszczówka lubi tę wiadomość
Jeśli chcesz oglądać tęczę, musisz dzielnie znosić deszcz...
Starania od czerwca 2013r
17.09.2014r - Laparoskopia + cystektomia jajnika lewego + HSG
11.10.2018r - sHSG Lublin - udrożnione obydwa jajowody
01.11.2019r - dwie krechy na teście
19.02.2020r - To DZIEWCZYNKA!
09.06.2020r - Natalia jest już z nami! (36tc) -
Anatolka wrote:Lekarz Madery jest dziwny jakis. Ma dziewczyna 3 progesterony, ktore potwierdzaja brak owulacji, cykle dlugie, a on od 15 dnia kaze lykac lutke, zakladajac z gory, ze cykl bedzie znow bez owulacji. Przeciez przy takich dlugich cyklach to ta owu nawet kolo 20dnia moze byc. Ja sama, jeszcze jakis czas temu mialam w 18dniu owulacje... Bez sensu. Chyba powinien dac cos, co wywola owu a nie luteine, bo przeciez znow na bank cykl nie bedzie z owulacja. A co on wrozbita? Chyba wrozbita, ktory przy braku owulacji nie kazal zbadac prolaktyny... Za to zapisal acard pomocny w zagniezdzeniu. Tylko co sie ma zagniezdzac jak on zaklada, ze owulacji nie bedzie? Dziwak... Czy acard przy staraniach ma jeszcze inne wlasciwosci, o ktorych nie wiem?
Byłam u tego lekarza dopiero 2 razy, bo mój pierwszy nawet badań żadnych nie zlecił. Kilka osób go polecało, ale on się chyba tylko przy ciąży może wykazać. Do starań o dziecko chyba muszę wybrać innego. Także dalej poszukuję... Dzisiaj zrobiłam prolaktynę (o której lekarz nic nie wspominał) i właśnie czekam na wyniki. -
nick nieaktualny
-
Madera wrote:Byłam u tego lekarza dopiero 2 razy, bo mój pierwszy nawet badań żadnych nie zlecił. Kilka osób go polecało, ale on się chyba tylko przy ciąży może wykazać. Do starań o dziecko chyba muszę wybrać innego. Także dalej poszukuję... Dzisiaj zrobiłam prolaktynę (o której lekarz nic nie wspominał) i właśnie czekam na wyniki.
Czasem jest tak, ze sa dobrzy, ale jak nie ma problemow... Ten do problemow sie nie nadaje i dobrze, ze to tak szybko wyplynelo... -
Agnella, na razie nie muszę iść na HSG, ale jak w kolejnych cyklach nic, to pewnie mi to zleci. Zobaczę we wtorek jak pójdę do gina. Na razie weekend"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba -
Anatolka wrote:Czasem jest tak, ze sa dobrzy, ale jak nie ma problemow... Ten do problemow sie nie nadaje i dobrze, ze to tak szybko wyplynelo...
Właśnie przeczytałam na stronie znanylekarz opinie o ginekologach w moim mieście. Porażka! Z opinii wynika, że potrafią tylko prowadzić ciąże i to nie zagrożone. Niektórzy nawet tego nie potrafią. Mam nadzieję, że w Lublinie znajdę kogoś dobrego (jestem z lubelskiego).
Moja dzisiejsza prolaktyna: 10,70. To chyba dobrze. Mam napisaną normę 2,8-29,20.