X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • kis Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HSG- moja była lekarka przyjmowała mnie prywatnie i na nfz i pracowała w szpitalu więc mnie skierowała na NFZ. Przed zabiegiem dostałam zastrzyk spasmalgon i wydawało mi się, że to jakieś małe znieczulenie ale jednak nie więc przy samym HSG czułam ból ale wydaje mi się, że wtedy tam mnie musiało udrożnić z deka. Nie wspominam tego mile iż było przy mnie 7 osób i warunki jak w prosektorium.

• kis Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    nie no porazka, 1000 zl za badanie nie dam.... kuzwa

spróbuj wydębić na nfz, sa różne ceny 300-600 zależ od miasta
    ale nie opłaca się na prawdę na te 15 minut płacić tyle kasy

• olencja Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja chodze do enelmedu na pakiet i ta babeczka wspomniala ostatnio ze trzeba mi bedzie kiedys zrobic hsg:/ narazie wolalabym zeby mi zrobila owulacje, bo moja jest jakas lewa,niby jest a okresu prawie nie ma no i oczywiscie ciazy tez nie:/
    na nfz? nie wiem czy ona moze dac skierowanie na nfz:/ zobaczymy co powie mi w srode jak pojde

u5cvp2.png
  • Baś Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja...widze ze w podpisie masz szałwię...jesteś pewna że to dobry pomysł? Dziwne rzeczy o szałwi słyszałam...możecie mnie oświeci jeszcze i Wy?

• olencja Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wg mojego googlowania szalwia obniza prolaktyne, a Ty co ciekawego wyczytalas?:)

KisSzilva lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • myśliwa Ekspertka

Wysłany: 26 września 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tylko o szałwii słyszałam to, ze hamuje laktacje

http://ovufriend.pl/graph/a052b97fd4a353bfa961377e80dfff1e
  • olencja Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myśliwa wrote:
    ja tylko o szałwii słyszałam to, ze hamuje laktacje
    ten sam mechanizm- prolaktyna:)

u5cvp2.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Anatolka, bierz antybiotyk, bo chyba się nie obędzie jak już oskrzela zajęte, a jak będziesz zdrowa to zdrowe maleństwo będzie :-) Dobre to o tyle, że to antybiotyk bezpieczny w ciąży. Ja tez jakoś bronię się od antybiotyków, ale w naszych sytuacjach niestety, konieczne są.
    I nie zapomnij o osłonowych tabletkach.
    A ile masz go brać?

Szczerze mowiac to mialam zamiaru go nie brac, ale poczytalam internety i pisza, ze amoksycylina jest ok nawet w ciazy, wiec nawet jakby sie okazalo, ze bedzie fasola to chyba lepiej wziac. Na wirusa nie, ale skoro to jest niby bakteryjne to wezme... Ale szczesliwa nie jestem :( na 7 dni dostalam. Oslonke kupilam.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Szczerze mowiac to mialam zamiaru go nie brac, ale poczytalam internety i pisza, ze amoksycylina jest ok nawet w ciazy, wiec nawet jakby sie okazalo, ze bedzie fasola to chyba lepiej wziac. Na wirusa nie, ale skoro to jest niby bakteryjne to wezme... Ale szczesliwa nie jestem :( na 7 dni dostalam. Oslonke kupilam.
    tylko pamietaj zeby oslonke brac kilka godzin przed albo po antybiotyku

u5cvp2.png
  • myśliwa Ekspertka

Wysłany: 26 września 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja - no widzisz, czyli przy staraniach jednak nie szkodzi ;) bynajmniej według moich informacji

http://ovufriend.pl/graph/a052b97fd4a353bfa961377e80dfff1e
  • olencja Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myśliwa wrote:
    olencja - no widzisz, czyli przy staraniach jednak nie szkodzi ;) bynajmniej według moich informacji
    no wiem przeciez pije:)

kis lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • deszczówka Koleżanka

Wysłany: 26 września 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szałwię piłam tylko kilka dni na początku cyklu. Na tym wątku przeczytałam, że szałwie można pić do 2 tygodni a potem przerwa, bo może zaszkodzić, ale dlaczego nie pamiętam :)

aga
    5b0e6ef9626c5faa12ce255147d92a3f.png

04/04/2011 biochemiczna <3
  • KisSzilva Ekspertka

Wysłany: 26 września 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mojej szałwii to nawet na opakowaniu pisało, żeby pić tylko przez 2 tygodnie. Ale też nie wiem dlaczego :P Ja piłam 2 tyg, potem przerwa 2 tyg i znów piłam :)

deszczówka lubi tę wiadomość

km5sio4p3vm4xhh4.png
    Jeśli chcesz oglądać tęczę, musisz dzielnie znosić deszcz...
    Starania od czerwca 2013r
    17.09.2014r - Laparoskopia + cystektomia jajnika lewego + HSG
    11.10.2018r - sHSG Lublin - udrożnione obydwa jajowody
    01.11.2019r - dwie krechy na teście :D
    19.02.2020r - To DZIEWCZYNKA!
    09.06.2020r - Natalia jest już z nami! (36tc)
  • Madera Koleżanka

Wysłany: 26 września 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Lekarz Madery jest dziwny jakis. Ma dziewczyna 3 progesterony, ktore potwierdzaja brak owulacji, cykle dlugie, a on od 15 dnia kaze lykac lutke, zakladajac z gory, ze cykl bedzie znow bez owulacji. Przeciez przy takich dlugich cyklach to ta owu nawet kolo 20dnia moze byc. Ja sama, jeszcze jakis czas temu mialam w 18dniu owulacje... Bez sensu. Chyba powinien dac cos, co wywola owu a nie luteine, bo przeciez znow na bank cykl nie bedzie z owulacja. A co on wrozbita? Chyba wrozbita, ktory przy braku owulacji nie kazal zbadac prolaktyny... Za to zapisal acard pomocny w zagniezdzeniu. Tylko co sie ma zagniezdzac jak on zaklada, ze owulacji nie bedzie? Dziwak... Czy acard przy staraniach ma jeszcze inne wlasciwosci, o ktorych nie wiem?

Byłam u tego lekarza dopiero 2 razy, bo mój pierwszy nawet badań żadnych nie zlecił. Kilka osób go polecało, ale on się chyba tylko przy ciąży może wykazać. Do starań o dziecko chyba muszę wybrać innego. Także dalej poszukuję... Dzisiaj zrobiłam prolaktynę (o której lekarz nic nie wspominał) i właśnie czekam na wyniki.

82dd45ba4b61120674f4b7772c533938.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ponoc potem szalwia moze wplywac toksycznie na organizm, sama jakis czas pilam... ale nie robilam wtedy badan, wiec nie wiem czy faktycznie obnizyla cos... weronika86 mowila ze obniza, a ja jej wierze :) ona to juz chyba wszystkiego probowala :)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera wrote:
    Byłam u tego lekarza dopiero 2 razy, bo mój pierwszy nawet badań żadnych nie zlecił. Kilka osób go polecało, ale on się chyba tylko przy ciąży może wykazać. Do starań o dziecko chyba muszę wybrać innego. Także dalej poszukuję... Dzisiaj zrobiłam prolaktynę (o której lekarz nic nie wspominał) i właśnie czekam na wyniki.

Czasem jest tak, ze sa dobrzy, ale jak nie ma problemow... Ten do problemow sie nie nadaje i dobrze, ze to tak szybko wyplynelo...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella, na razie nie muszę iść na HSG, ale jak w kolejnych cyklach nic, to pewnie mi to zleci. Zobaczę we wtorek jak pójdę do gina. Na razie weekend :)

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • olencja Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pije raz dziennie albo raz na pare dni te szalwie,wiec moze mocno sie nie zatoksykuje. aczkolwiek w wielu mieszankach Klimuszki jest szalwia i pije sie ja codziennie wiec nie sadze zeby byla az tak bardzo zabojcza :)

u5cvp2.png
  • Madera Koleżanka

Wysłany: 26 września 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Czasem jest tak, ze sa dobrzy, ale jak nie ma problemow... Ten do problemow sie nie nadaje i dobrze, ze to tak szybko wyplynelo...

Właśnie przeczytałam na stronie znanylekarz opinie o ginekologach w moim mieście. Porażka! Z opinii wynika, że potrafią tylko prowadzić ciąże i to nie zagrożone. Niektórzy nawet tego nie potrafią. Mam nadzieję, że w Lublinie znajdę kogoś dobrego (jestem z lubelskiego).

Moja dzisiejsza prolaktyna: 10,70. To chyba dobrze. Mam napisaną normę 2,8-29,20.
    :)

82dd45ba4b61120674f4b7772c533938.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera- prolaktyne masz super,jak Ty to robisz?:D

u5cvp2.png
‹‹ 344 345 346 347 348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ