X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam, że nie mam PCO, ale moje męskie hormony są w górnej granicy ( testosteron). Bardzo mnie to martwiło. Poza tym właśnie zbadałam estradiol w 3 dc, ( nisko 29) dwa dni przed owulacją (183- ma być min. 200, więc teżnie za wesoło) i 87 w 8 dniu po owulacji ( wg mnie powinno byc 100). Mój gin z kliniki niepłodności ( poszlam tylko na 1 wizytę, bo w następnej byłam juz w ciąży, tak więc nic nie zdążyłam zrobić) stwierdził, że jest wszystko w porządku. Mnie to jednak nie dało spokoju i wprowadziłam Donga do 9 dnia po owulacji czyli naturalny estrogen. Udało się, jestem przeszczęśliwa. Na pocieszenie dodam że mam niedoczynność tarczycy i Hashimoto. Głowa do góry dziewczyny. Trzymam za Was kciuki

Carmen.92 lubi tę wiadomość

• kis Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina, gratulacje :) świetna wiadomość :) :)

• deszczówka Koleżanka

Wysłany: 26 października 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspaniała wiadomość, może to odczaruje nasze forum :) Gratulacje Dongina!

aga
    5b0e6ef9626c5faa12ce255147d92a3f.png

04/04/2011 biochemiczna <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina gratulacje ;) dajesz nam duże nadzieje ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, po prostu spróbujcie! Jeśli któraś z Was zakupiła Dong Quaia to myślę że warto w małej dawce spożywać go w drugiej części cyklu. Nie warto zrażać się jednym cyklem. Myślę, że trzy powinny wystarczyć

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej zeżarło mi cały post:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic......jeśli macie jakieś pytania chętnie odpowiem

• aga.just Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja w temacie skoków po owu - skok 0.2 i wyżej wskazuje na owu.
    Ja też nie miałam wielkich skoków, ledwo 0.2, a owu była bo miałam monitoringi i wiem na pewno co i jak.
    Ale jeśli masz wątpliwości to naprawdę polecam monitoring i wtedy jeśli nawet pęchole nie pękają masz szansę dostać pregnyl i wtedy się dzieje :)

Carmen dong poprawia śluz, a nie pogarsza, więc wg mnie to nie to

• olencja Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Olencja w temacie skoków po owu - skok 0.2 i wyżej wskazuje na owu.
    Ja też nie miałam wielkich skoków, ledwo 0.2, a owu była bo miałam monitoringi i wiem na pewno co i jak.
    Ale jeśli masz wątpliwości to naprawdę polecam monitoring i wtedy jeśli nawet pęchole nie pękają masz szansę dostać pregnyl i wtedy się dzieje :)

Carmen dong poprawia śluz, a nie pogarsza, więc wg mnie to nie to
    no od lutego ide na monitoring, bo wizyte u tej mojej gin mam 28 stycznia,czyli po roku bezowocowych staran..... teraz jestem tak nabuzowan ai w kurzona na meza ze nie dziwie sie ze nam nie wychodzi...jakos mocno mnie ostatnio irytuje...

u5cvp2.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj sobie uświadomiłam że niby sie staram i mam nadzieje, ale to chyba sztuka dla sztuki, jak kiedyś zobaczę 2 kreski na teście to będę mega zdziwiona. Zastanawiam sie czy iść jutro na monit.. nie wiem co sie tam dzieje ale nie wiem czy chce wiedzieć :) jajniki bolały przez weekend ze hoho.
    Miłego tygodnia kochane :)

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • olencja Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz nie mam nadziei,zaczyna mnie to po prostu irytowac... i mam wrazenie ze im wiecej kombinuje tym bardziej mi to szkodzi zamiast pomogac:(

Yousee idz na monitoring, przeciez to nasz pazdziernik jest :)

u5cvp2.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam wkurw na to wszystko dziewczyny,szukam, kombinuje i nic. A wczoraj w wiadosciach widziałam materiał o dziecku które urodziło sie w 27 tyg, poród zaczął sie w domu a rodzina jakaś menelska, nie zareagowali odpowiednio i dziecko zmarło.

Księga Hioba
  • olencja Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niestety jak sie chce za mocno to nie wychodzi a jak sie nie chce to bum i jest
    u mnie ani jedno ani drugie nie dziala:/

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane melduje że śluz się polepszył, jajniki pikają, więc na dniach powinna być owu ;) Czekam teraz na pozytywne działanie DONGA ;)

aga.just dzięki za odpowiedź ;) być może jest to efekt Euthyroxu i bromergona ;/

• Yousee Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym wzięłam dziś Donga według sugesti Dongiany, mam nadzieje ze sie nie przestymuluje :) pójdę jutro. Może lepiej wiedzieć.

Aga just a jak Ty ciążowo sie czujesz? Ostatnia prosta przed Tobą :) fajnie ze nadal tu zagladasz i sluzysz rada, bo wiedzę masz ogromna :) pozdrowki

Księga Hioba
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina, gratuluję :-) I dzięki za podzielenie się radą :-) Domyślam się jaka jesteś szczęśliwa. Wierzę, że zapoczątkujesz tu dobrą passę ;-)

Yousse, trzeba działać i już :-) A na monit idź. Daj znać po :-)

Carmen najwyraźniej Donio działa i też trzeba brać się do dzieła :-)

A ja mam mega doła. Jesienne chandrę łapię. Do tego znowu włosy na maksa lecą. Mam nadzieję, że nie wyłysieje. Ile Wam dziennie leci wlosów, nie chodzi o mycie? Tak po prostu - czesanie, czy zostają na płaszczu, bluzie? Nie wiem czy duphaton powoduje wypadanie włosów? A mam brać clo, a tam w ulotce napisane, że powoduje chwilowe wypadanie. Ale czego dla dzidzi się nie zrobi, wszystko :-) Mogę nawet ściąć się na chłopca, byle ciąża była.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angella, mnie wypadalby bardzo jak mialam tsh za wysokie. Sa tez dziewczyny, ktorym wypadaja z braku wit.D.

aga.just lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi wypadaja z niewiadomych przyczyn,ponad 100 dziennie,czasem mniej czasem wiecej,endo powiedzial ze albo leczenie lysienia albo dziecko

u5cvp2.png
  • kis Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja chcę przestrzec przed czymś :D żeby ktoś nie zjadł białka przez przypadek hehe

ostatnio po ścianie i suficie w mej kuchni chodziło sobie o ze 2 robaki białe małe (larwy), za 2 dni to samo, później za 2 dni znów.. weszłam w neta szperam by wujek google mi pomógł i dowiedziałam się, że to mole spożywcze i by wypierniczyć produkty, które są otwarte.
    Nie, że ja jakiś brudas czy coś ;D .. przechodząc do setna sprawy te cholery nie zgadniecie w czym były... w siemieniu lnianym , chociaż opakowanie było zawinięte i spinaczem zaciśnięte.. o losie :D więcej nie kupuję !
    i nie rozumiem whay tam ? :D

miłego dnia! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 14:29

• olencja Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ło matko! ja swoj trzymam w sloiku:D moze tam nie wleza,ale czemu nie pozywic sie robaczkami?moj kot szamie az mu sie uszy trzesa:D

KisSzilva lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ