Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • violijka Ekspertka
    Postów: 274 61

    Wysłany: 21 stycznia 2015, 07:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia wrote:
    ja uwielbiam filet z łososia skropiony dużą ilością cytryny + sól + pierz + oliwa i na rozgrzaną patelnię z jednej i drugiej strony i jeszcze polać sokiem wyciśnietym z cytryny i gotowe ! :D

    brzmi smakowicie ;) pewnie sobie dzisiaj zapodam;)

    58783feaec3e9132ab67a6f0b4667e63.png
  • Nalunia Autorytet
    Postów: 761 529

    Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki chcialabym w piątek zrobić wieczorem progesteron, ktore hormony mogę przy okazji II fazy zrobić ? 9dpo nie bedzie za późny?

    [img][/img]
  • aga.just Autorytet
    Postów: 3042 1296

    Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tsh ft3 tf4 i prolaktyna

  • Nalunia Autorytet
    Postów: 761 529

    Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    tsh ft3 tf4 i prolaktyna
    ok a musze je na czczo? czy mogę wieczorem koło 20 ? laboratorium mam 24h czynne
    ale ja jestem cienias bo boje się igieł i krwi :( ale czego się nie robi dla dzidzi :)

    [img][/img]
  • asioczek86 Autorytet
    Postów: 998 655

    Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robię prolaktynę i progesteron 21 dc. trzeba być na czczo. radzę z rana zrobić badanie. co do prolaktyny to trzeba dzień wcześniej nie uprawiać seksu i być wyspanym, nie stresować się- od tego wszystkiego jej poziom we krwi wzrasta ;)

    Nalunia, aga.just lubią tę wiadomość

    8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

    atdci09ken4tz24o.png

    o148zbmhik1ekq2b.png
  • aga.just Autorytet
    Postów: 3042 1296

    Wysłany: 23 stycznia 2015, 10:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wyżej :)

  • aga.just Autorytet
    Postów: 3042 1296

    Wysłany: 23 stycznia 2015, 10:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczek86 wrote:
    ja robię prolaktynę i progesteron 21 dc. t

    progesteron 7-8 dpo i jeśli wtedy u Ciebie to 21 dc to ok, nie musi tak być co miesiąc = owulacja nie jest zawsze 13-14 dc

  • mania88 Nowa
    Postów: 5 1

    Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny debiutuje tutaj na forum ale o dziecko z mężem staramy się już od ponad roku.

    Mam prośbę, odebrałam wyniki i mam prośbe o interpretacje:
    LH 10,66
    FSH 5,63
    Plolaktyna 10,89 i 181,40
    Estradiol 54,36
    Testosteron 0,69
    stężenie DHEA 11,36
    TSH 4,98
    T4 1,3
    Insulina 30,36

    Badanie robiłam w 14 dc a cykle mam nieregularne przeważnie co 33-35 dni.

    Co o nich myślicie?

    żyj chwilą nie martw się o jutro :-)
  • Agnella Autorytet
    Postów: 2163 577

    Wysłany: 24 stycznia 2015, 11:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania88, ja tez niedługo idę na badania, w 3-4 dc.
    W jakim dc je robiłaś?
    LH jest wyższe niż FSH, może wskazywać pco. Ale to żadne problem w zajściu w ciąże, bo akurat w cyklu, w którym robiłam podobne badania i miałam podobne wyniki LH i FSH - zaszłam :-)
    Jakie masz normy tych badań, bo nie podałaś, szczególnie DHEA, testosteronu?
    TSH na pewno jest za wysokie, zbiłabym je do 2 przynajmniej. Tak więc chyba wizyta u endokrynologa.
    Ja dziś mam 1 dc i zaczynam pianie od nowa. Nowy cykl, nowa nadzieja.
    Migdały i magnez b6 idą w ruch. Mniej kawki.
    Co u Was Dziewczyny?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 11:04

    ojxevcqgb7drd036.png
    j5rbdf9hf1hs4s2m.png

    Adaś 20-21 tc [*]
  • aga.just Autorytet
    Postów: 3042 1296

    Wysłany: 24 stycznia 2015, 14:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysoki stosunek lh:fsh, za wysokie tsh
    Podaj normy jakie masz do insuliny i reszty badań

    Na badania skierował Cię lekarz czy sama robiłaś na własną rękę?

  • Nalunia Autorytet
    Postów: 761 529

    Wysłany: 24 stycznia 2015, 14:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieewczyny właśnie wrzucili wyniki badań na stronke .. masakra ...

    TSH 1,217 µIU/ml (norma 0,350-4,940)
    FT3 3,35 pg/ml (norma 2,00-4,40)
    FT4 1,24 ng/dl (norma 0,93-1,70)
    Progesteron 0,70 ng/ml brak przedziału
    Prolaktyna 23,93 ng/ml ( norma 4,79- 23,30)

    Robione dziś rano na czczo 24dc , 10dpo

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 14:25

    [img][/img]
  • Ewela87 Ekspertka
    Postów: 180 70

    Wysłany: 24 stycznia 2015, 16:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie też rzucić okiem na moje wyniki wykonane w 3dc :

    Prolaktyna 7,44 ng/ml 4,79-23,30
    FSH 4,77 mlU/ml 3,03-8,08
    LH 3,51 mlU/ml 2,39-6,6
    Testosteron 35,98 ng/dl 9-109
    DHEA-SO4 274,30 95,8-511,7
    Wolny testosteron 2,76 pg/ml 0-4,1
    Androstendion 2,29 ng/ml 0,75-3,89
    17-hydroksyprogesteron 0,51 ng/ml 0,2-1,3

    Dodam do tego, że mam stwierdzoną insulinooporność/PCOS. Z góry dziękuję :)

    f2w3rjjgkoi890wn.png
  • zwei_kresken Autorytet
    Postów: 4338 5103

    Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to wątek o ziołowych wspomagaczach płodności. Wrzućcie wasze wyniki do odpowiedniego wątku w dziale ogólnym- szybciej dostaniecie odpowiedź.

    hashi, pcos, hiperinsulinemia, insulinooporność, trombofilia, 3 x biochemiczna
    pQUlp1.png
  • Agnella Autorytet
    Postów: 2163 577

    Wysłany: 25 stycznia 2015, 08:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela87, to na pewno pco????
    Przecież masz niskie LH, to raczej nie pco.
    Regularnie miesiączkujesz?
    Wynik masz ok.

    ojxevcqgb7drd036.png
    j5rbdf9hf1hs4s2m.png

    Adaś 20-21 tc [*]
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 stycznia 2015, 09:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Mam pytanie do doświadczonych żielarek. czy są jakieś mieszanki ziołowe pomagające pozbyć sie zrostów w macicy?

    Pozdrawiam.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 stycznia 2015, 10:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Witam.
    Mam pytanie do doświadczonych żielarek. czy są jakieś mieszanki ziołowe pomagające pozbyć sie zrostów w macicy?

    Pozdrawiam.

    Nie jestem doświadczoną zielarką.. ale kojarzę, że jest jakiś zestaw ziół Ojca Sroki na zrosty, więc proponuję się zorientować.

    macduska lubi tę wiadomość

  • aga.just Autorytet
    Postów: 3042 1296

    Wysłany: 25 stycznia 2015, 11:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia wrote:
    Dzieewczyny właśnie wrzucili wyniki badań na stronke .. masakra ...

    TSH 1,217 µIU/ml (norma 0,350-4,940)
    FT3 3,35 pg/ml (norma 2,00-4,40)
    FT4 1,24 ng/dl (norma 0,93-1,70)
    Progesteron 0,70 ng/ml brak przedziału
    Prolaktyna 23,93 ng/ml ( norma 4,79- 23,30)


    progesteron duuuuużo za nisko, prolaktyna za wysoko
    dupek/luteina i bromek jak nic potrzebne

  • Ewela87 Ekspertka
    Postów: 180 70

    Wysłany: 25 stycznia 2015, 11:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Ewela87, to na pewno pco????
    Przecież masz niskie LH, to raczej nie pco.
    Regularnie miesiączkujesz?
    Wynik masz ok.
    No właśnie mam długie cykle od 30 paru do ponad 40 dni. Lekarz stwierdził, że bezowulacyjne (potwierdził na USG). Teraz to już w ogóle nic nie wiem, tym bardziej, że mam zapisane leki, teraz pytanie czy potrzebnie je biorę?

    f2w3rjjgkoi890wn.png
  • Nalunia Autorytet
    Postów: 761 529

    Wysłany: 25 stycznia 2015, 14:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    progesteron duuuuużo za nisko, prolaktyna za wysoko
    dupek/luteina i bromek jak nic potrzebne

    Teraz wiem że progesteron był tak niski bo dziś dostałam @.. brałam lutkę przez 9dni ( od potwierdzonej owulki przez gina) i jej odstawienie wywołało @ ale żeby progesteron był poniżej 1?? no nic umawiam sie w czwartek na termin zabiegu ( usunięcie małego gruczolako-włókniaka z piersi) a w miedzy czasie endo i gin zeby dostać bromka i duphka..
    ziółka nr 3 bede dalej piła i brała donga żeby miec owulkę...
    dziękuję za wsparcie <3 <3 <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 14:30

    ewwiel lubi tę wiadomość

    [img][/img]
  • aga.just Autorytet
    Postów: 3042 1296

    Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela87 wrote:
    No właśnie mam długie cykle od 30 paru do ponad 40 dni. Lekarz stwierdził, że bezowulacyjne (potwierdził na USG). Teraz to już w ogóle nic nie wiem, tym bardziej, że mam zapisane leki, teraz pytanie czy potrzebnie je biorę?

    a jakie masz leki?

‹‹ 397 398 399 400 401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego