X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • Dora88 Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj nikogo nie ma

Kiedyś to się stanie... i się stało.... Kocham
    d5f2d2ef3d.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti pęcherzyk rośnie, ciesz się i nie panikuj :)
    Przemyśl to Clo. To silny lek. Może dong? Może warto spróbować naturalnie zanim sięgnie się po ostateczność?

Czanula o tak - u mnie też pierwsze słowa na widok II to było 0 kur.va :D
    Bardzo chciałam dziecko, to był nasz 1 cs. Zrobiłam test w dniu @, ale nic nie wyszło. Popłakałam i ok. Potem pokazał się na nim cień cienia, ale chłop mnie wyśmiał i czekałam na @ a jej nie było. Byłam pewna, że to zawirowania po antykch, bo to był pierwszy cykl po odstawieniu. We wt miałam jechać zrobić badania dla kobiet STARAJĄCYCH się o ciąże i z głupoty zrobiłam test, w pracy. O mało co z kibla nie spadłam :D Szok, ogromny szok. Potem radość :)

Ania fajny skład :) izoflawony, dong :) jak ktoś nie ma problemów z owulką taka ilość fajnie podziała :)

Jeju cały dzień o Tobie myślałam <3 i wspieram Cię całym serduchem jak zawsze <3 A teraz szczególnie. Wiesz?

weronika86 lubi tę wiadomość

• kejti91 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Kejti pęcherzyk rośnie, ciesz się i nie panikuj :)
    Przemyśl to Clo. To silny lek. Może dong? Może warto spróbować naturalnie zanim sięgnie się po ostateczność?

Czanula o tak - u mnie też pierwsze słowa na widok II to było 0 kur.va :D
    Bardzo chciałam dziecko, to był nasz 1 cs. Zrobiłam test w dniu @, ale nic nie wyszło. Popłakałam i ok. Potem pokazał się na nim cień cienia, ale chłop mnie wyśmiał i czekałam na @ a jej nie było. Byłam pewna, że to zawirowania po antykch, bo to był pierwszy cykl po odstawieniu. We wt miałam jechać zrobić badania dla kobiet STARAJĄCYCH się o ciąże i z głupoty zrobiłam test, w pracy. O mało co z kibla nie spadłam :D Szok, ogromny szok. Potem radość :)

Ania fajny skład :) izoflawony, dong :) jak ktoś nie ma problemów z owulką taka ilość fajnie podziała :)

Jeju cały dzień o Tobie myślałam <3 i wspieram Cię całym serduchem jak zawsze <3 A teraz szczególnie. Wiesz?

No wlasnie licze na tego donga! Dzis wzielam 7 tabletek ale to juz chyba max :D chociaz dze ze tutaj niektore szaleja i nawet 8 biora :D
    A powiedz mi czy ktoras z was ktora brala donga monitorowala wzrost pecherzykow?

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti ajć wybacz, zapomniałam że Ty łykasz już donga. Jak podziała to nie bierz Clo :) Szkoda zdrowia.
    Ja monitorowałam się przy dongu. W tym cyklu też będę. W poniedziałek wizyta.

• kejti91 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Kejti ajć wybacz, zapomniałam że Ty łykasz już donga. Jak podziała to nie bierz Clo :) Szkoda zdrowia.
    Ja monitorowałam się przy dongu. W tym cyklu też będę. W poniedziałek wizyta.
    Ja dopiero donga od 3 dni lykam takze niedlugo.
    A pisalas juz o tym, pamietam! Czyli ladnie rosly :-). Bede jeszcze brala do skoku tempki bo narazie stoi w miejscu i ani drgnie :D ten cykl to dla mnie zagadka :D

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobacz - bierzesz 3 dni i już zaczął rosnąć :) Mi po odstawieniu donga w pt owulka pojawiła się wt/śr.

kejti91 lubi tę wiadomość

• kejti91 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Zobacz - bierzesz 3 dni i już zaczął rosnąć :) Mi po odstawieniu donga w pt owulka pojawiła się wt/śr.
    To ja bede brala do skoku bo teraz to jyz sama nie wiem kiedy bedzie owulka. A taki pecherzyk dopekniecia ile powinien miec mm? Cos slyszalam ze od 18 do 22 mm. To moze juz na dniach bedzie owulka :D

weronika86 lubi tę wiadomość

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od 18 może pęknąć :) Mój gin uważa, że najlepszy to 24-25 mm. Mi raz pęknął na ok 22 mm, drugi na ok 24/25mm, tzreciego nie pamiętam :D

• jeju Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej...już byłam w drodze i lekarz zadzwonił, że jutro rano mam podjechać na 8-mą. Powiedział, że jestem dla niego wielką zagadką, bo testy wychodzą a z krwi beta hcg nie.

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bym chciala zeby sie juz udalo :) a u Was duzo juz staran za Wami?

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • eweline Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    od 18 może pęknąć :) Mój gin uważa, że najlepszy to 24-25 mm. Mi raz pęknął na ok 22 mm, drugi na ok 24/25mm, tzreciego nie pamiętam :D

A moja gin uważa że najlepsze są 19-21 a że 25 to już przerośnięte. Mówiła że jak robią stymulacje do in vitro to najlepsze zarodki są z tych mniejszych pęcherzyków i że te komórki sa najbardziej wartościowe

eweline
  • eweline Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:
    Hej...już byłam w drodze i lekarz zadzwonił, że jutro rano mam podjechać na 8-mą. Powiedział, że jestem dla niego wielką zagadką, bo testy wychodzą a z krwi beta hcg nie.

Jesli testy pozytywne i beta była 18 to znaczy że jest lub była ciąża. Nic innego bety raczej nie wydziela. Może jeszcze nie wszystko stracone szkoda że nie zapytałas lekarza o duphaston lub luteine na podtrzymanie

eweline
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju w takim razie trzymam kciuki <3

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • eweline Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju i uwierz w to błagam. Nie wmawiaj sobie że to nie ciąża bo bez wzgledu na to jakby się to nie skonczyło to do zapłodnienia doszło> Trzymam kciuki i bądź dobrej mysli

eweline
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju naprawdę jesteś chodzącą zagadką :) Trzymaj się!

Kejti od maja, z małą przerwą. W sumie nie wiem jak to liczyć. 2 cykle nieudane, lipiec torbiel, potem 2 mies anty na torbiel i od końca grudnia monitoring. W sieprniu ostawiłam córkę od piersi. Więc tak na poważnie w sumie to 3 mies :) Ten 4 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 21:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski, czy Wy macie uczucie ciepełka w podbrzuszu pare dni po owulacji?

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:
    nie boli, przestał już....
    może coś ucisnęłam...
    powtórzę za tydzień...nie chcę się denerwować już...może to nie nowy cykl jeszcze, bo w nowym cyklu już powinno nie byc hcg...opuszczam pokład na jakis czas, może później zajrzę....głowa do góry....jeju wie, że nie wolno ulegać euforii czarownic :-) Wera żebys sie nie martwila, że mi nadziei zrobiłaś, bo nic takiego nie miało miesjca....prędzej ja sobie strachu napędziłam...będziemy mieć fajne dzidziory...spoko spoko....kwestia czasu :-D
    <3

a ja nadal mysle ze cos tam jest bo jesli nie ciaza to juz bym sie martwila bardzo.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pojawil sie sluz plodny po dongu :) w koncu :) jestem pewna ze to metformina, dziewczyny cisna mnie pod wykresem zeby brala te metformine a ja z calego serca czuje ze ona zle na mnie dziala, nie lubie takiej presji.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werka może udostępnij wykres tylko dla psiół? Te nakręcania nie wpływają dobrze, oj nie

jeju, ~Ania~ lubią tę wiadomość

• jeju Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wystarczy, że ja będę Cię cisnąć pod wykresem. Na ósmą mam być u lekarza. Podejrzewam, że nic mi nie powie ale może będzie chcial pogadać i pomyśleć o tym co można zrobić bez stosowania clo i innych wspomagaczy. No i jak on widzi całą sytuację.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2014, 07:11

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ