WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
lithe123 wrote:Dziewczyny, możecie spojrzeć na mój wykres? Wydaje mi się że owula dobrze wyznaczona, ale nigdgy wcześniej nie wyłapałam takiego dołka tempki. Jak zmierzyłam po 2h to już było 36.8. Ale niestety słabo coś rośnie
Lithe rosnie ksiazkowo i spadek przed owu tez ksiazkowyjeju lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lekarz spojrzał na wykres i powiedział, że ciąża była, że nie ma wątpliwości. Obawiał się zaśniadu ale jest dobrze, bo endometrium się złuszcza i to widać na usg. Na pewno już jest nowy cykl. Rozmowa była całkiem inna. Lekarz bardzo miły, delikatny, mówił co robi. Powiedział, że ma już podobna do mnie pacjentkę, która ma niemalże identyczne kłopoty. Powiedział, że ładnie poszła na metforminie. Moje endometrium urosło, bo miałam dość pęcherzyków i one wydzielały estrogen. Dlatego było ładne. Ciąża się nie utrzymała, bo być może hormony były niezsynchronizowane, dość długo to trwało.
Rozmawialiśmy o dong quai-u i powiedział, że nie ma konkretnych badań na ten temat ale według ostatnich badań robionych z kilkoma slepymi próbami nie udało się dowieźć efektywności fitoestrogenów.
Za trzy cykle, w których mam brać luteinę od 15 dc by zatoczyć kółeczko hormonalne będziemy monitorować cykle. Zaczniemy starania i koniecznie chciałby żeby mąż przyszedł ze mną, bo chce z nim porozmawiać i chciałby żeby nie stał z boku tylko żeby mógł zadawać swoje pytania i on wyjaśni mu i rozwieje jakieś wątpliwości. Także dziewczynki może teraz trafiłam na dobrego lekarza, może w końcu będzie można z nim porozmawiać o nowinkach i innych sprawach.
Ania1986, kiti, aga.just lubią tę wiadomość
-
Spędziłam w gabinecie prawie dwie godziny...koszt to "100".
Lekarz duży. Waży tyle co ja haha Tym razem czułam się mega dobrze. Normalnie mogłabym chodzić się badać codziennie. No i na jajnikach mam po 11 pęcherzyków, po odstawieniu metforminy od razu się sypnęły....wszystkie są z cyklu tego długiego ostatniego. Było tyle podejść do owulacji ha ha nieźle co?
Ania1986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Na to wygląda choć opinie bywają tu różne, może poprostu dziewczyny i kobiety nie potrafią podejść do niego z dystansem i nie potrafią się dogadać. Rozmawiało się jak równy z równym, prawie, bo jednak uznaję wyższość medycznego umysłu lekarza jak mąrdze gada. Wiecie o co chodzi, nie?
-
nick nieaktualnyKochana a nic nie wspomniał o tym ze zeby podejść do ciazy musisz schudnąć najpierw? po lutce pewnie tez Ci sie doładuje troche mi po 3 cyklach z dupkiem przybylo 5 kg;/
pytam bo chce sie zorietowac jakie inni lekarze maja podejscie do duzych;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2014, 11:43
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny