Forum Temperatury, wykresy, płodność Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Millou Nowa
    Postów: 3 0

    Wysłany: 27 maja, 12:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)

    Piszę do was z prośbą o interpretację mojego szalonego cyklu. Staramy się z mężem już od jakiegoś czasu o drugiego bąbla niestety nic z tego. Wczoraj miałam nagły wzrost temp. już wydawało mi się, że wszystko super, aż tu nagle dzisiaj spadek. Zrobiłam test ciążowy i negatyw. Marna szansa, że coś z tego wyjdzie, niestety okresu brak. Biorę letrox 50 i zastanawiam się, czy on mógł w jakiś sposób opóźnić mi miesiączkę. Warto się jeszcze łudzić przy tak niskich temp. czy raczej nie ? Co do wyliczeń owulacji sama nie jestem przekonana.

    Z góry dziękuję za odpowiedzi ;)

    66d80204e743c71c56ac0f256a75e7a7.png

  • Natka95 Ekspertka
    Postów: 157 219

    Wysłany: 27 maja, 13:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh mi ovu nawet nie wykrył owulacji :(
    Żadnego skoku 😥

    Starania od 02.2020

    3dc:
    Prolaktyna 31.5 ng/ml (normy 5-35) ❓ ➡️ Castagnus
    LH 5.0 mIU/ml (normy 1.2-8 ) ✅
    FSH 4.8 mIU/ml (normy 1.2-12) ✅
    TSH 2.15 uIU/ML (normy 0.27 -4.2) ➡️ Euthyrox 50/75
    FT3 4.99 pmol/l (normy 3.13-6.76)✅
    FT4 15.85 pmol/l (normy 12-22)✅
    Testosteron 0.52 ng/ml (normy 0.23-0.73)✅
    Estradiol 46.3 pg/ml (normy 18-147)✅

    2xtorbiel lewego jajnika ➡️16-25dc Luttagen

    🙋‍♀️25 lat - 💊Pregna Start, Inofem, Suszone morele, Ananas po owu.
    🙋‍♂️ 28 lat- 💊FertilMan Plus, Maca, Orzechy, Olej z czarnuszki.
    Czerwiec badanie nasienia.
    Całkowita liczba w ejakulacie: 491,9 x 10^6/ml ✅
    Koncentracja: 89,4 x10^6✅
    Żywotność: 75%✅
    Ruch postępowy: 54%✅
    Morfologia 2% ❌🥺

    7.07 - Hcg 13 mIU 🍀
    9.07 - Hcg 37,7 mIU

    Rośnij kropeczko 🙏

    7b919421b9efe04b05278e32eb681717.png
  • Millou Nowa
    Postów: 3 0

    Wysłany: 27 maja, 19:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    Ehhh mi ovu nawet nie wykrył owulacji :(
    Żadnego skoku 😥

    Natka, widziałam, że przyjmujesz leki na tarczycę, czy też miałaś opóźnienia w okresie ?

    Ehh z tą temperaturą to temat rzeka. Mi co chwilę zmienia się i już sama zgłupiałam :/ Teraz to już sama nie wiem, czy i ja tą owu miałam :D

  • Sinugma Koleżanka
    Postów: 88 16

    Wysłany: 27 maja, 19:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie temperatura od początku szaleje. I chyba nie ma większego sensu pilnowanie jej... teraz czekam na @

    Millou lubi tę wiadomość

    62394bc2fb414a2e0a45ca7f3d97856c.png

    Jestę grubasę
    zbvlk1j5didrmaik.png

    qdkkru1d06f13cl9.png

    Starania od stycznia 2020
    Ja 26, On 28 🎰
  • Natka95 Ekspertka
    Postów: 157 219

    Wysłany: 27 maja, 21:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Millou wrote:
    Natka, widziałam, że przyjmujesz leki na tarczycę, czy też miałaś opóźnienia w okresie ?

    Ehh z tą temperaturą to temat rzeka. Mi co chwilę zmienia się i już sama zgłupiałam :/ Teraz to już sama nie wiem, czy i ja tą owu miałam :D

    Hej, tak przyjmuję już prawie 2 lata. Cykle mam raczej regularne przez cały czas :)

    Starania od 02.2020

    3dc:
    Prolaktyna 31.5 ng/ml (normy 5-35) ❓ ➡️ Castagnus
    LH 5.0 mIU/ml (normy 1.2-8 ) ✅
    FSH 4.8 mIU/ml (normy 1.2-12) ✅
    TSH 2.15 uIU/ML (normy 0.27 -4.2) ➡️ Euthyrox 50/75
    FT3 4.99 pmol/l (normy 3.13-6.76)✅
    FT4 15.85 pmol/l (normy 12-22)✅
    Testosteron 0.52 ng/ml (normy 0.23-0.73)✅
    Estradiol 46.3 pg/ml (normy 18-147)✅

    2xtorbiel lewego jajnika ➡️16-25dc Luttagen

    🙋‍♀️25 lat - 💊Pregna Start, Inofem, Suszone morele, Ananas po owu.
    🙋‍♂️ 28 lat- 💊FertilMan Plus, Maca, Orzechy, Olej z czarnuszki.
    Czerwiec badanie nasienia.
    Całkowita liczba w ejakulacie: 491,9 x 10^6/ml ✅
    Koncentracja: 89,4 x10^6✅
    Żywotność: 75%✅
    Ruch postępowy: 54%✅
    Morfologia 2% ❌🥺

    7.07 - Hcg 13 mIU 🍀
    9.07 - Hcg 37,7 mIU

    Rośnij kropeczko 🙏

    7b919421b9efe04b05278e32eb681717.png
  • Millou Nowa
    Postów: 3 0

    Wysłany: 27 maja, 22:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    Hej, tak przyjmuję już prawie 2 lata. Cykle mam raczej regularne przez cały czas :)

    A przyjmujesz euthyrox czy letrox ?
    Mi się coś właśnie zatrzymało :/ przyjmuje letrox od 2tyg I strasznie spać mi się chce :/

  • Natka95 Ekspertka
    Postów: 157 219

    Wysłany: 27 maja, 22:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Millou wrote:
    A przyjmujesz euthyrox czy letrox ?
    Mi się coś właśnie zatrzymało :/ przyjmuje letrox od 2tyg I strasznie spać mi się chce :/

    Euthyrox :)

    Starania od 02.2020

    3dc:
    Prolaktyna 31.5 ng/ml (normy 5-35) ❓ ➡️ Castagnus
    LH 5.0 mIU/ml (normy 1.2-8 ) ✅
    FSH 4.8 mIU/ml (normy 1.2-12) ✅
    TSH 2.15 uIU/ML (normy 0.27 -4.2) ➡️ Euthyrox 50/75
    FT3 4.99 pmol/l (normy 3.13-6.76)✅
    FT4 15.85 pmol/l (normy 12-22)✅
    Testosteron 0.52 ng/ml (normy 0.23-0.73)✅
    Estradiol 46.3 pg/ml (normy 18-147)✅

    2xtorbiel lewego jajnika ➡️16-25dc Luttagen

    🙋‍♀️25 lat - 💊Pregna Start, Inofem, Suszone morele, Ananas po owu.
    🙋‍♂️ 28 lat- 💊FertilMan Plus, Maca, Orzechy, Olej z czarnuszki.
    Czerwiec badanie nasienia.
    Całkowita liczba w ejakulacie: 491,9 x 10^6/ml ✅
    Koncentracja: 89,4 x10^6✅
    Żywotność: 75%✅
    Ruch postępowy: 54%✅
    Morfologia 2% ❌🥺

    7.07 - Hcg 13 mIU 🍀
    9.07 - Hcg 37,7 mIU

    Rośnij kropeczko 🙏

    7b919421b9efe04b05278e32eb681717.png
  • judysia86 Przyjaciółka
    Postów: 319 76

    Wysłany: 28 maja, 09:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    Euthyrox :)

    i jak się po nim czujesz?

    "Tam gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba"
  • Natka95 Ekspertka
    Postów: 157 219

    Wysłany: 29 maja, 09:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    judysia86 wrote:
    i jak się po nim czujesz?

    W porządku :) żadnych skutków ubocznych nie odczuwam

    Starania od 02.2020

    3dc:
    Prolaktyna 31.5 ng/ml (normy 5-35) ❓ ➡️ Castagnus
    LH 5.0 mIU/ml (normy 1.2-8 ) ✅
    FSH 4.8 mIU/ml (normy 1.2-12) ✅
    TSH 2.15 uIU/ML (normy 0.27 -4.2) ➡️ Euthyrox 50/75
    FT3 4.99 pmol/l (normy 3.13-6.76)✅
    FT4 15.85 pmol/l (normy 12-22)✅
    Testosteron 0.52 ng/ml (normy 0.23-0.73)✅
    Estradiol 46.3 pg/ml (normy 18-147)✅

    2xtorbiel lewego jajnika ➡️16-25dc Luttagen

    🙋‍♀️25 lat - 💊Pregna Start, Inofem, Suszone morele, Ananas po owu.
    🙋‍♂️ 28 lat- 💊FertilMan Plus, Maca, Orzechy, Olej z czarnuszki.
    Czerwiec badanie nasienia.
    Całkowita liczba w ejakulacie: 491,9 x 10^6/ml ✅
    Koncentracja: 89,4 x10^6✅
    Żywotność: 75%✅
    Ruch postępowy: 54%✅
    Morfologia 2% ❌🥺

    7.07 - Hcg 13 mIU 🍀
    9.07 - Hcg 37,7 mIU

    Rośnij kropeczko 🙏

    7b919421b9efe04b05278e32eb681717.png
  • NatalkaRut Przyjaciółka
    Postów: 90 56

    Wysłany: 29 maja, 09:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    judysia86 wrote:
    i jak się po nim czujesz?
    Też biorę Euthyrox N25 w ciągu miesiąca TSH obniżyło się z 3,2 na 1,5. Czuję się po nim dobrze, żadnych skutków ubocznych. Jedyne co zauważyłam to wzrost temperatury. Zanim zaczęłam przyjmować moja temperatura była w okolicach 35,4 po miesiącu stosowania mam stała temperaturę 36,2. Przez pierwszy tydzień często korzystałam z toalety, ale w ulotce jest napisane, że normuje poziom wody, więc może dlatego tak często biegałam.

    3jgxvfxmfkc30tw1.png
    Pierwsza beta hcg 15dc 123
    Powtórna 18 dc. 513
  • Wasp Ekspertka
    Postów: 290 65

    Wysłany: 30 maja, 07:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Millou wrote:
    Hej dziewczyny ;)

    Piszę do was z prośbą o interpretację mojego szalonego cyklu. Staramy się z mężem już od jakiegoś czasu o drugiego bąbla niestety nic z tego. Wczoraj miałam nagły wzrost temp. już wydawało mi się, że wszystko super, aż tu nagle dzisiaj spadek. Zrobiłam test ciążowy i negatyw. Marna szansa, że coś z tego wyjdzie, niestety okresu brak. Biorę letrox 50 i zastanawiam się, czy on mógł w jakiś sposób opóźnić mi miesiączkę. Warto się jeszcze łudzić przy tak niskich temp. czy raczej nie ? Co do wyliczeń owulacji sama nie jestem przekonana.

    Z góry dziękuję za odpowiedzi ;)

    66d80204e743c71c56ac0f256a75e7a7.png
    Nie wygląda dobrze przyznam :/

    Synek Piotruś <3 30.05.2014
    Corcia Oliwka 13.02.2018

    Mutacja Mthfr

    YW46p1.png
    Aniolki 23.08.2012 (10tc) 14.02.2013 (10tc)
  • Anna-mama3 Znajoma
    Postów: 27 10

    Wysłany: 1 czerwca, 13:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    3c5924a145eb9423a287de715d948609.png

    Hej dziewczyny
    Jestem tu nowa staramy się o dzidzi już prawie rok ale od tego cyklu zaczelam obserwować swój cykl i mierzyć temperaturę proszę o interpretację mojego wykresu. Czy ten skok temperatury oznacza że owulacja była. Byłabym wdzięczna

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca, 13:30

  • Kate28 Ekspertka
    Postów: 224 73

    Wysłany: 2 czerwca, 14:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna-mama3 wrote:
    3c5924a145eb9423a287de715d948609.png

    Hej dziewczyny
    Jestem tu nowa staramy się o dzidzi już prawie rok ale od tego cyklu zaczelam obserwować swój cykl i mierzyć temperaturę proszę o interpretację mojego wykresu. Czy ten skok temperatury oznacza że owulacja była. Byłabym wdzięczna
    Wykres w miejscu przypuszczalnej owulacji nie pokazuje drastycznego wzrostu temperatury i być może dlatego ovu jej nie wykryło. Jedyne co mnie zdziwiło to temperatura na 7 czerwca 2020 a jest dopiero 2 czerwca.

    💔 Aniołek - 05.11.2018 - 7tyg

    ✅ TSH 1,170 μIU/ml (norma: 0,270 — 4,200)
    ✅ FT3 3,40 pg/ml (norma: 2,42 — 4,36)
    ✅ FT4 1,18 ng/dl (norma: 1,00 — 1,60)
    ✅ Toxoplazma gondi IgM= 0.2 COI
    ✅ Toxoplazma gondi IgG = <0.1IU/ml
    ✅ OB = 4.0 mm/h
    ✅ Glukoza = było: 4.99 mmol/l, 89,8 mg/dl.; jest: 4,81 mmol/l.
    ✅ Morfologia -> leukocyty było: 3,9 (norma: 4,0- 10,0), jest: 4,90.
    ❌Progesteron (faza lutealna) 72,50 ng/ml (norma 1,2-15,9)
    ✅Cytologia (grupa II, reakcja estrogenna, skąpa flora typu lactobacillus, brak cech odczyny zapalnego, nieliczne komórki metaplastyczne).

    BYŁO: 💊 Duphaston, 💊 Unidox Solutab, 💊Distraptaza, 💊 Kwas foliowy
    JEST: 💊Distraptaza ,💊Kwas foliowy, 💊Clostibegyt

    ,,Powstań, Ty, który już straciłeś nadzieję. Powstań, Ty, który cierpisz. Powstań, ponieważ Chrystus objawił Ci swoją miłość i przechowuje dla Ciebie nieoczekiwaną możliwość realizacji'' Jan Paweł II
  • Żonkil Ekspertka
    Postów: 195 78

    Wysłany: 2 czerwca, 16:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna-mama3 wrote:
    3c5924a145eb9423a287de715d948609.png

    Hej dziewczyny
    Jestem tu nowa staramy się o dzidzi już prawie rok ale od tego cyklu zaczelam obserwować swój cykl i mierzyć temperaturę proszę o interpretację mojego wykresu. Czy ten skok temperatury oznacza że owulacja była. Byłabym wdzięczna

    Przede wszystkim zbadaj tarczycę. Masz bardzo niską temp.podstawową, jeszcze niższą ode mnie. To może być niedoczynność, która nieleczona wpływa na problem z poczęciem. Właśnie dlatego warto obserwować cykl, by takie rzeczy wyłapywać.

    Starania od 01.2020
    - 05.2020 cb

    3jgxvfxmxwkjjak2.png
  • Magdalena 😀 Ekspertka
    Postów: 156 55

    Wysłany: 2 czerwca, 16:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/9880830a026e8.jpg.html

    Mam go traktować jako dodatni?

    Dzudi, Anna-mama3 lubią tę wiadomość

  • Anna-mama3 Znajoma
    Postów: 27 10

    Wysłany: 2 czerwca, 17:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena 😀 wrote:
    https://zapodaj.net/9880830a026e8.jpg.html

    Mam go traktować jako dodatni?
    Co.to za firmy masz test owulacyjne

    Magdalena 😀 lubi tę wiadomość

  • Anna-mama3 Znajoma
    Postów: 27 10

    Wysłany: 2 czerwca, 17:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate28 wrote:
    Wykres w miejscu przypuszczalnej owulacji nie pokazuje drastycznego wzrostu temperatury i być może dlatego ovu jej nie wykryło. Jedyne co mnie zdziwiło to temperatura na 7 czerwca 2020 a jest dopiero 2 czerwca.
    Dziękuję a widzisz dopiero teraz to zauważyłam chyba coś.zle.wypelnilam

  • Anna-mama3 Znajoma
    Postów: 27 10

    Wysłany: 2 czerwca, 17:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna-mama3 wrote:
    Dziękuję a widzisz dopiero teraz to zauważyłam chyba coś.zle.wypelnilam
    Dziwne bo jak wchodzę na podgląd mojego wykresu nie ma tak jak na tym co udostępnilem.

  • Anna-mama3 Znajoma
    Postów: 27 10

    Wysłany: 2 czerwca, 20:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żonkil wrote:
    Przede wszystkim zbadaj tarczycę. Masz bardzo niską temp.podstawową, jeszcze niższą ode mnie. To może być niedoczynność, która nieleczona wpływa na problem z poczęciem. Właśnie dlatego warto obserwować cykl, by takie rzeczy wyłapywać.

    Dzięki śliczne zrobię sobie badania w tym kierunku

  • Magdalena 😀 Ekspertka
    Postów: 156 55

    Wysłany: 2 czerwca, 21:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna-mama3 wrote:
    Co.to za firmy masz test owulacyjne

    Domowe laboratorium 5+2 😃

    Anna-mama3 lubi tę wiadomość

‹‹ 894 895 896 897 898 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.