Bliźniacze mamy 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Zapraszam wszystkie mamy spodziewające się bliźniąt
Razem raźniej! )kinga25 lubi tę wiadomość
-
O, właśnie takiego wątku szukałam! ja co prawda już w 24tc ale zawsze warto wymienić się doświadczeniami
U mnie ciąża 1k2o, chłopcy. Termin na 1 lutego ale rozwiązanie najpóźniej w połowie stycznia. -
Hej nieśmiało się dopiszę xD ja dopiero 6+1, wczoraj na USG dwa serduszka, a w niedzielę będziemy sprawdzać czy jest trzecie08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Hej, hej, czy są jeszcze jakieś dziewczyny spodziewające się bliźniąt w 2020?
U mnie 2k2o, skończone 9 tygodni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2019, 22:33
2019.11.14 dwa bijące serduszka
2019.12.27 dziewczynki;)
2020.06.18 po drugiej stronie lustra;-)
ponad 4 lata starań; 2019.02. poronienie 9tc
-
nick nieaktualny
-
Virad wrote:Witam się i ja ☺️
Chyba niewiele mam spodziewa się dwójki w tym roku... bo strasznie cichy ten wątek jeszcze
W którym tyg jesteś ? Ja w 10(?) 🙈 miesiączkę miałam 26.02
1 jajowe ? Dwu ?
Długo się staraliście ?
😍Virad lubi tę wiadomość
Październik 2020
💜💜 dwie dziewczynki -
Macey wrote:W którym tyg jesteś ? Ja w 10(?) 🙈 miesiączkę miałam 26.02
1 jajowe ? Dwu ?
Długo się staraliście ?
😍
Staraliśmy się kilka lat, w tym czasie wiele transferów, leczenie immunologiczne itd.
A jak to u was wyglądało? I jaka ciąża? ☺️
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Virad wrote:Ja tez w 10 😀 ciąża 2k2o
Staraliśmy się kilka lat, w tym czasie wiele transferów, leczenie immunologiczne itd.
A jak to u was wyglądało? I jaka ciąża? ☺️
Staraliśmy się od roku, miałam stymulowana owulacje kilka miesięcy wcześniej bo nie wychodziło .. potem „ odpuściliśmy „ i nagle BOOM dwie kreski 🙈
Do tej pory nie mogę w to uwierzyć, jak mam dni ze się lepiej czuje to nagle stres czy wszystko ok z 🦄🦄🙄
U mnie dwu jajowe / liczę na chłopczyka i dziewczynkę
Mam badania prenatalne 21.04 potem tydzień później prywatnego gin
Miałam między czasie NFZ gin ale odwołali 🙄
Kiedy ty masz badania ?
Październik 2020
💜💜 dwie dziewczynki -
Macey wrote:U mnie dwu jajowe / liczę na chłopczyka i dziewczynkę
Mam badania prenatalne 21.04 potem tydzień później prywatnego gin
Miałam między czasie NFZ gin ale odwołali 🙄
Kiedy ty masz badania ?
No to szybko wam poszło ❤️ U nas dużo problemów po obydwu stronach. Naturalnie nigdy nie zaskoczyło.
Ja mam tydzien później 😉
Mi się wydaje że będą chłopcy... a co będzie to się okaże. Najważniejsze żeby były zdrowe i dobrze się rozwijały
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Dziewczyny właśnie miałam pytać. Czy jest szansa wtedy płeć poznać. ?
Domyslalm się ze wszystko zależy jak są ułożone 🤷♀️ Znajoma była 6 x żeby potwierdzić 1 dziecko wiec zobaczymy co będzie przy dwóch 😹
Virad - kończę 32 w tym roku wiec .. mało czasu zostało i późno się zabraliśmy za robotę 🙈
Żona męża. Który tydzień ? 1 jajowe ? Dwu ?
Październik 2020
💜💜 dwie dziewczynki -
żona_męża wrote:To i ja dołączę tu i tam 😊 myślicie, że jak na prenatalnych będę 12+3 to poznam płeć?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2020, 18:08
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
żona_męża wrote:Macey dwujajowe, więc mega liczę na parkę, inaczej będę je musiała jakoś podpisywać bo takie maluszki są przecież identyczne 👶🏻👶🏻 Chociaż najważniejsze wiadomo żeby były zdrowe i żebyśmy szczęsliwie dotrwały do rozwiązania ✊🏻
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2020, 18:20
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
żona_męża wrote:Właśnie jak jest z tym rozwiązaniem? Minimum 36 tc serio?? 🤔
Moja dr mówi ze zwykle takie ciąże rozwiązuje się 2 tygodnie wcześniej niż w przypadku pojedynczej ciąży.
Dziewczyny często piszą o problemach, ze brzuch się stawia, że skurcze, że szyjka się skraca.... boje się tego wszystkiego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2020, 18:36
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Virad wrote:Im później tym lepiej, wiadomo.
Moja dr mówi ze zwykle takie ciąże rozwiązuje się 2 tygodnie wcześniej niż w przypadku pojedynczej ciąży.
Dziewczyny często piszą o problemach, ze brzuch się stawia, że skurcze, że szyjka się skraca.... boje się tego wszystkiego.
Czyli raczej nie liczyć na poród drogami natury tylko raczej na cesarkę? Virad musimy się obserwować i reagować gdy coś się dzieje nic innego nam nie pozostaje. Ja Wam powiem, że z każdą tak bardzo zaczęłam przeżywać problemy które ją spotykają, że sama zaczęłam popadać w jakieś „schizy”. Nie to, że przestanę zważać na problemy innych ale po części trzeba nabrać do tego dystansu 🤷🏻♀️💙💙 bliźniacza mama