X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Bliźniacze mamy 2020
Odpowiedz

Bliźniacze mamy 2020

Oceń ten wątek:
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 11 października 2020, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulanko to powiedział mi mój ginekolog żeby mnie uspokoić, że dzieci (odpukać!) jakby się coś działo to będą pod bardzo dobrą opieką 😊 jeśli będę miała możliwość to jeszcze o to dopytam i dam ci znać 😊 zazdroszczę aktywności brzuszkowej bo jednak to uspokaja 😊 moi po tym kurczakowym burgerze też się na chwilę rozbudzili hehe 😊 i dobrze, że dzisiaj się udało odespać 😊 wypoczęta mama to szczęsliwa mama 😊
    i tak tylko wtrącę, że w siemiradzkim nie wymagają testu na covid bo jak dla mnie to abstrakcja jak czytam historie kobiet z „pozytywnymi” wynikami...

💙💙 bliźniacza mama
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny!!!
    Macey kciuki za Ciebie! Napisz do nas ze szpitala!
    Dziewczyny to ja już chyba wiem, czemu mam takie przyrosty wagi :P Fastfoodów co prawda nie jadam, ale słodycze wciągam jak odkurzacz. Moje dzieciaki przez weekend tak się kotłowały że dostały ode mnie nazwę Tłukersi ;) no ale wiadomo, ze u mnie maja jeszcze sporo miejsca...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 12 października 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ! Leżę na oddziale. Zmęczona bo cała noc z stresu nie spałam

Położne standardowy foch

Co do bobra to na zero i sprawdzają,
    Tak to trzymajcie kciuki. Jutro idę druga

Dziś mi tylko pobrali krew i ktg 1h na dziecko

Rucola lubi tę wiadomość

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • Przytulanka Ekspertka

Wysłany: 12 października 2020, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola
    U mnie przez te ostatnie dni też bardzo są aktywne, aż kilka razy krzyknęłam takie kopniaczki dostałam. Ja znowu na słodkie nie mam szczególnej ochoty, ale owoce bym mogła pożerać 😁

Macey
    Od rana myślę o Tobie i Twoich córeczkach. Oczywiście mocne ✊✊ za jutro 😀
    Depilowalaś się wczoraj? Gdzieś czytałam, że podobno nie jest wskazana depilacja przed samym zabiegiem, ale nie wiem czy się nie mylę 😅

• żona_męża Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macey jestem z wami myślami i kciukami ❤️✊🏻✊🏻 Czyli maszynką zgoliłaś brzuch i tą na dole?
    A my czekamy na ostatnie usg u lekarza... jakiś mega stres mnie dopadł 🤷🏻‍♀️

💙💙 bliźniacza mama
  • Przytulanka Ekspertka

Wysłany: 12 października 2020, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zona
    Jak po wizycie? Zszedł już stres?

żona_męża lubi tę wiadomość

• żona_męża Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak my po ostatnim usg więc i po ostatnim wizytowym stresie 😊 moi chłopcy super, przepływy i ilość wód w porządku, wpisana jestem w systemie na cesarkę. Lekarz mówi, że jego zdaniem wytrwamy i wszystko będzie bez komplikacji 😊 będę to powtarzać jak mantrę 😊 tak nawiasem mówiąc to ten lekarz to dusza człowiek 😊
    Problemy pierwszego świata: Możecie podpowiedzieć co zjeść dzień przed cc żeby dzień cesarki wytrwać bez jedzenia?

Rucola lubi tę wiadomość

💙💙 bliźniacza mama
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 12 października 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żona

Brzoskwinie
    Nuggety
    Subway
    Swierzy sok
    🤪

Dam znać czy jutro będzie Ok 😜

Rucola, żona_męża lubią tę wiadomość

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macey trzymam mocno kciuki za ciebie i twoje księżniczki ✊🏻 👸🏻👸🏻 Pięknego pierwszego spotkania! Koniecznie daj znać jak znajdziesz siłę 😊

💙💙 bliźniacza mama
  • Virad Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @macey za szczęśliwe rozwiązanie ✊✊ żeby dziewczynki bezpiecznie wyszły z brzuszka.
    Życzę ci tak dobrego samopoczucia po cc jakie było u mnie 💪

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macey kciuki ogromne!!! Daj znać jak będziesz się czuć na siłach!!!
    Virad jak u Was?

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Przytulanka Ekspertka

Wysłany: 13 października 2020, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macey powodzenia 😍😍 Czekamy na informację od Ciebie 😉

Żona
    dobrze wiedzieć, że w szpitalu w którym będziesz rodzic nie wymagają testów. Ja jutro mam III badanie prenatalne, oczywiście dam znać po 😁

• iriiska Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno do was nie zaglądałam. Justyna trzymaj się tam, wielkie kciuki za Twoje maleństwa. Jeszcze tylko troszkę i będziecie razem a za kilka miesięcy ten czas w szpitalu już całkiem pójdzie w niepamięć. Najważniejsze, że są zdrowi i pod dobrą opieką ♥️💪

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iriiska wrote:
    Dawno do was nie zaglądałam. Justyna trzymaj się tam, wielkie kciuki za Twoje maleństwa. Jeszcze tylko troszkę i będziecie razem a za kilka miesięcy ten czas w szpitalu już całkiem pójdzie w niepamięć. Najważniejsze, że są zdrowi i pod dobrą opieką ♥️💪
    Dziękuję Kochana.
    Trzymam za Was wszystkie kciuki!
    U nas jest różnie, są takie dni, że jestem pełna wiary że będzie dobrze A potem jakąś jedna informacja nie po mojej myśli i już depresja na całego. Ale moje maluchy to najdzielniejsze dzieciaczki świata. Oddychaja bez respiratora, mają co prawda jeszcze tlen ale i tak jestem z nich dumna. Są karmione przez sondę 8 razy na dobę moim mlekiem. Ładnie trawią. Przybierają powolutku ale mają niedokrwistość i to może być też przez to, dostały teraz lek na lepszą produkcję krwi. Mam nadzieję, że to pomoże i będą się rozwijać. Nie miały żadnych wylewow ani udarow. Wykryto im jednak na usg główek torbielki w mózgu. Ale mam nadzieję, że to nic groźnego i z czasem się wchłonie. Tak mowi Pani doktor, ze chyba taka ich uroda i ze wiele dzieci tak ma. I ja sie tego trzymam. Jeszcze długa droga przed nami, wiele badań, ale maluszki walczą dzielnie i są najcudowniejsze na świecie. Życzę Wam takiej miłości, żebyście mogły przytulić swoje skarby i żebyście Wszyscy byli bezpieczni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2020, 13:46

Rucola, iriiska lubią tę wiadomość

21.09.2020 - ❤❤
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna te torbielki to częsta przypadłość, proszę Cię nie martw się na zapas. Ważne że Maluszki przybierają no i cudownie, że na Twoim mleczku. Dawaj nam znać częściej co u Was! Ściskam Cię bardzo mocno!
    Macey ci u Was? Jak sobie radzicie?

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 15 października 2020, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się. Żyje 🙌🏻

Wczoraj miałam tragiczny dzień w szpitalu i brak pomocy
    To innym razem opisze

Dziś mam nadzieje ze wyjdę
    Nela 2410 50cm
    Lila 2780 52

Cc samo w sobie super lekarz i Ok ale zejście po lekach tragedia. I infekcje dostałam i maja i radź sobie SAm. Dziewczyny ledwo co z jednym a tu dwójka.

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • Niercierpliwa v2.0 Autorytet

Wysłany: 15 października 2020, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macey wrote:
    Melduje się. Żyje 🙌🏻

Wczoraj miałam tragiczny dzień w szpitalu i brak pomocy
    To innym razem opisze

Dziś mam nadzieje ze wyjdę
    Nela 2410 50cm
    Lila 2780 52

Cc samo w sobie super lekarz i Ok ale zejście po lekach tragedia. I infekcje dostałam i maja i radź sobie SAm. Dziewczyny ledwo co z jednym a tu dwójka.
    Macey wiem, że to wątek mam bliźniaczych ale ogromne gratulacje dla pierwszej listopadówki:):)
    Szybkiego powrotu do pełnej sprawności:)

12.03.2020 II ♡
    H1rnp1.png
  • antna Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2020, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macey, gratulację ❤️ Trzymaj się tam! Ja niestety zle zaniosłam cesarkę. Całe szczęście mąż mógł być i bardzo dużo mi pomagał. Wypuszczają już w 3 dobie? Wow!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2020, 08:32

09.2015- rozpoczęcie starań
    09.2016r - niepłodność idiopatyczna
    02.2018- ICSI = 6 zapłodnionych = blastka 4.1.2 = FET 😔
    04.2019r - ICSI = 6 zapłodnionych = blastki 4aa i 4bb
    05.2019 ET 😍
    01.2020👨‍👩‍👧‍👧
    Zimowisko: ❄️4bb Fet 09.21😔
    11.21r naturals🤰
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 15 października 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macey ogromnie Ci gratuluję i cudownie, ze wychodzisz razem z dziewczynkami. To jest naprawdę najwazniejsze. Piękną wagę mają córeczki. Trzymaj się <3

Synek 💚 31.08.2018r.
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 15 października 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad jak tam twój synek i córeczka? I jak ty w tym wszysykim się czujesz?
    Justynko przytulam was bardzo mocno, jesteś najcudowniejszą mamą dla swoich szkrabów ❤️
    Przytulanko jak po prenatalnych?
    Macey mamusiu gratuluję z całego serca ❤️ Mam nadzieję, że dzisiaj wyjdziecie do domu i te okropne chwile pójdą w niepamięć... napisz w wolnej chwili co takiego tam się działo, bo pewnie u mnie będzie to samo... oj chyba nie pojedziecie osiołkiem do domu bo non stop leje 🤷🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2020, 09:53

💙💙 bliźniacza mama
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ