Bliźniaki 2024/2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka
Zakładam ten wątek dla przyszłych mam bliźniąt w roku 2024 / 2025Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia, 14:17
Paula29 lubi tę wiadomość
-
Trochę o mnie
Jestem aktualnie w 17 tyg ciąży
O ciąży mnogiej dowiedziałam się w 5 tyg , gdzieś tak w styczniu
Termin porodu mam 15 września ale pewnie ulegnie zmianie
Bee90, Paula29 lubią tę wiadomość
-
Nie jestem mamą bliźniąt. Ale widziałam parę dziewczyn z bliźniakami. Od razu w 5tc wiedziałaś że bliźniaki? Cykl stymulowany?
-
Bee90 wrote:Nie jestem mamą bliźniąt. Ale widziałam parę dziewczyn z bliźniakami. Od razu w 5tc wiedziałaś że bliźniaki? Cykl stymulowany?
Nie stymulowałam cyklu, ani nawet go nie monitorowałam -
oo to miałaś super niespodziankę. Jak dwujajowe większy spokój.
Fomyart lubi tę wiadomość
-
Miałam ogromną niespodziankę, a jeszcze większą mój narzeczony 😅
Uwierzyć miesiąc nie mógł,puki ze mną na kolejne USG nie poszedł i dwóch serduszek nie zobaczył 🤣🤣🤣
-
Silenka wrote:Witajcie, ja również spodziewam się dwójeczki 🤩 na razie jeszcze chuchamy dmuchamy, bo jeden jest nieco mniejszy niż wiek ciąży i różnie może być, ale póki co mamy 2 ❤️😍
Jak się czujesz w ciąży bliźniaczej? Przechodzisz ją ciężko czy jak ,,z bajki "? -
Fomyart wrote:Napewno maluszek to nadrobi i zrówna się z drugim ☺️☺️☺️
Jak się czujesz w ciąży bliźniaczej? Przechodzisz ją ciężko czy jak ,,z bajki "?💙🩷 -
Silenka wrote:Mam mdlosci pare razy dziennie, ale znośnie poki co. Bole jakieś pojedyncze się zdarzaja, ale to też na zasadzie - gdybym nie wiedziała, to bym nie zauważyła 😜
Teraz jest już lepiej mdłości zdarzają się jak się nażrem zabardzo 😅 -
No i hejka !
Ja dziewczyny w 21 tc
Też bliźniaki
1k2o i czekamy na chłopców 🥹🤍🤍
Zupełna niespodzianka od losu
Raz że jest ciąża i to że podwójna😅
Choć muszę przyznać że od początku przeczuwałam że coś jest 'inaczej' i coś jest 'nie tak' jak za pierwszą ciążą- bo mamy już jedną córeczkę
Okazało się że chodzi o mnogość dzieci hehe
Termin niby na początek września ale już wiemy, że najpóźniej w połowie sierpnia chłopcy będą w rodzinie 🩵🩵Silenka, Fomyart, Paula29 lubią tę wiadomość
-
Fomyart wrote:No jak ja miałam 6tyg to pamietam że kocie mdłości i odraza do wszystkiego 😅
Teraz jest już lepiej mdłości zdarzają się jak się nażrem zabardzo 😅Fomyart lubi tę wiadomość
💙🩷 -
Karo11 wrote:No i hejka !
Ja dziewczyny w 21 tc
Też bliźniaki
1k2o i czekamy na chłopców 🥹🤍🤍
Zupełna niespodzianka od losu
Raz że jest ciąża i to że podwójna😅
Choć muszę przyznać że od początku przeczuwałam że coś jest 'inaczej' i coś jest 'nie tak' jak za pierwszą ciążą- bo mamy już jedną córeczkę
Okazało się że chodzi o mnogość dzieci hehe
Termin niby na początek września ale już wiemy, że najpóźniej w połowie sierpnia chłopcy będą w rodzinie 🩵🩵
Od początku czułaś że to chłopcy ? -
Silenka wrote:Eee to ja bym jadla i jadla, szczególnie ciężko strawne rzeczy 🫣
-
Fomyart wrote:Gratulacje dwóch chłopaków ❤️
Od początku czułaś że to chłopcy ?
Taak!
ja w ogóle mam dość mocną intuicję chyba:)
jakieś 3 dni przed terminem miesiączki posłałam męża po test bo czułam się 'dziwnie' już czułam po sobie że będzie pozytywny 🫣😅 tak tylko się upewniłam 🤷🏽♀️
I to 3 dni przed były bardzo mocne grube dwie kreski ... już mnie wtedy coś tknęło
' ojj chyba wysoka beta że już takie krechy...'
z córką czułam że córka i z chłopcami też się nie pomyliłam 😄
choć miałam cichą nadzieję ,że dziewczynki, po córce zostało mi oogrom ubranek kurtek czapek jakieś gadżety niemowlęce
no ale wszystko dziewczęce oczywiście 😄 -
Jest jeszcze taka teoria stara metoda położnych na ocenę płci
Tętno płodu utrzymuje się poniżej 160 chłopak
Tętno utrzymane powyżej 160 dziewczyna
Dla zabawy z koleżankami kiedyś patrzyłyśmy jakie tętna miały nasze dzieci na 2 wizycie USG i o dziwo wszystkim się sprawdziło później co do płci 😄Fomyart lubi tę wiadomość
-
Ja to dowiedziałam się dopiero na USG
Miesiączka spóźniała mi się dwa tygodnie, poszłam na bete z krwi i poniżej 5 ,chyba było 2.3
Zrobiłam testów ogrom i żaden nie wyszedł
Czułam że jestem w ciąży ale niepokoi mnie ten niski poziom HCG
Tydzień po badaniu krwi poszłam do lekarza i na USG dwa piecio tygodniowe pęcherzyki i cieszyłam się że to nie jest ciąża pozamaciczna
Test z moczu ten najczulszy wyszedł mi dopiero po jakiś trzech tygodniach,bo robiłam raz na tydzień z ciekawości 🤣🤣🤣 -
Hej …🙂
To ja się dołączam do was, cały czas sprawdzałam czy jest coś o bliźniakach na forum
Więc tak u mnie będzie 13t 4d
Mdłości od początku całodobowo tragedia
Jeść muszę często ale małe porcje
Jak doprowadzę do tego że poczuje głód to od razu wymioty 🤮 … nie jest łatwo
THS spadło mi do zera więc po wizycie i badaniach u endokrynologa mam stwierdzone nadczynność tarczycy …
Jestem już po prenatalnych z USG wszystko w porządku 🙂 co wizyta to różnica między bajbikami jest jednodniowa … cieszy mnie to …
Moja ginekolog powiedziała że ciąża 1K2O a na prenatalnych lekarz powiedział że 2k2O … więc już sama się gubić zaczynam chyba …
Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkiego najlepszegoFomyart lubi tę wiadomość
-
Hej ! Szukam osoby która miała dwa pęcherzyki w 6 tyg ciąży. Jednak jeden pusty. Zastanawiam się czy coś się pojawi a jak nie czy się sam wchłonie bez wpływu na zarodek.
Dziwne w dodatku, że byłam u swojego lekarza gdzie nie było tego drugiego pęcherzyka a po dwóch dniach u innego było widać ładny drugi pecherz. W szoku jestem.
-
Kam.ila wrote:Hej ! Szukam osoby która miała dwa pęcherzyki w 6 tyg ciąży. Jednak jeden pusty. Zastanawiam się czy coś się pojawi a jak nie czy się sam wchłonie bez wpływu na zarodek.
Dziwne w dodatku, że byłam u swojego lekarza gdzie nie było tego drugiego pęcherzyka a po dwóch dniach u innego było widać ładny drugi pecherz. W szoku jestem.
Może być tak że uwolniły się dwa jajeczka i to drugie ze dwa dni później …
Ja jak byłam u lekarza w 5 tygodniu to nic kompletnie nie widać było po tygodniu miałam kolejną wizytę bo okresu nie było i było widać dwa pęcherzyki i po kolejnym tygodniu jak byłam już w 7 tygodniu to potwierdziła mi mój lekarz że dwa pęcherzyki się rozwinęły
I może idź po prostu za tydzień na jeszcze jedną kontrolę i zobaczysz jak się rozwinęło