X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Bliźniaki 2024/2025
Odpowiedz

Bliźniaki 2024/2025

Oceń ten wątek:
  • MartaS90 Znajoma

Wysłany: 18 marca, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli jesteś na luteinie to na pewno to pomoże, więc nie martw sie na zapas.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaS90 wrote:
    Jeśli jesteś na luteinie to na pewno to pomoże, więc nie martw sie na zapas.

Niestety aktualnie 23tc i szyjka nadal 29mm :( nic się nie wydłużyła mimo luteiny :(

• AnnaUrszula Debiutantka

Wysłany: 4 kwietnia, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo polecam bezpłatny webinar, który może się naprawdę przydać.
    Poprowadzi go specjalistka z Centrum Leczenia Ran Endocare i będzie o rzeczach, o których rzadko mówi się głośno – bliznach po porodzie, regeneracji skóry, pielęgnacji ran i skórze maluszka.

Webinar jest online, całkowicie darmowy i z sesją Q&A, więc można zadać swoje pytania.

📅 10 kwietnia, godz. 18:00
    🔗 Zapis tutaj: https://webinar.centrumran.pl
    Czasem warto po prostu posłuchać kogoś, kto zna temat z praktyki 💙

• Szu_szu Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam wątek dziewczyny, właśnie się dowiedziałam, że zostanę mamą trojaczków 🤯🤯

Honorka, toja, Nomeolvides, Księgowa, Molahonkeey lubią tę wiadomość

👩🏻👦🏻😺😺🐶

Starania od 6.2023, z pomocą medyczną od 01.2025

12.03 IUI 2 podejście 🍀🤞🤞
    23.03 ⏸️
    24.03 betaHcG 213 mIU/ml
    26.03 betaHCG 577 mIU/ml

9.04 USG wykazało 3 fasolki z serduszkami 🤯

11.05 🍓🍓🍓 rosną, 3,87 cm, 3,85 i 3,34 cm dzieciaczków

27.05 zdrowe dzieciaczki 🩷🩷🩵

15.07 ekipa ma już🩵 331 g,🩷 311 g, 🩷301 g

4.08 - połówkowe

preg.png
  • toja Znajoma

Wysłany: 6 maja, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szu_szu wrote:
    Podbijam wątek dziewczyny, właśnie się dowiedziałam, że zostanę mamą trojaczków 🤯🤯

O wow potrójne szczęście :) trzymam mocno kciuki, żeby maluchy się dobrze rozwijały i oczywiście, żebyś Ty się czuła dobrze.

W tym roku i ja zostanę mamą bliźniaków. Zostało mi półtora miesiąca do umówionego na 37tc cięcia. Powoli zaczynam być przerażona całą sytuacją, ale staram się jeszcze jako tako trzymać. Dzieciaki są bardzo wyczekane i nie możemy się już doczekać spotkania z nimi :)

Szu_szu lubi tę wiadomość

• MeryMery Nowa

Wysłany: 20 maja, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Jestem świeżo po USG, na którym potwierdziło się to co podejrzewałam od początku - bliźniaki dwujajowe. Równy 6tc a było już widać dwa bijące serca. Jestem przerażona, nie wiem jak sobie poradzimy z dwójką na raz 🫣
    Na usg widać też trzeci pęcherzyk - pusty, zniekształcony, o wiele mniejszy od pozostałych dwóch. Lekarka twierdzi że to pozostałość po zagnieżdżeniu i raczej nic się tam nie rozwinie, ale ten cień szansy sprawia że boje się kolejnego USG. Czy któraś z Was miała podobna sytuacje?
    Wiemy że pęcherzyki były dwa (byłam na monitoringu cyklu) więc ten trzeci musiałby być wynikiem podziału jednego z nich ale jednocześnie nie jest połączony z żadnym z nich...

• Kate95 Koleżanka

Wysłany: 4 lipca, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy będę mamą blizniaków 2025 ale jest duże prawdopodobieństwo.Termin mam na 12 stycznia 2026 z usg ciąża młodsza o 3 dni czyli 15.01.U mnie było tak,że kilka dni przed miesiączką test ciążowy pozytywny,objawy silne mdłosci.Poszłam do lekarza,pęcherzyk poza macicą.Strach,ciąża pozamaciczną.Miałam czekać 1,5 tygodnia do następnej wizyty.W międzyczasie zrobiłam betę która przyrosła 150 procent w ciągu 72 godzin🫣Na następnej wizycie jeden pęcherzyk ładny w macicy z ciałkiem żółtym i podejrzenie drugiego.Na kolejnej wizycie już dwa zarodki prawie jednakowej wielkości dwujajowe.Także będę mamą blizniaków,jestem pierwszym przypadkiem w mojej rodzinie.

preg.png. age.png
  • zorilla94 Ekspertka

Wysłany: 4 lipca, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się witam, termin porodu moich bliźniaków na luty 2026 ale wiadomo, różnie może być :) jak powstanie wątek Bliźniaki 2026 to przejdę tam :)

👱🏻‍♀️30
    🧔🏼‍♂️30
    9 cykl starań o pierwsze 👶🏼

Ona:
    Wszystkie parametry w normie, słabej jakości owulacje i szybki spadek proga
    Częsta anemia

On:
    Badanie nasienia 02/2025
    Ilość 698.84 mln/proba
    Koncentracja 142.62 mln/ml
    Ruch postępowy (a+b) 56.66%
    Ruch postępowy szybki 31.53 %
    Morfologia 1% ❌

Maj 2025 - Clostilbegyt + Estrofem
    11.06 ⏸️
    12.06 beta 882 mln/ml
    prog 59.80 ng/ml
    16.06 beta 4073 mln/ml
    20.06 beta 17047 mln/ml
    26.06 mamy dwa 💕
    10.07 1.89 cm & 2.07 cm szczęścia 💕
    preg.png
  • Kate95 Koleżanka

Wysłany: 7 lipca, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zorilla94 wrote:
    Też się witam, termin porodu moich bliźniaków na luty 2026 ale wiadomo, różnie może być :) jak powstanie wątek Bliźniaki 2026 to przejdę tam :)
    Cześć😁Bliźniaki były dla Ciebie zaskoczeniem czy masz takie przypadki w rodzinie? Bo u mnie jedyne na co mogę zwalić winę to zioła ojca sroki mieszanka nr 3 które piłam w udanym cyklu.

preg.png. age.png
  • zorilla94 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate95 wrote:
    Cześć😁Bliźniaki były dla Ciebie zaskoczeniem czy masz takie przypadki w rodzinie? Bo u mnie jedyne na co mogę zwalić winę to zioła ojca sroki mieszanka nr 3 które piłam w udanym cyklu.

Nie mam za dużo przypadków w rodzinie, chyba tylko dwa, w tym w dalekiej rodzinie bliźniaki syjamskie…
    Jest do duże zaskoczenie i objawy też są podwójne ale staram się przetrwać. Obstawiam że stymulacja Clo sprawiła że owulacja była dobrej jakości i pęcherzyk się podzielił, miałam tylko jeden ale dzieciaczki są w dwóch pęcherzykach ciążowych :)

👱🏻‍♀️30
    🧔🏼‍♂️30
    9 cykl starań o pierwsze 👶🏼

Ona:
    Wszystkie parametry w normie, słabej jakości owulacje i szybki spadek proga
    Częsta anemia

On:
    Badanie nasienia 02/2025
    Ilość 698.84 mln/proba
    Koncentracja 142.62 mln/ml
    Ruch postępowy (a+b) 56.66%
    Ruch postępowy szybki 31.53 %
    Morfologia 1% ❌

Maj 2025 - Clostilbegyt + Estrofem
    11.06 ⏸️
    12.06 beta 882 mln/ml
    prog 59.80 ng/ml
    16.06 beta 4073 mln/ml
    20.06 beta 17047 mln/ml
    26.06 mamy dwa 💕
    10.07 1.89 cm & 2.07 cm szczęścia 💕
    preg.png
‹‹ 3 4 5 6 7
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ