Blizniaki w 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już po wizycie... Ech u mnie tak sobie, krwiak nadal potężny, większy niż ostatnio, aż się dr zdziwiła, cały czas zagraża poronieniem, więc nadal leżenie i leki🤷♀️ z dobrych wieści to, że Dzidziki zdrowo rosną 🙂Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Witajcie dziewczyny,jestem tutaj zupełnie nowa, pozwólcie że do Was dołączę właśnie zaczęłam 15 tydzien.
Przyznam szczerze, że do zalogowania sklonil mnie post Jaksy, z tego względu że mamy podobny problem. Od ponad 3 tygodni leżę w łóżku z powodu krwiaka, zaczęło się od obfitego krwawienia, po lekach przez tydzień nic nie cieklo, a od prawie 2 tyg mam brązowe plamienia. Biorę standardowo duphason(od początku ciąży), progesteron dopochwowo (od krwawiwnia) i exacyl (przy krwawieniu 3x2), od niemal tygodnia 2x1, pomimo tego nadal plamie:( wizyta dopiero za 2 tyg. -
Cześć Forumowiczko👋 czyli łączymy się w bólu, ja też cały czas plamię, szalenie traumatyczne doświadczenie, za każdym razem jak idę do łazienki mam stan przedzawałowy🙄 ja biorę duphaston 3x2 i progesteron besis 3x2, musimy wyleżeć tego paskudnego krwiaka i będzie dobrze, nie ma innej opcji💪🤞ale to czekanie jest straszne...
Napisz coś o sobie, ciąża 2 czy 1 kosmowkowa? Masz już jakieś Dzidziki w domu?☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2020, 10:36
Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Doskonale Cię rozumiem, moje wyjścia do WC wyglądają podobnie..
Ciąża 2 kosmowkowa, 2 owodniowa.
To moja pierwsza ciąża, więc wszystko jest dla mnie nowe, no i nie sądziłam wcześniej że tak źle można przechodzić ciążę. Pierwsze tygodnie właściwie też spędziłam w łóżku, a to z tego względu że mdłości, wymioty, ogólne oslabienie męczyło mnie do tego stopnia, że wyjście do piekarni było wyczynem. Teraz nadal mam mdłości itp, ale przynajmniej zwykle głównie tylko rano, a nie przez cały dzień jak to było wcześniej.
Z tego co widzę, Ty masz już dzieciaczka, powiedz jak jesteś w stanie to ogarnąć przy leżącym trybie życia? Mam nadzieję, że niedługo pozbędziemy się tych wstretnych krwiakow, że będzie wszystko ok i staniemy na nogi. -
Wygląda na to, że te podwójne ciąże są takie wykańczające, pierwsza ciąża była cudowna, teraz czuję się jak dętka, na szczęście mdłości przeszły... Bo to był straszny czas😉
Mąż pracuje w domu, więc wszelkie sprawy z dźwiganiem, podnoszeniem ogarnia on. Przychodzi do mnie mama, sprząta, zabiera Młodą na spacer, gdyby nie jej pomoc, nie wyobrażam sobie tego...
Kciuki, żeby mdłości odpuściły już całkowicie✊Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Witaj Forumowiczko😃 wiadomo jaka u ciebie płeć?
Ja już długo nie plamie ale też za każdym razem gdy idę do łazienki to z obawą żeby aby się krew nie pokazala...
Mam nadzieję że w niedługim czasie pozbędziecie się tych krwiaków... Trzymam kciukiJaksa, Forumowiczka lubią tę wiadomość
Różyczka32
Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️ -
Ja też Cię witam Forumowiczko!
Bardzo Wam współczuję tego ciągłego stresu podczas wizyt w łazience, ja miałam tak w pierwszej ciąży, kiedy nie mogłam uwierzyć, ze w niej jestem i nie wierzyłam, że to się dzieje naprawdę, ze pewnie zaraz mnie krew zaleje W tej ciąży jest zdecydowanie spokojniej, mimo tego, ze jest bliźniacza ale załącza mi się stres przed przedwczesnym porodem, choć jestem już naprawdę daleko!
Ciąża bliźniacza jest dużo trudniejsza od pojedynczej, fizycznie przede wszystkim ale nagroda za trudy jest podwójna
ja już mam wyprawkę na wykończeniu. Muszę zaczekać na materac do łóżeczka bo będę mieć robiony na wymiar, ale liczę, ze przed świętami zamknę temat wyprawki, myślę, ze będę też do świąt spakowana.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola, cudownie się to czyta, oby ta ostatnia prosta, jeszcze w magicznym okresie świątecznym🌲🎅, była czasem błogiego spokoju i wytchnienia, przed zbliżającym się armagedonem😉
Rozumiem, że będziesz miała jedno większe, niestandardowe łóżeczko dla maluszków?
Rodzina, ooo to kciuki zacisnięte za same dobre wieści na badaniach✊✊🤞Rucola, Rodzina lubią tę wiadomość
Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Jaksa wrote:Rucola, cudownie się to czyta, oby ta ostatnia prosta, jeszcze w magicznym okresie świątecznym🌲🎅, była czasem błogiego spokoju i wytchnienia, przed zbliżającym się armagedonem😉
Rozumiem, że będziesz miała jedno większe, niestandardowe łóżeczko dla maluszków?
Rodzina, ooo to kciuki zacisnięte za same dobre wieści na badaniach✊✊🤞#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Różyczka32 wrote:Witaj Forumowiczko😃 wiadomo jaka u ciebie płeć?
Ja już długo nie plamie ale też za każdym razem gdy idę do łazienki to z obawą żeby aby się krew nie pokazala...
Mam nadzieję że w niedługim czasie pozbędziecie się tych krwiaków... Trzymam kciuki
Dzięki dziewczyny za wsparcie.
Jak ja zazdroszczę tym, które mają już blisko;) -
Forumowiczko doczekasz się, zobaczysz. Mi ta ciąża leci, nie wiem jakim cudem tak szybko, choć przyznaję, ze od 27tc jestem bardziej wyluzowana. Początki były bardzo trudne i najpierw odliczałam dni do końca 12tc bo mdłości mnie wykańczały a jak się ciagnęło dalej to straciłam nadzieję, ze się poprawi, ale w połowie 5go miesiąca się poprawiło#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Forumowiczko nie ma co ściemniać, tak to wygląda ja też się stresuję, ale to już jest inaczej, że masz świadomość, ze dzieci z duzym prawdopodobieństwem przezyją i będą zdrowe. Jutro kończe 31tc
Rodzina, Forumowiczka lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021