Blizniaki w 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Och dziewczyny dobrze że Was tu znalazłam. Jak już wspominałam to ciąży się nie spodziewałam a bliźniaków to już wcale i nawet nie wiem od czego zacząć 🙈🤷♀️
Nadrabiam czytaniem ale mi się aż gotuje od tego myślenia 🤯
Ciąża to skomplikowana sprawa a blizniaki to już w ogóle. Nie znam nikogo kto ma bliźniaki 🤷♀️
Mogę Was zapytać ile przytyłyście i kiedy zaczęło być coś widać? Wiem że to delikatne pytanie i wiem że nie da się tego przewidzieć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 10:22
Lusi
Szymuś 15.05.21 / 1490g
Tymuś 15.05.21 / 1520 g -
Lusi, ja obecnie w 19 tygodniu 4 kg na plusie, poprzednio na tym etapie 8 kg więcej. A przy obu ciążach startowałam z identyczna wagą...wiec nie ma reguły🤷♀️ brzuszek widać ale w obcisłych ubraniach, w czymś nieco luźniejszym nikt by się nie domyślił, że jestem w ciąży a co dopiero podwójnej🤭 ale poprzednio lekki brzuszek wyskoczył dopiero po 20 tygodniu, więc pod tym względem jest inaczej.
U mnie w rodzinie bliźniąt sporo, ale nikt nie ma jednojajowych😉Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Dziewczyny, jeśli chodzi o wózki to widzę, ze jesteście obeznane,może doradzicie;) ja będę szukać wózka sportowego, tak żeby nadal się do przemierzania leśnych dróg i ogólnie trudniejszych powierzchni, w oko wpadł mi Thule urban glide, z tym ze to dosyć kosztowny interes, a nie znam osób, które mogłyby z własnego doświadczenia polecic mi tą firmę. Może slyszalyscie o tej marce, albo moze przychodzi Wam do głowy coś w tym stylu.
Lusi, na początku 17 tygodnia mialam tylko 1 kg na plusie, ale to pewne przez uporczywe wymioty, od tej pory jeszcze się nie ważyłam, po weekendzie wskocze na wagę
A brzuszek to już chyba jakoś w 11 tygodniu zaczął mi się lekko zaokraglac, z tym ze jestem szczupła więc dosyć szybko zauważyłam w swoim ciele zmiany -
Forumowiczko, jeśli chodzi o Thule, to faktycznie dobra marka, przyjaciółka ma przyczepkę podwójną, ale wykorzystuje ją jako wózek dla roczniaka i 3-latka, leciutki, pięknie się składa na płasko, zwrotny. Jeśli chodzi o "normalny" thulowski wózek nie mam doświadczenia. Jednak mogę się wypowiedzieć ws trójkołowca- bywają wywrotne np jakbyś chciała pokonać jakąś wyższą przeszkodę, wysoki krawężnik itd to bezpieczniej tyłem.
Edit. Ze dwa razy widziałam matki z wózkami thule, pojedynczymi na plaży, po piachu szły nak marzenie🤩Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 10:58
Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Właśnie te trojkolowce mnie urzekly póki co, gdybym miała kupić wózek dla jednego dziecka to raczej bym się nie wahała, a podwójny już więcej zapewne mi się nie przyda i tez nie czy warto, z tego względu ze dwójka dzieciakow pewnie w mniejszym stopniu uda mi się realizować swoje plany plenerowe niż z jednym
-
Ja w 14tc nie mam nic na plusie, wydaje mi się że brzuch mam trochę okrągły ale mąż mówi że wcześniej jak sobie pojadłam albo po imprezie to miałam większy (mam tendencje do wzdęc niestety).
No i część "doradzców" już zaczyna że mam jeść za 3... a ja jem normalnie.
Jestem jakas taka słaba ale wydaje mi się że to przez mega niskie ciśnienie. Lekarz kazał mi mierzyć codziennie. Ale jak zobaczył wyniki to powiedział że bardzo dobre, ze lepiej w tą strone. No ale ja dzis mam 88/44 to chyba kiepsko... a potem się dziwię że mi się nic nie chce...
Jeśli chodzi o wózek to jedyna opinie z "pierwszej reki" mam od kosmetyczki która ma bliźniaki i ona poleca TFK duo.
A ja myślałam że lepszy jeden z drugim bo węższy i niektóre sa super małe po złożeniu. W sklepie nawet spodobal mi się baby jogger city select lux- może być także w wersji dla bliźniąt. Ale skoro wszystkie polecacie jeden obok drugiego to chyba muszę to przemyśleć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 11:15
Lusi
Szymuś 15.05.21 / 1490g
My kupiliśmy używany TFK, na razie na sucho był testowany i zapowiada się super, wygląda bardzo masywnie. Brzuch pojawił mi się w 9 tygodniu... A w 13 lekarz na sam widok brzucha powiedział że chyba bliźniaki bo za duży. Przytyłam coś koło 15 kg... Ale ja szczupła jestem i szybko po mnie widać
-
Ooo tfk trail twist też ma świetne sportowe koła, tylko waga sporo większa niż w valco. Obecnie mam strasznie ciężki wózek dla córki i jak mialam go pakować do bagażnika to odechciewało mi się wyjazdów😅
U mnie dochodzi jeszcze problem z córką... Jak się urodzą chłopaki, będzie miała zaledwie 1,5 roku, muszę pomyśleć nad dostawką do bliźniaczego wózka🤦♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 18:58
Rucola, Rodzina lubią tę wiadomość
Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Jaksa, brzuszek piękny😍
Justa1509,ja na początku 10 tygodnia i mam już 2 kg na plusie, ale też święta swoje zrobiły na pewno. Znajomi co mnie nie widzieli 2 tygodnie twierdzą, że się zaokrągliłam, chociaż zawsze miałam wystający brzuch🤷♀️ Też słyszę, że powinnam jeść za troje🤣 A kto mi później drzwi poszerzy? Hehe Nie no, jem jak zwykle, staram się tylko jeść wiecej owoców i warzyw.
Co do wózka, to na pewno chciałabym z gondolami jeden obok drugiego. A jak dzieciaczki będą większe to myślałam o spacerówce jedna za drugą i najlepiej z możliwością obrócenia kierunków, że np dzieciaczki mogą siedzieć na przeciw siebie, ale szczerze mówiąc nie wiem czy to jest dobre rozwiązanie.
Kilka, które zwróciły moja uwage
https://allegro.pl/oferta/wozek-dzieciecy-dla-blizniakow-3w1-gratisy-9669765528
https://allegro.pl/oferta/wozek-blizniaczy-mikado-goldstar-77-cm-3w1-9926095738
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 12:11
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
Jaksa masz mega zgrabny brzuszek!!!! Ja na Twoim etapie miałam już dużo większy.... Aktualnie mam jakieś 21kg na plusie a może już 22.
Ellen zachęcam do czytania jak szerokie są wózki, bo większość tych z allegro ma szerokość wieksza niż 80cm i nie da się przejechać przez standardowe drzwi
Aaa i jeszcze chciałam Wam napisać że w wózkach jeden koło drugiego jak założycie nosidełka to szerokość wózka przekracza 80cm. Ja adapterów w ogóle nie kupuję, z synkiem nie używałam więc teraz czekam na rozwój sytuacji, w razie czego zamawiam i przychodzi z dnia na dzień.
Jaksa ja myślę że nie będzie żadnego problemu z dokupieniem pojedynczych kółek, ale to już trzeba dopytać dla pewnościJaksa lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
MiMi, myślę że taki wynalazek będzie dużo szerszy... Z ciekawości wygooglowalam wózek o którym piszesz, taki na magnes (w ogóle nie wiedziałam, że coś takiego istnieje) i ma ponad 90 cm szerokości... Będzie ciężko takim czołgiem gdzie wjechać, na spacery pod chmurką będzie ok.Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Dziewczyny ciężka sprawa z tymi wózkami. Mnie się wydaje że ze wszystkim ciężka sprawa🤷♀️ doświadczenia mi brak. Nie zrozumcie źle, cieszę się, ale 1 dziecko dla mnie był szok a blizniaki to już wcale. W tym wieku to chyba nie powinno ale ja raczej myślałam że dzieci mieć nie będę a tu proszę! Dlatego nie wiem od czego zacząc... jeszcze w pracy muszę powiedzieć a to dopiero będzie afera...
W ogóle mam wrażenie że od świąt nie mówię o niczym innym tylko o bliźniakach. No bo w sumie to oprócz mojej sis i mamy które wiedziały o wersji 1, to cała reszta rodziny i znajomych dowiedziała się w świata. I jest ogólne poruszenie. Nie dość że ja i dziecko to jeszcze 2 😂😂😂🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 13:09
Lusi
Szymuś 15.05.21 / 1490g
Ha ha Lusi, ja się wcale nie dziwię, że o niczym innym nie mówisz, bo to jest niezwykła sprawa❤️❤️. Ja urodziłam 1. dziecko osiem lat po ślubie i było wielkie poruszenie w rodzinie i w pracy😆 a wiadomość o bliźniakach to zawsze dla otoczenia jest prawdziwa bomba💥
Rucola lubi tę wiadomość
Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Rucola, sprawdzam właśnie wymiary i wagi wózków. Te co znalazłam mają mniej niż 80 cm, ale wszystko co do tej pory wpadło mi w oko to są takie 3w1. Najchętniej to kupiłabym prosty z podwójną gondolą na początek, a później już porządną spacerówkę. Będę jeszcze się rozglądać na pewno i podczytywać wasze opinie. Na razie najpóźniej z nas zostanę mamą i po cichu liczę, że mi później podpowiecie co wam się sprawdzilo😉
Rucola lubi tę wiadomość
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
Lusi, ja w święta powiedziałam o ciąży w ogóle jednej kuzynce w tajemnicy,chcę czekać do końca pierwszego trymestu, bo po prostu się boję, że wiele może się jeszcze wydarzyć, a ona roztrabila wszystko gdzie popadnie, chociaż prosiłam i wiedziała, że były po drodze schody. A o bliźniakach wie tylko moja mama, mąż oczywiscie😉 i przyjaciółka i powiem wam, że mam ochotę tak wszystko w tajemnicy utrzymac do rozwiązania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 14:16
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
Elleen rozumiem Cię doskonale... Ja o ciąży-wersja 1- dowiedziałam się w 8 tyg i też tylko powiedziałam mamie i siostrze i też nie chciałam mówić do końca 1 trymestru. Ale w miedzy czasie okazała się wersja 2. I w święta powiedziałam większość najbliższych. Już właśnie była końcówka trymestru. Dodatkowo wiecie jak w święta i sylwester: napij się lampki wina...Lusi
Szymuś 15.05.21 / 1490g
Tymuś 15.05.21 / 1520 g