Blizniaki w 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Moi dalsi znajomi to na razie myślą że jakaś chorowita jestem, bo co jest temat alkoholu to mówię "na antybiotyku jestem". Już drugi miesiąc🤔😂 Końcem stycznia jak będę po pierwszych prenatalnych myślę, że powiemy reszcie rodziny. No o ile Kuzynka nas nie wyprzedzi🤷♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 16:00
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
Lusi...ja nie bylam pewna czy chce drugie dziecko...zaryzykowalam jednak...i okazuje sie ze bede miec i drugie i trzecie...otoczenie zareagowalo dziwnie..zwlaszcza moja mama...cos w stylu..chyba na glowe upadliscie...ja juz nie mam sily by wam pomagac...i tak zyje juz w 24 tygodniu pelna lekow i niepokojow..przytylam 10kg i wygladam jak w 1 ciazy w czasie porodu...wygladam jakbym miala juz rodzic a tu jeszcze 3 miesiace mi zostaly
-
Maxi, bardzo mi przykro, że nie masz masz pełni wsparcia i akceptacji u najbliższych😔. Jesteśmy w wyjątkowej sytuacji i to jest tak bardzo potrzebne...ciąża mnoga daje podwójnie w kość, fizycznie i psychicznie. Przyrost wagi masz bardzo ładny, moja prowadząca ostatnio powiedziała, że bliźnieta po 28 tygodniu wyhamowują ze wzrostem, więc i brzusio pewnie będzie rósł nieco wolniej. Trzymaj się, przytulam wirtualnie🤗Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Cześć Dziewczyny
apropos wózka - nam wreszcie też udało się kupić. Ostatecznie padło na TFK ale w wersji LITE, która nie jest obecnie już produkowana. Ten wózek jest rzeczywiście pancerny, ale zniechęcała nas jego waga (bo mieszkamy na 3p bez windy i stelaż będziemy trzymać w aucie). Obecne TFK (2019/2020) ważą grubo powyżej 20kg, a ten (z 2017) jest z włókna węglowego, dzięki któremu jest lżejszy o jakieś 6kg. Minus niestety jest taki, że kupiliśmy używany i budki w spacerówce są nieco wypłowiałe. Byłam pewna, że uda się dokupić nowe, ale się okazało, że części serwisowe/zamienne po 2 latach nie są już oferowane
Tak czy tak póki co będziemy używać gondol - które są w bardzo dobrym stanie, a jak za pół roku przyjdzie przesiąść się do spacerówki to być może zmienimy, chyba że okaże się na tyle wygodnym, że przymknę oko na te niedoskonałości
-
Maxi, również sciskam🤗 Kiedyś mi jedna osoba powiedziala:"jak Bóg da dziecko, to i da na dziecko" więc jak dał nam dwójkę, to i da podwójną siłę do opieki nad maluszkami. A wierzę, że mama jeszcze zmieni zdanie.
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
Maxi przykro mi, że mama tak zareagowała... Czasami ludzie coś powiedzą zanim pomyślą i myślę że to był właśnie taki przypadek... Choć ja Wam powiem że przy synku wszyscy oferowali pomoc ale my nie chcieliśmy korzystać, bo to bardzo zaburzało nasze rytuały i wprowadzało straszne zamieszanie w naszej rodzinie. Przez chwilę moja mama nam pomagała jak wróciłam do pracy a Młody czekał na miejsce w żłobku i przyznaję, że na wiele rzeczy musiałam przymykać oko i dusiłam to w sobie, na dłuższą metę nie dałabym rady. Przy bliźniakach liczę na siebie ale na pewno będzie mi miło jeśli babcia odbierze starszaka że żłobka i pójdzie z nim na spacer, plac zabaw. Z resztą sobie poradzimy, mój mąż jest bardzo ogarniety i zaangażowany.
Ellen ja w sumie powiedziałam od razu o bliźniakach bo chyba potrzebowałam się wygadać, taka byłam przerażona...#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
To tak jak u mnie mam jedną córkę i zawsze chciałam mieć drugą a okazało się że będę miała jescze dwie i jestem szczęśliwa od początku. Ale moja teściowa na wieść o kolejnych dwóch dziewczynkach niestety nie powstrzymała się od niemiłego komentarza. Tak to czasem jest. Ale mam to gdzieś trzeba nauczyć się luźno podchodzić do tego co inni mówią. Zajęło mi to kilka lat w sumie żeby samej to zrozumieć ale teraz jestem szczęśliwsza
-
MiMi to teściowa chyba nie wie że płeć warunkują plemniki, więc zażalenia niech składa do syna 😂😂😂 a tak całkiem poważnie to ludzie chyba naprawdę nie mają większych problemów jak zastanawianie się nad płcią nieswoich dzieci... Ja nie ukrywam że bardzo się cieszę z kombinacji która jest u mnie, ale dla mnie priorytetem jest zdrowie moich dzieci a nie płeć..
Ja mam jutro wizytę i będę mieć pomiary na Voulsonie więc bardzo Was proszę o kciuki. Mam nadzieję że przepływy są dobre.... Jutro już będzie 35+3. Czas leci....Rodzina, Jaksa lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Maxi na pewno masz rację ale wiesz jak jest... Im dalej jesteś tym bardziej marzysz o "normalnym" porodzie, żeby dzieci wyszły z Tobą do domku a nie musiały leżeć same w szpitalu... Choć na początku ciąży ciężko mi było uwierzyć że wytrwam tak długo....#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola również trzymam za was👍.
Ja wizytuje w piątek dopiero.Jaksa lubi tę wiadomość
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
Rucola ja również trzymam kciuki i czekam na Twoje wiadomości po wizycie.
Jaksa, ja jutro wizytuje, Ty chyba też?
Od dwóch dni pobolewa mnie brzuch na dole (pewnie przez więzadła), ale do tego mam wrażenie jakby napinal mi się brzuch. Nie wiem czy to przez ruchy dzieci takie dziwne uczucie? Czytalam o stawianiu sie macicy itp, ale nie wiem czy potrafiłabym to odróżnić.Jaksa lubi tę wiadomość
-
Forumowiczko, tak też jutro wizytuję😃
To już czas na skurcze braxtona hicksa, ja też mam takie napinania, w poprzedniej ciąży też na tym etapie mi się zaczęły. To takie uczucie napięcia, stwardnienia brzucha, które szybko odpuszcza- macica zaczyna sobie ćwiczyć😉Forumowiczka lubi tę wiadomość
Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Też pomyslalam o tych skurczach, ale w niedzielę takie twardnienia trwały przez ponad pół dnia, a pojedyncze napięcie też trwało dłużej niż parę sekund, czy to normalne? Gdybym była w bardziej zaawansowanej ciąży to chyba wystraszylabym się ze to początki porodu :0
-
Jak masz takie przedłużające twardnienia, to połóż się i spróbuj odpocząć. Mogą się bardziej nasilać jak się forsujemy. Dobrze, że masz jutro wizytę, będziesz miała możliwość omówienia tego z lekarzem, pewnie Cię uspokoi🤗
Forumowiczka lubi tę wiadomość
Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼