Blizniaki w 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie też już jest coraz ciężej, ale nie ma tragedii póki co. Najgorzej jest jak wstaje, muszę się "rozruszać" bo chodzę jak babcia 😁 oczywiscie jak coś dluzej porobie albo pochodzę to ciągnie mnie dół brzucha i też mam taki ucisk na żebrach jak próbuję się schylić , ale wydaje mi się że jak na ciążę bliźniacza to i tak nie jest źle. Ja mam wizytę 17 marca i mam w planie wyciągnąć od mojej lekarki na kiedy widzi termin porodu, ja bym chciała tak w 37 tygodniu. Ciekawe co mi powie. Ja mam 16 mają komunię syna 😱 i muszę dojść do siebie do tego czasu. Jakby zaplanowała poród na 37 tydzień to ok 26 kwietnia by było.
Maxi a czemu chcą czekać do 38 tygodnia? Czy 37 nie wystarczyłby? Od czego to zależy skoro cesarka i tak jest planowana ?
-
Dziewczyny co macie dla maluszków do spania? Łóżeczka , kosze Mojżesza? Czy może jakieś inne rozwiązanie? Ja kupiłam łóżeczka standardowe, ale patrząc teraz na mojego 3-miesiecznego bratanka śpi póki co tylko w koszu Mojżesza bo nie usnie nie bujany. Tak się zastanawiam nad kupnem czegoś do bujania dla bliźniaków , ale nawet nie wiem czy są takie podwójne , orientujecie się? Chociaż może lepiej poczekać aż się urodzą bo może nie będzie nic takiego potrzebne a miejsca nie mam za wiele
-
Mamuśka, sądzę że te nasze terminy i tak wyjdą w trakcie, także nawet nie podejmowalam dalszej dyskusji na temat tego 38 tyg, tym bardziej, że jakoś wydaje mi sie mało prawdopodobne żebym tyle czasu wytrwała.
Mamuśka, Ty też masz nadal wizyty co 2 tyg? Zastanawiam się czy dr zwiększy mi częstotliwość, po 30 tc chyba wolałabym mieć co tydzień.
Jesteś już po 3 prenatalnych?
Ja w tym tygodniu będę zamawiać 2 łóżeczka pojedyńcze, standardowe. Z gadżetami trybu bujaczki wstrzymuje się do momentu aż poznam swoje dzieci mam mało miejsca, a nie wiem czy takie rzeczy będą potrzebne, więc nie chce się zagracic. A nawet jak zamówię tydzien czy dwa po porodzie to myślę, że tyle czasu przeżyjemy bez tych udogodnień -
Forumowiczko ja mam wizyty co 3 tygodnie jak do tej pory, mam 17 marca i myślę że teraz już będzie chciała mnie częściej widzieć. Cały czas mówiła że jak się nic nie dzieje to nie ma potrzeby częściej. Prenatalne mam 16.
Ja też się wstrzymam z bujaczkami itp, nawet jak będą potrzebne to przecież ile to jest zamówić. Cały czas się lidze że moje dzieci będą odkładane do łóżeczka i będą spały, chciała po tym co dziewczyny piszą że nie mają czasu nawet zjeść to zzmam w to wątpić 😁
-
Dziewczyny ja dzis koncze 32 tydzien. Jest mi ciezko oddychac, ogromny brzuch przeszkadza, wszystko mnie boli, slaba jestem i zgaga meczy. Caly dzien praktycznie lezakuje. Dzis zabralam sie za pakowanie walizki. Pol godziny wystarczylo, zeby brzuch zaczal sie spinac. Chcialabym urodzic w kwietniu. Maluchy strasznie bombarduja mi brzuch. Z dnia na dzien coraj gorzej sie czuje.
-
Rodzinna witaj w klubie.
Ja mam kosze mojzesza bo zwyczajnie nie mam moejsca na 2 lozeczka w sypialni,alw z synem tez mialam i uzywalam..co prawda tylko max 3 miesiace bo wyrosl ale chodzilam z nim po calym mieszkaniu.
Ciaze 1k1o szybciej rozwiazuja ja mam 2k20 wiec moga mnie trzymac tyle ile sie da..Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 12:39
-
Hej dziewczyny!
Witaj Malina 🙂
Mój gin też nie podał ostatecznego terminu ale twierdzi że 35tc.
Jak byłam ostatnio na 2 prenatalnych (u innego) to on twierdził że 34-35tc.
Więc tu oboje zgodni w miarę są. Żaden nic nawet nie wspominał o możliwości 37 czy 38.
Dodam tylko że ostatecznie na 2 prenatalnych ciążę oznaczono jako 1k2o.
Malina ja też jestem mega zaskoczona i ciąża jako taką a bliźniakami to już w ogóle 😉 i mam 40 lat🤦♀️🤦♀️Lusi
Szymuś 15.05.21 / 1490g
Tymuś 15.05.21 / 1520 g -
Ja się cieszę że ominie mnie lato i upały w ciąży. Już teraz jak idę na dłuższy spacer to mam zadyszkę 😀. Noni cieszę się, że nie jestem sama w tym , że tak mi już ciężko. Bo czasami myślę czy nie marudzę za bardzo. Ale głowy do góry dziewczyny, jeszcze trochę i będzie po wszystkim, później będziemy narzekać na brak czasu i zmęczenie 😀