X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Blizniaki w 2021
Odpowiedz

Blizniaki w 2021

Oceń ten wątek:
  • Malina111 Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2021, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie tabele wagi? Ile na jakim etapie ciąży możecie przytyć? Ja dostałam coś takiego od mojej gin.

• Malina111 Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2021, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I od którego tyg było u Was widać brzuszki?

• maxi Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2021, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytylam jakies 12 kg od poczatku ciazy.
    Dzieci waza razem jakies 4 kg..roztepy mam delikatne...prawie niewidoczne..akurat taka mam skore..nic.specjalnego nie robie...z synem w ciazy mialam 1 roztep ktory znikl pozniej..ale obawiam ze brzuch bwdzie wisiec po prodzie dlugo..po pierwszym porodzie bylam opuchnieta rok..tak sie czulam

• Perelka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 03:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w dniu porodu 38+2 miałam równo +16 kg z czego ostatnie 3/4 kg to w dwóch ostatnich tygodniach zdobyłam bo mega zaczely mi puchnać nogi. W prawie tydzień po porodzie dzięki kp zeszlam do wagi z przed ciąży. Rozstępy dopiero zauważyłam po ciazy ale są malutkie ledwo widoczne, smaruje je teraz ze 2 razy dziennie i mam nadzieję że to jeszcze pomoże:) brzuszek miałam widoczny gdzieś od 3 mc ciąży;)

• Malina111 Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2021, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ładnie utrzymywały ścieżki wagę, naprawdę. Jak na ciążę bliźniaczą to jestem w szoku.
    Ja brzuszek mam już teraz, od 2 m-ca praktycznie i stąd moje pytanie bo w poprzednich pojedynczych ciążach tak nie miałam.

• Perelka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety to bliźniaki ja w pojedynczej ciąży to do 5-6 mc praktycznie nie mialam brzuszka, a teraz już nie było tak kolorowo. Brzuszek po pierwszym porodzie też szybko zszedł, a po blizniakach już miesiąc A ciągle coś tam zostało, polozna mówi że mam lekkie rozejscie mięśni prostych brzucha, o istnieniu czego w pierwszej ciąży nie mialam pojęcia ;) także cb zapewnia dodatkowe atrakcje 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2021, 05:50

• Rucola Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciążę było widać od razu z powodu wzdęć 🤭 natomiast taktycznie brzuch ciążowy 10-12tc. Przytyłam 22kg i zostało mi póki co 6, brzuch mam wystający. Co do rozejścia kresy to jak badań się sama to jest naprawdę niewielkie, na 1 max 2 palce, tak jak po ciąży ojedynczej. Rozstępów nie mam wcale ;) po pierwszej ciąży też nie miałam. U mnie waga w ciąży wynikała z zajadania mdłości, naprawdę jadłam dużo słodyczy i jem nadal. Potrzebuję energii a odchudzać się będę jak zacznę dzieciom rozszerzanie diety. O synku dochodziłam do wagi 10 miesiecy. Zresztą nasze ciało po ciąży pojedynczej wraca do normy 18miesiecy więc po mnogiej na pewnie dłużej :)
    Ja się śmieję że męża mam, wszystkie dzieci mam, pracę mam to nad czym mam pracować?- zostaje mi figura hahaha ale powoli. W planach mam też zamiar zrobić sobie cycki w nagrodę że tyle czasu pięknie pracowałyby i dały tyle dobrego ❤️

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Malina111 Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2021, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ładnie przytylyscie... Zazdroszczę. Ja jak nadal będę tak wciągać wszystko to już niedługo będę 16 na plusie

• Mamuska Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam spory brzuszek i ok 3 miesiąca miałam taki niewielki. Dosyć mocno widoczny zaczął być w piątym miesiącu. U mnie 8kg na plusie z czego ostatnie 2 bardzo szybko skoczyły do góry więc podejrzewam że teraz może pójść jak lawina 😞

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
  • Elleen Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam widoczny brzuszek około 12 tygodnia. Teraz jest już solidnie widoczny. Nosiłam spodnie na gumce, ale zaczęły być niewygodne i zamówiłam na vinted ciążówki z hm, no rewelacja. Nic nie obciska i bardzo wygodnie. U mnie na plusie też już 8 kg. Ostatnio leci prawie kilogram na tydzień, a wydaje mi się, że wcale dużo nie jem.

o1486iyele9sg31t.png
    Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
    08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
    11.2020- II CS z Lamettą - 💕
    19.05. 2020-III badania prenatalne:
    ♀️ 2048g 💓150/ min
    ♂️ 2272g💓 145/min
    "Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie"
  • Mamuska Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też od 2 tygodni chodzę w ciążowych spodniach bo te na gumce już mi się na brzuch nie mieściły😂 te są rewelacyjne , pełna wygoda

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja w 9 tygodniu mialam widoczny brzuszek, a w 13 już nosiłam ciążowe ubrania🤦jakies 16kg przytyłam w ciąży, wiec jak na blizniaki to nie tak dużo. Teraz brakuje mi 3-4kg do mojej wagi sprzed ciazy, a chcialabym zejsc do 55

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Lusi11-88 Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2021, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie długo nie było widać nic, ale tak koło 16tc coś się zaczęło pokazywać. Ale to trzeba się było bardzo przyjrzeć - takie wzdęcie. Teraz jest 23 tc i widać już sporo. Ale to tak ostatnie max 4 tyg. właściwie z dnia na dzień wyskoczył brzuszek... +4 kg na wadze, ale wszystko w brzuszek poszło. Ja mam wrażenie że jest wielki ale ponoć jak na ten tydzień i bliźniaki to nie. jak mi się uda to linka wrzucę ale nie wiem jak. Pokażecie swoje brzuszki?

Lusi

Szymuś 15.05.21 / 1490g
    Tymuś 15.05.21 / 1520 g
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forumowiczko priv :)

Forumowiczka lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • maxi Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2021, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widzilam brzuch od poczatku ciazy..ale ciazowe spodnie zaczelam nosic.okolo 16/17 tydzien..w leginsach juz mnie cislo na maksa...

• Perelka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola A to rozejscie kresy po ciazy pojedynczej jak długo miałaś? Chodziłaś do fizjoterapeuty, ćwiczyłaś czy samo przeszło? Ja też mam tak na dwa palce, póki co znalazłam sobie jakieś ćwiczenia w necie ale zacznę pewnie po połogu i jak chłopaki będą mniej wisiały na cycu ;)

• Forumowiczka Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2021, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest mniej więcej + 8.5/9 kg na plusie, Ellen też kupiłam ciążowki z hm (może te same)i jestem z nich mega zadowolona, liczę że posłużą mi do końca;)

Ellen, powodzenia na połowkowych, trzymam kciuki! Pamiętam jaki to był dla mnie stres.. A teraz już w sobotę czeka mnie badanie 3 trym.

Elleen lubi tę wiadomość

p19udqk3gr1pblu2.png
  • Elleen Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam często taki problem, że jak kupuje spodnie to nogawki są za krótkie (mam 180 cm wzrostu) i bałam się kupować nowych ciążówek. Dlatego zamówiłam na vinted. A te z H&M są idealne.

o1486iyele9sg31t.png
    Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
    08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
    11.2020- II CS z Lamettą - 💕
    19.05. 2020-III badania prenatalne:
    ♀️ 2048g 💓150/ min
    ♂️ 2272g💓 145/min
    "Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie"
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelka wrote:
    Rucola A to rozejscie kresy po ciazy pojedynczej jak długo miałaś? Chodziłaś do fizjoterapeuty, ćwiczyłaś czy samo przeszło? Ja też mam tak na dwa palce, póki co znalazłam sobie jakieś ćwiczenia w necie ale zacznę pewnie po połogu i jak chłopaki będą mniej wisiały na cycu ;)
    samo się zmniejszyło, nie wiem w sumie kiedy. Nie byłam do fizjo, teraz też się nie wybieram. Nawet jeszcze nie byłam u lekarza po porodzie... Nie mam czasu, nie mam z kim zostawić dzieci, czekam az mąż będzie mógł wziąć wolne.

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Perelka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki za nadchodzące wizyty ✊
    Rucola dzięki za odpowiedź, ja też się póki co nie wybieram, uspokoilas mnie tym że się samo zmniejszyło:) do gina się umówiłam pod koniec marca to będzie równo 7 tyg. po cc. Mój lekarz na szczęście wieczorami przyjmuje ale przypuszczam że mąż będzie musiał z chłopakami wyjść na spacer podczas mojej wizyty bo w wózkach są grzeczne A w domu może z nimi nie podołać sam ;)

Forumowiczka lubi tę wiadomość

‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ