X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Blizniaki w 2021
Odpowiedz

Blizniaki w 2021

Oceń ten wątek:
  • Malina111 Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2021, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie tabele wagi? Ile na jakim etapie ciąży możecie przytyć? Ja dostałam coś takiego od mojej gin.

• Malina111 Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2021, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I od którego tyg było u Was widać brzuszki?

• maxi Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2021, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytylam jakies 12 kg od poczatku ciazy.
    Dzieci waza razem jakies 4 kg..roztepy mam delikatne...prawie niewidoczne..akurat taka mam skore..nic.specjalnego nie robie...z synem w ciazy mialam 1 roztep ktory znikl pozniej..ale obawiam ze brzuch bwdzie wisiec po prodzie dlugo..po pierwszym porodzie bylam opuchnieta rok..tak sie czulam

• Perelka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 03:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w dniu porodu 38+2 miałam równo +16 kg z czego ostatnie 3/4 kg to w dwóch ostatnich tygodniach zdobyłam bo mega zaczely mi puchnać nogi. W prawie tydzień po porodzie dzięki kp zeszlam do wagi z przed ciąży. Rozstępy dopiero zauważyłam po ciazy ale są malutkie ledwo widoczne, smaruje je teraz ze 2 razy dziennie i mam nadzieję że to jeszcze pomoże:) brzuszek miałam widoczny gdzieś od 3 mc ciąży;)

• Malina111 Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2021, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ładnie utrzymywały ścieżki wagę, naprawdę. Jak na ciążę bliźniaczą to jestem w szoku.
    Ja brzuszek mam już teraz, od 2 m-ca praktycznie i stąd moje pytanie bo w poprzednich pojedynczych ciążach tak nie miałam.

• Perelka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety to bliźniaki ja w pojedynczej ciąży to do 5-6 mc praktycznie nie mialam brzuszka, a teraz już nie było tak kolorowo. Brzuszek po pierwszym porodzie też szybko zszedł, a po blizniakach już miesiąc A ciągle coś tam zostało, polozna mówi że mam lekkie rozejscie mięśni prostych brzucha, o istnieniu czego w pierwszej ciąży nie mialam pojęcia ;) także cb zapewnia dodatkowe atrakcje 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2021, 05:50

• Rucola Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciążę było widać od razu z powodu wzdęć 🤭 natomiast taktycznie brzuch ciążowy 10-12tc. Przytyłam 22kg i zostało mi póki co 6, brzuch mam wystający. Co do rozejścia kresy to jak badań się sama to jest naprawdę niewielkie, na 1 max 2 palce, tak jak po ciąży ojedynczej. Rozstępów nie mam wcale ;) po pierwszej ciąży też nie miałam. U mnie waga w ciąży wynikała z zajadania mdłości, naprawdę jadłam dużo słodyczy i jem nadal. Potrzebuję energii a odchudzać się będę jak zacznę dzieciom rozszerzanie diety. O synku dochodziłam do wagi 10 miesiecy. Zresztą nasze ciało po ciąży pojedynczej wraca do normy 18miesiecy więc po mnogiej na pewnie dłużej :)
    Ja się śmieję że męża mam, wszystkie dzieci mam, pracę mam to nad czym mam pracować?- zostaje mi figura hahaha ale powoli. W planach mam też zamiar zrobić sobie cycki w nagrodę że tyle czasu pięknie pracowałyby i dały tyle dobrego ❤️

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Malina111 Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2021, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ładnie przytylyscie... Zazdroszczę. Ja jak nadal będę tak wciągać wszystko to już niedługo będę 16 na plusie

• Mamuska Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam spory brzuszek i ok 3 miesiąca miałam taki niewielki. Dosyć mocno widoczny zaczął być w piątym miesiącu. U mnie 8kg na plusie z czego ostatnie 2 bardzo szybko skoczyły do góry więc podejrzewam że teraz może pójść jak lawina 😞

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
  • Elleen Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam widoczny brzuszek około 12 tygodnia. Teraz jest już solidnie widoczny. Nosiłam spodnie na gumce, ale zaczęły być niewygodne i zamówiłam na vinted ciążówki z hm, no rewelacja. Nic nie obciska i bardzo wygodnie. U mnie na plusie też już 8 kg. Ostatnio leci prawie kilogram na tydzień, a wydaje mi się, że wcale dużo nie jem.

o1486iyele9sg31t.png
    Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
    08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
    11.2020- II CS z Lamettą - 💕
    19.05. 2020-III badania prenatalne:
    ♀️ 2048g 💓150/ min
    ♂️ 2272g💓 145/min
    "Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie"
  • Mamuska Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też od 2 tygodni chodzę w ciążowych spodniach bo te na gumce już mi się na brzuch nie mieściły😂 te są rewelacyjne , pełna wygoda

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja w 9 tygodniu mialam widoczny brzuszek, a w 13 już nosiłam ciążowe ubrania🤦jakies 16kg przytyłam w ciąży, wiec jak na blizniaki to nie tak dużo. Teraz brakuje mi 3-4kg do mojej wagi sprzed ciazy, a chcialabym zejsc do 55

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Lusi11-88 Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2021, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie długo nie było widać nic, ale tak koło 16tc coś się zaczęło pokazywać. Ale to trzeba się było bardzo przyjrzeć - takie wzdęcie. Teraz jest 23 tc i widać już sporo. Ale to tak ostatnie max 4 tyg. właściwie z dnia na dzień wyskoczył brzuszek... +4 kg na wadze, ale wszystko w brzuszek poszło. Ja mam wrażenie że jest wielki ale ponoć jak na ten tydzień i bliźniaki to nie. jak mi się uda to linka wrzucę ale nie wiem jak. Pokażecie swoje brzuszki?

Lusi

Szymuś 15.05.21 / 1490g
    Tymuś 15.05.21 / 1520 g
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forumowiczko priv :)

Forumowiczka lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • maxi Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2021, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widzilam brzuch od poczatku ciazy..ale ciazowe spodnie zaczelam nosic.okolo 16/17 tydzien..w leginsach juz mnie cislo na maksa...

• Perelka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola A to rozejscie kresy po ciazy pojedynczej jak długo miałaś? Chodziłaś do fizjoterapeuty, ćwiczyłaś czy samo przeszło? Ja też mam tak na dwa palce, póki co znalazłam sobie jakieś ćwiczenia w necie ale zacznę pewnie po połogu i jak chłopaki będą mniej wisiały na cycu ;)

• Forumowiczka Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2021, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest mniej więcej + 8.5/9 kg na plusie, Ellen też kupiłam ciążowki z hm (może te same)i jestem z nich mega zadowolona, liczę że posłużą mi do końca;)

Ellen, powodzenia na połowkowych, trzymam kciuki! Pamiętam jaki to był dla mnie stres.. A teraz już w sobotę czeka mnie badanie 3 trym.

Elleen lubi tę wiadomość

p19udqk3gr1pblu2.png
  • Elleen Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam często taki problem, że jak kupuje spodnie to nogawki są za krótkie (mam 180 cm wzrostu) i bałam się kupować nowych ciążówek. Dlatego zamówiłam na vinted. A te z H&M są idealne.

o1486iyele9sg31t.png
    Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
    08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
    11.2020- II CS z Lamettą - 💕
    19.05. 2020-III badania prenatalne:
    ♀️ 2048g 💓150/ min
    ♂️ 2272g💓 145/min
    "Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie"
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelka wrote:
    Rucola A to rozejscie kresy po ciazy pojedynczej jak długo miałaś? Chodziłaś do fizjoterapeuty, ćwiczyłaś czy samo przeszło? Ja też mam tak na dwa palce, póki co znalazłam sobie jakieś ćwiczenia w necie ale zacznę pewnie po połogu i jak chłopaki będą mniej wisiały na cycu ;)
    samo się zmniejszyło, nie wiem w sumie kiedy. Nie byłam do fizjo, teraz też się nie wybieram. Nawet jeszcze nie byłam u lekarza po porodzie... Nie mam czasu, nie mam z kim zostawić dzieci, czekam az mąż będzie mógł wziąć wolne.

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Perelka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki za nadchodzące wizyty ✊
    Rucola dzięki za odpowiedź, ja też się póki co nie wybieram, uspokoilas mnie tym że się samo zmniejszyło:) do gina się umówiłam pod koniec marca to będzie równo 7 tyg. po cc. Mój lekarz na szczęście wieczorami przyjmuje ale przypuszczam że mąż będzie musiał z chłopakami wyjść na spacer podczas mojej wizyty bo w wózkach są grzeczne A w domu może z nimi nie podołać sam ;)

Forumowiczka lubi tę wiadomość

‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ