Blizniaki w 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja przytylam jakies 12 kg od poczatku ciazy.
Dzieci waza razem jakies 4 kg..roztepy mam delikatne...prawie niewidoczne..akurat taka mam skore..nic.specjalnego nie robie...z synem w ciazy mialam 1 roztep ktory znikl pozniej..ale obawiam ze brzuch bwdzie wisiec po prodzie dlugo..po pierwszym porodzie bylam opuchnieta rok..tak sie czulam -
Ja w dniu porodu 38+2 miałam równo +16 kg z czego ostatnie 3/4 kg to w dwóch ostatnich tygodniach zdobyłam bo mega zaczely mi puchnać nogi. W prawie tydzień po porodzie dzięki kp zeszlam do wagi z przed ciąży. Rozstępy dopiero zauważyłam po ciazy ale są malutkie ledwo widoczne, smaruje je teraz ze 2 razy dziennie i mam nadzieję że to jeszcze pomoże:) brzuszek miałam widoczny gdzieś od 3 mc ciąży;)
-
No niestety to bliźniaki ja w pojedynczej ciąży to do 5-6 mc praktycznie nie mialam brzuszka, a teraz już nie było tak kolorowo. Brzuszek po pierwszym porodzie też szybko zszedł, a po blizniakach już miesiąc A ciągle coś tam zostało, polozna mówi że mam lekkie rozejscie mięśni prostych brzucha, o istnieniu czego w pierwszej ciąży nie mialam pojęcia także cb zapewnia dodatkowe atrakcje 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2021, 05:50
-
U mnie ciążę było widać od razu z powodu wzdęć 🤭 natomiast taktycznie brzuch ciążowy 10-12tc. Przytyłam 22kg i zostało mi póki co 6, brzuch mam wystający. Co do rozejścia kresy to jak badań się sama to jest naprawdę niewielkie, na 1 max 2 palce, tak jak po ciąży ojedynczej. Rozstępów nie mam wcale po pierwszej ciąży też nie miałam. U mnie waga w ciąży wynikała z zajadania mdłości, naprawdę jadłam dużo słodyczy i jem nadal. Potrzebuję energii a odchudzać się będę jak zacznę dzieciom rozszerzanie diety. O synku dochodziłam do wagi 10 miesiecy. Zresztą nasze ciało po ciąży pojedynczej wraca do normy 18miesiecy więc po mnogiej na pewnie dłużej
Ja się śmieję że męża mam, wszystkie dzieci mam, pracę mam to nad czym mam pracować?- zostaje mi figura hahaha ale powoli. W planach mam też zamiar zrobić sobie cycki w nagrodę że tyle czasu pięknie pracowałyby i dały tyle dobrego ❤️#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Ja miałam widoczny brzuszek około 12 tygodnia. Teraz jest już solidnie widoczny. Nosiłam spodnie na gumce, ale zaczęły być niewygodne i zamówiłam na vinted ciążówki z hm, no rewelacja. Nic nie obciska i bardzo wygodnie. U mnie na plusie też już 8 kg. Ostatnio leci prawie kilogram na tydzień, a wydaje mi się, że wcale dużo nie jem.
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
U mnie długo nie było widać nic, ale tak koło 16tc coś się zaczęło pokazywać. Ale to trzeba się było bardzo przyjrzeć - takie wzdęcie. Teraz jest 23 tc i widać już sporo. Ale to tak ostatnie max 4 tyg. właściwie z dnia na dzień wyskoczył brzuszek... +4 kg na wadze, ale wszystko w brzuszek poszło. Ja mam wrażenie że jest wielki ale ponoć jak na ten tydzień i bliźniaki to nie. jak mi się uda to linka wrzucę ale nie wiem jak. Pokażecie swoje brzuszki?Lusi
Szymuś 15.05.21 / 1490g
Tymuś 15.05.21 / 1520 g -
Rucola A to rozejscie kresy po ciazy pojedynczej jak długo miałaś? Chodziłaś do fizjoterapeuty, ćwiczyłaś czy samo przeszło? Ja też mam tak na dwa palce, póki co znalazłam sobie jakieś ćwiczenia w necie ale zacznę pewnie po połogu i jak chłopaki będą mniej wisiały na cycu
-
U mnie jest mniej więcej + 8.5/9 kg na plusie, Ellen też kupiłam ciążowki z hm (może te same)i jestem z nich mega zadowolona, liczę że posłużą mi do końca;)
Ellen, powodzenia na połowkowych, trzymam kciuki! Pamiętam jaki to był dla mnie stres.. A teraz już w sobotę czeka mnie badanie 3 trym.Elleen lubi tę wiadomość
-
A ja mam często taki problem, że jak kupuje spodnie to nogawki są za krótkie (mam 180 cm wzrostu) i bałam się kupować nowych ciążówek. Dlatego zamówiłam na vinted. A te z H&M są idealne.
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
Perelka wrote:Rucola A to rozejscie kresy po ciazy pojedynczej jak długo miałaś? Chodziłaś do fizjoterapeuty, ćwiczyłaś czy samo przeszło? Ja też mam tak na dwa palce, póki co znalazłam sobie jakieś ćwiczenia w necie ale zacznę pewnie po połogu i jak chłopaki będą mniej wisiały na cycu#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Dziewczyny kciuki za nadchodzące wizyty ✊
Rucola dzięki za odpowiedź, ja też się póki co nie wybieram, uspokoilas mnie tym że się samo zmniejszyło:) do gina się umówiłam pod koniec marca to będzie równo 7 tyg. po cc. Mój lekarz na szczęście wieczorami przyjmuje ale przypuszczam że mąż będzie musiał z chłopakami wyjść na spacer podczas mojej wizyty bo w wózkach są grzeczne A w domu może z nimi nie podołać samForumowiczka lubi tę wiadomość