X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Blizniaki w 2021
Odpowiedz

Blizniaki w 2021

Oceń ten wątek:
  • Elleen Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się melduje po połówkowych. Dalej jest Parka. Dziewczynka 320g, a chłopiec 303g. U dziewczynki w obrazie usg wszystko w jak najlepszym porządku. U chłopca wyszło kilka małych torbieli splotu naczyniówkowego w główce i ognisko hiperechogeniczne w prawej komorze serduszka. Lekarz powiedział, że to nie jest nic czym powinnam się denerwować, że torbielki w 99% się wchłaniają, a ten punkcik w serduszku nie prowadzi do poważniejszych wad w anatomii serca. Ale jakoś nie potrafię się nie denerwować😔. Według niego wyniki są i tak idealne, a dla mnie by były jak by tego czegoś nie było. Za 5 tygodni idę jeszcze raz do niego na badanie USG, żeby to skontrolować sprawdzić.

o1486iyele9sg31t.png
    Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
    08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
    11.2020- II CS z Lamettą - 💕
    19.05. 2020-III badania prenatalne:
    ♀️ 2048g 💓150/ min
    ♂️ 2272g💓 145/min
    "Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie"
  • Rodzina Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellen bedzie dobrze wszystko z synkiem. Super, ze parke bedziesz miala. Ladna wage maja maluszki.
    Ja w sobote jade na echo serduszek moich blizniakow. Co raz czesciej mam skurcze, ale takie do wytrzymania.
    Co u Was dziewczyny w trojpaczku i mamusie?

Elleen lubi tę wiadomość

• Malina111 Koleżanka

Wysłany: 11 marca 2021, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elleen ja tam się nie znam, brzmi groźnie ale jak lekarze mówią żeby się nie przejmować to chociaż się postaraj. Choć wiem ze to nie łatwe. Ja się urodziłam z wada serca, mam dziurę w sercu i jest ok.

Dziewczyny ja mam pytanko. Wy też byłyście takie glodne ciągle? Głód dopada mnie czasami taki że aż brzuch boli, jakby żołądek do żeber przerasta... Tragedia

Elleen lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelka wrote:
    Dziewczyny kciuki za nadchodzące wizyty ✊
    Rucola dzięki za odpowiedź, ja też się póki co nie wybieram, uspokoilas mnie tym że się samo zmniejszyło:) do gina się umówiłam pod koniec marca to będzie równo 7 tyg. po cc. Mój lekarz na szczęście wieczorami przyjmuje ale przypuszczam że mąż będzie musiał z chłopakami wyjść na spacer podczas mojej wizyty bo w wózkach są grzeczne A w domu może z nimi nie podołać sam ;)
    mój z bliźniakami podoła ale z bliźniakami i starszakiem to już prawdziwe wyzwanie....

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • maxi Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2021, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz z chodze tiptopkami..szybciej sie nie da..we wtorek mam wizyte..jak tak wypada..od czwartku juz odliczam..
    Znowu covid atakuje.
    Super...nie ma co...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2021, 14:34

• Elleen Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina111 wrote:
    Elleen ja tam się nie znam, brzmi groźnie ale jak lekarze mówią żeby się nie przejmować to chociaż się postaraj. Choć wiem ze to nie łatwe. Ja się urodziłam z wada serca, mam dziurę w sercu i jest ok.

Dziewczyny ja mam pytanko. Wy też byłyście takie glodne ciągle? Głód dopada mnie czasami taki że aż brzuch boli, jakby żołądek do żeber przerasta... Tragedia
    Już kiedyś, gdzieś czytałam o tych torbielkach, że faktycznie często się wchłaniają albo do porodu, albo do kilku lat po urodzeniu się dziecka. Są też tacy, co z tym żyją i nic złego się nie dzieje. Jednak, tak jak pisałam, wolałabym, żeby tego nie było.
    Co do głodu, to u mnie chyba odwrotnie. Jem śniadanie, obiad a na kolacje 2 jabłka i czuje się pełna, że ledwo się ruszam. Czasem jakiegos batonika na przekąskę.

o1486iyele9sg31t.png
    Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
    08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
    11.2020- II CS z Lamettą - 💕
    19.05. 2020-III badania prenatalne:
    ♀️ 2048g 💓150/ min
    ♂️ 2272g💓 145/min
    "Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie"
  • maxi Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2021, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elleen na pewno z dziecmi bedzie ok..wiem ze latwo sie.mowi nie.martw sie ,ale te usg to pi razy oko cos tam mowia...czasem klamia...w obie strony..gorzej jak mowia ze wszystko ok a pozniej dupa sie okazuje.

Elleen lubi tę wiadomość

• Forumowiczka Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2021, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellen, pewnie też bym się nieco przeraziła, ale skoro lekarz mówi, że nie ma powodu do obaw to trzeba wierzyc. Gdyby faktycznie działo się coś niepokojącego to na pewno powiedziałby o ewentualnych zagrożeniach itp, więc nie martw się na zapas.

Malina, ja wręcz jadłam na siłę przez wiele pierwszych tygodni, a potem i tak kończyłam w objęciach WC, nawet nie czułam głodu i myślałam w pewnym momencie, że wyląduje na kroplowce, bo czasem nawet po szklance wody działy się rewolucje. Także jak Ci apetyt dopisuje to nic tylko się cieszyć;)

p19udqk3gr1pblu2.png
  • Malina111 Koleżanka

Wysłany: 11 marca 2021, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja niewiem.czy jest się z czego cieszyć... Tak jedząc wyląduje z waga 30kg na plusie

• Forumowiczka Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2021, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale oczywiście w granicach zdrowego rozsądku, nie ulegając wszystkim zachciankom. Czesto a mniejsze porcje, zamiast słodyczy owoce, zamiast smażonego gotowane itp, bez katowania się też można smacznie zjeść i się najeść.

p19udqk3gr1pblu2.png
  • Malina111 Koleżanka

Wysłany: 11 marca 2021, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można pewnie... Ale to nie takie proste

• maxi Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2021, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komu sie chce gotowac...ja juz dawno odpuscilam...
    Akurat mam to szczescie ze nie wymiotuje w.ciazy..jem.w.miare normalnie ale malo sie ruszam i tyje..wczesniej chodzilam na spacery teraz juz nie mam na to.sily a pogoda tez nie czesto pozwala

• Rodzina Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi jak zyjesz? Lapiesz stresik? Ciezkie te ostatnie tygodnie. Ja tez jem wszystko. Zero ruchu praktycznie przes cala ciaze. Przytylam 14 kg. Teraz po 30 tygodniu juz tak kg nie przybywaja drastycznie. Mniej jem. Chlopcy strasznie mi dokuczaja. Jeden jest bardzo nisko i jak kopie to tak strasznie mnie boli w srodku. Obawiam sie, zeby czegos mi nie zbroil. Wyprawka juz dopieta na ostatni guzik, walizka i torba spakowana na porod. Mam nadzieje, ze predzej nie bede musiala lezec.

• maxi Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w sumie tez gotowe wszystko,torby do szpitala spakowane..lozeczka gotowe..tylko reszta w kartonach bo meble do pokoju dzieci na raty dochodza wrrrr,mnie za to kopie corka mocno..jwst jakoa tak blisko pod skora ze jak sie rusza wszystko mnie boli mega..mlody kopal na poczatku bardziej...teraz jest spokojniejszy niz mloda
    Mam stresa...jestem przerazona..szpitalwm porodem covidem

• Mamuska Autorytet

Wysłany: 13 marca 2021, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzina a u mnie znowu odwrotnie, na początku mało co tylam a teraz lecą kilogramy. Ale kurcze czuje sama po sobie że jestem taka duża przez brzuch, ciężko mi. Zastanawiam się jak w święta będę funkcjonować i żeby w ogóle coś na te święta przygotować.
    Ale na szczęście wszystkie ubranka mam już poprawne, poprasowane, później tylko rozłożyć łóżeczka i spakować torbę do szpitala

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
  • Mamuska Autorytet

Wysłany: 13 marca 2021, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elleen nie stresuj się, sam lekarz powiedział że wyniki i tak są idealne także postaraj się nie denerwować. Skup się na tych idealnych wynikach a za 5 tyg na kontroli okaże się że nic tam nie ma.
    Maxi nie dziwię Ci się że masz stresa, to chyba normalne. Ja jeszcze kompletnie się nie denerwuje i zastanawiam się w którym tygodniu mnie to dopadnie. A jak u Ciebie w szpitalu teraz z covidem? U mnie póki co mąż może wejść do szpitala ale przy cesarce nie może uczestniczyć, dopiero dzieci dostaje do kangurowania i po 2 godzinach musi wyjść ze szpitala także chyba tak jak wszędzie

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
  • maxi Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2021, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu maz nie moze wejsc nawet z.torba...zostawia na dole wszystko do.przekazania...

• Malina111 Koleżanka

Wysłany: 13 marca 2021, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiem Wam ze słabo w tych czasach z tym covidem... Jakaś masakra. Też się tego obawiam, zero odwiedzin zero niczego. Nie wiem co by było gdybym na dłużej miała być rozdzielona z moimi dziećmi. Nawet by mnie w szpitalu odwiedzić nie mogły...
    Ja już byłam szczepiona na covid także mam nadzieję że nie będą męczyć jakimiś testami zanim przyjma do szpitala. Liczę w ogóle na to że już będzie po covidzie w sierpniu czy wrześniu.

• Malina111 Koleżanka

Wysłany: 13 marca 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kiedy kompletował tacie wyprawke dla maluchów?

• Mamuska Autorytet

Wysłany: 13 marca 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś w 23 tygodniu pomału zaczęłam robić zakupy żeby nie wszystko na raz.

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ