Blizniaki w 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Chica wrote:Maxi-hurra i gratuluję ❤. Czekamy na dalsze tylko pozytywne wiesci.
Pochwale sie mój 9 tygodniowy Mateusz już dwukrotnie przespał 7h w nocy 😊 co prawda dla nas, rodziców to wiele nie zmienia bo Kubuś nadal jada co 3h ale daje nadzieję że może kiedyś i on pośpi dłużej 😉 -
Mamuska wrote:Dziewczyny ile spakowalyscie paczek pampersów do szpitala jedną czy dwie ?
U mnie pionizacja była po 6h. Nikt nie pytal czy dam radę, o 1 w nocy przyszla polozna, wyjela mi ubrania z walizki i poszla ze mną pod prysznic,ale zrobilo mi sie slabo, zaczelam sie trzasc, wiec namowila mnie zebym zeby umyla dla odświeżenia się. Rano mialam ze sobą dzieci. Njwazniejsze to jak wrac czucie w nogach to nimi ruszać, najpierw palce, stopy i cale nogi, później chodzić wyprostowaną, boli ale trzeba. -
Moje dzieci budzą się różnie na jedzenie, nie liczę ale tak średnio 2-3 razy. Do tego odciągam w nocy więc pewnie szybko nie uracze przespanej nocy. Z moim starszym synkiem.ktorego kp aż do odstawienia było kilka pobudek w nocy więc przywykłam 😅#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Jesli chodzi o pieluch to tak 7-8 na glowe dziennie trzeba liczyc zmieniaja co 3h pieluche.Zalezy ile dni bedziecie z dziecmi,ale minimum 3.
Dzis sie lepiej czuje ale wczoraj 1 dzien po cc to byl dramat...pelno przeciwbolowych..czopki,zastrzyki,tabletki..ale bol plecow po znieczuleniu daje popalic tez nie tylko blizna. No ale dzis lepiej chodze..ale dalej ani kropla mleka nie splynela z moich cyckow.
Ja wychodze w niedziele a Krystian z Roma zostaja ..moze z 3 dni dluzej..bo lekarka mowi ze beda przechodzic zoltaczke. -
Maxi ja miałam w 2 dobie ale odciągałam laktatorem
Dziewczyny czy używacie do noska aspiratora tego do podłączenia do odkurzacza? Mam fride ale nie mogę tego katarku wyciągnąćRóżyczka32
Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️ -
U nas 5 dni w szpitalu mozma byc..pozniej jest tylko.dziecko.pacjentem a mama wypad..oni sa tez.na oddziale bo dostawali.kroplowke,podgrzewane materace dlatego nie sa.ze mna alw osobno..sa.jakby na obserwacji..czekaja moze jakas.zoltaczka sie.pojawi...
Sciagam dzis mleko..jestem 3 dzien po cc..maluchy okazaly sie za male by samme wyssac pokarm z piersi..moze jak ktoche dojrzeja..dla mnie.karmienie to.katorga.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2021, 14:12
-
Maxi gratulacje! Wytrwałości!
Ja byłam w szpitalu środa- czwartek na sterydach. Już w domciu. Mam zapisany termin cesarki 01.06. Przyjęcie do szpitala 31.05.
Ale właśnie z uwagi na to co Maci napisała chyba wykupię ta opiekę prywatną położnej na 1 noc. W tym szpitalu jest taka opcja. Po cesarce w godz 15-7 za 650 zł. Wersja tańsza 19-7 za 500 zł.
To jest wtedy prwyatna twoja położna dla ciebie i dzieci. Do pomocy, pionizacji, do karmienia itd....Lusi
Szymuś 15.05.21 / 1490g
Tymuś 15.05.21 / 1520 g -
Maxi, a ile ważyły dzieciaczki? Dobrze, że już lepiej się czujesz, niedługo Roma i Krystian dołącza do Ciebie w domu;)
Lusii, woow już mass termin ustalony. Myślałam, że ciążę bliźniacze są tak nieprzewidywalne, że lekarze nie ustalają terminow w takim wyprzedzeniem. U mnie nawet nie ma mowy o ustalaniu terminu.
Dziewczyny, życzę Wam zdrowych, spokojnych i pogodnych świat WielkanocnychMamuska lubi tę wiadomość