X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie często i bardzo bolały więzadła tak na dole właśnie i po prawej i po lewej stronie :/ może u Ciebie to też tak... ale ja zawsze mówię, jak coś niepokoi trzeba iść do gina.... ja sama idę zawsze jak coś dziwnego się dzieje i wolę wyjść na dziwaka i panikarę ;)

dorocia2324 lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja w piątek byłam z M na kolacji na mieście i oczywiście jak to ja łamaga jedna zachczylam palcami o krawężniki i o mały figiel nie wywinelam orła jak długa,ratując się przed upadkiem naciagłam sobie pachwiny i spijenie i tak wczoraj w ogóle nie umiałam chodzić. Dzisiaj już się czuję dobrze ale mówię wam jeszcze potem w nocy dostałam skurczy i myślałam że na porodówkę pojadę.
    Na szczęście się wyciszyło.

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Flexi Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna no to dobrze, że się sytuacja unormowała, choć w zasadzie ciąża juz donoszona ;)

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna to dobrze, że się nie wywróciłaś ostatecznie, bo mogło być groźnie :( trzeba uważać choć nasza gracja zostawia teraz wiele do życzenia ;)

qbxwkvq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie sie przemeczylam bo dzis juz tak nie boli. Mysle, ze spokojnie poczekam do srody, wtedy przed USG poprosze, zeby mnie zbadal dodatkowo.

Dynamiczna no to ladna mialas sytuacje. Cale szczescie, ze nic sie nie stalo choc na pewno musialas byc wystraszona.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

Po 13 ciężkich dniach spędzonych w szpitalu, od środy jesteśmy w domu.
    Dochodzimy do siebie.
    Ciężko pogodzić się, że z tym, że stało się to tak nagle, niespodziewanie, że jednak cc (gdzie po raz kolejny marzyłam o cudownym porodzie sn).
    Ale ważne, że wszystko skończyło się dobrze.

Jakiś szybki skrót mogę prosić ? :D Ktoś urodził? :D

Kasandra, mama hani lubią tę wiadomość

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak fajnie aga ze sie na reszcie odezwalas :) Na pewno przeszliscie swoje w szpitalu i przez to cale cc. Ja tez bardzo chcialabym rodzic sn ale niestety zawsze trzeba brac cc pod uwage. Najwazniejsze, ze z Toba i synkiem wszystko w porzadku i ze juz jestescie w domu. Jak bedziesz miala czas to napisz cos wiecej, jak karmienie, jak sie czujesz itd. Pozdrawiamy!!

aga.just lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga jak to dobrze, że jesteście już z Maluszkiem w domku.... cc nie jest fajna, ale czasem niezbędna i w Twoim przypadku tak właśnie było.... ważne, że macie to już za sobą, a teraz byle do przodu :) trzymam kciuki i jak dorocia również czekam na więści szczegółowe :)

qbxwkvq.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga najważniejsze że wszystko dobrze się skończyło!
    ja odwiozłam córkę do przedszkola i teraz lezę później mam wizyte u dentysty ale już innego i wyrwe tego zęba, bo sama czuje ze dalej cos tam sie dziej moge umyc zeby a za 5 minut znowu mam nieświeży oddech masakra jakaś!mąż teraz 2 ni w pracy dopiero w srode wroci to bedziemy z córka sie nudziły!

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, dziewczyny, pamiętam jak pisałyście, że jutro usg i poznacie płeć, a tu już rozpakowane albo 38 tydzień O.o!

Eve lubi tę wiadomość

• karola88 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama hani spokojnie teraz sobie zrob porzadek z zebami zeby pozniej nie miec problemow.

Kark ten czas leci jak szalony :)

mama hani, kark lubią tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej melduje się mam w domciu 8,5 letnią córkę a wg belly termin na maj.

mama hani, na_cik lubią tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Cie nadulek :) Dlugo sie staraliscie o drugie dzieciatko? I jak corka zareagowala na rodzenstwo?

Mi dzis tak sie spac chce, ze ledwo wytrzymuje. Do tego mam tyle rzeczy do zrobienia a wiekszosc dnia walczylam z piecem bo sie co chwile kopcilo :/ Masakra jakas.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam u dentysty i wyrwałam zęba i dobrze że to zrobiłam bo na jednym korzeniu juz robiła się cysta no i jestem o 150 zł lżejsza :) narazie znieczulenie działa więc dziąsło nie boli ale to już inna kwestia!. córka dziś taka niedobra że masakra

Kasandra, dorocia2324 lubią tę wiadomość

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie nowe Mamusie :)

czas bardzo szybko leci :(

mama_hani dobrze zrobiłaś i powodzenia z bólem, ale ważne, że z dnia na dzień będzie tylko coraz lepiej :) i tego się trzymajmy :)

ja nadal w dwupaku, a ostatnie dni są super, więc latam, ale już zaczynam czuć, że jutro będę za to płacić jak ja to nazywam "zmęczonym" brzuchem :(

w czwartek następna wizyta już nie mogę się doczekać :) choć lekarz mi życzył, żebyśmy się już nie spotkali przed porodem, więc się uśmieje ze mnie jak mnie zobaczy ;) twardy zawodnik ;)

oj Kochane jak ten czas leci :) oj oj :)

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia, a z piecami nie ma żartów, pamiętam jeszcze z czasów nastolatki jak z Mamą zostałysmy w domu z piecem pierwszy raz i jak w oczy dym.szczypał ;)

ale z Ciebie dzielna Kobita to rady dałaś :)

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama hani wrote:
    ja byłam u dentysty i wyrwałam zęba i dobrze że to zrobiłam bo na jednym korzeniu juz robiła się cysta no i jestem o 150 zł lżejsza :) narazie znieczulenie działa więc dziąsło nie boli ale to już inna kwestia!. córka dziś taka niedobra że masakra

ja Ci powiem mama_hani, że dzisiaj wogóle dziwny dzień... u mnie wszyscy prawie zaspali do przedszkola i jak em i Córa zawsze wcześniej wstają to dobudzić dzisiaj nie mogłam :(

może zmiana pogody tak zadziałała na Małą ?

qbxwkvq.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj nie wiem czasami to jest taka grzeczna i sama się sobą zajmie ze nawet zdrzemnąc się mogę a dziś diabeł wcielony!
    a pogoda straszna u nas to tak zimno wiatr wieje ze az sie wychodzic nie chce

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas no musze dawac rade ze wszystkim nie ma innego wyjscia. Choc czasem czlowiek wszystko by rzucil i usiadl albo wyszedl z domu no ale coz. Powiem szczerze, ze te male czlowieczki tak napedzaja do dzialania :)

Ja wlasnie piore pierwsza ture ciuszkow :) Lozeczko dla starszaka zamowione i w srode kolejne zakupy z moim P. Musze jeszcze kilka rzeczy pozamawiac przez internet ale teraz pedze za obiad sie brac bo niedlugo P z pracy wraca.

Mama hani moj Kubus to ostatnio ma takie humorki, kazdego dnia z rana nie chce sie ubierac a za nim napale w piecu to na prawde jest zimno i w ogole, wiec nie martw sie. Mam nadzieje, ze to przejsciowe. No i dobrze, ze zrobilas porzadek z tym zebem. Ja to sie bardzo martwie o ta moja dwojke, zeby sie nic przez nia nie zadzialo.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak mnie boli dziąsło po wyrwaniu zęba ze musiałam tabletke wziasc :( czego staram sie nie robic!
    a u nas pada śnieg :)

‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ