X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)

dorocia, a jakie łóżeczko zamawiacie dla Kubusia?

mama_hani, poboli ale już więcej nie będzie bolało, męczyło i pożerało kasy :)

My byliśmy dzisiaj na sali zabaw a wczoraj super dzień z tatusiem spędziliśmy :) W dodatku zapisaliśmy się na co tygodniowe zajęcia dla dzieci od 18-24 miesiąca życia i będziemy sobie śmigać a przy okazji w cenie jest nieograniczona sala zabaw dla dziecka więc mega fajnie będą piątki wyglądać :)

Ja się robię coraz bardziej żarta i zaczynam się niepokoić bo nie mam kontroli nad swoją wagą...codziennie się ważyć to bez sensu ale 800 gram na tydzień to dużo :( a mi się wydaje,że się strasznie nie opycham :/ przy Tymku to było "hulaj dusza piekła nie ma" i pozwalałam sobie bardzo a teraz mimo,że czasami mam ochotę to sobie czegoś odmawiam a i tak ta waga tak leci :(

mama hani lubi tę wiadomość

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama hani wspolczuje ogromnie bolu bo to jest cos okropnego! Ale teraz juz bedzie tylko lepiej jeszcze chwile musisz pocierpiec. I nie strasz ze sniegiem bo my mamy jeszcze drewno do pociecia i schowania do szopki.

Na_cik tu masz to lozeczko co zamowilismy: http://allegro.pl/lozko-buk-z-szuflada-160-80-165-wzorow-materac-i4738196063.html W koncu mlody bedzie spal w swoim lozku a ja bede mogla przygotowac lozeczko dla dzidziusia. A co to za zajecia? I ile placisz jesli moge wiedziec? Ja tez ostatnio mam taki straszny apetyt, ze masakra. Mandarynek to nawet nie wiem ile wciagam dziennie i oczywiscie codziennie cos slodkiego bo moj P wyciaga i jak tu mozna sie oprzec, az sie boje ile teraz waga pokaze :/

na_cik, mama hani lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia, bardzo fajne to łóżeczko :) u Nas by jeszcze nie wypaliło bo Tymek nie kontroluje tego co robi w nocy :/
    Zajęcia nazywają się "Pomysły na zmysły" i 4 zajęcia kosztują 125 zł :) no i przy okazji przed zajęciami dzieciaki mogą się wyszaleć na trampolinie, w kulkach itd. :D

dorocia2324 lubi tę wiadomość

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przybralam tyle ile myślałam, ale najbardziej przeraża mnie to, że teraz przybrałam 2 kg w 2.5 tygodnia, ale to nic.... w pasie na wysokości pępka mam 119cm czyli 6cm mi przybyło od ostatniej wizyty.... martwię się, że to Dzidzia przybrała dużo :/ ciekawe co to będzie w czwartek.... zobaczymy....

śnieg... o mamma mia... u nas -3 dzisiaj, ale bez śniegu... oby tylko do mojego porodu wytrzymało, żeby samochodu nie trzeba było odśnieżać ;) jak pamiętam ostatni poród to z emem patrzyliśmy przez okno na korytarzu, po którym chodziliśmy sobie i tak powoli wlaśnie zaczynał padać śnieg :) także było pięknie, ale nie było go wcześniej, więc nie trzeba było odśnieżać ;)

mama_hani teraz będzie tylko lepiej :)

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na_cik fajne zajęcia :) ja mojego prowadzam na zajęcia do Domu Kultury codziennie od 10.do 13 sobie siedzi ;) ma zabawę, a też instrumenty, śpiewanie itp. :) a jak nie mam ochoty to nie muszę go prowadzić :)

my naszego Synka wyekspediowaliśmy do swojego łóżeczka parę miesięcy temu, ale wiadomo, że różnie to bywa ;)

na_cik lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się staram Tymka teraz nie brać do łóżka(przynajmniej w nocy) bo potem budzi się, próbuje się do Nas wpakować i urządza histerię. Swoje łóżeczko ma przy Naszym ze względu na to,że mamy jeden pokój i nie musi być jeszcze bliżej zwłaszcza,że teraz np. tatę ma na wyciągnięcie ręki bo mąż śpi teraz od jego strony.

Kasandra lubi tę wiadomość

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my naszego łóżko też mamy zaraz przy naszym :) za to Córcia śpi w swoim pokoju tzn. w pokoju ich zabaw ;)

qbxwkvq.png
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas dopiero będzie szaleństwo jak Potomek się urodzi bo Tymcio to spał przy cycu dobre 8 miesięcy i rzadko kiedy lądował w łóżeczku(matka leń i zasypiała przy karmieniu) :P podejrzewam,że teraz jeśli będę karmiła cycem to Potomek będzie spał z Nami i Tymek może być o to spanie z Nami zazdrosny a druga sprawa,że jak się wpakuje do Nas z rana to może go zgnieść :( czasami na Nas tak się walnie,że człowiek ma ochotę "rzucać mięsem" na lewo i prawo...

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Witam się po okropnych dwóch nocach i dniach. Od niedzieli Wieczora skręca mi żołądek i nie jem od tamtej pory nic. Byłam wczoraj na IP naszczęście z młodym wszystko dobrze tylko ja opadam już z sił. Ból przeokropny, nikomu nie życzę. Przy żadnym porodzie nie płakałam a wczoraj wyłam jak bóbr. I nic mi nie pomaga :-(

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduję się oczywiście w dwupaku i nic narazie nie zapowiada, żwby to miał być ten dzień ;)

nasz nie przechodzi na śpiocha także spoko, jak wiem że Synek.jest chory, albo zapowiada sięngorsza nocnz Jego strony to biorę go do łóżka, ale on sam chętnie wraca do swoich zwierzątek :) mamy łóżko, na którym są zwierzątka naklejone na wezgłowiu ;) narazie nie wykazuje objwów zazdrości, może dlatego, że ma już Siostrę, ale zobaczymy po porodzie jak będzie :) ale on strasznie spokojny chłopak jest i bardzo wrażliwy, więc go nie posądzam ;)

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Witam się po okropnych dwóch nocach i dniach. Od niedzieli Wieczora skręca mi żołądek i nie jem od tamtej pory nic. Byłam wczoraj na IP naszczęście z młodym wszystko dobrze tylko ja opadam już z sił. Ból przeokropny, nikomu nie życzę. Przy żadnym porodzie nie płakałam a wczoraj wyłam jak bóbr. I nic mi nie pomaga :-(

dynamiczna, a co lekarze na to ? nic nie dali nic nie zrobili ? a ja już myślałam, że może urodziłaś, a tutaj taki klops.... trzymam.kciuki, żeby przeszło.... a nospę próbowałaś ? pewno tak...

qbxwkvq.png
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dynamiczna! Trzymam kciuki,żeby to cholerstwo przeszło! A nie miałaś nigdy problemów z wrzodami? Ja miałam takie bóle żołądka wlasnie wrzodowe i to masakra :/

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naskrobalyscie :)
    Dynamiczna biedna jestes. A moze jakies tabletki na zoladek bezpieczne w ciazy? Cos powinni Ci dac. No i moze juz sie porod szykuje. Oby Ci szybko przeszlo!!

No zajecia fajowe i to prowadzanie do domu kultury. Ja czekam za decyzja z ZUS-u i moze wtedy tez bym cos mlodemu zafundowala. Bo jednak caly czas ze mna w domu siedzi.

Nasz spi sam w swoim pokoju w swoim lozeczku. Ma gromade pluszakow ze soba i zawsze rano przychodzi do nas z nimi :) Ja tylko chwile go karmilam piersia i wtedy tez spal przy cycu bo nie chcialo mi sie co chwile wstawac. Z nami spi tylko wtedy gdy jest chory a tak to sam podaza do swojego lozka. Teraz jak bedzie mial nowe to mysle, ze juz w ogole :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wzięłam co,mogłam no-spe nospe forte buskopan nawet w nocy zdecydowałam się pojechać do internisty na punkt bo już nie dawałam rady :-( dali mi hydroksycyne w zastrzyku. Nie powiem bo to pomogło o tyle że mogłam zasnąć na kilka godzin. Teraz też co jakiś czas mnie zaboli ale już nie tak mocno ale brzuch cały już obolaly z tego napisania. Teraz te skurcze są krótsze mogę Wreszcie coś zjeść. Pije cały czas miętę i rumianek na zmianę.
    Mam nadzieje że. Poród nie zacznie się zbyt szybko bo jestem bez sił do zmierzenia się z takim wysiłkiem najpierw muszę odpocząć. Oj dziewczyny ze tez na koniec takie wariacje mnie dopadły.

relge6yd7jws6b5o.png

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki dynamiczna, żebyś najgorsze miała już za sobą... trzymaj się.... ale Ty jutro.masz wizytę prawda ?

dorocia nowe łożko super sprawa my jak przeprowadzaliśmy Córcię do osobnego pokoju to właśnie nowe łóżko zakupiliśmy, bo to fajny bodziec jest :)

te nasze wszystkie dzieciaki super są :) możemy być wszystkie bardzi dumne :)

ciekawe, która się rozpakuje następna :)

qbxwkvq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mam jutro wizytę zobaczymy co mi powie :-) wczoraj wyszło podczas badania że szyjka skrócona ma 2 cm i rozwarcie na palec.
    Ale na ktg żadne skurcze się nie zapisały także mam nadzieje że to jeszcze trochę do porodu. Na razie leżę i zbieram siły :-)

relge6yd7jws6b5o.png

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do dzieci to ja z moich jestem mega dumna tą sytuację bardzo dzielnie zniosły i nawet starszy zajął się młodszym szykując go do szkoły te dwa dni także wiem że mogę na nich liczyć w każdej chwili ale jestem dumna ze ich mam :-)

relge6yd7jws6b5o.png

• mama hani Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dyanamiczna odpoczywaj teraz dużo !!!
    snieg poadał ale do rana sie roztopił dzisiaj nawet ciepło, byłam na zakupach w biedrze ale nic ciekawgo nie było własnie zjedlysmy obiadek maz jeszcze do jutra w pracy ale pozniej jedziemy do koleżanki i dziergsm czapke dla hanusi :)

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to czekamy na wieści dynamiczna jutro :)

ja się wizytuję w czwartek :)

dorocia Ty też masz jakoś wizytę prawda ?

qbxwkvq.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam sprawdzić czy ktoś się nie rozpakował:)
    A my dzisiaj spaliśmy w 4, bo Olek przy cycu zasnął i tak został a Szymonowi coś się przyśniło i przyszedł:) Wesoło:)

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ