X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej,ja dzisiaj będę miała cc :/ niestety na usg wyszło,że mały waży 4400 :/ do 15 mam nie jeść i się zgłosić.

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Na_cik ale moze z ta waga sie myla. Mi przed porodem synka powiedzieli na USG, ze wazy ponad 4 kg a urodzil sie z waga 3690g. Ale tylko ze wzgledu na wage masz miec cc? Czy sa inne wskazania?

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waga to jedno a drugie to to,że ma dysproporcje sporą głowy do brzucha i może się zaklinować. Na razie jestem jeszcze w domu. Mam nie jeść i mogę pić trochę wody. Nic nie zrobię. Tym bardziej,że te skurcze co miałam to totalnie nic z szyjką nie zrobiły. A ja się"jarałam" że coś się dzieje...

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha rozumiem. A przypomnij mi Tymka rodzilas SN czy CC? No to trzymam mocno kciuki zeby wszystko szybko poszlo. Taki plus, ze juz lada chwila bedziesz miala swoje malenstwo przy sobie :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymka SN i On ważył 3510g! Nie wiem jakim cudem ten taki kloc jest...
    Najgorzej,że ja po SN czułam się super...teraz pewnie tak nie będzie.

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja synka urodzilam z waga 3690g. A na ostatnim USG dzidzius tez sporo wazyl i gin powiedzial, ze duze dziecko i do porodu tez moze wazyc z 4 kg. Zobaczymy co pokaze USG teraz jak pojde do szpitala.
    No ja cesarki bardzo nie chce ale widzisz kochana to nie od nas zalezy, czasem tak trzeba i koniec. Dasz rade!! Wierze, ze szybko dojdziesz do siebie. Kciuki caly czas zacisniete i daj znac po wszystkim jak juz bedziesz na silach.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nacik zaciskam kciuki, szkoda ze cc, ale co zrobić... miałam tak samo z tiago nastawiłam się na naturalny a musieli mnie pociąć, nie byłam zadowolona ale co zrobić :/

popijam sobie herbatkę z miodem i cytryna i zaczynam marzyc o drzemce, plecy nadal bola ale juz mniej niz wczoraj

i zachcialo mi sie wedzonej makreli z chlebem i cebulka a do tego kakaoo ummm

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ana jakie zachciewajki! ja własnie się położyłam po coałym przedpołudniu łażenia chyba walne w kimacza! u nas dzisiaj piekna pogoda słonko swieci nawet auto z tej okazji umyłam :) nacik trzymam kciuki najwazniejsze zeby malenstwo było zdrowe i żebys ty tez dobrze sie czuła

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana no no jakie zachcianki :)

Kurcze powiem Wam, ze pelno cesarek ostatnio. I tak zastanawiam sie skad one sie biora. Czy po prostu lekarze nie do konca potrzebnie i za szybko je robia a to przeciez operacja jakby nie bylo. Czy tak wiele kobiet w ostatnim czasie musi miec CC? To takie moje przemyslenia.
    Bardzo chce urodzic SN. Mimo tego, ze wiem ze latwo i przyjemnie nie bedzie. No chyba ze drugi porod pojdzie ekspresowo. W kazdym razie na znieczulenie nie licze a wrecz wiem ze nie bede go miala, bole z krzyza mialam i w ogole. Ale wiem ze dam rade. CC to dla mnie koniecznosc. Zobaczymy jak to bedzie.

Ciekawe jak Na_cik czy juz po wszystkim czy dopiero jest szykowana.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze czekam na IP więc nie wiem o ktorej będzie. ;) Tylko po co ja się tymi herbatka i i wiesiołkami karmiłam?? :P

Anastazjaaa, dorocia2324 lubią tę wiadomość

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak człowiek się naczyta o historiach że lekarze za długo czekali i coś się maleństwu stało to aż się włosy jeżą. Więc może dobrze że masz nacik już ta cc umówioną.

Ja strasznie się boję przeterminowania. Z tiago też się tego bałam. na szczęście urodził się dzień po terminie, a i tak z 5 razy pytałam jaki kolor miały wody

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakbym miała rodzić takie duże to też bym wolała mieć cesarkę. ostatnio meza kuzynka miała cc córka miała 4 kg. ja leże była u mnie kolezanka z dziecmi w odwiedzinach

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana tylko wiesz co do terminu porodu to nie jest to tak dokladnie dobre wyliczenie. Kazda kobieta ma owulacje w innym dniu cyklu i juz to wszystko sie przesuwa. Ja zawsze mialam dlugie cykle i pozne owulacje. Teraz tez owulke mialam w 22 lub 23dc. Wiec podejrzewam, ze pozniej urodze tak jak z synkiem, ktorego urodzilam 19 dni po wyznaczonym terminie. Nie chce zeby zbyt szybko zaczeli wywolywac porod bo organizm moze byc jeszcze nie przygotowany, zaczna sie sztuczne skurcze a rozwarcia nie bedzie i skonczy sie na CC. Owszem musza mnie monitorowac bo trzeba wiedziec czy z dzidziusiem wszystko w porzadku.
    Co do wagi dzieciatka to tez te ich pomiary nie sa dokladne i czesto duzo sie roznia od wagi urodzeniowej dzidziusia. Spokojnie mozna urodzic ponad 4 kg dziecko. Ale to jest moje zdanie i nie neguje innych osob, kazdy ma inne i kazdy lekarz inaczej na to patrzy.

Tutaj Na_cik tez pisala o tej duzej glowce to juz inna sprawa bo rzeczywiscie mogloby sie dzieciatko nie przecisnac, zaklinowac i wtedy bylby problem.

Beata83 lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to napewno kazdy jest inny i ma inne predyspocycje do porodu ja bym wolała naturalny i mam nadziej ze tak bedzie!ale ostatnio tyle sie słyszy ze az stach miec dzieci. ostatnio czytałam artykuł o matce której dziecko miala raka mozgu straszna historia

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bardzo bym chciała naturalnie ale zobaczymy co los przyniesie.

Nacik jak u was?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wysłałam męża po lody i śledzie do sklepu :) a co będe sobie załowac

dorocia2324, Anastazjaaa, Beata83 lubią tę wiadomość

• Beata83 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny :)
    Ciekawe jak tam Na_cik czy już ma swoją kruszynkę przy sobie :).Ja urodziłam w 41 tygodniu cieszę się że nie mialam wywołanego porodu bo widziałam jak takiej dziewczynie aplikowali 3 razy żel biedulka męczyła się strasznie.Kurcze ciekawa jestem jak to w Polsce będzie bo słyszałam że tutaj robi się lewatywe a w UK dostałam tabletkę żeby nie zrobić niespodzianki przy porodzie ;),od bólu dostałam paracetanol, później dopiero gaz którego na początku bałam się zażywać, ale zbiegiem upływających godzin było mi już wszystko jedno.Muszę wam powiedzieć że gdzieś o godzinie 17.30 pamiętam to jak dziś zobaczyłam obok mojego łóżka zmarłego dziadka który patrzył na mnie widząc go mówie do męża dziadek tutaj jest nie zapomne tego do końca życia ,o 17.50 zaczeły się bóle parte o 18.10 moje kochane szczęście bylo juz z nami ważyła 2940 mierzyła 49cm.Zbiegiem czasu warto bylo sie męczyć 26h nie biorąc znieczulenia(epiduralu) .Moja znajoma urodziła silami natury dziecko ważące 4,8kg biedna cala była po rozrywana dziecko wyciągane kleszczami , nie chciala znieczulenia a później tak go dostała bo musieli ją szyć.Więc jeżeli dziecko ma już te ponad 4kg to jak najbardziej jestem za cesarskim cięciem.

Anastazjaaa narobiłaś i smaki na makrele mniam :)
    Dorcia teraz Twoja kolej :) ,jak się dziś czujesz.Masz jakieś skurcze?
    Mamo Hani ja wolę nie czytać takich artykułów bo za bardzo to przeżywam i sie stesuję.
    Kurczę to jedna dziewczyna nam się wykruszyła. Dorcia mam nadzieję że będziecie odwiedzać regularnie nas na forum z Waszymi Kruszynkami :).pozdrawiam Was serdecznie i życzę miłego wieczoru :)

Beata83
    200902064565.png

201509251765.png[/ur
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie czytam takich artykulow. Zlo jest na calym swiecie i wszedzie pelno roznych nieszczesc i chorob, nic sie na to nie poradzi.
    Ja staram sie pozytywnie myslec i wierze, ze bedzie ze mna, moim partnerem i dziecmi wszystko dobrze. A jezeli cos bedzie nie tak to trzeba to przetrwac i przezwyciezyc. Razem damy rade. Nie mozna sie obwiniac i zadawac pytania dlaczego ja. Przeszlam juz rozne sytuacje w zyciu i one daly mi bardzo duzo sil do walki. Czasem jest ciezko ale pozniej wstaje nowy dzien :)

No ja caly czas czekam na wiesci od Na_cik. Tak chciala urodzic i pewnie juz ma swojego synka przy sobie. Przynajmniej mam taka nadzieje.

Beata robi sie lewatywe ale nie musisz sie na to zgadzac. Czesto dziewczyny kupuja i aplikuja sobie same czopki glicerynowe. Dzieki temu sama sie oczyszczasz. To mialas przezycie z dziadkiem podczas porodu.

Ja tez nie mialam zadnego znieczulenia. Teraz polozna mowila, ze w szpitalu jest wlasnie gaz, zobaczymy moze skorzystam z niego. Mi znieczulal lekarz to miejsce gdzie zszywal naciecie.

Dzis sie czuje wspaniale. Ogarnelam caly dol, umylam podloge, bylam na spacerze z synkiem, zrobilam sobie stopki i pazurki u rak :) Mam pomalowane na czerwono ;) Przed porodem sobie zmyje lakier jak cos ;) Plecki troche bola i delikatnie muli okresowo. Najgorsze bo strasznie mnie ciagnie, boli i kluje w kroczu z prawej strony. Czasem az wytrzymac nie moge. Niedlugo uciekam sie myc i do lozeczka :)

A co do zagladania to postaram sie jak najczesciej wpadac do was. Ale zobaczymy jak to bedzie z dwojeczka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 21:30

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    U mnie nic sie nie dzieje. Dzis pochodze troche wiecej po dworze bo juz jest piekne sloneczko a ma byc dzis cieplutko to moze wtedy cos?

Kurcze caly czas czekam na wiadomosc od Na_cik. Szkoda, ze nikt nie ma do niej numeru tel. Teraz to pewnie dochodzi do siebie.

Pozdrawiam walentynkowo :) I dla Was kobietki w tym dniu duzo milosci i szczescia!!

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej tez czekam na wiadomosci o tobie dorociu i o Nacik.
    Wiedzę ze twój maluch nie chce urodzić się w walentynki ;)

Nacik jak tylko znajdziesz chwilkę daj znać co u was

My nie obchodzimy walentynek juz od wielu lat. Bez prezentów i takich tam. Tylko kocham cie i wystarczy, nie lubię chodzić na kolacje gdzie tłum ludzi walczy o krzesło i każda minute....

dorocia2324 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ