X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana ( wtedy mam najwięcej czasu)

Dorocia powoli powoli dojdziesz do siebie ważne że z Natanem wszystko dobrze.

Ana nie ma się co bać bo na pewno wszystko jest dobrze objawy ciąży wcale nie muszą trwać cały czas z jednakową siłą .

Kas i Aga nieźle rosną te wasze skarby mój aż tak nie goni . Też tylko na moim mleczku waży ok 5500. za dwa tygodnie mamy szczepienie.

Mam pierwszy wyrzut sumienia bo zapomniałam o badaniu bioderek i dopiero teraz się upomniałam o skierowanie. Mam nadzieje że to nie za późno i że wszystko będzie ok , w szpitalu były ok ale kto wie .

Aga powiedz mi czy wasz szkrab nadal tak lubi się nosić , mój ma nawrót tej przypadłości i wczoraj nie było szans żeby go śpiącego odłożyć gdziekolwiek bo zaraz się budził. Spał jedynie w wózku jak byliśmy na spacerze (reszta drzemek na rekach) a nie staram się z nim walczyć bo potem wcale nie śpi i popołudniu jest bardzo marudny zatem chyba lepiej przetrzymać mam nadzieje ze mu to przejdzie.

Dziewczyny kiedy wprowadzacie coś nowego do diety malucha. Ja chciałam tak jak schemat żywienia zaleca w 7 miesiącu ,ale widzę na grudniówkach ze dziewczyny wcześniej mają zamiar. Hmm sama nie wiem ale chyba lepiej karmić tylko piersią do tego 6 m-ca.

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• mama hani Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ana nie przejmuj się i nie martw :) objawy raz sa raz ich nie ma! a jeśli masz jakies watpliwości i obawy ze nie dają ci "zyć" to lepiej idz sprawdzic a bedziesz spokojniejsza!
    Dorocia daj z nac w wolnej chwili jak u Was?
    ja teraz sobie siedze musze troche ogarnac mała kopie jak szalona :) ze az żebra mnie bolą.

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za słowa wsparcia, chyba miałam wczoraj kiepski dzień, dziś już znacznie lepiej się czuje tylko.... Gdzie ta wiosna???? Dziś rano musiałam skrobac auto :/

ewwiel lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia! Gratulujemy kochana narodzin Natana! Współczuję,że też skończyłaś z cc :/ :(
    Mi ciezko dojść po operacji do siebie! To się tak wydaje,że urodzą Ci dziecko i jest super :/ ja byłam w rewelacyjnym stanie po sn a po cc jak inwalidka :/
    Mój mąż dzisiaj dłutował dwa zęby i będzie wesoło bo napisał,że już puchnie...ehhh...

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie kiespko okazało się że mam jakieś bakterie które mogą doprowadzić do wczesniejszego porodu masakra jakaś naszczescie dostałam antybiotyk i mam nadziej ze cos sie polepszy

• na_cik Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Hani trzymam kciuki za poprawę!

mama hani lubi tę wiadomość

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze byłam w aptece i chyba zle mi dali recepte bo dali mi po 1 op. antybiotyków bo mam 2 rodzaje a jeden mam brac 12 dni a w op.jest tylko 6 tab. bede musiał jutro specjalnie jechac zeby sprawdzic

• mama hani Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a miałam jeszcze napisac ze schudłam 1kg. czy to normalne? moze ostatnio tak sie nie objadałam i jjadłam mniej z braku apetytu

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko fajnie. Natus slodziak, maly glodomorek i musze go troszke przetrzymywac z jedzonkiem bo pozniej boli go brzuszek, jest twardy i bardzo placze. Ale z Kubusiem tez tak mielismy. Pokarmu mam duzo, jestesmy tylko na cycusiu. W czwartek musimy jechac do chirurga na kontrole bo pepuszek jest czerwony i nie za dobrze wyglada, ponoc pepowina byla gruba. No i mamy skierowanie na badanie sluchu bo w lewym uszku nie chcialo dobrze wyjsc. Szwy jeszcze ciagna i brzuch w dotyku bolesny i niestety nadal duzy. Ale jest coraz lepiej. Moj P jest cudowny, bardzo duzo mi pomaga i wspiera, w nocy dzielnie przebiera i nosi malego zebym ja tak nie musiala wstawac. Kubus zapatrzony w brata :-)

Mama hani uwazaj na siebie, odpoczywaj i mam nadzieje, ze szybko antybiotyk pomoze.

Na_cik dziekuje. Ja nawet nie chce porownywac tego jak sie czuje po CC a jak czulam po SN. Ale trzeba przetrwac, dzieciaszki wszystko wynagradzaja.

Ana bedzie dobrze, nie martw sie kochana. A ten niepokoj to pewnie przez hormony.

Co do terminu porodu to juz sama nie wiem jak to powinno byc. Niby mialam pozniej owulke ale sama nie wiem. Szkoda ze te wody odeszly a nie bylo akcji. Kurcze moze za duzo robilam w ciazy i sie przerwal ten pecherz plodowy. No nic teraz czasu nie cofne.

Postaram sie niedlugo wstawic zdjecie malucha. Pozdrawiam :-)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz teraz dorocia nie ma co nad tym myslec najwazniejsze ze mały zdrowy

• na_cik Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia! Masz rację! Tymek po porodzie sn z oksytocyną był w dużo gorszym stanie. Mikołaj po cc miał tylko lekką żółtaczkę z którą mogliśmy wyjść do domu. A jest silny strasznie. Dziecko które ma ledwo 2tyg dźwiga samo głowę a na brzuchu potrafi oprzeć się na zgiętych w łokciach rączkach. Tymek był silny ale ten to jest agent dopiero ;)

mama hani lubi tę wiadomość

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama hani dobrze ze ci wykryli ta bakterie, oby antybiotyk pomógł

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dynamiczna u nas oczywiście nadal noszenie jest najfajniejsze. Co prawda nie płacze już jak kiedyś podczas noszenia nawet, ale jak się go odłoży jest płacz. Czasem też śpi, ale u mnie/męża z głową na ramieniu. Nie walczę z tym.
    Czasem wybawieniem jest bujak fishera, kupiłam od koleżanki, bajka.
    http://hustawka.net.pl/galeria/?fisher-price-hustawka-kolyska-lezaczek-baby-smyk

Pokarm po 6 mies. Na grudniówki nawet nie wchodzę, bo przy córce też taka presja wprowadzanie pokarmów, wyścig wręcz kto da coś szybciej i opowieści jak to dzieci patrzą jak dorośli jedzą, bo są głodne, mnie przerosła i uległam.

A waga i u Was b. ładna :)

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak jak ja na październikówki już mało zaglądam, jakoś przytłacza mnie to, jedna nie zrobiła w toalecie tego gorszego przez jeden dzień i lament a inna mocno brzuch boli to każą jej nie przesadzać.... Masakra, tylko dlatego ze mniej się udziela to wsparcia nie ma.
    To nie dla mnie.

A u mnie już brzuch widać, kurcze trochę szybko.... Dziś pół godziny wybieralam ciuchy żeby nie rzucał się w oczy.
    W pracy mam zamiar powiedzieć dopiero po wizycie 10 marca wiec mam nadzieje ze przez te półtora tygodnia nie zauważa.

Cyce tez wielkie jak mleczarnie, ale to mi się podoba marze o dużych cycach :)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja zjadlam obiadek i leże. Dziś znowu mialam straszne sny w nocy antybiotnyki biorę brzuch jakby mniej twardnieje albo mi sie tylko wydaje staram sie lezec jak najwiecej i nie denerwowac popwoli kompletuje wyprawkę dobrze to bedzie ciepło to nie bedzie trzeba ubierac na cebulke jak to było z córką

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj wiem coś o tym, tiago ze stycznia, strasznie nie lubial się ubierać

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja hanka też ze stycznia :) własnie dzieciak się myje przyciela sobie palca w drzwiach dzisiaj ale nawet zbytnio nie wyła. ja tez zaraz ide sie myc i trezba połknac kolejna porcje tabletek

• mama hani Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie w poniedziałek :) u nas piękna pogoda słonko świeci zrobiłam pranie i powiesiłam na podwórku!leże sobie teraz i odpoczywam mąż siedzi na strychu i cos tam dłubie! mógłby już w końcu to skończyc bo trzeba się troche przygotowac jeszcze mam zrobic malowanie w domu

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. U nas Kubus chory, ma wysoka goraczke, kaszel, powiekszone migdaly i gardlo go boli. Dzis pojedzie z moim P do lekarza. Mam nadzieje, ze Natan sie nie zarazi. Dzis mielismy ciezka noc. P byl caly czas przy Kubusiu bo plakal i sie budzil przez goraczke a ja z Natankiem walczylam bo wczoraj skusilam sie na taka domowa pizze. Co prawda tylko kawalek ale to musialo zaszkodzic bo maluszek plakal, bolal go brzuszek i nie mogl kupki zrobic. Teraz sobie spi. Ja sie czuje coraz lepiej. Pokarmu duzo :-) Pozdrawiamy :-)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Beata83 Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    Dorcia jeszcze raz gratulacje:),moja Emilka też jest w domu ma gorączkę i kaszel zamówiłam wizyte domową bo źle się czuję, przy okazji mnie też zbadal lekarz i kazał mi iść do kardiologa i powiadomić ginekologa, bo znowu mam problem z pulsem 120 uderzeń na minutę przez to sie tak męczę. Anastazjaaa a ja planuje już iść od przyszłego tygodnia na jakieś zwolnienie, a od dziś mam urlop.Objawy już powoli zanikają mdłości mam coraz rzadziej i jestem z tego powodu szczęśliwa.Idę się położyć bo też nie spałam przez gorączkę córki.

Beata83
    200902064565.png

201509251765.png[/ur
‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ