Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczynki:)
Ana a nie był to czasem termin spodziewanej kolejnej miesiączki ja tak plamiłam do trzeciego miesiąca w dniach kiedy miałam miec miesiączkę lekarz powiedział ze to normalne.
Dorocia dobrze że Natanek zdrowy.
Nas odpukać też choroby się puki co nie imają
Pożyczyłam wczoraj chustę do noszenia i powiem Wam że jestem zachwycona młody nie płacze mam go przy sobie a ja mam dwie ręce wolne to jest coś pięknego Wiążę się ławo od razu załapałam. Pożyczoną mam tą oryginalną z nati baby ale kupiłam już swoją tyle że używaną z bebelulu bo nowe mają zaporowe ceny jak dla mnie. A koniecznie chciałam tą skośnie krzyżowo tkaną bo boję się że ta o splocie prostym mogłaby się tak dobrze nie układać i trudniej byłoby mi ją zawiązać. Czekamy na cieplejsze dni aby nie tylko po domu można było tak chodzić.
Kas ty chyba mówiłaś że masz chustę i jak nosisz ( znaczy w jakim wiązaniu) Nam najbardziej przypadło do gusty wiązanie na 2X . Kieszonkę trochę za długo się wiąże i młody się niecierpliwi . Śpi sobie teraz na mojej piersi a ja mam wolne ręce to cudowne.
No po podniecałam się trochę
Mój synuś wczoraj skończył trzy miesiące. Pięknie trzyma już głowę , nawet chce się dźwigać do góry. łapie różne rzeczy . Wszystko pakuje do buzi.
Za tydzień mamy kolejne szczepienie
-
Anastazjaa, pytałaś wcześniej, czy lutkę odstawia się od razu, czy stopniowo. Po pierwsze stopniowo, a po drugie, jeśli masz brązowe brudzenia, to może warto sprawdzić poziom progesternu. Żeby wyszedł wiarygodny, to robimy 12h przerwy od poprzedniej dawki luteiny i robimy badanie.
Poziomy progesteronu dla kolejnego tygodnia ciąży znajdziesz tutaj:
http://naprotechnologia.wroclaw.pl/poziom-progesteronu-w-ciazy-normy/#more-774
Jeśli masz niski, to koniecznie kontaktuj się z lekarzem. Hmmm... chociaż najlepiej naprotechnologiem, bo oni nie bagatelizują problemu niskiego progesteronu. Ech!
Ja cały czas jestem pod kontrolą. Robię badania co ok 1-2 tygodnie. I odpowiednio mam dostosowany poziom luteiny.
Anastazjaa, to moja 3 ciąża i pierwsza w której nie ma plamień. Wreszcie ktoś potraktował mnie poważnie i moje dzieci.
Powodzenia! Nie zamartwiaj się, bo faktycznie to tylko Maleństwo obciąża. Ja też nie czytam październikowych wątków, żeby się nie denerwowaćaga.just, BATTINKA lubią tę wiadomość
"Zamienię pustynię na pojezierze,
a wyschniętą ziemię na wodotryski." Iz 41,18
-
Luteine biorę na własną rękę bo w NL w pierwszym trymestrze nie ratuje się ciąży. Miałam robione jakieś badania z krwi ale wyników nie mam, omowia mi je we wtorek na wizycie. I nawet nie wiem czy robili poziom progesteronu. Ogólnie ciezej tu o jakiekolwiek badania niż w Polsce.
Ale dzięki za podpowiedź zapytam się o ten progesteron na wizycie. -
starszne te wirusy panują! ja wczoraj taki miałam nawrót choroby ze myslałam ze sie przekrece na szczescie maz przywiózł mi kroplówki z pracy podłaczył 2 i od razu było lepiej widocznie troche byłam odwodniona a jak dzwonilam do swojego gina to pwiedział ze jak do dzis nie przejdzie to szpital na całe szczescie przeszło
-
Witajcie.
Kochane przesylam Wam spoznione zyczenia z okazji Dnia Kobiet
Dzis moj P poszedl do pracy i pierwszy dzien jestesmy sami w trojke. Na razie maly bardziej marudny ale udalo mi sie ogarnac troche siebie i dom na dole. Zostalo mi troche ogarnac na gorze i obiadek.
Natan ma problemy z brzuszkiem, nie wiem czy to kolka czy problemy z gazami i kupka. Ja nie jem nic takiego zeby mu zaszkodzilo. Chyba musze kupic mu jakies kropelki bo dzis w nocy i z rana dal czadu.
Wczoraj bylismy na spacerku. Tak ladnie bylo, dzis moze tez wyjdziemy bo znow piekna pogoda.
Dzis sie wazylam, zostalo 3kg do wagi sprzed ciazy. To mnie bardzo cieszy.
Dziewczyny kiedy wielkosc piersi mi sie ustabilizuje? Bo na razie maly je nieregularnie i raz mam wielkie a raz duzo mniejsze. Bo musze sobie stanik kupic i nie wiem jaki rozmiar wybrac. -
Witam się po oracy, jak zwykle zmęczona.
Mama hani faktycznie ostatnio cicho na wątku, świeże mamy nie mają czasu a nowych ciężarówek coś nie przybywa...
Dorocia ja mojemu młodemu na kolki podawalam sab simplex, tylko to mu pomagało.
A wiecie jak chińczycy nazywają dziecięce kolki? Wg nich to nazywa się "100 dni płaczu" -
Hej dziewczyny, mało się udzielam ale codziennie podczytuję. Faktycznie coś tu ucichło. To ja od siebie dorzucę, że walczę obecnie ze swoją córką o przespane noce. Budzi się 5-8 razy w nocy i tylko cycek pomaga a ja mam już dość. Miałam prawdziwy kryzys, kiedy byliśmy chorzy całą rodziną. Zwątpiłam jak sobie poradzę, jak kiedyś będziemy chorować czworo na raz...
A no i Ania ostatnie noce je tylko RAZ Jesteśmy na dobrej drodze.Mama Ani (2014) i Ewy (2015) -
no widzisz wszechmiła małymi kroczkami do sukcesu
moja mała już spi bede mogła w spokoju tv obejrzec bo maż w pracy! mnie cos jakis katar wzioł pewnie sie zwrziłam od córki niech juz przyjdzie wiosna bo normalnie to juz na lekach nie wyrabiam!
ana na którą masz jutro do lekazra? -
Wszechmiła damy rade, mnie też nieraz dopada panika bo już wszystko zapomniałam jak to jest żyć z joworodkiem ale damy rade.
I udzielaj się częściej skoro pamiętasz o nas i zaglądasz, bo im nas więcej tym weselej
Beaty tez juz dawno nie było.
A ja lecę zaraz do pracy, a po 15 wizyta i usg, strasznie się boję..... Więc trzymajcie kciuki
Mamahani ja już też nie mogę się doczekać tej wiosny, nie lubię ciągle siedzieć w domu już spoglądam na ogród z tęsknota w oczachWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 07:47
-
Ana trzymam mocno kciuki i czekam na wiesci.
U nas wczoraj od wieczora do pojscia spac byl wrzask. Natan nie chcial sie uspokoic ani u mnie na rekach ani u taty. Dopiero jak polozylam sie z nim do lozka, dostal cyca to byl spokoj. Dopiero po 4 godz sie obudzil na kolejne jedzonko. Teraz spi. Ja musze siebie i w domku troche ogarnac, pozniej spacerek bo jest tak slicznie na dworze. -
pogode mamy ostatnio wiosenna u nas dzis byl +16 i super słoneczko! my dzisiaj bylysmy u lekarza! hanka dzis w nocy tak strasznie kaszlala jkaby miała płuca wypluc! ale doktor ja zbadal pluca i oskrzela czyste! kazal dawac syrop. oczywiscie ja już tez jestem zasmarkana po południu myslałam ze mi mózg rozwali tak mnie głowa bolała pije cherbate z malinami ale jak nie przejdzie to bede musiała isc do lekarza bo juz mam dosc tych infekcji a w piatek mam wizyte u gina
-
Maly dzis duzo plakal i musialam go nosic i bujac na rekach. Ciagnie mnie blizna z prawej strony i troche brzuch nad nia. Pewnie od lazenia z Natanem na rekach. Wykapany, nakarmiony teraz spi w wozku. Nie wiem na jak dlugo. Ja padam juz na twarz a musze sie jeszcze umyc. Jutro wizyta poloznej i moze doktorowej. Dzis dzwonilam do poloznej bo maly caly czas plakal i kazala narazie odstawic nabial i owoce. Jutro bedziemy jeszcze na ten temat rozmawiac i jutro kupie jakies kropelki.
Ana mam nadzieje, ze po wizycie wszystko w porzadku. Jutro zajrze.
Dobranoc.