Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
wiesz co jakoś nie jestem ciekawa tak bardzo bardzo dla nas ważne, żeby było zdrowe Dzidzi, a reszty się i tak dowiemy położne bardzo się dziwią, że nie wiemy, ale bardzo nam gratulujà tego dla mnie to niesamowite przeżycie dowiedzieć się po porodzie takie naprawdę piękne ostatnio m był tak zaabsorbowany porodem i tym, że urodziłam, że mówię mu "mamy Synka", a on "tak nawet nie zwróciłem uwagi" ale przy drugim porodzie to m tak na maksa uczestniczył w porodzie, więc pewnie był w szoku przy pierwszym też oczywiście był, ale nie uczestniczył tak bezpośrednio w porodzie jak ostatnio
-
anka gratuluje synka:) w poniedziałek mam badania prenatalne więc liczę, że dzidzia ujawni kim jest:))
Kasandra podziwiam Cię, mnie ciekawość już zżera ale z drugiej strony dodatkowe piękne przeżycie przy porodzie..
Felice a jak u Ciebie?
Niesamowicie się cieszę, że skończył się upał, mam nadzieję wrócić do żywych:)anka_a lubi tę wiadomość
-
hej
W poniedziałek wizyta. Wiecie jakiego mam stresa? nie wiem czemu.
Ruchy - jak w kolejnej ciąży zaczęłyście czuć ruchy?
Z córą to najpierw takie motylki były. W kolejnej też tak się ciąży zaczyna czuć?
Płeć - mnie też ciekawość zżera. Ale mój gin mówi późno, coś 18-22 tydz. -
Kochana nie masz się czym stresować wszystko będzie dobrze teraz ( po 12 tyg) wizyty to tylko przyjemność powinnaś się cieszyć zobaczysz maleństwo Nie wolno Ci się stresować.
Co do ruchów to w każdej ciąży odczuwalne są szybciej ... Ja to potwierdzam w tej już czuję pojedyncze muśnięcia a szczególnie jak się na brzuchu położę to dzidziuś zaraz się buntuje A jak ostatnio byłam na usg to zrobił mi jeszcze dopochwowe i normalnie tak poczułam ze mojemu maleństwu się to nie spodobało bo zaczął mnie tak mocno kopać w bok że bardzo wyraźnie to czułam ale to pewnie dlatego że mocno się do ściany macicy przysuną aby trochę uciec -
aga to jest TO ja też już czuję teraz już codziennie czuję pojedyncze
Felice urodziła już parę dni temu dziewczynkę 10 punktów na 10 pisała bodaj na liście obecnych ciężarówek tylko Maleńka poszła na obserwację, bo wiadomo wcześniaczek ale chyba wszystko już dobrze
mam nadzieję, że odezwie się wkrótce z dobrymi wieściami
aga nie stresuj się dynamiczna ma rację teraz już minął okres największego zagrożenia, więc pozostaje tylko podglądać -
KAs ale czujesz takie motyle czy takie puknięcia już? Bo u mnie to mam wrażenie takich puknięć i albo to TO, albo mnie jelita w konia robią hahah
A stresuje się, bo co rusz jakieś historie słyszę, że coś się stało, że coś poszło nie tak. Oby już te ruchy przyszły i będzie pewniej -
No to pięknie mam nadzieję ze Felice się niebawem odezwie ojej jak ja bym już też chciała ... a tak w zasadzie to z jednej strony fajnie być w ciąży a z drugiej oby ten czas miną do grudnia szybciutko Aga to na pewno tp0 ja też nie czułam tym razem motyli tylko puknięcia z tym że takie delikatne
-
nie no jasne, że to takie delikatne, ale puknięcia. Liczyłam jak poprzednio na motyle, dlatego nie jestem pewna czy to TO i tak dopytuję jakbym pierwszy raz w ciązy była haha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 15:45
Kasandra lubi tę wiadomość
-
aga.just wrote:no zobaczymy, czas pokaże czy to właśnie TO. Póki co nie dam sobie ręki uciąć i się nie nakręcam. Boję się poniedziałku.
nie martw się aga wszystko będzie super choć sama troszkę się zawsze stresuje np przez ostatni tydzień a nawet 2 wogóle nie przytyłam i już sobie wkrecam.... od 4 tygodni przytyłam zaledwie kg a przez pierwsze 5 tygodni przytyłam 3kg, więc już się martwię idę coś zjeść -
aga spokojnie będziemy się razem w poniedziałek stresowały:) Ja też miałam już parę razy wrażenie baaaardzo delikatnego puknięcia, ale u mnie to chyba jeszcze na pewno za wcześnie.
Dobrze, że u Felice wszystko ok.
dynamiczna w poprzedniej ciąży miałam ochotę zostać w tym stanie na zawsze a teraz nie mogę doczekać się grudnia i koniec z ciążami mam takie poczucie, że teraz będziemy z komplecie:) chyba, że po trzydziestce coś mi się odmieni to się postaramy:) -
hey hey kobitki
wielkie gratulacje dla felice
aga to juz moze byc to ja czulam pojedyncze motylki. pod koniec 13 poczatek 14 tc pare motylkow na dzien albo wogole natomiast teraz czuje codziennie juz nie motylki tylko male kopniecia. dzis Marysia przytulala sie do brzuszka i mowila ze poczula jak ja dzidzius kopnal ale to raczej jeszcze niemozliwe takie czucie kogos oprocz mnie.
dzis okropnie sie czuje rano wmiotowalam a caly dzien jest mi niedobrze i slabo. przeciez 2 tmestr mial byc juz spokojnyMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
karola88 współczuje złego samopoczucia.. u mnie II trymestr zaczyna się w przyszły czwartek a nadal mam okropne mdłości, osłabienie, nic mi nie smakuje itd itd itd.. Wczoraj się popłakałam rano bo byłam głodna a nie mogłam nic zjeść.. Za to dzisiaj nadrabiam, jakiś jedzeniowy dzień mam:) I śpiący bo w sumie w ciągu dnia spałam 3 godziny..