X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz co jakoś nie jestem ciekawa tak bardzo bardzo :) dla nas ważne, żeby było zdrowe Dzidzi, a reszty się i tak dowiemy :) położne bardzo się dziwią, że nie wiemy, ale bardzo nam gratulujà tego :) dla mnie to niesamowite przeżycie dowiedzieć się po porodzie :) takie naprawdę piękne :) ostatnio m był tak zaabsorbowany porodem i tym, że urodziłam, że mówię mu "mamy Synka", a on "tak nawet nie zwróciłem uwagi" ;) ale przy drugim porodzie to m tak na maksa uczestniczył w porodzie, więc pewnie był w szoku ;) przy pierwszym też oczywiście był, ale nie uczestniczył tak bezpośrednio w porodzie jak ostatnio :)

qbxwkvq.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka gratuluje synka:) w poniedziałek mam badania prenatalne więc liczę, że dzidzia ujawni kim jest:))
    Kasandra podziwiam Cię, mnie ciekawość już zżera ale z drugiej strony dodatkowe piękne przeżycie przy porodzie..
    Felice a jak u Ciebie?
    Niesamowicie się cieszę, że skończył się upał, mam nadzieję wrócić do żywych:)

anka_a lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

W poniedziałek wizyta. Wiecie jakiego mam stresa? :( nie wiem czemu.

Ruchy - jak w kolejnej ciąży zaczęłyście czuć ruchy?
    Z córą to najpierw takie motylki były. W kolejnej też tak się ciąży zaczyna czuć?

Płeć - mnie też ciekawość zżera. Ale mój gin mówi późno, coś 18-22 tydz.

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nie masz się czym stresować wszystko będzie dobrze teraz ( po 12 tyg) wizyty to tylko przyjemność powinnaś się cieszyć zobaczysz maleństwo :) Nie wolno Ci się stresować.

Co do ruchów to w każdej ciąży odczuwalne są szybciej ... Ja to potwierdzam w tej już czuję pojedyncze muśnięcia a szczególnie jak się na brzuchu położę to dzidziuś zaraz się buntuje :) A jak ostatnio byłam na usg to zrobił mi jeszcze dopochwowe i normalnie tak poczułam ze mojemu maleństwu się to nie spodobało bo zaczął mnie tak mocno kopać w bok że bardzo wyraźnie to czułam ale to pewnie dlatego że mocno się do ściany macicy przysuną aby trochę uciec :)

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga o której masz wizytę w poniedziałek?

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin przyjmuje od 15 do 19, więc w tych godzinach.

Pytam o ruchy, bo czasem mam wrażenie kopnięć. Nie takie motyle, muśnięcia czy coś tylko normalnie wigibasy jakieś, kopnięcia i chyba zwidy mam, bo to niemożliwe chyba ??

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    możliwe możliwe kochana :)

relge6yd7jws6b5o.png

• aga.just Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej chciałabym żeby to było TO, ale chyba sobie wkręcam.

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga to jest TO ja też już czuję :) teraz już codziennie czuję pojedyncze :)

Felice urodziła już parę dni temu dziewczynkę :) 10 punktów na 10 pisała bodaj na liście obecnych ciężarówek :) tylko Maleńka poszła na obserwację, bo wiadomo wcześniaczek :) ale chyba wszystko już dobrze :)

mam nadzieję, że odezwie się wkrótce z dobrymi wieściami :)

aga nie stresuj się :) dynamiczna ma rację :) teraz już minął okres największego zagrożenia, więc pozostaje tylko podglądać :)

qbxwkvq.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAs ale czujesz takie motyle czy takie puknięcia już? Bo u mnie to mam wrażenie takich puknięć i albo to TO, albo mnie jelita w konia robią hahah :D

A stresuje się, bo co rusz jakieś historie słyszę, że coś się stało, że coś poszło nie tak. Oby już te ruchy przyszły i będzie pewniej :)

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pięknie mam nadzieję ze Felice się niebawem odezwie ojej jak ja bym już też chciała ... a tak w zasadzie to z jednej strony fajnie być w ciąży a z drugiej oby ten czas miną do grudnia szybciutko :) Aga to na pewno tp0 ja też nie czułam tym razem motyli tylko puknięcia z tym że takie delikatne :)

relge6yd7jws6b5o.png

• aga.just Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no jasne, że to takie delikatne, ale puknięcia. Liczyłam jak poprzednio na motyle, dlatego nie jestem pewna czy to TO i tak dopytuję jakbym pierwszy raz w ciązy była haha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 15:45

Kasandra lubi tę wiadomość

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też przyznaję się do lekkich puknięć :) take stuk puk :) codziennie jakieś :) i raz jak leżałam na plecach to brzuch miałam wybrzuszony z jednej storny ewidentnie więcej, więc myślę, że tam gdzieś był Dzidziuś :)

qbxwkvq.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no zobaczymy, czas pokaże czy to właśnie TO. Póki co nie dam sobie ręki uciąć i się nie nakręcam. Boję się poniedziałku.

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    no zobaczymy, czas pokaże czy to właśnie TO. Póki co nie dam sobie ręki uciąć i się nie nakręcam. Boję się poniedziałku.

nie martw się aga wszystko będzie super :) choć sama troszkę się zawsze stresuje :) np przez ostatni tydzień a nawet 2 wogóle nie przytyłam i już sobie wkrecam.... od 4 tygodni przytyłam zaledwie kg a przez pierwsze 5 tygodni przytyłam 3kg, więc już się martwię :( idę coś zjeść ;)

qbxwkvq.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorzej jak czuje się ruchy, a przez jeden dzień dziecko się nie rusza to wtedy się schizę łapie :D

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga spokojnie będziemy się razem w poniedziałek stresowały:) Ja też miałam już parę razy wrażenie baaaardzo delikatnego puknięcia, ale u mnie to chyba jeszcze na pewno za wcześnie.
    Dobrze, że u Felice wszystko ok.
    dynamiczna w poprzedniej ciąży miałam ochotę zostać w tym stanie na zawsze a teraz nie mogę doczekać się grudnia i koniec z ciążami mam takie poczucie, że teraz będziemy z komplecie:) chyba, że po trzydziestce coś mi się odmieni to się postaramy:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey hey kobitki
    wielkie gratulacje dla felice

aga to juz moze byc to ja czulam pojedyncze motylki. pod koniec 13 poczatek 14 tc pare motylkow na dzien albo wogole natomiast teraz czuje codziennie juz nie motylki tylko male kopniecia. dzis Marysia przytulala sie do brzuszka i mowila ze poczula jak ja dzidzius kopnal ale to raczej jeszcze niemozliwe takie czucie kogos oprocz mnie.

dzis okropnie sie czuje rano wmiotowalam a caly dzien jest mi niedobrze i slabo. przeciez 2 tmestr mial byc juz spokojny

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czy siak stracha mam, ale dzięki za słowa otuchy :*

Wysłany: 13 czerwca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 współczuje złego samopoczucia.. u mnie II trymestr zaczyna się w przyszły czwartek a nadal mam okropne mdłości, osłabienie, nic mi nie smakuje itd itd itd.. Wczoraj się popłakałam rano bo byłam głodna a nie mogłam nic zjeść.. Za to dzisiaj nadrabiam, jakiś jedzeniowy dzień mam:) I śpiący bo w sumie w ciągu dnia spałam 3 godziny..

evr44nt.png

z9vvjl9.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ