X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mam nadzieje, ze corci szybko i lagodnie przejdzie. Wczoraj za bardzo mdlosci nie mialam ale energii bardzo malo. Ogolnie to pobolewa mnie troche podbrzusze, jestem ciagle spiaca. Na razie takie same objawy jak w pierwszej ciazy. Jeszcze tydz do pierwszego USG, nie moge sie doczekac.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ta biala masc tzn plyn to wlasnie pudoderm czy pudodrem jakos tak to jest takie delikatnie mietowe w bialej butelce. ja nalalam troszke w nakretke i moczylam w nim patyczek do uszu i smarowalam kazda krosteczke. Maniulka miala tego miliony i tez bez goraczki. u nas kazda choroba przelatuje bez wiekszych przygod, poczawszy od wychodzenia zabkow. obylo sie bez biegunek, bez marudzenia i bez goraczek. sama nie wiem kiefy jakie zabki wychodzily raz tylko zauwazylam ze ida. trzy jednoczesnie

Kasandra lubi tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki kochane za rady :) my mamy jakiś krem i problem w tym, że mała strasznie panikuje jak ja chce smarowac... wysusza ładnie, bo jeden czy dwa większe już widzę zasychają, a reszta dzięki smarowaniu i łykaniu leków nie rośnie duża...

ale najgorsze jest, że ma krostki na wargach sromowych całą rodzinę i bez przerwy chodzi i mówi, że boli i szczypie, a ja już próbowałam chyba wszystkiego.... czuję się taka bezradna.... nawet spać przez to nie może...

ehhh....

qbxwkvq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to biedulka jest corcia Twoja. Wspolczuje jej bardzo i oby szybko przeszlo. A Ty kochana ile mozesz tyle robisz i nie przejmuj sie, musi to przejsc mala :-) Bedzie dobrze :-)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas cieszę się, że wizyta ok <3
    I współczuje choroby małej. Bezradność, o której piszesz jest najgorsza dla nas matek :(

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo Wam dziękuję za rady i za możliwość wygadania się.... idę spać....

mała śpi z m, bo ja muszę się wyspać, a ona nadal nie śpi.... jutro chyba w ciągu dnia będzie spała, bo jak inaczej.... ciężka noc, ale mam nadzieję, że szybko to przejdzie, a potem pewnie Synuś nas czeka za 10 dni, bo nie widzę innej możliwości, więc na zewnątrz wszyscy wyjdziemy pewnie dopiero za miesiąc :(

qbxwkvq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten długi weekend :)

kas tak mi przykro ze chorujecie moi chłopcy mieli ospę 4 lata temu oboje na raz więc wiem co to znaczy . Bartuś miał wtedy 1,5 roku i uciekał przed smarowaniem. Ale dziś przynajmniej już mam z głowy ich dwóch i teraz trzeba będzie tylko tego trzeciego kropka zarachować :)

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :)

u nas noc koszmarna.... piję właśnie delikatną kawę, bo nie dam rady inaczej.... dzisiaj już lepiej mała tak nie krzyczy i narazie mało narzeka na swędzenie... oby już teraz z górki było :)

dynamiczna jedyna rzecz jaka mnie trzyma to to, że właśnie z głowy będzie już :) tylko trzeci zostanie do wyospienia :) dzisiaj już trzeci dzień.... a powiedzcie mi, bo mała naruszyła bąble w nocy i niestety 2 są pęknietę zdarzyło Wam się też ?

qbxwkvq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja już nie pamiętam czy tak się stało :( Miejmy nadzieję że nie będzie skutków ubocznych. Trzymajcie się tam cieplutko :)

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-) Ja wlasnie po obiadku i idziemy zaraz lulu z synkiem :-). Kas no jak mlody juz sie wychorowal i zostaly mu takie male szramki gdzie niegdzie to smarowalismy alantan plus i teraz nie ma zadnego sladu. Szwagierka swojej corce tez tym smarowala i tez super.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córcia juz dużo lepiej, ale biedna była wczoraj :(

Dzidziuś dzisiaj balował na moim pęcherzu, pamiętam to uczucie doskonale z drugiej ciąży :) więc ten Dzidziuś na początek poćwiczy moje narządu wewnętrzne ;)

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki napewno pomocne :)

qbxwkvq.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasandra mojej Mani pekly na glowie tzn niechcacy ja je przebilam, na szczescie we wlosach i nie widac , nie wiem czy ma tam blizne czy nie:P

moj em ma 4 dni wolnego zn od czwartku do niedzieli i poprosyu czuje ze zyje, czuje sie super chociaz wczoraj przytulalam sie z kibelkiem to i tak bylo swietnie, bylismy nad jeziorkiem, Mania sie pokapala ja troszzke tez tak do polowy ud, zrobilismy grila i bylo super dzis pochodzilismy po rynku i po entru handlowym ehh czuje ze zyje:) oby tak czzescciej

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola88 no to super wypoczynek :)Tez bym przejechala sie nad jakas wode,a grila jutro bede miala :) Mania to zdrobnienie jakiego imienia? Ile lat ma corcia?

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola ale Ci zazdroszczę :) ja miesiąc w domu pewnie spędzę ;)

zobaczymy odkaziliśmy to co pękło, a jak się zagoi będę smarowała alantanem :)

ale przynajmniej czas do następnej wizyty mi zleci ;)

dzisiaj wszyscy w nocy się wyspali, więc tyle dobrze ;) m wczifaj wrócił wcześniej z pracy to pomógł mi polożyć dzieci, ale dzisiaj od 9 do 21 :( no cóż... damy radę :)

qbxwkvq.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taaa wypoczynek .... My od wt jedziemy nad morze, a pogoda pod psem.

• aga.just Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas a przy ospie nie można wychodzić na dwór??

• Eve Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można wychodzić jak nie ma gorączki i już nie wysypuje nic nowego, dziecko wysypane już nie zaraża:)
    U nas aktywny długi weekend, ale raczej pod względem porządkowo-towarzyskim, choć niedługo ruszam na zajęcia pływania z Młodym.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas lekarka kazala siedziec w domu przez 2 tygodnie, ale moze dlatego ze Mała dość sporo wysypało :( ospy nie można dodatkowo przeziebić, bo zapalenia opon mózgowych można w powikłaniach dostać :( wszyscy wokół, którzy przechodzili ospy w naszym gronie siedzieli w domu z dziećmi....

w każdym razie u nas zimno, więc i tak siedzimy w domu....

aga ale Ci zazdroszczę.... trzymam kciuki, żeby pogoda powróciła :)

qbxwkvq.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorcia Mania to zdrobnienie od Marii. moja coreczka ma na imie Maria Lucja :)
    aga ja moglabym nad morzem mieszkac bez wzgledu na pogode. czy zimno czy cieplo ja kocham morze.

‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ