Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
No to mam nadzieje, ze corci szybko i lagodnie przejdzie. Wczoraj za bardzo mdlosci nie mialam ale energii bardzo malo. Ogolnie to pobolewa mnie troche podbrzusze, jestem ciagle spiaca. Na razie takie same objawy jak w pierwszej ciazy. Jeszcze tydz do pierwszego USG, nie moge sie doczekac.
-
ta biala masc tzn plyn to wlasnie pudoderm czy pudodrem jakos tak to jest takie delikatnie mietowe w bialej butelce. ja nalalam troszke w nakretke i moczylam w nim patyczek do uszu i smarowalam kazda krosteczke. Maniulka miala tego miliony i tez bez goraczki. u nas kazda choroba przelatuje bez wiekszych przygod, poczawszy od wychodzenia zabkow. obylo sie bez biegunek, bez marudzenia i bez goraczek. sama nie wiem kiefy jakie zabki wychodzily raz tylko zauwazylam ze ida. trzy jednoczesnie
Kasandra lubi tę wiadomość
Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
dzięki kochane za rady
my mamy jakiś krem i problem w tym, że mała strasznie panikuje jak ja chce smarowac... wysusza ładnie, bo jeden czy dwa większe już widzę zasychają, a reszta dzięki smarowaniu i łykaniu leków nie rośnie duża...
ale najgorsze jest, że ma krostki na wargach sromowych całą rodzinę i bez przerwy chodzi i mówi, że boli i szczypie, a ja już próbowałam chyba wszystkiego.... czuję się taka bezradna.... nawet spać przez to nie może...
ehhh.... -
bardzo Wam dziękuję za rady i za możliwość wygadania się.... idę spać....
mała śpi z m, bo ja muszę się wyspać, a ona nadal nie śpi.... jutro chyba w ciągu dnia będzie spała, bo jak inaczej.... ciężka noc, ale mam nadzieję, że szybko to przejdzie, a potem pewnie Synuś nas czeka za 10 dni, bo nie widzę innej możliwości, więc na zewnątrz wszyscy wyjdziemy pewnie dopiero za miesiąc -
Witam się w ten długi weekend
kas tak mi przykro ze chorujecie moi chłopcy mieli ospę 4 lata temu oboje na raz więc wiem co to znaczy . Bartuś miał wtedy 1,5 roku i uciekał przed smarowaniem. Ale dziś przynajmniej już mam z głowy ich dwóch i teraz trzeba będzie tylko tego trzeciego kropka zarachować
-
witam
u nas noc koszmarna.... piję właśnie delikatną kawę, bo nie dam rady inaczej.... dzisiaj już lepiej mała tak nie krzyczy i narazie mało narzeka na swędzenie... oby już teraz z górki było
dynamiczna jedyna rzecz jaka mnie trzyma to to, że właśnie z głowy będzie jużtylko trzeci zostanie do wyospienia
dzisiaj już trzeci dzień.... a powiedzcie mi, bo mała naruszyła bąble w nocy i niestety 2 są pęknietę zdarzyło Wam się też ?
-
Witam
Ja wlasnie po obiadku i idziemy zaraz lulu z synkiem
. Kas no jak mlody juz sie wychorowal i zostaly mu takie male szramki gdzie niegdzie to smarowalismy alantan plus i teraz nie ma zadnego sladu. Szwagierka swojej corce tez tym smarowala i tez super.
Kasandra lubi tę wiadomość
-
kasandra mojej Mani pekly na glowie tzn niechcacy ja je przebilam, na szczescie we wlosach i nie widac , nie wiem czy ma tam blizne czy nie:P
moj em ma 4 dni wolnego zn od czwartku do niedzieli i poprosyu czuje ze zyje, czuje sie super chociaz wczoraj przytulalam sie z kibelkiem to i tak bylo swietnie, bylismy nad jeziorkiem, Mania sie pokapala ja troszzke tez tak do polowy ud, zrobilismy grila i bylo super dzis pochodzilismy po rynku i po entru handlowym ehh czuje ze zyje:) oby tak czzescciejMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
karola ale Ci zazdroszczę
ja miesiąc w domu pewnie spędzę
zobaczymy odkaziliśmy to co pękło, a jak się zagoi będę smarowała alantanem
ale przynajmniej czas do następnej wizyty mi zleci
dzisiaj wszyscy w nocy się wyspali, więc tyle dobrzem wczifaj wrócił wcześniej z pracy to pomógł mi polożyć dzieci, ale dzisiaj od 9 do 21
no cóż... damy radę
-
Można wychodzić jak nie ma gorączki i już nie wysypuje nic nowego, dziecko wysypane już nie zaraża:)
U nas aktywny długi weekend, ale raczej pod względem porządkowo-towarzyskim, choć niedługo ruszam na zajęcia pływania z Młodym.👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
u nas lekarka kazala siedziec w domu przez 2 tygodnie, ale moze dlatego ze Mała dość sporo wysypało
ospy nie można dodatkowo przeziebić, bo zapalenia opon mózgowych można w powikłaniach dostać
wszyscy wokół, którzy przechodzili ospy w naszym gronie siedzieli w domu z dziećmi....
w każdym razie u nas zimno, więc i tak siedzimy w domu....
aga ale Ci zazdroszczę.... trzymam kciuki, żeby pogoda powróciła -
dorcia Mania to zdrobnienie od Marii. moja coreczka ma na imie Maria Lucja
aga ja moglabym nad morzem mieszkac bez wzgledu na pogode. czy zimno czy cieplo ja kocham morze.Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm