X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mam nadzieje, ze corci szybko i lagodnie przejdzie. Wczoraj za bardzo mdlosci nie mialam ale energii bardzo malo. Ogolnie to pobolewa mnie troche podbrzusze, jestem ciagle spiaca. Na razie takie same objawy jak w pierwszej ciazy. Jeszcze tydz do pierwszego USG, nie moge sie doczekac.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ta biala masc tzn plyn to wlasnie pudoderm czy pudodrem jakos tak to jest takie delikatnie mietowe w bialej butelce. ja nalalam troszke w nakretke i moczylam w nim patyczek do uszu i smarowalam kazda krosteczke. Maniulka miala tego miliony i tez bez goraczki. u nas kazda choroba przelatuje bez wiekszych przygod, poczawszy od wychodzenia zabkow. obylo sie bez biegunek, bez marudzenia i bez goraczek. sama nie wiem kiefy jakie zabki wychodzily raz tylko zauwazylam ze ida. trzy jednoczesnie

Kasandra lubi tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki kochane za rady :) my mamy jakiś krem i problem w tym, że mała strasznie panikuje jak ja chce smarowac... wysusza ładnie, bo jeden czy dwa większe już widzę zasychają, a reszta dzięki smarowaniu i łykaniu leków nie rośnie duża...

ale najgorsze jest, że ma krostki na wargach sromowych całą rodzinę i bez przerwy chodzi i mówi, że boli i szczypie, a ja już próbowałam chyba wszystkiego.... czuję się taka bezradna.... nawet spać przez to nie może...

ehhh....

qbxwkvq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to biedulka jest corcia Twoja. Wspolczuje jej bardzo i oby szybko przeszlo. A Ty kochana ile mozesz tyle robisz i nie przejmuj sie, musi to przejsc mala :-) Bedzie dobrze :-)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas cieszę się, że wizyta ok <3
    I współczuje choroby małej. Bezradność, o której piszesz jest najgorsza dla nas matek :(

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo Wam dziękuję za rady i za możliwość wygadania się.... idę spać....

mała śpi z m, bo ja muszę się wyspać, a ona nadal nie śpi.... jutro chyba w ciągu dnia będzie spała, bo jak inaczej.... ciężka noc, ale mam nadzieję, że szybko to przejdzie, a potem pewnie Synuś nas czeka za 10 dni, bo nie widzę innej możliwości, więc na zewnątrz wszyscy wyjdziemy pewnie dopiero za miesiąc :(

qbxwkvq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten długi weekend :)

kas tak mi przykro ze chorujecie moi chłopcy mieli ospę 4 lata temu oboje na raz więc wiem co to znaczy . Bartuś miał wtedy 1,5 roku i uciekał przed smarowaniem. Ale dziś przynajmniej już mam z głowy ich dwóch i teraz trzeba będzie tylko tego trzeciego kropka zarachować :)

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :)

u nas noc koszmarna.... piję właśnie delikatną kawę, bo nie dam rady inaczej.... dzisiaj już lepiej mała tak nie krzyczy i narazie mało narzeka na swędzenie... oby już teraz z górki było :)

dynamiczna jedyna rzecz jaka mnie trzyma to to, że właśnie z głowy będzie już :) tylko trzeci zostanie do wyospienia :) dzisiaj już trzeci dzień.... a powiedzcie mi, bo mała naruszyła bąble w nocy i niestety 2 są pęknietę zdarzyło Wam się też ?

qbxwkvq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja już nie pamiętam czy tak się stało :( Miejmy nadzieję że nie będzie skutków ubocznych. Trzymajcie się tam cieplutko :)

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-) Ja wlasnie po obiadku i idziemy zaraz lulu z synkiem :-). Kas no jak mlody juz sie wychorowal i zostaly mu takie male szramki gdzie niegdzie to smarowalismy alantan plus i teraz nie ma zadnego sladu. Szwagierka swojej corce tez tym smarowala i tez super.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córcia juz dużo lepiej, ale biedna była wczoraj :(

Dzidziuś dzisiaj balował na moim pęcherzu, pamiętam to uczucie doskonale z drugiej ciąży :) więc ten Dzidziuś na początek poćwiczy moje narządu wewnętrzne ;)

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki napewno pomocne :)

qbxwkvq.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasandra mojej Mani pekly na glowie tzn niechcacy ja je przebilam, na szczescie we wlosach i nie widac , nie wiem czy ma tam blizne czy nie:P

moj em ma 4 dni wolnego zn od czwartku do niedzieli i poprosyu czuje ze zyje, czuje sie super chociaz wczoraj przytulalam sie z kibelkiem to i tak bylo swietnie, bylismy nad jeziorkiem, Mania sie pokapala ja troszzke tez tak do polowy ud, zrobilismy grila i bylo super dzis pochodzilismy po rynku i po entru handlowym ehh czuje ze zyje:) oby tak czzescciej

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola88 no to super wypoczynek :)Tez bym przejechala sie nad jakas wode,a grila jutro bede miala :) Mania to zdrobnienie jakiego imienia? Ile lat ma corcia?

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola ale Ci zazdroszczę :) ja miesiąc w domu pewnie spędzę ;)

zobaczymy odkaziliśmy to co pękło, a jak się zagoi będę smarowała alantanem :)

ale przynajmniej czas do następnej wizyty mi zleci ;)

dzisiaj wszyscy w nocy się wyspali, więc tyle dobrze ;) m wczifaj wrócił wcześniej z pracy to pomógł mi polożyć dzieci, ale dzisiaj od 9 do 21 :( no cóż... damy radę :)

qbxwkvq.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taaa wypoczynek .... My od wt jedziemy nad morze, a pogoda pod psem.

• aga.just Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas a przy ospie nie można wychodzić na dwór??

• Eve Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można wychodzić jak nie ma gorączki i już nie wysypuje nic nowego, dziecko wysypane już nie zaraża:)
    U nas aktywny długi weekend, ale raczej pod względem porządkowo-towarzyskim, choć niedługo ruszam na zajęcia pływania z Młodym.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas lekarka kazala siedziec w domu przez 2 tygodnie, ale moze dlatego ze Mała dość sporo wysypało :( ospy nie można dodatkowo przeziebić, bo zapalenia opon mózgowych można w powikłaniach dostać :( wszyscy wokół, którzy przechodzili ospy w naszym gronie siedzieli w domu z dziećmi....

w każdym razie u nas zimno, więc i tak siedzimy w domu....

aga ale Ci zazdroszczę.... trzymam kciuki, żeby pogoda powróciła :)

qbxwkvq.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorcia Mania to zdrobnienie od Marii. moja coreczka ma na imie Maria Lucja :)
    aga ja moglabym nad morzem mieszkac bez wzgledu na pogode. czy zimno czy cieplo ja kocham morze.

‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ