X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to ja już też mam dość, ciągle go nie ma... Ale po porodzie chce pobyć trochę w domu 2-4 tyg. Później znowu trochę pojeździ i na święta znów 2tyg w domu będzie.

Butelki dostala z Tomme tippee, te szerokootworowe. Wiec malych juz kupować nie będę, tylko jeszcze jakąś jedna większą kupie. Dzisiaj chce sobie zamówić olejek migdałowy i wieczorem muszę poszperać gdzie będzie korzystnie.

A smoczki dziewczyny używacie?

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam, że te butelki też są fajne, ale sama nie miałam. Co do smoczków chciałam też z aventu, ale to kolejna kwestia, która pozostawiam otwartą, bo są dużo droższe od innych, a czy na pewno lepsze, to nie wiem. Wiec na razie się wstrzymałam z kupnem.

Olejek na brzuszek?

Ja ost dzwoniłam do mojego, czy się nie zapomniał, bo już 18 a jego nie ma. A on mi na to "ja tak pracuję, nie pamiętasz?". No nie pamiętałam, bo ostatnio dużo był w domu, a powoli się zaczyna..

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja butelki mam z lovi. Dla nas sa super. Smoczka daje, mamy z aventu. Dla mnie on jest najlepszy, przypomina troche sutka wedlug mnie. Mialam z babyono chyba albo z canpolu ale avent lepszy. Po 6 miesiacu tez z aventu bede kupowac.

Z gemini zawsze mozecie zamowic rzeczy po porodzie i dla maluszka i zamowic pojemniczki. Wtedy bedzie sie oplacalo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 16:08

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Czarna a co masz dla dzieciątka na wyjście ze szpitala? chodzi mi o odzież wierzchnią?
    Tak olejek migdałowy do smarowania brzuszka, chciałam też spróbować czy będę umiał robić ten masaż krocza, no i dla dziecka ten olejek też jest polecany podobno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 20:00

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny u nas kryzys laktacyjny trwa nie tylko on bo w małżenstwie tez nie za dobrze sie dzieje nie rozmawiamy ze soba od 3 dni i cale szczescie ze m poszedł do pracy bo nawet nie mam ochoty na niego patrzec.
    mała caly czas przystawia, ale w dzien miała chyba za mało mleka i sie denerwowała nie kupowalam mleka modyfikowanego bo wiem ze sie poddam i jej dam a tak trzeba walczyc. a co do smoczków mam z aventu pozniej tez bede je kupowała przy statszej córce tez ich uzywalam i butelki tez kiedys wychaczyłam nie drogi zestaw 4 butelek +2 smoczki na allegro,

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo hani a stres przez nieporozumienia z mężem chyba też może źle wpływać na laktacje... Także mam nadzieję, że w końcu uda Wam się jakoś dojść do porozumienia i przetrwacie te burze.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo hani u mnie od wczorajszej nocy kryzys laktacyjny. Piersi prawie puste, Natan sie denerwuje bo nie chce leciec. Dzis bede go czesto przystawiac a w przerwach miedzy karmieniami laktator. Zaraz sobie zaleje slod jeczmienny (pobudza laktacje) a po pracy moj P niech mi kupi femaltiker (goraco polecam!!!!) i jakos musimy dac rade. Jak podamy mm to laktacja zacznie calkowicie zanikac. Ja walcze.

Pouklada sie Wam wszystko. Zmeczenie, nowe obowiazki to i o klotnie i nieporozumienie szybko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 09:41

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na podtrzymanie laktacji lekarz kazał pić kawę zbożową i..karmi, powodzenia!

Ewwiel nie myślałam jeszcze o wyjściu ze szpitala :P Do Laury miałam body, pajacyka, teraz nie pamiętam, czy też bluzę i spodenki, no i kombinezon z czapką. Pamiętam, że miałam naszykowane dwa komplety- mniejszy i większy, bo ciężko tak na oko było stwierdzić który będzie pasował. Zawsze jeszcze można kocyk wziąć, a to tylko droga ze szpitala do auta i potem do domu. A ty co myślisz?

Mamo Hani czasem kłótnia czy ciche dni oczyszczają atmosferę i później jest tylko lepiej :) choć domyślam się, że kobieta może mieć dość trybu życiu- dzieci, gotowanie, porządki. I nie trudno o kłótnię. Oby szybko się poukładało :)

Ja miałam wczoraj kryzys.. emocjonalno-fizyczny. Czytałam was, ale nie miałam siły pisać. Nic mi się nie chciało, wszystko mnie drażniło, ok. 22 byłam już w łóżku i chwilę potem spałam. Nawet jeść mi się nie chciało, a to naprawdę dziwne. Wieczorem miałam uczucie ciężkiego brzucha, tak jakby dzidzia, wody i macica były odczuwalnym balastem.Nie wiem, co to się działo, mam nadzieję, że dziś będzie lepiej.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki, zeby udało Wam się laktację utrzymać!!!

Mała Czarna, no właśnie ja też sobie naszykuję 2 komplety, jeden mniejszy i jeden większy (choć jak u mnie szykuje się duże dziecko to nie wiem czy wynosi córcia te wszytskie maluskie body i pajace.
    Własnie jeśli chodzi o okrycie wierzchnie to myślałam nad tym jaki kombinezon kupić. Mam na poddaszu jeden 3-6 miesięcy i on jest zimowy, więc na pierwszy miesiąc pewnie bedzie za duży. I tak wczoraj oglądałam na allegro i chyba kupię jeden mniejszy cieńszy (bawełna ocieplana lub polar) 56-62. I na to kocyk. A jak się zima rozkręci to wskoczymy w ten większy kombinezonik zimowy.

PS. Planuję dziś upiec te ciasto czekoladowe :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahaaa :P Ja mam taki kombinezon a la kurtka zimowa z zewnątrz i w środku polarek. Można odczepić łapki i skarpetki. Tylko pożyczyłam koleżance, ma oddać niedługo (pojęcie względne ;) ). Laura w nim wychodziła ze szpitala, więc powinien być ok, ale nie pamiętam jaki to rozmiar.

U mnie dziś ambitniejsze plany niż wczoraj- zaraz zaczynamy się bawić w sklep odzieżowy, czyt. robimy porządki w mojej szafie z ubraniami i przeprowadzkę do innego pokoju. Muszę przygotować sobie grunt pod remont sypialni ;)
    Dziś rano leżałam i rozglądałam się wokół i może być bieda z pomieszczeniem wszystkiego..

Ciacho robi się raz dwa :) u mnie tylko odwieczny problem ze starym piecem- przypala z jednej strony a w środku łatwo o zakalec, więc piekłam ok. godziny w niższej temperaturze.
    Ja tam nie przepadam za pięknymi przekładanymi ciastami i tortami, najbardziej smakują mi takie jak twoja babka czy to czekoladowe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 10:20

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze przepis na pyszny cytrynowiec - taki biszkopt przekładamy masą cytrynową. Ale za każdym razem co go robię, to goście chwalą, że taki fajny orzeźwiający :-) Jakby ktoś był chętny, to też mogę się przepisem podzielić :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawaj, dawaj :D na razie mam jeszcze sernik w lodówce, a potem muszę trochę przystopować z jedzeniem, ale na pewno zrobię ;) Jestem zielona jeśli chodzi o pieczenie, nie mam wyczucia więc nie ufam przepisom znalezionym w internecie.

Laurze zabawa po 15 minutach się znudziła. Ostatnio wszystko ją nudzi, nie potrafi się niczym zająć. Wkurzam się, bo nam nikt czasu nie organizował, z drugiej strony żal mi jej, bo nie ma co robić.
    Edit:
    Od wczoraj pisze opowiadanie, nawet nieźle jej idzie ;) Pisze na kartce, potem przepisuje do worda, więc pół godziny dziennie ma zajęte.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo, ambitną córę masz :-) Opowiadanie w pierwszej klasie to jest duże wyzwanie :-) Nadia wczoraj dostała swoją wyczekiwaną lalkę, więc najwiecej czasu spędza u siebie w pokoju bawiąc się nią. Ale teraz chętnie przyszła mi pomóc placek robić :-)

Zaraz poszukam przepis :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/130340cd04a2.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fb55769da339.jpg

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To drugie super czytelne, ale jak pierwsze zapisalam to nic nie widac, po powiekszeniu tez nie.. :(

Zerwalam tapety w sypialni. Teraz muszę pomyśleć jak wziąć się za resztę, bo płyty gipsowe w niektórych miejscach odchodzą, czymś je muszę podkleić.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f6f3a923e0f.jpg

Zobacz teraz czy da rade. Jeśli nie to Ci przepisze :-)

Sam ten papier ci się odkleil? Bo jeśli gips zaczął wypadać, to trzeba będzie zaszpachlowac pewnie.

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz widzę dziękuję :)

W całości odeszło. Jakby to opisać.. Tak jakby kartkr papieru przykleić tylko przy górnej i dolnej krawędzi. Na środku miedzy sciana a płyta zrobiła się luka. Tesciowa ostatnio mówiła mi żeby coś tam dać i się przyklei oni tak robili. Muszę podpytać.

Rany czym zajmują się wasze dzieci? Moja Laura chodzi od jakiegoś czasu taka znudzona ze juz mnie szlag trafia..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 15:40

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też się nudzi. Mieszkamy na uboczu, nie ma tu koleżanek. Ciągle łazi z kąta w kąt też. Teraz troche się bawi tymi lalkami, ale jak jej sie znudzi to znowu przychodzi i minionki włącza, już mnie ta bajka do szału doprowadza, ileż można... No i chyba z nudów co chwilę cos je, co mnie doprowadza do szału...

A ja obieram białe porzeczki. Dostałam od teściowej dzisiaj i chce je popakowac do woreczków i zamrozić na zimę na kompot.

Mała Czarna myślę, ze na klej do tapet na pewno powinno chwycić...

Aaa i placek pyszny, tylko troche zakalec mi wyszedł...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja pije koper i melise na laktacjw wyczytałam w necie i teraz troche wiecej jest ale w nocy pustki były helenka wstawała 3 razy bo głodna ale rani juz bylo duzo bo koszulka była cała mokra. z m dalej ciche dni wrócił z pracy ale siedzi na struchu a ja zbierałam i drylowałam wisnie z helenka a hania była u ciotki

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png

Wysłany: 14 lipca 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz po pracy zaproponował spacer bo widział ze mala nosi a ja niedługo sfiksuje. A wiec był park, super plac zabaw, potem przejażdżka i mcdonalds. Wszystkim poprawiły się humory i wieczorem miałyśmy dla siebie więcej uśmiechu i cierpliwości.
    U nas też praktycznie nie ma dzieci mimo ze 3 kamienice są obok siebie. Tzn są ale sami chłopcy i w tygodniu ich nie ma. Poza tym Laura taka nieśmiała, nie podejdzie do obcego by się pobawić.
    Siedzieliśmy teraz z m przed tv i nawet nie jestem spiaca ale malutka ostatnio tak daje popalić wieczorami ze mam jakby zmęczony brzuch i musiałam się położyć. Fajnie ze ja czuje ale obawiam się ze koncowka będzie ciezka. Choć podobno dziecko najbardziej rusza się miedzy 24-28tc bo ma najwięcej miejsca a potem ruchy są spokojniejsze (?)

Ewwiel cieszę się ze ciasto smakowało, mpj teść mówi ze zakalce są najlepsze ;) pojawia ci się ta ciemna linia na brzuchu? U mnie jest od kilku dni, na razie cienka i od wzgórka lonowego prawie do pępka.

Mamo Hani jakas położna mówiła ze i tak najbardziej laktację wzmaga ssanie przez dziecko. Ty mleka modyfikowanego wcale nie dajesz nie?
    wiecie co mnie wkurza? Ze facet po kłótni zajmuje się sobą a kobieta zostaje z dziećmi. Nie żeby dzieci mi przeszkadzały.. Ale ze oni myślą tylko o sobie- to mi przeszkadza

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ