X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to ja już też mam dość, ciągle go nie ma... Ale po porodzie chce pobyć trochę w domu 2-4 tyg. Później znowu trochę pojeździ i na święta znów 2tyg w domu będzie.

Butelki dostala z Tomme tippee, te szerokootworowe. Wiec malych juz kupować nie będę, tylko jeszcze jakąś jedna większą kupie. Dzisiaj chce sobie zamówić olejek migdałowy i wieczorem muszę poszperać gdzie będzie korzystnie.

A smoczki dziewczyny używacie?

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam, że te butelki też są fajne, ale sama nie miałam. Co do smoczków chciałam też z aventu, ale to kolejna kwestia, która pozostawiam otwartą, bo są dużo droższe od innych, a czy na pewno lepsze, to nie wiem. Wiec na razie się wstrzymałam z kupnem.

Olejek na brzuszek?

Ja ost dzwoniłam do mojego, czy się nie zapomniał, bo już 18 a jego nie ma. A on mi na to "ja tak pracuję, nie pamiętasz?". No nie pamiętałam, bo ostatnio dużo był w domu, a powoli się zaczyna..

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja butelki mam z lovi. Dla nas sa super. Smoczka daje, mamy z aventu. Dla mnie on jest najlepszy, przypomina troche sutka wedlug mnie. Mialam z babyono chyba albo z canpolu ale avent lepszy. Po 6 miesiacu tez z aventu bede kupowac.

Z gemini zawsze mozecie zamowic rzeczy po porodzie i dla maluszka i zamowic pojemniczki. Wtedy bedzie sie oplacalo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 16:08

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Czarna a co masz dla dzieciątka na wyjście ze szpitala? chodzi mi o odzież wierzchnią?
    Tak olejek migdałowy do smarowania brzuszka, chciałam też spróbować czy będę umiał robić ten masaż krocza, no i dla dziecka ten olejek też jest polecany podobno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 20:00

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny u nas kryzys laktacyjny trwa nie tylko on bo w małżenstwie tez nie za dobrze sie dzieje nie rozmawiamy ze soba od 3 dni i cale szczescie ze m poszedł do pracy bo nawet nie mam ochoty na niego patrzec.
    mała caly czas przystawia, ale w dzien miała chyba za mało mleka i sie denerwowała nie kupowalam mleka modyfikowanego bo wiem ze sie poddam i jej dam a tak trzeba walczyc. a co do smoczków mam z aventu pozniej tez bede je kupowała przy statszej córce tez ich uzywalam i butelki tez kiedys wychaczyłam nie drogi zestaw 4 butelek +2 smoczki na allegro,

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo hani a stres przez nieporozumienia z mężem chyba też może źle wpływać na laktacje... Także mam nadzieję, że w końcu uda Wam się jakoś dojść do porozumienia i przetrwacie te burze.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo hani u mnie od wczorajszej nocy kryzys laktacyjny. Piersi prawie puste, Natan sie denerwuje bo nie chce leciec. Dzis bede go czesto przystawiac a w przerwach miedzy karmieniami laktator. Zaraz sobie zaleje slod jeczmienny (pobudza laktacje) a po pracy moj P niech mi kupi femaltiker (goraco polecam!!!!) i jakos musimy dac rade. Jak podamy mm to laktacja zacznie calkowicie zanikac. Ja walcze.

Pouklada sie Wam wszystko. Zmeczenie, nowe obowiazki to i o klotnie i nieporozumienie szybko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 09:41

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na podtrzymanie laktacji lekarz kazał pić kawę zbożową i..karmi, powodzenia!

Ewwiel nie myślałam jeszcze o wyjściu ze szpitala :P Do Laury miałam body, pajacyka, teraz nie pamiętam, czy też bluzę i spodenki, no i kombinezon z czapką. Pamiętam, że miałam naszykowane dwa komplety- mniejszy i większy, bo ciężko tak na oko było stwierdzić który będzie pasował. Zawsze jeszcze można kocyk wziąć, a to tylko droga ze szpitala do auta i potem do domu. A ty co myślisz?

Mamo Hani czasem kłótnia czy ciche dni oczyszczają atmosferę i później jest tylko lepiej :) choć domyślam się, że kobieta może mieć dość trybu życiu- dzieci, gotowanie, porządki. I nie trudno o kłótnię. Oby szybko się poukładało :)

Ja miałam wczoraj kryzys.. emocjonalno-fizyczny. Czytałam was, ale nie miałam siły pisać. Nic mi się nie chciało, wszystko mnie drażniło, ok. 22 byłam już w łóżku i chwilę potem spałam. Nawet jeść mi się nie chciało, a to naprawdę dziwne. Wieczorem miałam uczucie ciężkiego brzucha, tak jakby dzidzia, wody i macica były odczuwalnym balastem.Nie wiem, co to się działo, mam nadzieję, że dziś będzie lepiej.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki, zeby udało Wam się laktację utrzymać!!!

Mała Czarna, no właśnie ja też sobie naszykuję 2 komplety, jeden mniejszy i jeden większy (choć jak u mnie szykuje się duże dziecko to nie wiem czy wynosi córcia te wszytskie maluskie body i pajace.
    Własnie jeśli chodzi o okrycie wierzchnie to myślałam nad tym jaki kombinezon kupić. Mam na poddaszu jeden 3-6 miesięcy i on jest zimowy, więc na pierwszy miesiąc pewnie bedzie za duży. I tak wczoraj oglądałam na allegro i chyba kupię jeden mniejszy cieńszy (bawełna ocieplana lub polar) 56-62. I na to kocyk. A jak się zima rozkręci to wskoczymy w ten większy kombinezonik zimowy.

PS. Planuję dziś upiec te ciasto czekoladowe :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahaaa :P Ja mam taki kombinezon a la kurtka zimowa z zewnątrz i w środku polarek. Można odczepić łapki i skarpetki. Tylko pożyczyłam koleżance, ma oddać niedługo (pojęcie względne ;) ). Laura w nim wychodziła ze szpitala, więc powinien być ok, ale nie pamiętam jaki to rozmiar.

U mnie dziś ambitniejsze plany niż wczoraj- zaraz zaczynamy się bawić w sklep odzieżowy, czyt. robimy porządki w mojej szafie z ubraniami i przeprowadzkę do innego pokoju. Muszę przygotować sobie grunt pod remont sypialni ;)
    Dziś rano leżałam i rozglądałam się wokół i może być bieda z pomieszczeniem wszystkiego..

Ciacho robi się raz dwa :) u mnie tylko odwieczny problem ze starym piecem- przypala z jednej strony a w środku łatwo o zakalec, więc piekłam ok. godziny w niższej temperaturze.
    Ja tam nie przepadam za pięknymi przekładanymi ciastami i tortami, najbardziej smakują mi takie jak twoja babka czy to czekoladowe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 10:20

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze przepis na pyszny cytrynowiec - taki biszkopt przekładamy masą cytrynową. Ale za każdym razem co go robię, to goście chwalą, że taki fajny orzeźwiający :-) Jakby ktoś był chętny, to też mogę się przepisem podzielić :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawaj, dawaj :D na razie mam jeszcze sernik w lodówce, a potem muszę trochę przystopować z jedzeniem, ale na pewno zrobię ;) Jestem zielona jeśli chodzi o pieczenie, nie mam wyczucia więc nie ufam przepisom znalezionym w internecie.

Laurze zabawa po 15 minutach się znudziła. Ostatnio wszystko ją nudzi, nie potrafi się niczym zająć. Wkurzam się, bo nam nikt czasu nie organizował, z drugiej strony żal mi jej, bo nie ma co robić.
    Edit:
    Od wczoraj pisze opowiadanie, nawet nieźle jej idzie ;) Pisze na kartce, potem przepisuje do worda, więc pół godziny dziennie ma zajęte.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo, ambitną córę masz :-) Opowiadanie w pierwszej klasie to jest duże wyzwanie :-) Nadia wczoraj dostała swoją wyczekiwaną lalkę, więc najwiecej czasu spędza u siebie w pokoju bawiąc się nią. Ale teraz chętnie przyszła mi pomóc placek robić :-)

Zaraz poszukam przepis :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/130340cd04a2.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fb55769da339.jpg

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To drugie super czytelne, ale jak pierwsze zapisalam to nic nie widac, po powiekszeniu tez nie.. :(

Zerwalam tapety w sypialni. Teraz muszę pomyśleć jak wziąć się za resztę, bo płyty gipsowe w niektórych miejscach odchodzą, czymś je muszę podkleić.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f6f3a923e0f.jpg

Zobacz teraz czy da rade. Jeśli nie to Ci przepisze :-)

Sam ten papier ci się odkleil? Bo jeśli gips zaczął wypadać, to trzeba będzie zaszpachlowac pewnie.

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz widzę dziękuję :)

W całości odeszło. Jakby to opisać.. Tak jakby kartkr papieru przykleić tylko przy górnej i dolnej krawędzi. Na środku miedzy sciana a płyta zrobiła się luka. Tesciowa ostatnio mówiła mi żeby coś tam dać i się przyklei oni tak robili. Muszę podpytać.

Rany czym zajmują się wasze dzieci? Moja Laura chodzi od jakiegoś czasu taka znudzona ze juz mnie szlag trafia..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 15:40

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też się nudzi. Mieszkamy na uboczu, nie ma tu koleżanek. Ciągle łazi z kąta w kąt też. Teraz troche się bawi tymi lalkami, ale jak jej sie znudzi to znowu przychodzi i minionki włącza, już mnie ta bajka do szału doprowadza, ileż można... No i chyba z nudów co chwilę cos je, co mnie doprowadza do szału...

A ja obieram białe porzeczki. Dostałam od teściowej dzisiaj i chce je popakowac do woreczków i zamrozić na zimę na kompot.

Mała Czarna myślę, ze na klej do tapet na pewno powinno chwycić...

Aaa i placek pyszny, tylko troche zakalec mi wyszedł...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja pije koper i melise na laktacjw wyczytałam w necie i teraz troche wiecej jest ale w nocy pustki były helenka wstawała 3 razy bo głodna ale rani juz bylo duzo bo koszulka była cała mokra. z m dalej ciche dni wrócił z pracy ale siedzi na struchu a ja zbierałam i drylowałam wisnie z helenka a hania była u ciotki

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png

Wysłany: 14 lipca 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz po pracy zaproponował spacer bo widział ze mala nosi a ja niedługo sfiksuje. A wiec był park, super plac zabaw, potem przejażdżka i mcdonalds. Wszystkim poprawiły się humory i wieczorem miałyśmy dla siebie więcej uśmiechu i cierpliwości.
    U nas też praktycznie nie ma dzieci mimo ze 3 kamienice są obok siebie. Tzn są ale sami chłopcy i w tygodniu ich nie ma. Poza tym Laura taka nieśmiała, nie podejdzie do obcego by się pobawić.
    Siedzieliśmy teraz z m przed tv i nawet nie jestem spiaca ale malutka ostatnio tak daje popalić wieczorami ze mam jakby zmęczony brzuch i musiałam się położyć. Fajnie ze ja czuje ale obawiam się ze koncowka będzie ciezka. Choć podobno dziecko najbardziej rusza się miedzy 24-28tc bo ma najwięcej miejsca a potem ruchy są spokojniejsze (?)

Ewwiel cieszę się ze ciasto smakowało, mpj teść mówi ze zakalce są najlepsze ;) pojawia ci się ta ciemna linia na brzuchu? U mnie jest od kilku dni, na razie cienka i od wzgórka lonowego prawie do pępka.

Mamo Hani jakas położna mówiła ze i tak najbardziej laktację wzmaga ssanie przez dziecko. Ty mleka modyfikowanego wcale nie dajesz nie?
    wiecie co mnie wkurza? Ze facet po kłótni zajmuje się sobą a kobieta zostaje z dziećmi. Nie żeby dzieci mi przeszkadzały.. Ale ze oni myślą tylko o sobie- to mi przeszkadza

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ