X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Budujesz mi wyrzuty sumienia. O tym samym myślałam. Ale Laura jedzie w sobotę, ma ten wyjazd zaplanowany i odlicza dni, a czeka na psiaka najbardziej ze wszystkich, więc nie mogę zostać z nim w domu. Zresztą próbowała mnie namówić, żeby mogła go wziąć ze sobą na tydzień, na co oczywiście się nie zgodziliśmy.
    Więc siłą rzeczy wybierając między psem a Laurą wybieram Laurę

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to cieżka sytuacja. Z jednej strony to tylko pies, ale z drugiej to szczeniak i teraz kształtuje się jego psychika. Zapytajcie hodowcy co on o tym myśli i czy psiak jest na to gotowy albo może zapytajcie czy mozecie odebrać go po powrocie Laury?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 19:11

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 30 lipca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właściwie to temat jest zamknięty. Nastawialiśmy się że piesek będzie wcześniej i też dlatego wcześniej nie planowaliśmy wyjazdu. Wierzę że będzie dobrze, a ja nie zostanę wyrodną psią mamą.

usiadłam przed komputerem prosto i czuję, że w boczki mi idzie. W sensie macica rozpycha się po bokach, dotąd była tylko z przodu. I jak tu się nie toczyć..

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tez teraz w na boki sie rozlewa a do tej pory tylko do przodu szła...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Warkocz Bereniki Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy u Was też brzuszek pojawił się dużo wcześniej niż za pierwszym razem? Nie dopinam się już w spodnie a to dopiero 10 tydzień!

a74d089cfe.png

Wysłany: 30 lipca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie tak. Na początku byłam bardzo wzdeta wiec juz po pierwszym miesiacu wyglądałam inaczej niż wcześniej. I pileczka szybko się pojawiła.
    A w ogóle jak się czujesz? Dolegliwości I trymestru juz przeszły czy nadal mecza?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warkocz Bereniki wrote:
    Dziewczyny, czy u Was też brzuszek pojawił się dużo wcześniej niż za pierwszym razem? Nie dopinam się już w spodnie a to dopiero 10 tydzień!

Tak wygladal mój brzuszek jak u nas byl 9t1dz. Teraz patrzę na to zdjęcie i mysle sobie jak ja mogłam wtedy myśleć, ze mój brzuch jest duży...
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fd4bf9bd9609.jpg

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Czarna a ty kiedy teraz idziesz do gina? Ja idę za tydzień i wtedy pewnie juz mnie umowi na te długie usg III trymestru... Wiosna to mi sie tak odlegle wydawalo a kiedy ten czas minął?
    Gianna a Ty kiedy będziesz miala tez te usg?

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 30 lipca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe pamiętam jak robilysmy zdjęcia małych brzuszków które wydawały nam się duże :D
    Mam wizytę ok 18 sierpnia jutro rano lece się zapisać. A to ostatnie nfztowskie usg kiedy się robi? Ale zlecialo.. W sumie zaraz sierpień będzie :)
    A ja nadal bez glukozy ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś czuje, ze on ci jej nie zleci, bo glukozę robi się szybciej. Ja jakos robiłam na końcówce tych norm czasowych robienia glukozy. A usg III trymestru robi się 28-32 tydz. Ale z ta glukoza to aż dziwne u ciebie, bo to obowiązkowe badanie przecież.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala czarna jak mąż zareagował na lóżko?

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Warkocz Bereniki Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Zdecydowanie tak. Na początku byłam bardzo wzdeta wiec juz po pierwszym miesiacu wyglądałam inaczej niż wcześniej. I pileczka szybko się pojawiła.
    A w ogóle jak się czujesz? Dolegliwości I trymestru juz przeszły czy nadal mecza?

To widzę że u mnie jest podobnie :) na szczęście poza sennością, która zaczyna się rano i kończy wieczorem dzidzia oszczędziła mi dodatkowych wrażeń :) a Wy jak się czujecie, Mala_Czarna_89 i ewwiel?

a74d089cfe.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warkocz Bereniki wrote:
    To widzę że u mnie jest podobnie :) na szczęście poza sennością, która zaczyna się rano i kończy wieczorem dzidzia oszczędziła mi dodatkowych wrażeń :) a Wy jak się czujecie, Mala_Czarna_89 i ewwiel?
    No to dobrze, ze aż tak cię I trymestr nie męczy;-) trzymam kciuki, żeby tak było dalej.
    Ja juz czuje się ogromna... Toczę się :-) czasem mecza skurcze BH, mala fika i kopie czasem aż za mocno, więc atrakcji nie brakuje, ale ogólnie jest ok. Jestem na chodzie, mogę dbac o dom i starsza corcie, więc nie ma co narzekać :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 30 lipca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W I ciąży nie miałam glukozy (u innej ginki). Wiem ze ten gin zleca bo kuzynka z terminem na wrzesień robiła. Na początku miałam zwykły cukier badany i wyszedł idealnie (w środku norm) wiec może dlatego?
    Maz jeszcze pojechał się ładować na jutro wiec jeszcze jest w pracy.

Warkocz Bereniki to super u mnie I trymestr to był koszmar. Teraz zaczyna być ciężko ale dajemy rade ;)
    Leżałam 2h i brzuch się napial pierwszy raz dzis. Czy może być za ciężki i to z tego? Położyłam się na bok pod brzuch dałam kołdrę i napięcie mija

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to może teraz ci da skierowanie na glukozę... Jak leze na plecach to tez mi się skurcze trafiają, ale nq boku raczej nie. U mnie też dziś ich mało na szczęście ;-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 31 lipca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed 4 budziłam męża i godzinę rzucałam się po łóżku. Mała cierpi chyba na bezsenność, bo dokazywała na całego.
    Ja już zaliczyłam dziś szybko przychodnię, odebrałam druczek i zapisałam się na kolejną wizytę- dopiero 18 sierpnia. Wszystko zajęło mi jakieś 5 minut od wyjścia do powrotu do domu :)
    Teraz śniadanko i kawka a o 11 idziemy na plac zabaw z moją koleżanką i jej córkami (jedna urodziła się 8 października a miała termin tak jak ja 8 listopada, więc ma 9 miesięcy, a druga to najlepsza przyjaciółka ze szkoły i przedszkola mojej córki). Dziewczyny mam nadzieję się wyszaleją, bo nie widziały się 2 tygodnie. No a my babskie ploteczki :)
    Właściwie ogarnęłyśmy wczoraj wieczorem dom, więc dziś luzy. Może tylko poprasuję Laurze ubrania. Na obiad teściowa zrobiła mężowi ozory (bleee), a my zjemy naleśniki z dżemem, żeby powyjadać resztki z lodówki.

Mój m na łóżko powiedział 3 rzeczy:
    a) "czy ty przypadkiem nie przesadzasz?"
    b) " ten stelaż długo przy nas nie wytrzyma"
    c) " w takiej sypialni szybko zmajstrujemy syna"

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Czarna, najbardziej spodobał mi się trzeci tekst :-)

No i witam się oficjalnie w III trymestrze wg Belly. Mała Czarna a na pazdziernikowych mamusiaj jedna dzidzia ma juz ponad 2 kg... Ciekawe ile moje teraz ma. pozostał tydz czekania...

No i powiem Ci, że predkość załatwiania spraw w przychodni masz powalającą... Szacunek Ci się należy ;-)

No i nasza Lola sępiąca mój każdy posiłek
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6836e52c3c11.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 10:06

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi jakie oczka, jak kot ze Shreka :D :D :D ulegasz jej w końcu? :D Czy ja dobrze widzę, czy ona na krześle siedzi haha? :P :D A w ogóle moja Laura ost powiedziała, że jej się bardzo podoba imię dla suczki Lola ;)

Pisząc o tym trzecim usg rozpaliłaś mi iskierkę nadziei, że na następnej wizycie mi zrobi ;) też jestem ciekawa ile waży to moje szczęście. Po sile kopniaków sądzę, że sporo przybrało :) 2kg to właściwie już rodzić można :D Niektóre październikowe mamy to już chyba gotowe? Bo pamiętam że już dawno ciuchy w szafie miały poukładane.
    A ty kosmetyki i akcesoria dla maluszka będziesz kupowała przez internet czy w sklepach stacjonarnych? Jeśli przez allegro to polecam sprzedawcę LU-PI-LU. Kupowałam ja i sporo listopadówek, ma wiele produktów.

Czyli belly pokazuje od 28 tygodnia :) ten II trymestr zleciał bardzo :)

Dzisiaj ponoć ma przyjść materac, więc liczę na noc w sypialni :) :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze widzisz. Lola jest niemożliwa, jeśli nie wsuniemy krzesła pod stół to to jest jej ulubione miejsc e, zebyśmy dokładnie widzieli, ze ona prosi o jedzenie:-) A co do imienia Lola, to Nadii też to się najbardziej podobało :-) A Wy będziedzie mieć suczkę czy pieska?

Mała Czarna dzięki za polecenie sprzedawcy, przejrzę co tam ma. A powiedz mi, czy wanienkę już kupowałaś? Bo właśnie włączyłam przedmioty sprzedawcy i pierwsza wyskoczyła mi wanienka. Ja muszę kupić, ale zastanawiam się, czy dojdzie do mnie w całości (czy nie pęknie w czasie transportu)???
    Po wypłacie będę zamawiać to co potrzebuje, ale link sobie zapisałam.

I tak właśnie myślę, że nawet torbę będę musiała sobie jakąś sprawić, bo nie mam konkretnej. Jedną mąz zawsze w trasę bierze. A w listopadzie, jak byłam na operacji, to torbę od siostry pożyczałam...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Czarna a ile podkładów poporodowych kupowałas?

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ