X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis troche gorzej sie czuje ale pewnie to wina pogody bo chlodno, pochmurno i caly dzien pada. Spac sie chce i czlowiek nie do zycia. Oj tak trzeci trymestr bedzie pewnie ciezki.
    Ana a jak Tiago i Kiano? I jak Ty sie czujesz i ogarniasz wszystko?

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Alexiaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :-) melduje sie też tu :-D termin na 18.01.
    Dorocia kojarzę Cie z wątku starania o rodzeństwo jak o drugie sie staraliście ? A tu juz 3 szczęście Wow ! Dobrze pamietam ? Przeczytałam cały i pozniej po prawie 1,5 roku udało nam sie w koncu :-)
    Anastazji tez kibicowałam ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 00:14

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......
    Moje bliźniaczki Liwia <3 :-* i Adrianna (35 tc [*] :-( Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Alexiaa. Na watku starania o rodzenstwo rzeczywiscie bylam ale Ciebie nie pamietam. Milo mi ze mnie kojarzysz :) Ja mam podobnie termin bo na 13.01 chociaz z moimi doswiadczeniami i pozna owulacja urodze pod koniec stycznia.

Dzis mialam wizyte u gina, wszystko w porzadku tylko tsh mam za wysokie bo 4,47. Musze skontaktowac sie z moja endokrynolog ale dzis miala tel wylaczony wiec bede probowala jutro.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexia witaj i gratuluje, spokojnej i nudnej ciąży ;)

Dorocia też na początku ciąży miałam TSH koło 4 dostałam tabsy i było ok, oby udało się z wizytą jutro.

Co do tiago to.... Jest zazdrosny :/ okazuje to wyjątkowym buntem nic mu nie pasuje, wszystko robię źle, jak mąż wraca z pracy zajmuje się małym a ja spędzam czas z tiago ale jemu to za mało, strasznie mi przykro że jest nieszczęśliwy. Myślałam ze jak starszy i bardziej kumaty to bedzie lżej, teraz mam inne zdanie. Tak długo miał nas tylko dla siebie ze nie potrzafi się dzielić :/ Mam nadzieje ze mu to minie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 12:22

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z moja endo jestem w stalym kontakcie tel. Kazala mi zwiekszyc dawke do 75 na razie i skontrolowac wynik. A ewentualnie dorzucimy w 1-2 dni 100.

No dokladnie Ana tyle lat byl sam a teraz jednak wiekszosc czasu zajmuje maluszek to trudno mu sie odnalezc. Miedzy mna a siostra jest 7 lat roznicy i ona dlugo nie mogla sie z tym pogodzic ze ja jestem, ciagle jej przeszkadzalam :) Moj Kubus tez czasami jest zazdrosny, nie chce sie dzielic zabawkami z Natankiem itd. Trzeba przetrwac a pozniej bedzie lepiej.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bon giorno,
    Syn urodzil sie wczoraj 23:40 po odejsciu wod o 6:40 rano, oksytocynie i moim wyciu, ale bez naciecia i pekniecia, wiec na plus

Waga 3150 wzrost 51

Anastazjaaa, dorocia2324 lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka gratuluje!!! Wracajcie szczesliwie do domciu i powodzenia w pierwszych dniach z dwojka maluszków? Jesli mialabys czas, to napisz więcej szczegółów (z kim zostala córcia i jak przebiegal porod).

Dorocia gratuluje udanej wizyty!

Ana, to u mnie bylo odwrotnie. Sama bylam zdziwiona reakcja Nadii. Na początku byla trochę nieswoja, ale nie zazdrosna. Ogólnie Nadia mimo ze dlugi byla jedynaczka, to zawsze lgnela do dzieci i wszystkim się dzielila. Mimo u nas bezproblemowego przyjęcia Ali przez Nadie i tak uważam, ze roznica 8 lat jest za duża :-(

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka, Chłopak wybrał sobie świetny dzień ;) jeszcze raz gratulacje, niech chowa się zdrowo

Ewwiel jednak dziewczynki mają chyba ten instynkt od urodzenia ;)
    Tez uważam że 8 lat to za dużo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 22:34

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka gratulacje!! Odzyskujcie sily i wracajcie szybko do domku :) Fajnie ze masz porod juz za soba, bez naciecia i pekniecia to bajka :)

Ja wczorajszy dzien mialam tragiczny tak sie zle czulam ze masakra do tego ta goraczka ktora mnie wykancza. A dzis znow upal od rana i tak na razie ma byc, chyba padne. Oby dzis byl lepszy dzien.

Aha no i wczoraj byl dzien ojca. Kubus zrobil swoja pierwsza laurke dla taty, byla piekna :) :)

No 8 lat roznicy to dosc sporo. My z siostra tak na prawde zaczelysmy sie dogadywac jak mialam z 20lat i Kubus mi sie urodzil bo wczesniej wiele rzeczy nie rozumialam. Ale taka prawda ze z ta roznica wieku i dogadywaniem sie roznie bywa, nie ma reguly.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Gianna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!!! Tak długo mnie nie było, że zapomniałam na którym wątku Was szukać i naczytałam się innego przerażona, że już żadnej Was nie ma ;)

DORCIA!!! GRATULACJE!!!! Wow!!! Ale cudnie!!! Dołączam Cię do naszych codziennych modlitw za mamusie oczekujące :)

Ewwiel, jak miło Cię znów "widzieć" :)

Zgredka, GRATULACJE! Niech Malutki zdrowo rośnie i da mamusi wypocząć po porodzie!

A u nas nadal tyle samo dzieci. Choć marzą nam się już kolejne. Janek wstaje i tupta przy łóżeczku, ma dwa zęby i idą kolejne. Cały czas śpiewa, klaska i powtarza: "babababba, tatattatata, dadadadada"
    A teraz zasypia w huśtawce, bo choć normalnie nie ma trudności ze spaniem, to ból dziąseł i upał zrobiły swoje... ech!
    Pamiętacie upały z zeszłego roku?? Ewwiel, ale było ciężko, co?? ;) Dobrze, że dzieciaki już podrośnięte. Ale teraz Dorcia przez to będzie przechodzić.... dużo sił, Kochana życzę

"Zamienię pustynię na pojezierze,
    a wyschniętą ziemię na wodotryski." Iz 41,18
    dqpr3e5ecs7r4rjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) mam 14 miesięczna córkę i wczoraj dowiedziałam się o ciąży :)

zgredka lubi tę wiadomość

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia, wspolczuje. Ale niedlugo ma być chlodniej:-)

Gianna, w końcu jesteś! A juz sie balam, ze nas opuscilas. Oj tak, pamiętam te upaly ito w drugiej polowie ciazy. Nie bylo lekko ;-)

Abby, witamy serdecznie :-) Napisz nam cos więcej o sobie jesli możesz i rozgosc sie wśród nas ;-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jak po weekendzie?

Tiago jeszcze cztery tygodnie do szkoły już nie mogę się doczekać jego wakacji.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka gratulacje.ale prezent dla Taty.

Witam Abby.

Anastazja u mnie czy weekend czy normalny dzień tyg w kółko to samo...a M dopiero wróci za 4mce.....

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dołącze do Waszego wątku , o ile można hihi :)
    Niedawno dowiedziałam się o małej truskawie <3 Mam już szkraba ze stycznia 2014r. A teraz czekamy na luty 2017r. :)
    Pierwszą ciążę też przechodziłam z ovu. Mój poprzedni nick "sla.s" może któraś z wcześniejszych mamusiek kojarzy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 11:25

mała mii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiwlys, ja kojarzę twój poprzedni nick ;)

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada za cztery miesiące... Oj nie zazdroszczę.
    Witam nowe mamusie a także truskaweczke i niespodziankę, rosnijcie zdrowo.
    Im nas więcej tym weselej ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i co tyle nowych mam a nikt nic nie pisze :/

Co tam u was?

Dorocia jak samopoczucie? Brzuszek już się zmienia?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe kobietki. Gratulacje i rozgosccie sie :)
    Witaj Gianna jak dobrze ze sie odezwalas :)

U mnie roznie z samopoczuciem. Na pewno lepiej sie czuje jak nie ma tych upalow. Z reguly wyglada to tak ze caly dzien mecza mnie mdlosci ale do godz 16-17 moge w miare jesc. 16-17 jem obiad i zazwyczaj juz nic wiecej bo mecza mnie straszne mdlosci i wymioty. Wiec dzidzius mnie odchudza ;)
    Dzis mam usg na 18.30 trzymajcie kciuki zeby wszystko bylo w porzadku. Nie lubie czasu przed usg bo zawsze sie stresuje.

Co do brzuszka to ja nie widze jeszcze jakiejs wielkiej zmiany. Zbyt duzo nie jem wiec nawet wzdec nie mam. A taka prawda ze moj brzuch pozostawial wiele do zyczenia juz przed ciaza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 10:32

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na usg wszystko w porzadku. Dzidzius dobrze sie rozwija, wszystkie pomiary w normie. Malenstwo grzecznie lezalo i dalo sie pieknie zbadac. Na plec bylo za szybko, wedlug usg to byl 11+4 tydz. Najwazniejsze ze dzidzius zdrowy.

Anastazjaaa, ewwiel lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
‹‹ 341 342 343 344 345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ