X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie :) super ze wszystko dobrze :)
    A mi jakoś opadły skrzydełka. Tak się strasznie ucieszyłam z tej ciazy a teraz przyszły obawy. Czy będzie serduszko? Czy noszeniem córki nie zaszkodze maleństwu? Jakoś tak mi dziwnie :/

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby to normalne watpliwosci, ja tez je mam i pewnie wiekszosc kobiet w ciazy. Do momentu zobaczenia ruszajacego sie dzidziusia na usg bardzo sie stresowalam. Staram sie oszczedzac jak moge ale wiadomo ze przy dzieciach w tym malym to trudne. Ja tez nosze synka jak musze itd. Bedzie dobrze :)

_Abby_, Beata83 lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    Na usg wszystko w porzadku. Dzidzius dobrze sie rozwija, wszystkie pomiary w normie. Malenstwo grzecznie lezalo i dalo sie pieknie zbadac. Na plec bylo za szybko, wedlug usg to byl 11+4 tydz. Najwazniejsze ze dzidzius zdrowy.
    Super wieści, pewnie na kolejnej wizycie już coś napomkna o płci ;)

dorocia2324 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia, gratuluje dobrych wieści ! Tak trzymać :-)

dorocia2324 lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby mój starszak ma 8 lat i tez miałam wątpliwości czy dam radę, prowadząc do szkoły z niemowleciem, bez jakiejkolwiek pomocy... Takie wątpliwości są normalne to strach przed czymś nowym.

U nas nie jest łatwo ale dajemy radę, im Kiano starszy tym jest lżej ;) czekam z utęsknieniem na wakacje (jeszcze trzy tygodnie) a po wakacjach bedzia miał 6 miesięcy więc liczę na lżejsze dni ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, u nas wakacje już trwaja. Milo jest witać dzień bez szykowania do szkoly.

Dziewczyny w sobotę moja siostra bierze ślub, jestem świadkiem. Strasznie boje się tej imprezy z Alą. Ostatnio jest mega marudna. Budzi się co chwile w nocy. A z nowych umiejętności, to na topie jest raczkowanie i próby samodzielnego wstawania ;-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wizytuje ,proszę o kciuki.
    Od kilku dni całe dnie tańce u mnie w brzuch to jakiś diabeł tasmański ,nie dziewczyna ;)

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel dacie rade a bedzie mial kto sie pozniej Ala zajac np jak bedzie spiaca itd? Oby tylko nie byla marudna. Daj znac jak to wszystko wyszlo i wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia dla siostry :)

Dada kciuki zacisniete!! Daj znac po wizycie.

Ja wczoraj mialam cudny dzien. Umylam okno tarasowe, posprzatalam w domu, ogarnelam sie i bylam z chlopcami na spacerze na placu zabaw :) Oby tak dalej :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada i jak tam?

Dorocia, moja przyjaciolka zajmie się Ala w nocy. Będziemy mieć tam swoj pokoj. Uśpię Ale i przyjedzie Sabina. Najgorsze, ze Ala budzi się co trochę na picie, wiec będę musiala być ciągle pod telefonem.
    Dorocia, mam nadzieje, ze dzisiejszy dzień tez byl udany ;-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowa 310 gr dziewczyna pod mym sercem :)

zgredka, dorocia2324, ewwiel, Anastazjaaa, Gianna lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada: gratulacje ;)

u mnie też synek był energiczny w brzuchu, rozpychał się, myślałam, że będzie gigant w porównaniu do córki, a ten nawet krótszy, choć cięższy, ale w sumie mały jak na 39 tydzień

Abby: dasz radę, każda z nas daje i jeśli nie ma zagrożonej ciąży czy jakichś innych dolegliwości to możesz spokojnie córkę nosić, ja nosiłam do ostatniej chwili

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada gratulacje :-)

Meldujemy się po weselu. Ala szalala do 24.00. Na sali przy glosnej muzyce zasypiala, jak ja wynosilam do pokoju to się budzika i zabawa w najlepsze. I ten scenariusz powtarzalysmy 3 raz. Dopiero po polnocy odetchnelam, ale za trochę znow Nadia marudzila, ze ja brzuch boli, bo się przejadla. Imprezę skończyliśmy o 3:40. Ale ogólnie byli bardzo fajnie.

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada gratulacje.

Ewwiel to super ze wesele sie udalo, byliscie prawie do 4 to ladna godz przy dzieciach. To Ala niezle poszalala :) a biedna Nadia.

Ja ogolnie juz sie lepiej czuje, wieczory sa jeszcze ciezkie bo najmocniej mnie mdli ale wymioty troche ustaly nie liczac wczorajszego dnia ale to wymiotowalam na pewno po grilu bo jednak to ciezkie na zoladek.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane,
    Podczytuje was szybcikiem ale nie mam czasu nic skrobnac.

Od dwóch dni mały przeszedł jakąś zmianę i to wcale nie na lepsze.... :/
    Jeśli nie śpi lub nie je to ryczy.... Cały dzień ryczy.... Taki placz jakby mu się nudziło, żadna zabawa nie zajmie go dłużej niż 5 minut.

Zaczynam być nerwowa :/ pomocy brak, mamy w planach zmianę mieszkania wiec maz robi nadgodziny bo kasa potrzebna, wraca o 20

Czasem mam takie chwile że mam ochte płakać razem z małym :/

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana a moze ma jakies problemy brzuszkowe, moze jakies kropelki warto by mu podac. A moze to skok rozwojowy? Karmisz jeszcze piersia?

Oj ja Wam powiem ze Natus jest strasznie marudny od jakichs dwoch tyg i mam juz dosc. Ciagle chce sie tulic i musze z nim siedziec i go przytulac. Albo chodzi i nie wiadomo dlaczego marudzi i czego szuka, placze bez powodu. A jak cos mu sie zabroni to furia i nie mozna mu przetlumaczyc. Z Kuba tez sie ciagle futruja, Kuba mu robi na zlosc i ja juz trace cierpliwosc.

Ana oby ten trudny czas szybko minal.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Anica37 Debiutantka

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anstazjo,nasze dzieci to prawie rowiesnicy.Moja corcia tez ostanio mega marudna.Zwalam winę na 3 skok rozwojowy :-).Kiedyś musi być lepiej.

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

bhyw9vvjvbnorjhp.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może natus zaczyna być zazdrosny o dzidziusia?
    Też tracę nieraz cierpliwość to chyba normalne w rodzicielstwie są chwile lżejsze i cięższe.

Kiano problemy brzuszkowe ma od około pierwszego miesiąca życia, problemy z trawieniem i kolki, ale wtedy ma inny placz, widać że go boli.

Może i to skok rozwojowy bo już duga nockę cała prz spał. Zjadł o 11 i wstał na jedzenie dopiero o 6 wow oby więcej takich nocy ;)

Dorocia ja karmie mixem rano i wieczorem butlą w dzień i w nocy cyc.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anica37 wrote:
    Anstazjo,nasze dzieci to prawie rowiesnicy.Moja corcia tez ostanio mega marudna.Zwalam winę na 3 skok rozwojowy :-).Kiedyś musi być lepiej.
    Heh mam nadzieję że wcześniej niż później ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Znow cisza... Jezeli chodzi o Natanka to chyba jest to poprostu jakis bunt bo furia jest wtedy kiedy mu cos zabraniamy albo przerwiemy niebezpieczna sytuacje. No i przy jedzeniu jest awantura bo on chce sam jesc a jeszcze mu wszystko spada z lyzeczki i trafia wszedzie tylko nie do buzi, jak chce mu pomoc to placz.

Ja powoli rosne, brzuszek zaczyna byc widoczny, mdlosci nadal mam, wymioty tez mi jeszcze towarzysza, maluszka juz delikatnie czuje i jutro mam wizyte u gina. W sobote wyprawiam urodziny mojego P i w tym tyg bede miala mase roboty a on robi nadgodziny wiec mi nie pomoze. No i zlapal mnie straszny katar i gardlo delikatnie pobolewa.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia życzę zdrowia

Mnie ostatnio nie ma bo Leon złapał rotawirus w piątek ( w jego roczek ) mnie 2 dni temu i ledwo żyjemy...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ