Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A no tak to jest z marynarzami, mam jednego w rodzinie, ma trójkę dzieci i nie był przy porodzie żadnego z nich i tez to strasznie przeżywał, więc skoro nie macie takiej możliwości to trzeba to zaakceptować choć będzie wam ciężko to na szczęście mama Ci pomoże.
Jutro przychodzi fotograf do domu sprzątam chatę bo musi być błysk i za tydzień mój dom będzie już oficjalnie do sprzedania -
Cześć Dziewczyny, nie mam kiedy pisać. Ale z przyjemnością śledzę co u Was
Ja zbieram się do zrobienia jakiś badań... cały czas słabo się czuję i wstaję permanentnie zmęczona. Chwilami mam wrażenie, że siądę i będę płakać, płakać i płakać. Przemęczenie psychiczne ze Starszą na pewno ma znaczący wpływ, ale też po prostu fizycznie źle się czuję.
Och, pojęczałam Wam..."Zamienię pustynię na pojezierze,
a wyschniętą ziemię na wodotryski." Iz 41,18
-
Hej dziewczyny! Zbuntowalam sie i wyznaczylam.godziny odwiedzin dzieciaków, bo przez tydzień codzienne wizyty od rana do wieczora takiej ilości dzieci mnie przerosly. Jestem padnięta za lataniem za nimi, ich glupimi pomyślani i jeszcze Aluska, ktora non stop wstaje (chyba się nie chwalilam, ze Aluska już wstaje i stawia pierwsze kroczki przy meblach).
Gianna po to tu jesteśmy, żeby sie podtrzymywać na duchu w razie trudności i dzielić doświadczeniami.
A co do badan, to ja już tez sobie robilam. Momentami jestem taka slaba i kreci mi się w glowie a morfologia ok. Podobno to od kp. Poza tym co 2 miesiące kontroluje tarczyce i 2 tyg temu badalam tez poziom wit D3.
Dada wspolczuje tej rozlaki. Moj maź kiedyś mial trasy po 6 tyg. To bylo straszne dla mnie. Dla męża tez, bo on tesnil bardzo za rodzina. Kilka lat temu zmienil prace i byl w domu co drugi weekend. Teraz zjeżdża z ostatniej takiej trasy, bo od sierpnia zaczyna prace w firmie, w której będzie w domu co weekend. Bardzo sie cieszymy z tego
Ana, trzymam kciuki, żeby szybko znalazl sie kupiec na obecny dom.
Dziewczyny MamaHani nam zaginela, tak dawno sie nie odzywala, może poszla do pracy i brak jej czasu na forum. Chociaż nasza Dorocia laczyla dom, prace i forum;-)
Zgredka, a co u Ciebie?
I reszta naszych świeżo upieczonych ciężaróweczek tez cichutko siedzą? Jak tam wasze usg i pierwsze objawy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 22:23
-
Dziewczyny,które spodziewają się córeczek,mam dużo ubranek po córce,kurteczki,spodnie,sukienki,bluzeczki,w bardzo dobrym stanie,markowe,niezniszczone,chętnie zamienię na ubranka chłopięce. Chętnych zapraszam na priv bądź [email protected]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 06:42
-
Czesc kobietki. Tak szybko mi czas leci ze nawet nie mam kiedy pisac. Natus jest bardzo wymagajacy, potrzebuje duzo uwagi. Oczywiscie nie moge narzekac bo Kubus duzo sie nim zajmuje i bawia sie razem ale nanosic sie go tez musze. Bardzo dokucza mi bol plecow ktory przechodzi na boki. Nie chce ciagle brac nospy i apapu bo to nie zagraza ciazy. Staram sie oszczedzac ale ciezko przy dzieciach. Wczoraj bylam u gina, wszystko jest w porzadku, mam zapalenie pochwy i dostalam globulki, przytylam 2 kg od wagi sprzed ciazy. Do tego moj P wzial dodatkowa prace i wraca 20-21 a czasem nawet pozniej do domu. Jestem wykonczona bo caly dom i dzieci na mojej glowie ale coz trzeba dac rade.
Gratulacje dla Alusi za pierwsze kroczki
Gianna czasem trzeba sie wyzalic a zmeczenie zazwyczaj niestety towarzyszy wychowywaniu malych dzieci lub ciazy. Ale oczywiscie badania warto zrobic.
No wiele dziewczyn przestalo sie odzywac a szkoda, moze jeszcze sobie o nas przypomna. -
Hej Hej.
Ja wczoraj zobaczyłam moją imprezowiczkę ,wazy 850 gram i wszystko u niej ok.
Za tydzien bedzie moj M takze odliczamy:)
Teraz jest moja mama i ona dźwiga Leona ,po 2 dniach miała zakwasy...
Mieliśmy straszny tydzien bo dolne 4ki Leonowi wychodziły i nocne dramaty a ja zombi ,jak juz Leon zasnal ,To mała szalał i tak w kółko ..
-
Hej Hej.
Ja wczoraj zobaczyłam moją imprezowiczkę ,wazy 850 gram i wszystko u niej ok.
Za tydzien bedzie moj M takze odliczamy:)
Teraz jest moja mama i ona dźwiga Leona ,po 2 dniach miała zakwasy...
Mieliśmy straszny tydzien bo dolne 4ki Leonowi wychodziły i nocne dramaty a ja zombi ,jak juz Leon zasnal ,To mała szalał i tak w kółko ..
-
Czesc. Ja wczoraj bylam w szpitalu. Mylam podloge, chcialam wykrecic mopa i osa uzadlila mnie w srodkowego palca u prawej reki. Nigdy nie mialam uczulenia wiec sie tym nie przejelam. Po czasie zaczela mi puchnac cala dlon, a na calym ciele wyskoczyly czerwone plamy bardzo swedzace. Zadzw do doktorowej a ona kazala do szpitala jechac. Na miejscu podali mi dozylnie jakies leki, zatrzymali na obserwacje 2 godz i puscili do domu. Reka nadal napuchnieta, zobaczymy ile to bedzie teraz schodzilo. Masakra
Dada gratulacje udanej wizyty -
Dorcia współczuje...
Mnie miesiąc temu tez urządziła ale nie było reakcji żadnej.
Ja zamiast spac od 1,5h patrzę albo w tel albo w sufit,Matylda bryka jak szalona a u mnie chyba emocje wzięły gore bo za 22godziny po ponad 4miesiacach zobacze sie z M
-
Dada no w takiej sytuacji to emocje na pewno sa ogromne. Fajnie ze maz wraca Nacieszcie sie soba.
Ja mam jutro wizyte u gina i wyznaczy mi usg. Juz sie nie moge doczekac bo to moje dziecko tak malo daje o sobie znac no i licze na poznanie plci.
W ostatnim czasie szukamy auta bo musimy zmienic na wieksze i mam nadzieje ze dzis uda sie juz kupic bo mam dosc tego ogladania i jezdzenia.
Mdlosci mam nadal cale dnie ale sa do wytrzymania, dzidzia mnie nie oszczedza.
Natus konczy dzis 1,5 roku Juz jest taki fajny, madry, tyle rozumie i coraz wiecej zaczyna mowic. Taki slodziaczek z niego.
Kubus od wrzesnia idzie do zerowki, w tym tyg musimy jechac obkupic go. Juz nie moze sie doczekac, ciekawe jak dlugo
Ogolnie chlopcy super sie dogaduja, bawia, Kubus bardzo go pilnuje i dba o niego a Natus wpatrzony w niego strasznie. Oczywiscie sa zgrzyty ale to normalne. Wtedy szybko lagodzimy spory.
A co u Was kobietki? Bo okropna tu cisza... -
Hej dziewczyny! Dada, życzę samych cudownych chwil z mężem. Podziwiam Was. Mojego męża nie byli w domu max 6 tyg i to byka wiecznosc jak dla mnie...
Dorocia, dobrze, ze wszystko dobrze się skończyli z ta reakcja alergiczna.
Wszystkiego najlepszego dla Natusia i powodzenia przy zakupie auta!
Czyli wysylasz Kubusia rok szybciej do szkoly. Trzymam kciuki, żeby odnalazl się w nowej dla niego rzeczywistości
A u nas wszystko w porządku. Ala rośnie. Raczkuje i chodzi przy meblach, stoi samodzielnie dluzsza chwile. Ostatnie 2 tyg dala popalić, bo budzika się w nocy co chwile na cyca, ale to pewnie od nadmiaru bodźców związanych z nauka chodzenia. Nadia nie chce, żeby nadszedl 1 września
Tydzień temu dowiedzialam się, ze moja siostra jest w ciąży. Przeraz 2 dni chodzilam tak radosna jakbym to ja byla w ciąży. Co prawda od 2 dni dziwnie się czuje, ale zrzucam to na barki zmianhormonalnych, bo mój cykl jeszcze nie wrocil. 20 miesięcy bez @ to jest cos -
1 wrzesnia mam usg i juz nie moge sie doczekac. Dzis w koncu jedziemy juz kupic auto bo mam dosc tego szukania
Tak puszczam go juz do zerowki. Nie chcialam do przedszkola bo uwazam ze na prawde jest madrym chlopcem. Umie pisac, liczyc itd. A w razie czego zawsze moge go zostawic w zerowce jeszcze rok. Najgorzej bedzie zgrac wszystko jak sie dzidzius urodzi ale wiem ze damy rade.
Ewwiel no tyle czasu bez @ to cudna sprawa. Ja dostalam @ pierwszy po porodzie jak Natus mial 10miesiecy i zaraz znow stracilam na rzecz ciazy A chcialabys jeszcze dzidziusia? -
Dorocia, chciałabym i czekam właśnie az wszystko wróci do normy. U nas chyba w końcu zaczyna się ząbkowanie. Póki co żaden się nie przebił, ale mamy id wtorku hardcore. Dzisiaj Ala zbuntowała się ma cyca. Na wieczór nie miałam wyjścia, musiałam odciągnąć i wypila z butelki...