Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Agroszek gratulacje!! Jak dzieci zareagowaly na rodzenstwo? Szczegolnie starsza cora?
Kubus dzis pierwszy raz po feriach poszedl do szkoly i rano mielismy male zamieszanie. Natanek wstal, byl jeszcze zaspany i plakal, mala nie dojadla i musialam ja nosic i karmic. Dobrze ze byl P a w przyszlym tyg nie wiem jak to sama ogarne, bedzie bardzo ciezko. -
Ewwiel dzięki, ok
Córka waży 10,730 kg i mierzy jedynie 72,5 cm... Wagowo od urodzenia jest na 97 centylu ale durna pielęgniarka wypaliła mi z pretensjami dlaczego ona taka niska?!
Nie no, złapię i ją wyciągnę
Nie ma się czym przejmować wszystko w normie, mała zdrowa, rozwija się cudnie
Ja powoli myślę o wyprawce, skończyliśmy remont na dole gdzie będzie kącik maluszka, dostałam pieniądze za zwolnienie chorobowe ale teraz z nowym rokiem jest tyle podatków, wydawków, serwis auta, że dopiero ok marca / kwietnia będę kupować. Ale mam listę, sukcesywnie sobie rzeczy wybieram i dodaję linki -
dorocia2324 wrote:Pianistka bez przesady z tym wzrostem. Jedno dziecko jest troche mniejsze, drugie troche wieksze itd. Super ze cora dobrze sie rozwija.
Ona się urodziła mając 4,15 kg i mierząc zawrotne 48 cm no to nie spodziewajmy się modelki hahah
ale rozwija się cudnie, także nie ma tu co szukać problemu
Dorocia, jak się czujesz? -
Pianistka no to mala kluseczka sie urodzila. To nic dziwnego ze teraz nie jest wysoka.
Ja sie ogolnie bardzo dobrze czuje tylko zmeczenie zaczyna dawac o sobie znac. Przedwczoraj w nocy mala sie krecila i slabo spalam, wczoraj Natanka w nocy brzuch bolal i tez kiepsko ze spaniem. -
Dorocia no tak, trzeba od nowa przyzwyczaic sie do nieprzespanych nocy...
Ale silna jestes, dasz rade
Ja bym chciała troche odsapnąć przed porodem i troche pospać w nocy... zwłaszcza ze u nas w domu rozmieszczenie jest takie ze Emma ma pokój na gorze a ja sypialnie na dole i biegam do niej w nocy jesli to sie nie skończy to przeniosę sie do salonu ze spaniem -
A wlasnie jak z nockami u Emmy? Czesto sie budzi?
Natanek do niedawna spal na gorze z nami w pokoju ale w poniedzialek zrobilismy przemeblowanie u Kubusia w pokoju i teraz chlopcy spia razem w pokoju. Natanek budzi sie ze 2-3 razy i wtedy trzeba podac mu smoczka i spi dalej a nieraz trzeba go wziac do nas do lozka. Ja na razie spie z mala na dole w salonie, jeszcze troche i wroce do sypialni na gore ale najpierw niech Natus sie zaklimatyzuje do spania w nowyn miejscu. -
Nie chcę zapeszać ale moja còrcia chyba sie w koncu przyzwyczaja do myśli że będzie miała braciszka. Coraz częściej przytula się do brzuszka całuje, opowiada co jej braciszek powiedział na uszko..pomaga przy praniu wyprawki..zakłada ubranka na brzuszek I mòwi " proszę Piotrusiu to Twoje zobacz jakie piękne"
-
Mamusie mam pytanie jak sobie radzicie albo myślicie radzić ze spacerami zkolejnym maleństwem jak będziecie same? Macie jakieś doświadczenie z dostawkami do wòzkòw? Ja się nad tym głeboko zastanawiam ale obawiam się ze còrcia chciałaby z tego uciekać..