X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka, Emma będzie miała 16 miesięcy gdy Emil się urodzi. Zakładam że będzie już chodziła ale jednak nie na długie dystanse...
    Ja nie kupuję ani wózka bliźniaczego ani żadnych dostawek.
    Po prostu jeden maluch będzie w chuście a drugi w wózku. O ile Emil będzie akceptował wózek..

Inka91 lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jeszcze nieśmiało ale witam się z wami. Dziś ujrzałam dwie kreski na teście a jutro wyniki dzisiejszej bety także począteczek ale mega radośc :)

Arturek ma 19 miesięcy :) Planowo, jak urodzi się druga dzidzia to będzie miał wtedy 2latka i 3 miesiące a bedzie sie szykował na pójście do przedszkola od 2,5 roku :)

Och,,, jakie zmiany nas czekają :) Mąż przeszczęśliwy :)

Inka91 lubi tę wiadomość

😇😁😇😇😁
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek hej! :) i kciuki za jutrzejszą betę :D
    Ty tu faktycznie pasujesz bo na Twój brzuszek czeka brat :D
    Moja Emma jeszcze nie czai że za 4 miesiace przyniose takie małe coś :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek 12 wrote:
    Cześć, jeszcze nieśmiało ale witam się z wami. Dziś ujrzałam dwie kreski na teście a jutro wyniki dzisiejszej bety także począteczek ale mega radośc :)

Arturek ma 19 miesięcy :) Planowo, jak urodzi się druga dzidzia to będzie miał wtedy 2latka i 3 miesiące a bedzie sie szykował na pójście do przedszkola od 2,5 roku :)

Och,,, jakie zmiany nas czekają :) Mąż przeszczęśliwy :)

Witamy witamy ja już na końcòwce, ale pamiętam doskonale łzy szczęścia w oczach kiedy zobaczyliśmy 2 kreseczki...:-)

Zgredek 12 lubi tę wiadomość

• Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka, no tak to juz jest :) Ja spisałam kompletnie na straty ten cykl, wczoraj pisałam na OVU, że zrobie test dla funnu bo dziś termin @ ale wiem, że ona przyjdzie. Zrobiłam test, patrze(zaspana) jedna kreska więc sru do kosza a po 5 minutach coś mnie tchnęło i mówie a zobacze czy na pewno no i kopara mi opadła bo nawet się za bardzo przyglądac nie trzeba było hehe :)

Arturek się ucieszy z rodzeństwa bo kocha dzieci :)

😇😁😇😇😁
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka ja mam trójkę dzieci 2 4 i 6l. Z tym że między dwójką najmlodszych różnica jest 18 msc. Gdy pojawiło się 2 dziecko starszy miał 2 lata i 4 msc i chodził już bez wózka. Jak się urodziło trzecie to kupiłam podwójny wózek bo 18 msc dziecko jest za małe na podstawke a poza tym miałam jeszcze czterolatka więc chciałam mieć wolną rękę. Jak środkowe dziecko miało 2.5 roku wózek sprzedalam i został tylko najmlodzsy w wozku na spacerach. Z dostawek nie korzystam. Moje dzieci super chodzą i za reke i przy wózku.

Inka91 lubi tę wiadomość

• Inka91 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się jeszcze zastanowie, còrcia lubi chodzić sama ale boje się żeby nie uciekała..zobaczymy jeszcze. Dziekuje za podpowiedzi..:-)

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Gratuluje i witam nowe mamusie.

U nas nie jest zle ale dzieci pochlaniaja mi caly czas. Moj P caly ten tydz juz byl w pracy wiec musialam radzic sobie sama. Najgorzej jest rano wyprowadzac Kubcia na autobus bo jest wszystko w biegu a pozniej jest ok, mam posprzatane, codziennie robie obiad. W nocy mala roznie sie budzi na jedzenie co 2-4 godz. Daje cyca i zazwyczaj spi dalej. Ja sie czuje dobrze tylko jestem juz troche zmeczona.

Ja jeszcze nie spacerowalam sama z cala trojka, na razie wychodzimy tylko na podworko. Ale spacery pewnie beda wygladaly tak ze chlopcy beda chodzic,ewentualnie Kubus rower, Natus na autku a Sarcia w chuscie. Bo wozek odpada bo Natanek lubi uciekac i chodzic w swoja strone.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • ivi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia wyglada na to ze super sobie radzisz. Podziwiam:)
    U nas jes 17 msc roznicy i od narodzin synka corka chodzi pieszo na spacerki. Wozkiem moze byla z 5 razy. Latem czasem wybierala rowerek (jesli bylismy z mezem badz babcia na spacerze) U nas zakup podwojnego wozka okazsl sie zbednym wydstkiem.

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia pieknie dajesz rade :)

Ja mam taki plan ze na co dzien będziemy chodzić na plac zabaw u nas na wyspie, Emma bedzie na nóżkach albo rowerkiem a mały w chuście albo w wozku, a na dalsze trasy pewnie bede brała chuste dla Emmy zeby ją brać jak sie zmęczy :)

My w sobotę mieliśmy roczek, było super :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Emmy :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękujemy :)

melduję też że na dzisiejszym USG wszystko ok :) synek waży ok 570 g już

Inka91, dorocia2324 lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie mam jeszcze pytanie jak z ze starszymi dziecmi kiedy będziecie w szpitalu? Czy chcecie zeby starszaczki przyszly przywitac rodzeństwo? Bo ja mysle ze nie chce zeby maz przyprowadzal corcie.boje sie ze zarowno ja jak i ona nie będziemy mogly sie potem rozstac..:-( mam nadzieje ze bede w szpitalu dwie noce tak jak za pierwszym razem i jakos to wytrzymamy..a takie chwilowe spotkanie byloby zbyt bolesne

• natalka1988 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. To ja rowniez. Corcia ma ostatniego kwietnia 7 lat. Nastepne w drodze na wrzesien;)

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka u mnie sprawa jest jasna bo emma jest jeszcze tak malutka ze nie zostanie sama w domu. A ze mieszkamy za granicą to nie mam nikogo kto moglby z nią zostac. Cudem bedzie jesli ktokolwiek z nią zostanie na czas porodu zeby mąż mógł mi towarzyszyc bo jesli nie to bede zmuszona rodzic sama. Wiec u mnie naturalne ze bedzie przyjezdzal razem z Emmą

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zajrzałam, zobaczyć co starcyh znajomych słychac... Dorocia ty już trójeczkę masz na stanie?? Jak to się stało!! :D GRATULACJE! <3 Mnie ponownie wzięło na marzenia o trzecim dzieciątku, ale boję się że nie dam rady.
    A jak Ty dajesz radę z trójeczką takich maluszków? U mnie jest z dwójką dobrze... dlatego marzy mi się to trzecie. Tylko choroby nas dobijają, właściwie od września (nowa grupa przedszkolna) dziewczyny na zmianę non stop chorują ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 10:09

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj lithe :) :) Tak u mnie juz trojeczka :) Ja sie chyba nigdy stad nie wyniose ;) To nic tylko spelniac marzenia i brac sie za starania :)
    Musze powiedziec ze na prawde daje rade. Mam posprzatane, ugotowane, z dziecmi sie pobawie, z reguly mam codziennie chociaz rzesy pomalowane. Ogarniam wyjscia i powroty Kubcia ze szkoly. Moj P jak wraca z pracy to pomaga przy dzieciach, chlopcow wykapie, pobawi sie z nimi, mala ponosi. Najbardziej mi dokucza zmeczenie i przez to jestem bardziej nerwowa. Musze jeszcze dopracowac pory wychodzenia na dwor bo albo starszy jest w szkole albo mlodszy spi albo mala marudzi. No i wiadomo czasu dla siebie na razie prawie nie ma. Myslalam ze bedzie gorzej ale jest ok, wiadomo ze czasem bywa ciezko.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. U nas niestety choroba na calego. Chlopcy od poniedzialku na antybiotyku a mala dzis dostala antybiotyk a jak nie bedzie poprawy to mamy skierowanie do szpitala. Ja tez sie kiepsko czuje, katar i zatoki daja popalic. Jestem tak padnieta. Niech juz przychodzi wiosna i ciepelko.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Dorcia i jak u Was?

Ja właśnie wróciłam z mała ze szpitala i nikomu nie życzę ...
    Mała zapalenie płuc wywołane wirusem rsv ...
    Leon tez dopiero skończył antybiotyk -zawiesiliśmy żłobek bo wiecznie coś przenosi.

W pon mam dzwonić do szpitala bo przyjdzie jeszcze jeden wynik i jak będzie pozytywny to wracamy do szpitala...:(

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • setti Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka91 wrote:
    Mamusie mam jeszcze pytanie jak z ze starszymi dziecmi kiedy będziecie w szpitalu? Czy chcecie zeby starszaczki przyszly przywitac rodzeństwo? Bo ja mysle ze nie chce zeby maz przyprowadzal corcie.boje sie ze zarowno ja jak i ona nie będziemy mogly sie potem rozstac..:-( mam nadzieje ze bede w szpitalu dwie noce tak jak za pierwszym razem i jakos to wytrzymamy..a takie chwilowe spotkanie byloby zbyt bolesne

Też się nad tym zastanawiam... Ostatnio spędziłam w szpitalu łącznie dziesięć dni... brr... :/

jgf871u.png

t6748sh.png
‹‹ 363 364 365 366 367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ