Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Pianistko, wspolczuje... Co do wstawania, to doskonale Cie rozumiem. Moja Ala tez ma takie napady, przez ostatnie 6 tyg nasze noce wyglądały podobne. Na tydzien wszystko sie uspokoiło, przesypiała noce a od 3 dni znowu to samo tyle, ze ja w ciazy nie jestem, także wspolczuje podwójnie...
Candela, witaj u mnie teoria z drugi szybszym porodem sprawdziła sie. Pierwszy poród po 3 podejściach do oksytocyny. W tym skurcze parte prawie 3h. Pod koniec porodu skurcze ustały i córkę wypchnięto mi sila. O obrażeniach nawet nie chce wspominać.
Drugi porod rozpoczął sie o 00:40 odejściem wod. O 1:45 bylam na porodówce. Szlam o własnych silach, skurcze co 3 min, znośne, rozwarcie 4 cm. A o 2:30 urodziłam druga córkę. -
Ewwiel, ja o przespaniu nocy nawet nie marzę, ale wrocic do 2-3 pobudek które były byłoby miło...
Mam nadzieję, że do czerwca się ogarnie a ja nie urodzę szybciej przez to latanie po schodach co pół h.
Mieliśmy dziś USG
oto Emil
waży ok 1580-1600 g
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b3bf7d3a168e.pngewwiel lubi tę wiadomość
-
Pianistka super fotka
Będę trzymać kciuki, żeby Emilowi nie spieszyło się przed 11 czerwca
Moje oba porody też były szybkie, sprawdziłam książeczki i wg nich czas trwania to 3g15min i 5 minut parte, a drugi poród 3g30min i 10 min parte.
Też mam teraz stresa, czy zdążę do szpitala (mam jakieś 20 km), jak zaczną mi się parte, to na pewno nie zdążę (pewnie nawet wejść do samochodu ) -
Pianistka, faktycznie tatuś dający browarem to raczej nie najlepszy pomysł na.porodowce
Co do nocek to współczuję. U nas niestety to samo dlatego młody śpi z nami.
Ewwiel wow ekspresowy poród. Zwłaszcza że pierwszy do łatwych nie należał.
Kasia daleko macie do szpitala ? -
Candela masz przeczucia co do plci?
Emma nie umie spac z nami. Musi miec ciemno, cicho. Bardzo latwo sie rozprasza i rozbudza... zaczyna sie zabawa i gadanie. Ile razy marzylam by spala ze mną w lozku kiedy szlam do niej 10 raz...
Ja dzisiaj przyszalalam... zwazylam sie... +2,7 kg od poczatku ciązy. Kpina :o
-
Witam się i nieśmiało pytam, czy można dołączyć z moją trójką?
Antoni 17.04 skończy 14 miesięcy, a jego rodzeństwo pojawi się w sierpniu/wrześniu. Jeszcze nie znamy dokładnej daty ponieważ czeka nas wizyta w szpitalu by dograć szczegóły i ustalić termin cc. -
Pianistka powiem Ci, że poprzednia ciąża w sumie bez rewelacji. Na początku standardzik w postaci mdłości, później spokój. Poród idealnie w terminie, a nawet w obu terminach bo zaczęło się wszystko w dniu terminu z OM, a skończyło się w dniu terminu z usg tyle, że poprzez cesarkę.
W tej już tak łatwo nie ma. Trochę się ostatnio dzieje i nie wiadomo dlaczego tak jest no i najgorszą rzeczą w tej ciąży są sny. Ciągle śni mi się poronienie i inne tego typu sprawy
U Ciebie już tylko trochę ponad 2 miesiące jak nastawienie? boisz się, a może nie ma strachu w ogóle? -
candela około 20km
Maniaaaa gratuluję bliźniaków Mi wszyscy "wróżyli" że będą bliźniaki, bo mój ojciec jest bliźniakiem, ale wg usg jest jeden robaczek więc nikt nie trafił Ja bym sobie nie wyobrażała bliźniaków z moimi "odchowanymi" dzieciakami, a Ty będziesz miała trójkę maluchów naraz Już zaczynam Cię wspierać duchowo -
Kasia u nas w rodzinach za to bliźniaków brak i wydaje mi się, że mogła "zawinić" antykoncepcja odstawiona przed szczęśliwym cyklem
Gratuluję małego robaczka
Co do opieki nad dzieciakami to mężowi będzie się należało na początku opiekuńcze na mnie więc pierwsze półtora miesiąca mi pomoże, a później syn mój pierworodny idzie do przedszkola Jakoś dam radę Jak nie to pójdę do ubezpieczalni po darmową nianię co będzie mi w domu pomagać -
Mania u mnie ciąża z Emmą była trudna - nie tyle ze względu na dolegliwości bo tych nie miałam prawie wcale ale cały I trymestr krwawiłam. A że była to moja 5-ta ciąża to strachu było dużo...
Teraz synkiem były tylko plamienia ale do 16 tygodnia wymiotowałam po wszystkim i dolegliwości mnie zmordowały
Emma miała 7,5 mies gdy dowiedziałam się, że udało się zajść więc była malusia...
Ogólnie obaw raczej nie mam, takie prozaiczne rzeczy typu jak ogarnąć podczas nocnej pobudki obydwoje czy jak rozplanować kąpiel albo wyjście na spacer...
Najmocniej chyba boję się o poród bo Emma była spora (4150 g) i zaklinowała się w kanale rodnym... dopiero po 2 h bóli partych przeszła i mogłam zacząć przeć. Jeśli Emil będzie większy to może być różnie... chyba tylko o to boję się obecnie.
-
Kasia też się dziwię, że tak szybko się udało, szczególnie, że w ostatnim cyklu z antykoncepcją były dziwne przygody z testami ciążowymi. No ale udało się i muszę nie muszę i tak się cieszę
Pianistka przykro mi z powodu poprzednich ciąż. Chyba każda kobieta, która straci chociaż jedną ciążę odczuwa strach przy kolejnej.
Mnie w tej ciąży męczyły przez 3/4 tygo mdłości, ale dałam radę dzięki opaskom na nadgarstki, a teraz.. Dziwny śluz z różnym zabarwieniem. Po wizytach u gin wszystko okej brak świeżych plamień.. Nie wiadomo skąd się to bierze. Od paru dni póki co spokój. No i brzuch boli strasznie i szyjka dosyć dokucza..
Ahhh w ogóle teraz zorientowałam się, że Twoja córa ma na imię tak jak będzie mieć na imię jedna z bliźniaczek jeśli okażą się być dziewczynkami.
Będzie Emma i Melanie a dla chłopców nie mamy z mężem pomysłu. Może to jakiś znak
O to mała była spora. Antoni przy porodzie ważył 3660g więc był taki raczej normalny wagowo. Teraz wiem, że raczej maluszki nie dobiją do takiej wagi jak młody, ale najbardziej nie obawiam się kolejnej cesarki tylko tego, że coś będzie z nimi nie tak, jakieś problemy, komplikacje. Ostatnio sporo dzieci bliźniaczych na jednym z forów rodzi się przedwcześnie z powodu dystrofii jednego lub obojga płodu/ów. Tego się boję... Chyba najbardziej. Resztą się nie martwię. -
Napewno będzie dobrze i urodzisz w terminie zaplanowanym zdrowe dzieci :* jestem pewna
A imiona wybraliscie piękne Emmy to charakterne dziewuchy
Ja sie oprocz samego porpdu obawiam czy donoszę bo ciągle brzuch się spina, pojawiają się skurcze itp. Ale mam nadzieję ze szczesliwie dotrwamy boje sie troche o szyjke czy wytrzyma. Musi -
Pianistka już nie zostało wam dużo Dacie radę, a na szyjke zawsze można pessar lub szew założyć no i może spróbuj brać magnez na te twardnienia brzucha. Ja aktualnie biorę 3x1 z powodu tych bóli
Dziękuję za słowa otuchy i chciałabym żeby rzeczywiście moje maluchy przyszły na świat całe zdrowe i w terminie