X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania tu gdzie mieszkam nawet nikt szyjki w ciązy nie sprawdza :D takze no...
    Magnez biore :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka Wyspy? Holandia?

Ja też nie mieszkam w Polsce :)

Nocka zarwana. Syn stwierdził o 3, że idziemy się bawić i koniec. Poszedł spać o 5 lub 6. Dla niego wszystko, ale no kurcze. W dzień nie śpię bo jak młody ma drzemkę to robie co nieco w domu i jeszcze w nocy takie akcje. Ostatnio gorzej nam śpi.

Pianistka podpowiedz mi jak Ty przygotowujesz małą na pojawienie się brata? Ja nie mam pojęcia jak zacząć.

Niby pokazuję małemu, że brzuszek i że dzidziusie, ale on kompletnie się tym nie przejmuje, nie interesuje i ma wszystko głęboko w nosku. Dzisiaj bujał swój stary fotelik samochodowy i "buczał" swojemu miśkowi do snu więc może coś załapał, ale no jakoś przygotować go trzeba, że mama już nie będzie tylko dla niego.

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com
  • candela Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaa witaj :)
    Ja przed drugą ciąża też chciałam bliźniaki ale młody mi daje tak popalić, że w sumie cieszę się że jest jedno :P
    Ja tam synka nie przygotowuje na przyjście rodzeństwa bo on i tak tego nie zrozumie ;) myślę, że jak już się pojawi maluszek to wtedy zacznie się pracą ze starszym chociaż jestem dobrej myśli bo na razie bardzo przyjaźnie reaguje na wszystkie dzieci.

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania Norwegia :)
    Emma zwykle o 6 to juz wstaje na amen. Ale dzis nocka fajna bo tylko 3 pobudki wiec wyspalam sie super :) fakt, ze od pólnocy do 6ej ale to i tak lepsze od tej masakry ktorą ostatnio funduje..
    Jak przygotowuje? No wlasnie ciezkie pytanie. Nasze maluchy są jeszcze tak male ze w sumie nie bardzo ogarniaja :/ Emma pokazuje gdzie mama ma brzuszek, glaszcze itd. Ale jak zapytam gdzie jest dzidzi to podnosi swoja bluzke i brzuchem swieci :D kupiliśmy jej lalke dzidziusia i pokazujemy ze trzeba bardzo delilatnie glaskac itd ale ile ona z tego rozumie? Ma 14 miesięcy a Emil urodzi sie gdy będzie miala 16... więc watpie by byla jakas ogromna roznica w jej rozumowaniu. Mam poczucie ze zrobilam jej krzywde sprowadzając rodzenztwo tak szybko... ze odbieram jej wylączne prawo bycia dzidziusiem w naszym domu

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka pomyśl sobie, że drugie dziecko nigdy nie miałoby szansy na bycie jedynym dzidziusiem w domu ;)
    A za to dajesz jej kompana do zabaw, wspólnego cieszenia się z Mikołaja na święta, towarzysza wakacyjnych wojaży i powiernika wieczornych sekretów szeptanych tak żeby rodzice nie słyszeli ;)
    Ja na to patrzę w ten sposób :)

Pianistka lubi tę wiadomość

RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candela ja nawet o bliźniakach nie myślałam. Do tej pory trochę przeraża mnie fakt jak ja sobie poradzę. No ale jakoś przecież trzeba :)
    Antek na inne dzieci też świetnie reaguje, ale niestety musimy zacząć pracować już teraz bo smyk przechodzi bunt i dzieci są fajne tylko przez chwilę, później próbuje je sobie ustawić.

Pianistka ja też mam nieraz takie myśli. Szkoda mi małego, że tak szybko i że mamy nie będzie mieć chociaż jeszcze ten rok tylko dla siebie, ale z drugiej strony wiem, że mała różnica między rodzeństwem sprzyja :) U między mną i bratem zawsze był spokój, chociaż z tego co mama mi mówi to potrafiłam dać jej w kość jak się urodził bo byłam na początku zazdrosna.

Ale tak jak pisze Candela. Nasze dzieci będą rówieśnikami, wspólne wakacje, uciecha ze świąt :) Tyle radości wniesie nowe dziecko i w nasze i naszych dzieci życie :) Musimy być tylko cierpliwe i dać im czas.

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje... mnie powoli hormony dopadają...
    Zaczynam dziś 8 miesiąc i obaw coraz więcej

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie przejmuj się kochana. Ja nawet do połowy ciąży nie doszłam, a potrafię się rozkleić i z byle powodu na męża nawrzeszczeć :) Już taki urok ciąży :) Jeszcze tylko pare tygodni i już Emil będzie z Tobą, ale bym chciała, żeby i u mnie już była końcówka :D

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak samopoczucie brzuszki?
    Ale fajnie ze nas sie tu tyle zrobilo :)

U nas dzis 11 pobudek :/ a mąz wyjechal wlasnie na pare dni sluzbowo wiec nestem sama z Emmą. Oby bez niespodzianek :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wspolczuje nocki u nas dzis przespana cala :D

Mlodosc ma teraz drzemke i jak wstanie to lecimy do znajomej.

Ciotka meza podniosla mi dzis cisnienie do tego stopnia, ze chyba przez tydzien mi nie spadnie.. Ehh. Same problemy ze strony jego rodziny.

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania Emma raz kiedys przespala noc od 23 do rana... raz :p na wiecej nie licze poki co.
    Czasem mamy noce z 2-3 pobudkami to juz tak super jak na nią.

A rodzinka tak... na zdjeciu najlepiej.
    Mojego meza rodzina w sumie ma nas gdzies co w sumie mnie cieszy

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie sie Was czyta :-) przypomina mi sie czas ciazy ;-) mam nadzieje, ze niedlugo dołączę do Was ;-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel bedziemy trzymac kciuki! :)

ewwiel lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię też ma drzemkę. Chwila relaksu dla styranej matki ;)

A wiecie, ja to nie lubię być w ciąży. Nie znosiłam tekstu "jeszcze zatęsknisz za brzuszkiem". Nie mam może jakichś problemów ale te mdłości, ograniczenia, zmęczenie, zadyszka, spadek kondycji, za chwilę wielki brzuch i ucisk na szyjkę, który będzie mnie ograniczał w wyjściu na spacer.
    Cieszę się na dzieciątko i chciałabym mieć jeszcze jedno ale ciąża to dla mnie mało przyjemny środek do celu ;)

RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candela popieram. Tzn dopiero teraz. Dla mnie ciąza z Emmą byla cudna. Zero mdlosci, bolu. Dopiero na samej koncowce. Teraz jak do 16 tc rzygałam jak kot, to zmienialm zdanie...
    Obecnie 31 tc a ja juz sie czuje jakbym kija polknela. Brzuch mam ogromny, ciezko oddychac.. naprawde odliczam do konca :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka chciałabym, żeby rodzina mojego miała nas gdzieś. Przynajmniej byłby święty spokój i więcej pieniędzy w portfelu.

Ewwiel trzymam kciuki żeby się udało :)

Candela mam podobnie z tym, że jak już urodziłam małego to było mi wszystko jedno czy ten brzuch zniknie czy nie. Z biegiem czasu zaczęłam za nim tęsknić, a teraz mam go dość. Dość, że dopiero 16 tydzień to jeszcze brzuch wielki jak u słonia... Aż się boję co będzie pod koniec.

ewwiel lubi tę wiadomość

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania o nieee wspolczuje familii :/

Pokazecie brzuszki? :)

Ale fajnie ze naw tu tyle sie zrobilo :)
    Kurcze teraz dopiero doceniam jak beztroska byla pierwsza ciąza. Mozliwosc odpoczynku, spania w nocy, brak noszenia itd.

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No laski, przerażacie mnie ;) Ja już zdążyłam zapomnieć jak to było... Nocne pobudki itd. Zastanawiam się czy ja byłam świadoma tego, w co się pakuję ;)

No pochwalcie się brzuszkami ciężaróweczki ;)

Maniaaaa nie przejmuj się jakimiś obcymi ludźmi, w końcu ciotka męża, to obca baba więc niech się cmoknie ;)

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/25889ce0a041.png

Jeju jak ja już odliczam! 72 dni do terminu a 48 dni do ciąży donoszonej :)
    w święta chcę posprzątać w garderobie i wywieźć niepotrzebne ubrania i po świętach ruszam z praniem, prasowaniem, układaniem :)

Kasia, napewno byłaś świadoma :d ale napewno zapomniałaś jak to smakuje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 20:45

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę dołączyć ??? :)
    Jak widać po suwaczkach to w brzuszku siedzi trzeci dzidziuś :)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ