X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania tu gdzie mieszkam nawet nikt szyjki w ciązy nie sprawdza :D takze no...
    Magnez biore :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka Wyspy? Holandia?

Ja też nie mieszkam w Polsce :)

Nocka zarwana. Syn stwierdził o 3, że idziemy się bawić i koniec. Poszedł spać o 5 lub 6. Dla niego wszystko, ale no kurcze. W dzień nie śpię bo jak młody ma drzemkę to robie co nieco w domu i jeszcze w nocy takie akcje. Ostatnio gorzej nam śpi.

Pianistka podpowiedz mi jak Ty przygotowujesz małą na pojawienie się brata? Ja nie mam pojęcia jak zacząć.

Niby pokazuję małemu, że brzuszek i że dzidziusie, ale on kompletnie się tym nie przejmuje, nie interesuje i ma wszystko głęboko w nosku. Dzisiaj bujał swój stary fotelik samochodowy i "buczał" swojemu miśkowi do snu więc może coś załapał, ale no jakoś przygotować go trzeba, że mama już nie będzie tylko dla niego.

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com
  • candela Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaa witaj :)
    Ja przed drugą ciąża też chciałam bliźniaki ale młody mi daje tak popalić, że w sumie cieszę się że jest jedno :P
    Ja tam synka nie przygotowuje na przyjście rodzeństwa bo on i tak tego nie zrozumie ;) myślę, że jak już się pojawi maluszek to wtedy zacznie się pracą ze starszym chociaż jestem dobrej myśli bo na razie bardzo przyjaźnie reaguje na wszystkie dzieci.

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania Norwegia :)
    Emma zwykle o 6 to juz wstaje na amen. Ale dzis nocka fajna bo tylko 3 pobudki wiec wyspalam sie super :) fakt, ze od pólnocy do 6ej ale to i tak lepsze od tej masakry ktorą ostatnio funduje..
    Jak przygotowuje? No wlasnie ciezkie pytanie. Nasze maluchy są jeszcze tak male ze w sumie nie bardzo ogarniaja :/ Emma pokazuje gdzie mama ma brzuszek, glaszcze itd. Ale jak zapytam gdzie jest dzidzi to podnosi swoja bluzke i brzuchem swieci :D kupiliśmy jej lalke dzidziusia i pokazujemy ze trzeba bardzo delilatnie glaskac itd ale ile ona z tego rozumie? Ma 14 miesięcy a Emil urodzi sie gdy będzie miala 16... więc watpie by byla jakas ogromna roznica w jej rozumowaniu. Mam poczucie ze zrobilam jej krzywde sprowadzając rodzenztwo tak szybko... ze odbieram jej wylączne prawo bycia dzidziusiem w naszym domu

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka pomyśl sobie, że drugie dziecko nigdy nie miałoby szansy na bycie jedynym dzidziusiem w domu ;)
    A za to dajesz jej kompana do zabaw, wspólnego cieszenia się z Mikołaja na święta, towarzysza wakacyjnych wojaży i powiernika wieczornych sekretów szeptanych tak żeby rodzice nie słyszeli ;)
    Ja na to patrzę w ten sposób :)

Pianistka lubi tę wiadomość

RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candela ja nawet o bliźniakach nie myślałam. Do tej pory trochę przeraża mnie fakt jak ja sobie poradzę. No ale jakoś przecież trzeba :)
    Antek na inne dzieci też świetnie reaguje, ale niestety musimy zacząć pracować już teraz bo smyk przechodzi bunt i dzieci są fajne tylko przez chwilę, później próbuje je sobie ustawić.

Pianistka ja też mam nieraz takie myśli. Szkoda mi małego, że tak szybko i że mamy nie będzie mieć chociaż jeszcze ten rok tylko dla siebie, ale z drugiej strony wiem, że mała różnica między rodzeństwem sprzyja :) U między mną i bratem zawsze był spokój, chociaż z tego co mama mi mówi to potrafiłam dać jej w kość jak się urodził bo byłam na początku zazdrosna.

Ale tak jak pisze Candela. Nasze dzieci będą rówieśnikami, wspólne wakacje, uciecha ze świąt :) Tyle radości wniesie nowe dziecko i w nasze i naszych dzieci życie :) Musimy być tylko cierpliwe i dać im czas.

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje... mnie powoli hormony dopadają...
    Zaczynam dziś 8 miesiąc i obaw coraz więcej

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie przejmuj się kochana. Ja nawet do połowy ciąży nie doszłam, a potrafię się rozkleić i z byle powodu na męża nawrzeszczeć :) Już taki urok ciąży :) Jeszcze tylko pare tygodni i już Emil będzie z Tobą, ale bym chciała, żeby i u mnie już była końcówka :D

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak samopoczucie brzuszki?
    Ale fajnie ze nas sie tu tyle zrobilo :)

U nas dzis 11 pobudek :/ a mąz wyjechal wlasnie na pare dni sluzbowo wiec nestem sama z Emmą. Oby bez niespodzianek :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wspolczuje nocki u nas dzis przespana cala :D

Mlodosc ma teraz drzemke i jak wstanie to lecimy do znajomej.

Ciotka meza podniosla mi dzis cisnienie do tego stopnia, ze chyba przez tydzien mi nie spadnie.. Ehh. Same problemy ze strony jego rodziny.

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania Emma raz kiedys przespala noc od 23 do rana... raz :p na wiecej nie licze poki co.
    Czasem mamy noce z 2-3 pobudkami to juz tak super jak na nią.

A rodzinka tak... na zdjeciu najlepiej.
    Mojego meza rodzina w sumie ma nas gdzies co w sumie mnie cieszy

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie sie Was czyta :-) przypomina mi sie czas ciazy ;-) mam nadzieje, ze niedlugo dołączę do Was ;-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel bedziemy trzymac kciuki! :)

ewwiel lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię też ma drzemkę. Chwila relaksu dla styranej matki ;)

A wiecie, ja to nie lubię być w ciąży. Nie znosiłam tekstu "jeszcze zatęsknisz za brzuszkiem". Nie mam może jakichś problemów ale te mdłości, ograniczenia, zmęczenie, zadyszka, spadek kondycji, za chwilę wielki brzuch i ucisk na szyjkę, który będzie mnie ograniczał w wyjściu na spacer.
    Cieszę się na dzieciątko i chciałabym mieć jeszcze jedno ale ciąża to dla mnie mało przyjemny środek do celu ;)

RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candela popieram. Tzn dopiero teraz. Dla mnie ciąza z Emmą byla cudna. Zero mdlosci, bolu. Dopiero na samej koncowce. Teraz jak do 16 tc rzygałam jak kot, to zmienialm zdanie...
    Obecnie 31 tc a ja juz sie czuje jakbym kija polknela. Brzuch mam ogromny, ciezko oddychac.. naprawde odliczam do konca :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka chciałabym, żeby rodzina mojego miała nas gdzieś. Przynajmniej byłby święty spokój i więcej pieniędzy w portfelu.

Ewwiel trzymam kciuki żeby się udało :)

Candela mam podobnie z tym, że jak już urodziłam małego to było mi wszystko jedno czy ten brzuch zniknie czy nie. Z biegiem czasu zaczęłam za nim tęsknić, a teraz mam go dość. Dość, że dopiero 16 tydzień to jeszcze brzuch wielki jak u słonia... Aż się boję co będzie pod koniec.

ewwiel lubi tę wiadomość

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania o nieee wspolczuje familii :/

Pokazecie brzuszki? :)

Ale fajnie ze naw tu tyle sie zrobilo :)
    Kurcze teraz dopiero doceniam jak beztroska byla pierwsza ciąza. Mozliwosc odpoczynku, spania w nocy, brak noszenia itd.

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No laski, przerażacie mnie ;) Ja już zdążyłam zapomnieć jak to było... Nocne pobudki itd. Zastanawiam się czy ja byłam świadoma tego, w co się pakuję ;)

No pochwalcie się brzuszkami ciężaróweczki ;)

Maniaaaa nie przejmuj się jakimiś obcymi ludźmi, w końcu ciotka męża, to obca baba więc niech się cmoknie ;)

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/25889ce0a041.png

Jeju jak ja już odliczam! 72 dni do terminu a 48 dni do ciąży donoszonej :)
    w święta chcę posprzątać w garderobie i wywieźć niepotrzebne ubrania i po świętach ruszam z praniem, prasowaniem, układaniem :)

Kasia, napewno byłaś świadoma :d ale napewno zapomniałaś jak to smakuje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 20:45

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę dołączyć ??? :)
    Jak widać po suwaczkach to w brzuszku siedzi trzeci dzidziuś :)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ