X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam jakiegoś łobuziaka w brzuchu :) nie pamiętam, żeby któryś Maluszek dotąd tak kopał ;)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daje mlodemu to co przepisal lekarz i ma scisla i lekkostrawna diete. Dzis juz jest znacznie lepiej choc noc byla jeszcze ciezka. Ale juz jestem dobrej mysli. Ja to mam raz biegunke, raz zaparcie i tak ciagle.

Karola no super jest tak czuc swoje malenstwo w brzucholku.

Ja wam powiem, ze wczoraj jakbym poczula juz maluszka w brzuszku, oczywiscie nie bylo nic widac i bylo to jakby delikatne smyranie, bulgotanie. We wtorek USG i juz sie nie moge doczekac konkretnych ruchow :)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w poniedziałkowy ranek
    u nas weekend minął bardzo intensywnie.mój mąż właśnie rozpoczął urlop i dziś zabiera chłopców na basen. Ja za to postanowiłam zająć się przygotowaniami do szkoły i stoję pod lidlem i czekam aż go otworzą bo mają być fajne promocje zobaczymy. Pierwszy raz jestem pod sklepem zanim go jeszcze otworzyli i czuje się trochę jak idiotka ;) ale czego nie robi się dla dzieci i stanu portfela ;)

Kasandra, dorocia2324, Ewelcia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna powodzenia ;) ja czuję się lepiej, ale powiem Wam, że Dzidzuś jakiś spokojniejszy, więc się martwię czy wszystko ok :( czuję ruchy, ale są jakby delikatniejsze :( ehhhhh zawsze człowiek coś wymyśli do martwienia się :( są ruchy to musi być ok i już

dorocia cieszę się, że Mały ma się lepiej i oby tak dalej :)

qbxwkvq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki.
    Dynamiczna no to powodzenia na zakupowym szalenstwie. Ja mam jeszcze troche czasu na takie rzeczy :)
    Kas na pewno jest wszystko w porzadku, pewnie dzidzius sie przekrecil i kopie w inne miejsce mamusie :)

Mlody juz dobrze. Noc cala przespana. Goraczki juz nie ma i kupki lepsze choc jeszcze luzne. Nie wiem czy to nie byla jakas jelitowka jednak bo wczoraj mojego P brzuch bolal i siedzial na kibelku.
    Ja mam jutro USG i nie moge sie doczekac :D

Kasandra lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He.melduję że zakupy zrobiłam :) kupiłam dwa plecaki dwa piórniki kredki farby zeszyty kleje i jestem z siebie dumna bo udało mi się to kupić bez bicia się spokojnie poczekał aż zapaleni wojownicy poprzerzucali plecaki z prawa na lewo z lewa na prawo i potem jak już nikogo tam nie było to kupiłam ją jej ale to z daleka śmiesznie wyglądało.
    Kas nie martw się ja też czuję ruchy rzadziej i lżejsze może to przez tą pogodę :)

Kasandra lubi tę wiadomość

relge6yd7jws6b5o.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dynamiczna no to gratulacje udanych zakupow :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super dorocia :) rozumiem Cię dorocia doskonale :) usg to cudowna sprawa :) my idziemy wszyscy teraz na USG :) chcemy, żeby Dzieciaki zobaczyły Dzidziusia na ekranie :)

dynamiczna jestem z Ciebie dumna ;)

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dynamiczna to może rzeczywiście ta pogoda :)

qbxwkvq.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dynamiczna gratuluje udanych zakupow. My coprawda jeszcze daleko do szkoly ale moje dzieciatko bardzo prosilo mnie o walizke na wakacje a ze ja nacwalizke nie chcialam sie zgodzic tylko na plecak z raczka na kolkach wiec dzis tez wybralam sie do lidla bo baaardzo tanie byly i ladne. Takie plecaki min 120zl kosztuja a czasem nawet dochodza do 200 :/ w oidlu sliczne byly za 100 kupilam jeszcze sliczny kosz na smieci z myszka miki. Mam nadzieje ze sie Maniulce spodoba :)
    Kas ja juz corcie zabralam na usg widziala siostrzyczke byla zadowolona i wpatrywala sie w ekran jak w obrazek
    Dorocia trzymam kciuki za piekne widoki. Ja ide w piatek

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my na pierwszym USG tez bylismy w trojke i teraz tez idziemy wszyscy razem tylko moj jeszcze nie rozumie co tam jest na ekranie :)
    Karola to do piatku :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no moja pięciolatka to będzie rozumiała zobaczymy jak nasz 2,5 latek :)

qbxwkvq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas córa to na pewno bedzie zadowolona z widoku bobaska :)
    Ej a ana nie powinna miec dzis USG? Czy mi sie cos pomylilo?

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co pamiętam to ana jutro ma wizytę bo kojarzę że w ten sam dzień co ja drugie prenatalne :) ale głowy nie dam sobie uciąć :)

relge6yd7jws6b5o.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic to czekamy na ane i wtedy bedzie wszystko wiadomo :) Ja wlasnie zajadam sie pyszniutka zupka warzywna mniam mniam :D I zaraz idziemy lulu z mlodym a ja przynajmniej polezec i odpoczac bo duchota straszna :/

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy dziewczyny jutro a ja piateczek ehh juz tak blisko a tak daleko.
    Pogoda przeokropna az sie nic nie chce. Wczoraj lalo jakby bylo oberwanie chmury a i tak goraco. Dzis rano mrzawka a terax tez goraca :/ masakra

Jeszcze wszystkie bezpieczniki w aucie nam sie spalily, em jechal do sklepu i dym sie pojawil. Dobrze ze sam jechal a nie z nami czy z M`nia. Sama jakbym jechala to bym na zawal zeszla. Teraz trzeba na gwalt oddac auto do mechanika bo nieddlugo jedzirmy nad morze i wesela i 18 mojego bratanka. Masakra PLAKAC MI SIE CHCE

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki,

trochę mniej się udzielam ostatnio, straszny stres mnie dopadł przed wizytą i nie chciałam się jeszcze bardziej nakręcać.

wizyta... no cóż, tak jak się spodziewałam - nic się nie dowiedziałam.
    pospisywali dane, zapisali mnie na usg i do położnej i pobrali krew i to wsio!!!

USG i konkretną wizytę ciążową mam dopiero w poniedziałek, więc znów czekanie :/

chyba do poniedziałku też malutko będę zaglądać - przepraszam ale mam straszny stres, a w takie stresujące dni brzuszek bardziej boli - dzięki za pamięć o mnie ;)

Dynamiczna a jak u ciebie badania?

A wy kochane jak się dziś czujecie?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaa dlaczego sie denerwujesz? Rzeciez wszystko jest dobrze.

Ja czuje sie raxz lepiej raz gorzej. Zalezy od pogode :) jest chlodniej- mam wiecej energii, jest goraco i duszno to sie topie i umieram

Mala coraz mocniej kopie a szczegolnie upodobala sobie moj pecherz. I tak jestbaardzo nisko bo glowke ma przy mojrj kosci biodrowej tak bardziej po prawej stronie i czesto mnie tam uciska a ja wtedy nie czuje nogi. Wieczorami wypina kregoslup po lewej stronie i taka pilka skulona wychodzi ehh

• Eve Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję się ogólnie bardzo dobrze. A dziś jak jest chłodniej to już w ogóle energia mnie rozpiera i włączył mi się syndrom wicia gniazda, kompletuje wyprawkę.
    Byłam dzisiaj na echo serca płodu. Oluś to okaz zdrowia w każdym aspekcie, ale oczywiście spokojna nie wyszłam - owinął się pępowiną:/ Oby jeszcze się odwinął. Waży już 1044 g i wyprzedza wiek wg OM o 3 dni:)
    30aac3e851e63048med.jpg
    b107020e113a66ccmed.jpg
    cec299406163b7a6med.jpg
    895d855c46f3f682med.jpg

dorocia2324, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve piękne zdjęcia to i ja dodaję Pierwsze portretowe mojego Wojtusia :) Dzidziuś jest w znakomitej formie :) Wazy 500 gram i ma ok 30 cm a wygląda tak :

http://wrzucaj.net/images/2014/08/05/Wojtuś.jpg

Eve, dorocia2324, Ewelcia, Ewelcia, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

relge6yd7jws6b5o.png

‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ